Şimdi Ara

Elektronik ürünlere ek vergi uygulamasında geri adım atıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
147
Cevap
0
Favori
3.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elektronik ürünlere ek vergi uygulamasında geri adım atıldı 

2 Temmuz tarihinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi "Önümüzdeki 1-2 ay içinde özel ürün gruplarında gümrük vergilerinde, ilave gümrük vergilerinde özel tedbirlerle karşılaştığını göreceğiz" şeklinde bir açıklama yaparak ithal elektronik ürünlere ek verginin kısa bir süre sonra geleceğini söylemişti. Zeybekçi'nin bugün yaptığı yeni açıklama ise kafaları biraz karıştırdı.

Süreci biraz daha hatırlatmak gerekirse ilk çıkış noktası bazı yerli üreticilerin devlete koruma talebinde bulunmasıydı. Sonrasında devlet bu talebi değerlendirerek önlem alma kararı almış ve bu durumu bir kaç kez bakanlar dile getirmişti. Bundan önceki son açıklamalar da vergi oranının tartışıldığı ve kısa bir süre sonra hayata geçirileceği yönündeydi.

Reuters'da yer alan habere göre ekonomi bakanı bu kez "Tablet, cep telefonunda fiyat artırıcı ek gümrük vergisi, telafi edici vergi uygulaması asla olmayacak” dedi. Bu cümle ise ek vergi uygulamasında geri adım atıldığı yönünde bir izlenim uyandırıyor. Bunun yanında Zeybekçi son iki yıldır haksız rekabeti önlemek için Dünya Ticaret Örgütü'nün belirlediği kurallar çerçevesinde bir takım önlemlerin alındığını ve 40 milyar doları aşan ithalatın ülke menfaatleri için kontrol altına alındığını da belirtti.

Bilişim ürünleriyle ilgili olarak ise alınacak tedbirlerin maliyet arttırıcı olmaması gerektiğini belirten bakan, yeni ek gümrük vergisinin asla olmayacağını ancak Türkiye'de üretim için destekleyici ve teşvik edici kararlar alındığını söyledi. Yaklaşık 2 hafta önce Milliyet gazetesinde yayınlanan ropörtajda da yerli üretim konusunda "Bunu niye Türkiye’de üretmiyorsunuz’ dedik. Bunun katma değerinin, işçiliğinin, teknolojisinin, Türkiye’de üretilsin diyoruz biz. Kendimiz bir cep telefonu markası çıkaralım anlamında söylemiyorum. iPhone ya da başka markalar adı her neyse getirsinler Türkiye’de üretsinler istiyoruz. Teknolojinin montajdan da başlayarak bir şekilde yavaş yavaş Türkiye’de bir tortu bırakacak şekildi bu teknolojinin Türkiye’ye gelmesini istiyorum” şeklindeki söylemler de yer almıştı.

Son günlerde Dolar ve Euro'nun Türk Lirası karşısındaki değerinin artması ve yükselen telefon fiyatları bu konuda geri adım atılmasının arkasındaki sebep olabilir. Bunun yanında ise açıklamada sadece "cep telefonu ve tablet" denilmesi dikkat çekici bir detay olabilir. Beyaz eşya veya televizyon gibi diğer elektronik ürünlerde ek vergi hala gündemde mi bu konuda net bir açıklama yapılmadı. Gelecekte bu konuda yaşanacak gelişmeleri de yine Donanimhaber.com adresinden takip edebilirsiniz.

• Ümidimizi kaybetmeyelim. Belki yeni vergiler tekrar seçimden sonra CHP + MHP + HDP koalisyonun sonrası gelir.

• Ekledikçe eklediler zaten daha ne ekliyecekler 16 lık iphone olmus 2600 tl 2500 liraya oyun sistemi toplarsın. Hic kusura bakmasınlar vestelin telefonunuda bilgisayarınıda evime sokmam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nasılsa seçim yapacaklar ürkütmeyelim vakvakları dediler heral

• quote:

Orijinalden alıntı: FatihAsl

Ümidimizi kaybetmeyelim. Belki yeni vergiler tekrar seçimden sonra CHP + MHP + HDP koalisyonun sonrası gelir.

1. Öyle bir koalisyon olmaz
    2. Demek şimdiye kadar geçirilen vergilerden baya memnunsun

• WTO (dünya ticaret örgütü) --- ITA (information technology agreement) -- 24 temmuzda ne oldu??

• Oh bee

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • inandırıcı gelmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EinsteininTorunu -- 17 Ağustos 2015; 17:59:42 >
  • Konuyu ben acmistim hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Paul Walker.

Ekledikçe eklediler zaten daha ne ekliyecekler 16 lık iphone olmus 2600 tl 2500 liraya oyun sistemi toplarsın. Hic kusura bakmasınlar vestelin telefonunuda bilgisayarınıda evime sokmam

Haberin yok mu ek vergi ekleyeceklerdi. Yani 2600 TL den daha pahalı olacaktı.

• sonunda doğru bir karar

• Hayret!!!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seçim öncesi bunlar. Seçimden sonra vergiler gelir boş yere oh be falan demeyin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • seçim ihtimali ortaya çıktı ya, işte bu yüzden geri adım atıldı,

BAKIYORUM KİMSE YAZMAMIŞ..

• Zaten 2500 liralık telefon 3000 şu anda, daha ne kadar vergi gelecek? Tabii ki gelmeyecek. Bunun yerine seçimden sonra kayıt harcını artıracaklar Düdüklenmeye devam.

• ülkemize zaten kur farkından dolayı her cihaz çok pahalı geliyor, halka fazladan ek vergiler yüklenmemeli

• quote:

Orijinalden alıntı: Ken Block43

Seçim öncesi bunlar. Seçimden sonra vergiler gelir boş yere oh be falan demeyin.

Bunu zaten biliyoruz. bilmediğimiz şey bu vergiyi hangi parti veya partilerin kuracağı hükümet tarafından getirileceği.

• seçim öncesi iç konuşmalarında, ilk fırsatta millete kitlenmek üzre ertelenmiş bir olaydır,ceylan derisi koltuklarına oturtukları ilk andan itibaren vergilerle sevmeye devam edeceklerdir nasıl olsa kimseden tık yok...

dolar zaten 3 lira sınıra dayanmış,bu tür ithal ürünleri almak baya rüya olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: BURHAN77

seçim ihtimali ortaya çıktı ya, işte bu yüzden geri adım atıldı,

BAKIYORUM KİMSE YAZMAMIŞ..

seçim ihtimali ortaya çıktı ya, işte bu yüzden geri adım atıldı,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dolar olmuş 3 tl daha neyin vergisini yapcaklar

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.