Şimdi Ara

Elektronik ürünlere ek vergi uygulamasında geri adım atıldı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
0
Favori
3.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FatihAsl

Nasılda oltaya geldiniz, nasıl size ihtiyacınız olmadığı halde telefon aldırdılar. bu damı gol değil.

Çok fena tufaya geldik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mal vestelin kaprisi yüzünden koyulması zaten saçma olurdu.Hem serbest ekonomiden bahsediyorlar hem de ithal ürünlere ek vergi koymaktan bahsediyor liboşlar.Daha serbest piyasanın anlamını bilmeyenler ekonomiyi nasıl yönetecek ki.Neyse anlamışlar demek ki yanlışlarını yürürlüğe girmeden geri adım atmışlar. Vestel önce adam gibi kalitede rekabetçi ve ucuz ürün üretsin ondan sonra ek vergi koymaya gerek kalmadan tüketici da yerli ürüne yönelir zaten.

• Satışların düşük olduğu zaman bir kurmaca yapıldı, insanlar zam gelecek diye telefon aldı sonra satışlar 2 katı arttı.Şimdi eylül ile beraber sezon başlıyor ve yeni modeller geliyor.Artık vergi gelmese de olur zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

türkiye montajdan başka hiçbir bkum yapamaz. montaj ülkesiyiz. beyler size firmalar devleti nasıl dolandiriyor anlatıyım. Mesela ben uydu fabrikasında çalıştım. Adamlar 25 yıldır bu sektördeler. Çinden bütün parçalar gelip türkiyede montaj oluyor. Ürünün kutusundan poşetine kadar çinden geliyor. Sonra Türk malı diye satıyorlar. Öncelikle bundan dolayı vergi indirimi alıyorlar. Sonra arge ekibi var(sözde). Firma sözde arge yapıyor. Gerekli eşyalar 1 de mühendis olunca devlet sise arge parası veriyor. Öyle az buz değil yüzbinlerce lira arge parası veriyor. Bu para ne oluyor? Tabii ki patronun cebine :D
    Bunu koçtan tut küçük şirketlere herkese yapıyor. Hepimiz sahtekar olunca devlet ne yapsın? Devlet bir şey çıkarıyor hemen hile yapılıyor. Onu denetleyecek mekanizma yapıyor orada da hile. O yüzden diyorum bizi cahil bırakarak işi kökten çözmüş düşmanlar. Bunun kökten çözümü de eğitimi bir şekilde çözmek. Ondan sonra yapılan işler sonuç getirir ancak!

• İtiraf edeyim zam gelecek diye bende telefon aldım. Neyse eski tel 3 yaşındaydı değiştiği iyi oldu.

• mevcut vergi sistemi milletin sırtına bir yük bir şeyden vergi üstüne vergi almakta cabası doların malum fıyatı ortada ben telefon tablet gibi şeyler için konuşmuyacam ama bilgisayar ekran kartı konsol vb ben bunlara bakarım yapın zamı telefona umrum olmaz kullandığım telefon 60 tl evimdeki bilgisayar 5000 tl gibi bişi ps4 + oyunlarıda koyarsan ve ileride bunlarıda güncelleyeceğimi düşünrsem bu vergiler o zaman can yakmaya basladığını görüyorum

• telafi edici vergi uygulaması asla olmayacak”

Telafi edici olmayacak demek benim gözüm de bu hükümette geçici değil sürekli demektir. İ

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sizlerle Milli değerlerimizden Doç. Dr. Neva Çiftçioğlu hakkında kısa bir bilgi paylaşımında bulunayım. bu hanımefendi finlandiya'da doçentlik unvanını alan ilk yabancı ve nasa'da çalışıyor. doçentlik tezi ankara tıp fakültesinde "bu tez çöpe atılır" denilerek kabul edilmemiş.

Türkiye'de çok affedersiniz dışkı tahlili yaptırdıkları bilim insanımıza finlandiya sahip çıkmış ve şu an nasa'da çalışmakta. dileyen Neva hanımın biyografisini araştırabilir, uzun uzun yazıp sizleri sıkmak istemedim. özetle kendi bilim insanına sahip çıkmadığın sürece beyin göçünü engelleyemezsin. böyle olunca ne teknolojini geliştirebilirsin ne de dışarıya bağımlılığını azaltabilirsin.

sonra meydanlara birileri çıkar "vatan-millet-sakarya" der oyları toplar; kendi adamlarını doçent de yapar, hayvanat bahçesi müdürlerini Tübitak'ın başına da geçirir, yandaş şirket patronlarını (örneğin vestel-zorlu grubu) zengin de eder. sen de dersin ki "vay be adamlar yiyor ama çalışıyor"

• yabanci urune ek vergi yerine yerli telefonlara taksit imkani getirilebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektronik ürünlere ek vergi uygulamasında geri adım atıldı

Sadece 3 yılda oldu.
  • Korkarim yakinda oksijen vergiside alirlar ucuzlamasi gerekirken vergi yok zam mantigi var bizde 100 senede degisse bu olay degismez.

• Evime bir tane olsun turk markası elektrik elektronik alet girmemiştir girmezde ne yapayım dandik Türk malını.

• İşin ilginç yanı firmalar da fiyat düşürmüyor. Fiyat kırmasıyla ünlü olan samsung cihazların bile fiyatları hala yüksek. S6 edge'in 2000 altına düşmesini bekliyordum 2600'de takıldı kaldı kaç ay olmasına rağmen.
    Başka modele yönelirim kendileri bilir o kadar parayı telefona verecek değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zumber4428

Elektronik ürünlere ek vergi uygulamasında geri adım atıldı

Sadece 3 yılda oldu.

Hey gidi hey, ben şimdiki fiyatlara göre çin malı ramlerden bile çok çok ucuza corsair dominator gt 8gb 2000mhz fanlı kit almıştım. Şimdi sanal makina için ram yükselteyim dedim fiyatları görünce vazgeçtim.
    Dolar 1.45-1.50 arasındaydı ben sistemi topladığımda. Şimdi oldu 2.9tl. tam 2 katı ! 100 dolarlık ürün şu an 2 katına alınabiliyor anca. 145 tl yerine 290tl... Dolar daha da düşmez, özelleştirecek hazır sıcak para akışı sağlayacak kurum kalmadı.
    Hazıra dağ dayanmaz diye bir söz vardır. Sen bişey üretme, ihracatı artırma anca kurumları yabancılara sat gelen paralarla ekonomi iyi diye geçici göz boya. Tükenince olan durum bu. Bir de üstüne gereksiz harcamalar devam ediyor
    yok saraydır, makam aracıdır vs... Sonumuz umarım yunanistan gibi olmaz, bizim avrupalı abilerimiz de yok pohpohlayacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

türkiye montajdan başka hiçbir bkum yapamaz. montaj ülkesiyiz.

beyler size firmalar devleti nasıl dolandiriyor anlatıyım.

Mesela ben uydu fabrikasında çalıştım. Adamlar 25 yıldır bu sektördeler. Çinden bütün parçalar gelip türkiyede montaj oluyor. Ürünün kutusundan poşetine kadar çinden geliyor. Sonra Türk malı diye satıyorlar. Öncelikle bundan dolayı vergi indirimi alıyorlar.
    Sonra arge ekibi var(sözde). Firma sözde arge yapıyor. Gerekli eşyalar 1 de mühendis olunca devlet sise arge parası veriyor. Öyle az buz değil yüzbinlerce lira arge parası veriyor. Bu para ne oluyor? Tabii ki patronun cebine :D

Ülkedeki bütün firmalar öyle ki hemen hemen. Arçelik küçük ev aletleri alıyoruz altında made in prc(çin malı) yazıyor. Türk malı diye kimse bizi yemesin. Devleti sömür sömür nereye kadar, herşeyin bir sonu vardır.
    Ülkenin ekonomisi içinden çıkılmaz bir durum alacak yunanistan gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: byrd

Gezi dış operasyonu=Dolar 2 tl olur mu?
    Haşhaşilerin devleti ele geçirme operasyonu=Dolar 2.5 tl olur mu?
    Barış sürecinin bitmesi=Dolar 3 tl olur mu?

Küresel sermayecilerin operasyon yaptığı ve parası değer kaybeden ülkeler.
    Rusya=ukrayna
    Türkiye=gezi haşhaşiler pkk.
    Brezilya=dünya kupası kalkışması
    Malezya=uçakların patlatılması ve bilinmedik çıkarlar

Adam gibi yorum işte....

Tam Makro Sosyolojik bakış... Ama herkes anlayamaz üstad burada ne yazdığını bazı terimler sadece sözlük anlamlarıyla açıklanamaz mesela küresel sermaye gibi neyse derin konular... yinede eline sağlık..

Yorum işte.. yorum var; yorum var...
  • teknoloji bakanı şaka gibiydi.
    ek vergi yok yanlış anlamışsınız dedi
  • Nasıl önlemler alınmış acaba merak ettim? Hiç de haberi yapılmadı. Senin vergi koyman sadece senin cebine girecek parayı ifade ediyor. Türkiye'de adam gibi yerli üretim yapan hangi firma var? Vestel mi? Casper mi? Exper mi? Hiçbirinin %100 değil. Hatta geçen Vestel'in reklamı görünce ilk çıktığında baya güldüm. 'Türkiye'nin ilk yerli telefonu???' :D Herşeyi getirt hazır burada sadece ufak bir montaj sonra gururla yerli.... Olması gereken teşvik. Yerli markalara yardım edicen onlarda burada üretecek hem bizim ekonomimiz gelişcek hem marka değerlerimiz artacak hem de telefon fiyatları düşer

• Birileri bu basiretsizlere sopayı ucundan göstermiş.

• Guzel haber

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.