Şimdi Ara

Elektronik Öğrenmek Başlangıç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
4
Favori
1.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1- Başlangıç için kitap tavsiyesi kafama takılan oldukça açıp bakmak için..
    2- Dünya kadar devre,kondansatör vs.. var..
    Mesela basit bir zil devresi yapacaksam üzerinde ne kullanmam gerektiğini
    nelere ihtiyacım olduğunu neyi nerde kullanacağımı nasıl belirliyorum?
    Yada bunu ne belirliyor?
    Bununla ilgili kitap var mı?

Amatör olarak bir yerden başlamak istiyorum.. Hobi olarak ilgileneceğim..
    Ama bildim bileli bir işi yapıyorsam mantığını anlamak isterim.. Kitap şart internette ne kadar okusamda
    elimin altında kitap olması hoşuma gidiyor..

• up bende 17 yaşındayım. Babamın hem elektrik elektroniğe hemde yazılıma o kadar çok ilgisi var. Habire program yazıyor , devreler yapıyor ( hobi olarak ). Benim ise içimde bir istek var gibi ama bir türlü başlıyamıyorum. Kendimden utanıyorum resmen. Yok mu yardım edicek ?
  • Hobici olmanin otesine gecip olan biteni anlayacagim diyorsan biraz derinlere inmen gerekir. Kondansatoru anlamak icin elektrostatigi, bobini anlamak icin magnetik alanlari, devre cozebilmek icin ohm kanununu, transistoru anlamak icin diyotu, diyotu anlamak icin pn jonksiyonunu, pn jonksiyonunu anlamak icin yariiletkenleri, atomlarin en dis yuzey elektronlarini ve bunlarin davranislarini ve dolayisiyla kimyayi ve fizigi ve gerekirse ileri duzey matematigi anlaman gerekiyor. Hele ki elektromagnetik alanlari anlayayim anten nasil dalga yayar, elektrik ve magnetik alanlar nasil etkilesir dersen maxwell denklemlerine kadar inmen diverjans, rotasyonel, katli integraller, kurselel koordinatlara kadar gitmen gerekir.

Konunun derinligini bil ama gozunu korkutma derim. Bir yandan hobi devreleri yap bir yandan da yavas yavas malzemeyi tanimaya basla. Derin matematige girmen sart degil ama basitce kondansatorun gerilimin tureviyle(degiskenligiyle), bobinin de akimin tureviyle ilgili bir davranis sergiledigini bilmek anlamayi kolaylastiriyor.

En cok kullanacagin devre elemanlari direnc, kondansator ve transistor olacak. Transistoru iyi tanimak isin puf noktasi kanimca. Benim sahsen cok eksigim var.

Bir devreye baktiginda onun nasil calistigi hakkinda kendin bir fikir edinebiliyorsan mesafe katediyorsun demektir. Transistorlu devreleri incelemelisin. A,B,AB,C... tipi kuvvetlendiriciler, akim aynasi, fark kuvvetlendiricisi, opamlar gibi temel devreleri tanirsan baska devreler icinde bunlarin yerlestirilmis hallerini taniyabilir ve devreyi mantiken cozumleyebilirsin.

Ben de ayni yolda ilerleyen biriyim, yukarida saydiklarimi tamamlamis degilim, ama kendimce sende bir ongoru olusturmak istedim.

• Xargs merhaba.. Ayrıca Bayramın Mübarek Olsun.. Yazmış oldukların kısa ve öz..Adımları nasıl atmamız gerektiğini güzel anlatmış..

Okumayı seviyorum.. Okuduğum şeylerde bana gerekeni alır anlayabileceğim şekilde küçük notlar
    tutarım..Şimdiden başladım zaten..Dediklerinde haklısın.. Bazı hesaplamaları öğrenmek şart..
    En azından başlangıç için bazı formülleri öğrenmek zorunlu görünüyor.. Güç hesaplamaları özellikle..

Malzemeleri tanıma konusuna gelince devreye baktığımda direnç hangisi,kondansatör hangisi
    öğrenme konusunu haleltmek içinde küçük bir alışveriş yapacağım (;

Ledler,Dirençler,Kondansatörler,Açma kapama anahtarları,Mini Hoparlör,12V Pervane gibi..
    1 adet katlamalı büyüteç, Ayarlı 1 havya,Küçük bir mengene,1 adet cımbız kauçuk kaplamalı,
    Lehim pompası ve Silikon tabancası.. 1 adet de drimel alırım..Küçük bir tezgah yapar sabitlerim (;
    Tadından yenmez

Başlangıç için unuttuğum bir şey yok sanırım..

Analog Elektronik, Devre Elemanları, Hobi Devreler sanırım bu 3 kitap bana başlangıç için rahat rahat yeter..
    Elimin altında bulunmalı..Yazıcı alırım bir ara tonerli bir tane..Onunlada internette bulduklarımın çıktısını alsam yeter herhalde..

Tekrar teşekkürler..

• küçük bi masa ,havya , eski tv kartları (zorunlu) ,lehim pompası lehim vb. ,bord , pense ve en önemliside BİLGİSAYARLA başlıyabilirsin

benim ilk hiçbirşeyim yoktu tek lehim mak. vardı bir tane ayakkabı kutusundan elektronik kutusu yaptım her bulduğumu onun içine koyadrdım sonra bir baktam dolmuş taşmış

hepsinin üzerinde yazanları pc ye yazar araştırır ne işe yaradığını öğrendirdim

sen bi havya ile lehim bir de radyo al parçalayarak işe başla
  • Ben o radyoyu parçalarsam daha toplayamam zaten
    Ekran kartı ve Pc board parçaları benim için şimdilik uzak.. Ben onların üstündeki parçaları zaten bulamam
    herhalde? Var mı memlekette bu meretlerin üstündeki devreleri vs.. üreten yada satan diyordum yazarken araştırdım varmış az çok tamir eden.. Kondansatör yada bobin değiştiririm sanırım en fazla..
    Diğer entegrelere müdahale eden pek yoktur sanırım..
    O meretleri ayarlı ısıtıcılarla falan söküyorlardır herhalde..

Ama aklıma iyi getirdin..Bir ara hurdacıları bir gezeyim.. Çıkma ne bulursam dener bozarım :)
    İlk alacağım şey ayağımın altına küçük bir paspas kadar tahta olacak..(Kontrol Kalemini unutmuşum)kım düşükte olsa her an herşey olabilir..Elektrik ve Elektronik yeni merakım ama az çok tornavida tutarım..

Arkadaşlar pense yada kargaburun hatta cımbızınız bile kauçuk kaplama falan olsun..Ayağınız da toprağa sağlam basmasın

Tahta felan birşeyler bulun işte üstüne basın.. Topraklama işinide unutmayın (; Önce can güvenliği...
    Cam koruma gözlüğü ve toz maskesi bunlarıda bulursanız alın..Çok cüzzi rakamlarda satılırlar..
    Önce güvenlik (;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hgedik -- 19 Ağustos 2012; 17:52:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hgedik

Ben o radyoyu parçalarsam daha toplayamam zaten
    Ekran kartı ve Pc board parçaları benim için şimdilik uzak.. Ben onların üstündeki parçaları zaten bulamam
    herhalde? Var mı memlekette bu meretlerin üstündeki devreleri vs.. üreten yada satan diyordum yazarken araştırdım varmış az çok tamir eden.. Kondansatör yada bobin değiştiririm sanırım en fazla..
    Diğer entegrelere müdahale eden pek yoktur sanırım..
    O meretleri ayarlı ısıtıcılarla falan söküyorlardır herhalde..

opnu kastetmedim

bişzim buralardaki elektronikçiler depolarında yığınmla yanık tv kartı atıyorlar bana bedavaya veriyorlar onlar benim en zengin kaynağım hemde bedava

çalışan bir şeye işlem yapmanı söylemedim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Demek ki kendini sevdirmişsin (; Bedava vermeleri iyi.. Bir başka başlıkta yaşını öğrendim.. Zamanın kıymetini bil..Daha çok şeyler yaparsın sen
  • quote:

Demek ki kendini sevdirmişsin (; Bedava vermeleri iyi.. Bir başka başlıkta yaşını öğrendim.. Zamanın kıymetini bil..Daha çok şeyler yaparsın sen

Çöpe atacağımıza sen al diyorlar en azından boşa gitmez
  • http://halilerdogan.wordpress.com/ burada benim yaptığım basit devreler var.Ayrıca siteme her güne 1 elektronik bilgi tarzında bir şey yapmayı planlıyorum
  • elektroniğe kafadan çalışma prensibleri elemanların görevleri ile başlarsan hem kafan sişer hemde bıkarsan kısa zamanda bence hobi devreler ile başlamalı eğer sararsa zaten kendin daha fazlası için uğraş verirsin..
  • Evet bende tam onu yazacaktım internette hobi devreler kitabı araştırıyorum.. Malzeme listesini yazan ve çalışan devrelerin olduğu bir kitap alacağım.. Zaten en iyi yol direk uygulama yapmak..

Oku oku elim havya tutmadıktan sonra elektroniği yalasam yutsam ne olacak (;
    Sağol Kadir kardeş..
  • quote:

Evet bende tam onu yazacaktım internette hobi devreler kitabı araştırıyorum.. Malzeme listesini yazan ve çalışan devrelerin olduğu bir kitap alacağım.. Zaten en iyi yol direk uygulama yapmak..

Oku oku elim havya tutmadıktan sonra elektroniği yalasam yutsam ne olacak (;
    Sağol Kadir kardeş..

iyi bir kitap bulursanız bizide bilgilendirin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.