Merhaba arkadaşlar elimde eski ve yeni kart var ikisinden karşılaştırarak olcuyorum enerji veremiyorum elektronik bilgim fazla degil.2 tane arızalı kartım var ve kartlar tır soğutmasına ait bi kart.biri dereceleri karıştırıyor biri ise enerjisi kesiyor ölçüyorum bişe bulamıyorum sorun nerde olabilir acaba.(revision yazan eprom degişti sorun aynı) |
Elektronik kart sorun nerde olabilir
-
-
bu kartların kontrolü, özel ölçü aletleriyle yapılır. resimdeki kartı görsel olarak kontrol ettiğimde, bir yanık izi göremedim. tahminen söylemek gerekirse, ya lehimlerde bir sorun var, yada entegrelerde.
-
yanık yok evet yollardada lehimlerdede sorun görünmüyor.entegreler nasıl ölçülebilir
-
Arıza tipine göre kartin birinde besleme bölgesi sorunu var. 2 ci kartta da ısı sensör 'leri arızalı gibi...
Arıza çözümü için şema gerekir veya elektronik servis... -
Üst kısma yakın mini smd 2 ayaklı elemanlarda bir kahverengi oluşmuş, resim çözünürlüğü zayıf ondan mı anlaşılmıyor. Enerjiyi kesip hiç vermiyorsa kart; kısadevre korumasına geçiyor olabilir.
Epromlu başka büyük bir devrede; ayrıca başka hafıza elemanları kullanıldığını bliyorum. bu devrenin diğer entegrelerinin datasheetini inceleyebilirsiniz ve ya konuya ekleyebilrisiniz. Dereceleri karıştırıyor dediğinizin bu entegreleri değiştiğinde düzelme ihtimali var.
Pek tabi soket sorunu, soğuk lehim vb bir sürü sorun da olabilir. Bazen komple lehim tazelemek bir yöntemdir.
-
whatsappdan detaylı atabilirim bilgi alabilir miyim acaba telefon verirseniz.entegreler biri digerine takildi denendi.bise farkettim soketin altında saglam karttaki kondansatorlerde deger yok bozuk kartta deger var anlamadim
-
Telefon isterseniz veririm ama en uygun yer konu. Çünkü özel olarak ilgi alanına girmiş birisine direk denk gelebilirsiniz konu sayesinde. Yazıların okunması adına resim haricinde de yazabilirsiniz mesajınıza.
Bahsettğim entegre değişimi eprom değil, diğerleri, lehimli olanları. bunun için yazılaını mesaja eklediğiniz daha iyi resimler atmanızı bekliyor konu sakinleri.
kolay gelsin.
-
bu ikisinde deger göremiyorum ama diger 2 karttada deger var neden kaynaklanır daha gerisinden mi yoksa ikisininde bozuk olmasından midir
-
Bir entegre için 27c512 yazmışsınız ve arızalı olduğunu yazdınız. Arızalı olduğunu nasıl anladınız?
Bazı entegreler sanki görünüyor, üzerinde yazı olan 4 taraflı iki taraflı çok bacaklı elemanları, entegreleri yakın çekim yapsanız yazsanız konuya, ve hatta resim üzerinde de nerelerde olduğunu gösterseniz uzman arkadaşlar efektif dahil olur.
ölçüm yaptığınız soketin fişleri ile, tabandaki lehim yerlerini mi ölçüyorsunuz? Hiçbirisi bağlı değil gibi değer vermiyorsa, kopukluğu görbiliyor musunuz?
Bu soketlerde temassızlık, iletkenliği azalmış yüzeyin zaafiyeti de konu olabilir.
maksimum ayrıntılarıyla herşeyi anlatın. Kaybedecek birşey yok, konuya dahil olmak için merakla bekleyen birçok kişi var.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X