Şimdi Ara

Elektronik ürünlere ek vergi uygulamasında geri adım atıldı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
0
Favori
3.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MAXSTAR

quote:

Orijinalden alıntı: infom@n

quote:

Orijinalden alıntı: FatihAsl

quote:

Orijinalden alıntı: plexus_09

tek başlarına iktidar olsalardı görürdüm ben o geri adımı

Bu vergi için bahane değil. Deprem vergisini çabuk unutmuşsun galiba. Bu vergi Koalisyon hükümetinde olmuştu.

Deprem vergisi 1 yıllığına çıkmıştı. Sonra 1 yıl daha uzatıldı. Sonra Mevcut partimsi başa geldi vergi kalıcı oldu. Her yanlış icraatı yapan kadar devam ettiren de suçludur.

Ötv'ydi yanlış hatırlamıyorsam.

ÖTV = Deprem vergisi
    Amaç lüks tüketim malı satın alabilen zenginlerden daha fazla vergi alabilmekti ama mevcut hökümet ÖTV'nin kapsamını genişletip herkesten almaya başladı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mağdur Adam

quote:

Orijinalden alıntı: Cem

Zaten dolar euro almış başını gitmiş, birde vergi koyarsan millet yine alacak yine alacak, bu sefer daha çok borçlanacak imkanlarını daha çok zorlayacak. Eğer bir işi yapıyorsan tam yap. Önce mikro çip üreten firmlara hibe kredileri, destek kredileri ver. Üreticiler gidip dışardan paça alıp montaj yapmasın, sonra yurt içinde mikroçip üretimi artınca dışarıdan alınan parçalara ek vergi koyki vestel gibi montajcı fimalar ülke içindeki parçalara yönelsin, belli standartları yakalayınca işte ozaman son tüketiciye %100 vergi koy ozaman gam yemem. Direk son tüketiciye vergiyi koyup, tüm parçalarını yurt dışından alan montajcıya prim verir daha çok kar etmesini sağlarsan işte gün gelir sandıktada sana montajı yapar bu millet.

Uzman konustu beyler forum silinebilir. Yahu arkadas cipset nedir nasil uretilir hangi ulkeler uretir uretmek icin neler gerekir patentler hangi ulkede verirler mi vermeleri icin nasil bir politika izlemek lazim bir ogrenin sonra bu islerin sadece parayla olmayacagini anlarsiniz.

Dünkü çocuk değiliz adam gibi yaz uslübuna dikkat et. Klavye delikanlısı. Kore bugünlere nasıl geldi. 1970-80 lerda aynı seviyede ülkeydik. Bu işler pat diye olmuyor. Zaman lazım, emek lazım, destek lazım, türkiyede bir çok bilim adamları, oldukça zeki ve vatan sever mühendisler var ( bunlardan birinide tanıyorum 1998-99 lu yıllarda robotik kol tasarlayıp almanyadan çok ciddi tekif aldığı halde tübitak da çalışmaya devam etmiştir), niceleriyle dolu ama destekleri yok. Kolay işler olmasada vergiyi halkın sırtına yüklemekle olmaz, bu işin temelinden başlanmalı aşama aşama gidilmeli. Azıcık teknoloji üreten ülkelere özelliklede koreye bakıver bi zahmet

Edit:
    quote:

Orijinalden alıntı: Mağdur Adam

Bende 8 yasindayim kunfu karate daikido asimo dovuslerini yapacam mahalladekileri dovcem

Bende kalkmış buna uzun uzun cevap veriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem -- 17 Ağustos 2015; 23:14:45 >

• Sistemimi 2012'de 1000 TL'ye toplamıştım şimdi bu ayarda sistem toplamaya kalksam 2500 aşağısı kurtarmıyor.

2012 faturama bakınca neerden nereye geldik dedim. :D

O zman 8 GB bellek 110 TL idi şimdi 230 TL altı zor bulunuyor.
    Bu bir şeymi 1 yıl önce aldığım kulaklık şimdi 130 TL daha pahalı.

• E zaten kurlardan dolayı dehşet bir zam geldi, eli yüzü düzgün telefonlar 1000 liralardan başlar oldu. Hal böyleyken seçim öncesinde böyle bir zam koymak herkese nefret ettirtir. Seçime kadar pantolonları tekrar çekelim, seçimden sonra tekrar indirirler merak etmeyin.
  • Bunlar iyi günlerimiz ileriki zamanlarda 1 kendimize alıyorsak 2 tanede devlete alacağız üretmeyen ülkelerin bariz kaderi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seçim var ya ondandır kan emiciler işini biliyor.
  • Cem kullanıcısına yanıt
    Tarihi bilmek lazim dunyada ekonomi nasil isliyor bilmek lazim korenin neden boyle oldugunu anlamak icin te ronesans reforma kadar gitmek lazim. O nedenle korede samsung lg var adamlar cok calisiyo demeye devam edebilirsin.

• vergi gelse ne olacak gelmese ne olacak sonuçta vergi ile alamadıklarını siyasi darbe yaparak zaten döviz aracılığı ile 10 katı olarak geri alıyorlar.

• quote:

vergileri savunabilen kitleyi gördükten sonra diyecek fazla söz kalmıyor aslındaermenisatanda elektrik zammı protestolar sonrasına geri alındı hatırlarsanız (ermenistanı savunduğum için değil örnek olduğu için yazdım)fakat bu ülkede hakkını aramak için protesto yapsan direkt vatan haini damgasını yersinhalk her zaman ülkeleri yönetenlerden güçlüdüruyan be arkadaş artık uyan! paran değersiz, vergiler almış başını gidiyor (cep telefonu vergileri her şey içinde %45-50 gibi) yani bir cihaz da devlete alıyorsun ama yine de ülkeyi yönetenlere toz kondurmuyorsun.

Vergilendirme konusunda bilgi vereyim fm radyo yoksa %47,5 fm radyo varsa %56,35 vergi ödüyoruz hali hazırda. Telefonun fiyatı 480 TL altındaysa bu oranlar çok daha yukarılara çıkabiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: black_67

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: black_67

quote:

Orijinalden alıntı: FatihAslÜmidimizi kaybetmeyelim. Belki yeni vergiler tekrar seçimden sonra CHP + MHP + HDP koalisyonun sonrası gelir.
    1. Öyle bir koalisyon olmaz 2. Demek şimdiye kadar geçirilen vergilerden baya memnunsun

1. Peki senin seçim tahminin nedir?
    2. Evet çok memnunun. bu güne kadar beni en çok memnun eden vergi ise DSP + MHP + ANAP hükümeti tarafından getirilen deprem vergisiydi. o günden bugüne kadar beni mutlu edebilecek bir vergi daha gelmedi. elektronik vergisi beni heyecanlandırmıştı ama olmadı. ne yapalım, sağlık olsun.

ülke yerle bir olmuşken getirilen vergi ile (ki savunmuyorum) sözde ülke güllük gülistanlık ekonomi ultra süper iken getirlen vergiyi kıyaslamakda çok mantıklı

o zaman sorarım nereye gitti o vergiler ayakabı kutularınamı koldaki saatlerimi yoksa %100 zamlanan milletvekili maaşlarına mı yoksa kıyak emeklilikten 7 gebek sülalesine maaş bağlanan godomanlara mı

önce fanatikliği bırakacaksın sonra düşüneceksin cevaplarını bulamazsan milleti fikirlerinle meşgul etme

Arkadaşım fanatikliği bırakmayacağım. Ben Komünizmi savunuyorum. Bu yüzden vergilere kesinlikle karşıyım.

• Erken seçimin ortaya çıkmasıyla geri adım atılmış gibi görünüyor. Bunu daha önce söyleseydi daha inandırı olabilirdi.

Yerli teknolojiyi desteklemek için ithal ürünlere ek vergi getirmekten çok daha başka çözümler mevcut. Yerli ürünlerden KDV alma, ar-ge masraflarından vergi alma, düşük faizli kredi ver, çalışan primlerini düşür vs. vs.

Bu kadar çok destek alternatifi varken milletin omuzlarından hazinenin kasasını doldurma çabası nedir??

Haa tabi anladım. Millet vekili maaşları 15.000TL idi değil mi? Tabi bu maaşların her zaman gününde yatmasının teminatı olması için o kasanın sürekli dolması lazım değil mi? sadece millet vekili maaşları değil ki emrinde 2 tane özel eleman çalışıyor hepsinin. hepside iyi para alıyor ayda milyonlarca lira TBMM çalışanmarına gidiyor. Şimdi bunların maaşları nasıl ödensin?

Şimdi biliyorsunuz saçma sapan bir vergi geliyor elektrik ve iklim vergisi gibi birşeydi.. Yok solunan hava vergisi...

Be adam banada 15000TL maaş ver sonra ne vergisi çıkarıyorsan çıkar.. Şerefsizler.. Önce asgari ücretle geçinin bakalım vergi mergi koyuyormusunuz daha. yoksa vergi mi indiriyorsunuz görelim. 15000TL alırken vergi koymak kolay gel asgari ücretle geçin bakalım bir daha vergi koyuyormusun.

Zaten benim bir iddiam var. Bu ülkede ekonomi ne zaman ki millet vekilleri bakanlar asgari ücret alır o zaman düzelir. O zaman gör asgari ücret ne kadar oluyor. o zaman gör kapitasit bir devlet zihniyeti mi yoksa sosyal bir devlet zihniyeti mi başa geçiyor gör. Ama bunların bir elleri yağda bir elleri balda iken asgari ücretli filan tanımaz bunlar. Bir söz vardır tok açın halinden anlamaz diye.. İşte bunların durumu da bu.. Ver bana 15000TL maaş sonra istediğin vergiyi tasasız koy. yarısı bile vergiye gitse aldığımın o bile yeter...

• Erken seçim göründü ya ondan bu geri vitesler görün bak buraya yazıyorum seçimden sonra gelecek yine vergiler,zaten hiç gelmese bile bugun olmuş euro 3,17 tl,dolar olmuş 2,86. yine herşey pahalı değişen bir şey yok.....

• Asa erken seçim olacak tabi seçimden sonra tekrar itelerim mantığı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

tek başlarına iktidar olsalardı görürdüm ben o geri adımı

Zannetmiyorum. Erken seçim yerine koalisyon olsaydı yine geri adım atmazlardı. Milletvekillerinin anlaştığı tek konu para.

• Seçim belirginleştiğinde geri çekmesi manidar olmuş. Ayrıca şu kısmı tekrar okursanız üretim diye bir fikirlerinin olmadığını anlarsınız :

quote:

Yaklaşık 2 hafta önce Milliyet gazetesinde yayınlanan ropörtajda da yerli üretim konusunda "Bunu niye Türkiye’de üretmiyorsunuz’ dedik. Bunun katma değerinin, işçiliğinin, teknolojisinin, Türkiye’de üretilsin diyoruz biz. Kendimiz bir cep telefonu markası çıkaralım anlamında söylemiyorum. iPhone ya da başka markalar adı her neyse getirsinler Türkiye’de üretsinler istiyoruz. Teknolojinin montajdan da başlayarak bir şekilde yavaş yavaş Türkiye’de bir tortu bırakacak şekildi bu teknolojinin Türkiye’ye gelmesini istiyorum” şeklindeki söylemler de yer almıştı.

Vergi ile ülke yönetmeye çalışıyorlar. Millet de ses çıkarmadığına göre devam etsinler.

• Sevinsem mi bilemedim, fiyatlar ortada.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 hafta sonra 6 alacaktım faturama ek taksit yapılmadığı için şimdi beklessemmi iphone 6 64 gb 3000 tl 6s 64 gb 3300 3400 rahat bulur gibi ne yapayım 2 yıl kullanıcam en az ek vergi gelir diye 6 alacaktım ama 6s turkcelle çıktığı gibi gelirmi faturalı olurmu çok aradayım
  • İsterlersee koysunlar,$, € geçmiş 3 TL'yi, kimse bir şey almamaya, alamamaya başlayınca çok yakınırlardı. :D
  • Doları artırarak tepki çekmeden yükseltiler zaten. Gerçi isteseler yine de yaparlar bu millet hiç bir şeye tepki göstermiyor çünkü.
  • quote:

Ümidimizi kaybetmeyelim. Belki yeni vergiler tekrar seçimden sonra CHP + MHP + HDP koalisyonun sonrası gelir.

Bu seçim işlerinden hiç anlamadığın belli oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulak Misafiri -- 18 Ağustos 2015; 7:13:40 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.