Şimdi Ara

Elektronikten Para Nasıl kazanılır! ( Sonuna da bakın ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
3
Favori
45.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar baştan sona okudum çok duygulandım,yani benim dilim olmuş herkez yazmış.

Elektronikçilerin ve bilgisayarcıların sonu kötü arkadaşlar.Kaç kere gündeme getirdim kimse tınlamadı,önümüzde AB var görün bakın nasıl tıkanacak atölyeler.
    Ab den yırtsakta bizim babalarımız var.
    Memleket insanına tamir yakışır mı? asla, yenisi alınsın babaların cebi dolsun.
    Memleketin insanına ticaret yapılırmı?asla, internetten ucuza alınsın babaların cebi dolsun.
    Memleketin insanına imalat yapılır mı?asla,babalar çinden getiriyor babalara para lazım.

Babalara gelmişiz..Ne iş yapacaz?Vergi ödeyeceğiz. Ne iş yapacaz? elektrik su ödiycez.
    Ne iş yapacaz? Abiler bizim işimiz ödeme yapmak, sürekli ödeme yapıcaz.

Ey tamirci sen gözünden nur döker kafanı çatlatır evde çocuklarını bekletirsin iş bitiricem diye
    alırsın 20 ytl kesersin faturasını. 18 kdv 40 vergi(işçilik vergisi %40) sana kalır 8,5 ytl.
    iyi olursa allahtan kötü olursa ustadan birde nazını çekersin velinimetinin. (8.5 da babalara gider)
    yaşarsın gül gibi.Altın bileziğinle yaşar gidersin.

Sen tamirci ol arkadaşım.Serbest çalış.Rahat edersin.

• Üstadlar öncelikle saygılar.Bu konu çok ilgimi çekti sıkılmadan okumaya başladım.Sonra düşünmeye başladım,daha sonra da umutsuzluğa kapıldım.Kocaeli'nde elo.hab.müh. okuyorum.İkinci sınıftayım.İçim karardı.Boşunamı zaman harcıyoruz biz okulda.Bana ders anlatan ne biliyo ki,ben den ne olsun.Gözüm parada filan değil.ama okuduğum şeyleri çok iyi öğrenmek istiyorum ama olmuyo bir türlü...Çok geç olmasa bırakırdım bölümü.Aslında severek de geldim ama birşey öğrendiğimiz yok daha.Siz ne dersiniz???
  • bende bir artık elektronik zedeyim diye tabir edeyim elektronikzedeyim son 6 yıldır bende çok merak ediyorum elektronikden nasıl para kazanacağımı.şu anda önlisans okuyorum elektronik haberleşme okuyorum bu yıl lisans yapma snawına girecemnormalde mühendislik okumayı düşünüodum olursa iyi bir üniversitede ama şu an fark ettimki üniversitenin adı aslen pek bir işe yaramıyor.onun için bu aralar öğretmenliği daha bir düşünür oldum gerçi ondada kpss gibi bir problem var yılda 40 atama anca yapıyorlar o da geçen yıl ben mezun olana kadar inşaallah hala atama diye bişşeyler olur..
    bu sebeplerden dolayı kararsızım siz ne dersiniz:
    bu devirde öğretmenlik mi
    yoksa mühendislik mi?
    hangisi sizce
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rejjep

bende bir artık elektronik zedeyim diye tabir edeyim elektronikzedeyim son 6 yıldır bende çok merak ediyorum elektronikden nasıl para kazanacağımı.şu anda önlisans okuyorum elektronik haberleşme okuyorum bu yıl lisans yapma snawına girecemnormalde mühendislik okumayı düşünüodum olursa iyi bir üniversitede ama şu an fark ettimki üniversitenin adı aslen pek bir işe yaramıyor.onun için bu aralar öğretmenliği daha bir düşünür oldum gerçi ondada kpss gibi bir problem var yılda 40 atama anca yapıyorlar o da geçen yıl ben mezun olana kadar inşaallah hala atama diye bişşeyler olur..
    bu sebeplerden dolayı kararsızım siz ne dersiniz:
    bu devirde öğretmenlik mi
    yoksa mühendislik mi?
    hangisi sizce

arkadasım bende elektronik 3. sınıfta okuyorum.. her sınav doneminde niye ogretmenlik yazmadım die hayıflanıp duruyorum... aslında muhendislik de gusel ama dedikleri gibi okulda pek bişey gormuyoruz. labaratuvarlar haybeye duruyo.robotik labı var bombos.. ders yapılmıyo.. kendim robotikle ilgleniyorum. pic le fala ugrasıyorum.. yani iş sana kalıyo.. ben ugrasırım yaparım risk alırım diyorsan muhendis ol.. yok hem sevdiğim şey olsun hem de garanti olsun diyorsan ogretmenlik yaz. bakma kpss ye falan onlar halledilir bi şekilde.. derim ben...

• iş hayatında olan arkadaşlara bir sorum var. ben elektrik- elektronik müh 3. sınıftayım. staj da gördüğüm kadarıyla otomasyon işinden sadece gelir edebilirim gibi gözüküyor. ama ben daha çok bilgisayar işlerinden hoşlanıyorum. lojik devreler, mikroişlemciler falan. bilgisyar seçersem aç kalırmıyım. nerelerde çalışabilirim. yoksa karnımı doyurabilmek için elektrik, kontrol tarafına mı yönelsem?? açıkçası iş hayatı hakkında pek bir bilgim yok. mezun olunca ne yapabilirim. gördüğüm kadarıyla durum pek iç açıcı değil. bölümüm %100 ingilizce olduğu için ingilizcem iyi. c yi de sağolsunlar 1. sınıfta gösterdiler. geliştirme imkanım var.
  • SLM ben sakarya Elektronik öğretmenliği mezunuyum 12 aralık askerim ben lise hocama teşekkür etmek isderim adem hocam ozaman bi derste bize gelip 1 sene boyunca ne görelim diye sormuştu C mi istersiniz 8051 mi ozaman lise 2 olması lazım ben bu C nedir diye bi araştırayım dedim ve önemli birşey olduğunu öğrendim sınıfada baskı yaparak C ve algoritma temelini lise 2 te attım sonrada üniversiteye başladık işte 1. sınıfta algoritma gördüm yine ve ondan sonraki herdönem C/C++ dersimiz vardı.son dönemde Visual C++ a adım atmıştık. yani 6 yıdır aktif C/C++ kullanıcısıyım ve nasıl bir nimete sahip olduğumun farkındayım PIC leri C le programlamanın 8051 i C ile programlamanın kolaylığını biliyorum nasipse askerden gelince 1-2 sene özel sektörde şansımı denemeyi düşünüyorum baktım işler hiç yolunda değil aç geziyoruz (burası önemli ) aç geziyoruz hemen pes etmek değil ozaman öğretmenliğe dönerim ama öğretmenlik pek düşünmüyorum. üniversitede sabahlara kadar C kodları arasında boğuştuğum akşamları hiç unutmıyacam 1 paket sigra biterdi :D bir anı paylaşmak istedim herkese kolay gelsin

• Herkes C/C++ dan bahsetmis pic disinda c ile yaptiklariniza bir örnek versenize , ( herkes dilden bahsetmis ama kimse ide/platform/kütüphanelerden bahsetmemis cok ama cok enteresan geliyor bu bana ...)
    C/C++ i ii bildikten sonra sirtin yere gelmez diyenler gercek hayattan örnek verebilirse sevinirim bence cok kuru olmus herkes bahsediyoe ama spesifik ornek yok (Ya da graf teorisiydi maze solving di ses/görüntü tanima temel algoritmalarindan bahseden yok )
  • Bu arada yukarlarda bahsediken sayin Ali Cehreli yi baska forumlardan ismen taniyorum , bilgim kadariyla abd de sistem progrmalama alaninda calisiyor ve itü elohab müh mezunu bölüm secimi sirasinda ona bi mail atmistim danismak amaciyla ("tema bilg müh mü elektronik müh" idi ) , Ali Cehreli disinda bir örnek istiyorum......
  • Arkdaşlar ismim arkin forma yeni girdim ve baştan aşağı okudum çok değerli bilgiler war ben 19 yaşındayim end. elektronik bölümü 2. sınıftayım gündüzleri saat 4 e kadr özel bir otomasyon firmasında çalişiyorum bence otomasyon sistemlerinin genelinde iyi iş var ama bu dalda'da sorun plc parogramlamada kendimi bu konuda kötü bul muyorum ama tabiki eksiklerim var özellikle anolog bilgilerin işlenmesinde. Belkide daha tecrübem yok ama her yapilan işten sonra sistemin sizin istediğiniz gibi çalışması çok güzel bir duygu böyle olunca insan yeni bişeyler öğrenmek için heycanlanıyor.Belkide. Bursa Otomotiv sektöründe olduğu iiçin otomasyon prim yapiyordur. Belkide gerçekten iyi bir iştir. Karar sizin...
  • akhin arkadaşım... ben yazılımdan uzak bir kişiyim ama yaşadığım bir örneği vereyim:
    Bir RF çi arkadaşıma , I2C ile çalışan bir PLL entegresin kontral edilebileceği PIC li bir devre gerekiyordu. Eski bir stajyerim olup , şu anda da değişik mikrokontrolörlerle projeler yapan bir arkadaşımdan yardım alabileceğimizi söyledim. Bir pazar günü üçümüz buluştuk. stajyerimin bu tür entegrelerle hiç çalışmadığını bildiğimden , bir sorun olup olmadığını sordum. O ise bir C derleyicisi kullandığını ve bu konuda bir algoritmanın olması gerektiğini söyledi ve yaklaşık 10 dakika bunu arayıp , ardından da PLL entegresinin datasheet ini indirip inceledi. sonra hazır paketi kullanarak yazılımı bitirip devreyi tasarldı ve olay bitti. toplam yaklaşık 2-3 saat sürede olay tamamlanmıştı. Asm ile epey sürebilecek bir proje , bu kadar kısa sürede bitince ben de Rf çi arkadaşım da şaşırmıştık. Bu belki basit bir örnek ama pratik hayatta rastladığım için bana çok şey ifade ediyor.
    Saygılar.

• ister elektronik ister başka dal
    arkadaşlar şunu unutmayın yeni icat olunan her şey çok paralar kazandırır
    küçücük örnek vereyim 1980 li yıllarda arabaların arkasına sallanan el vardı
    bunu yapan adam kıbrıslı biri milyonlarca yapıp bugünün parası ile 1000.000tl ye sattı o şimdi milyoner
    sizde birşeyler icat edebilirseniz bu iş olur
    ben şunu yaptım deyip piyasaya sürsen neden olmasın
    ben yıllar önce oteller sinek sivri sinek kovucu imal edip satmayı düşünmüştüm yada otomatik ayakkabı temizleyici düşünün bundan yüzlerce imal edip satsanız
  • cambazlık yapan para kazanır
    anten takıyoruz ancak o şekilde az-çok
    allah bin bereket versin
    c a m b a z l ı k yani elektronik değil ...
  • Elektronikten çok para kazandım. Moralinizi bozmak gibi olmasın.Ama kesinlikle fazlaca branşlaşmış birisi olarak ve kendi branşında bilginin en ufak zerresini bile özümsemeye çalışarak. Bana beş kuruş kazandırmayacağını bile bile haftalarca zorlu projelerle uğraştım, bitirdiğim gün ise bozup attım.
    Anlatmak istediğim; sen elektroniğe ne kadar verebiliyorsan o da sana o kadar verecektir. Ben asıl parayı imalattan kazandım.Ama kesinlikle yaygın olan şeyleri taklit ederek değil; belirli bir alanda, yeni, işe yarar çözümler üreterek. Hepinize kolay gelsin arkadaşlar. Yılmayın ve" daha bilinecek ne kaldı ki "demeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elitel -- 7 Aralık 2005, 1:08:12 >
  • abiler gerçektende bende lise bilgisayar donanım bölümünde okuyorum (pişman oldum ama).okulda zaten hep ezber sistemi var.hocalar bi kaç bişey öğretiyo sonra 2 hafta boş geçiyor kendin bi proje yapıyosun vaya hoca bişey öğreiyo sadece öğrettiğinle kalıyo hiç deney yapmıyoz labratuvar var ama neye yarar hiç bişey yapamıyon hiç alet malet yok hayatta bi deney yapamazsın.çok sinir bozucu bişey.öğrendiğini uygulayamadıktan sonra ne işe yarar o bilgi.gerçektende eğitim müfredatı çok berbet.bu gidişle biz almanyadan 50 değil 100 yıl daha geri kalırız.yazılarınız içinde teşekkür ederim.
  • sayın abi sana aynen katılıyorum. ben 4 tıldır 2 ayrı firmada calıştım.bunların birisi fotokopi fax yazıcı baskı makinası digeri ise bilgisayar işi yapıyor diger illeri bilmem ama burda giresunda işciye para cok az veriyorlar. bende kendime iş yeri acmayı düşünüyorum ismini hazırladım yapacagım işleri bile hazırladım.her türlü fotokopi fax yazıcı baskı makinalarında bilgim var ben kendime belirli, ileriye dönük markalar secip bu işe başlamak istiyorum. bunun yanı sıra kart tamiri power ve bilgisayar ana kart tamiri yapmak istiyorum kart tamirinde fazla bilgim yok ama onada baslayacagım kart tamirinde yardımcı olurmusunuz... ıyı günler..
  • Sizi bilmem ama ben yanlış meslek seçtiğimi düşünüyorum. Zamanında söyleselerdi ahçı olurdum.

Para bu devirde sadece topçu da ve popçu da değilmiş. Şimdi buda nerden çıktı demeyin. Mengen yakınlarında bir düğüne gitmiştik. Gece erkekler bir oda da toplandı muhabbet ediyorlar. Adam kısmı neden konuşur. Maçtan tabi. Ortamdaki en küçük kişi benim. Lafı Rıdvan a kadar getirdiler. Ben Rıdvanı hayal mayal hatırlarım (maçla aram hiç yokda). Ordan biri onuda harcadılar. İyi de para vermişlerdi takıma almak için dedi. Başka biride Rıdvan fenere şu sene transfer oldu bu kadar ücret aldı. Benim enişte şu otele işe başladı aynı ikramiyeyi aldı. Ben birden şaşırdım. Meğer adamın eniştesi ahçıymış. Herkese hitap eden meslek bu ahçılık. İnsanlar televizyon izlemeden yaşayabilir ama yemek yemeden hayır.

• Bende anadolu üniversiterinden birinde elektronik müh. 3. sınıfta okuyorum hocalar öğretmeye gerçekten hevesli ancak bilgiler çok teorik, teknik lise okul birincisi arkadaşım 4. sınıfların bitirme tezlerini yapıyor hemde hiç zorlanmadan.....

Keşke bende teknik meslek lisesine gitseydim sonra da mühendislik okumasaydım 4-5 sene dışarda çalışsaydım hiç olmazsa pratik olarak bişeyler öğrenseydim demeye başladım

Anadolu üniversitelerinden mühendis olup ta ne yapacağım diye düşünmeye başladım.

( yaşları bizden büyük olan arkadaşlara hayat tecrübelerini paylaştıkları için teşekkür ediyorum )

• Merhaba Arkadaşlar;
    Ben de elektrik-elektronik mühendisiyim, geçtiğimiz haziranda mezun oldum. Benim öğrenciliğim de biraz zor geçti (5 senede bitirdim) :)) Yine öğrenciliğim sırasında ben de niye bu kadar teorik gördüğümüzü, niye sürekli matamatikle uğraşıp durduğumuzu anlamıyordum ve üniversite ortamına bir türlü adapte olamamıştım. (sonradan biraz geçte olsa dersleri nasıl geçeceğimin cevabını buldum (eski çıkmış soruları ezberleyerek)).
    Neyse arkadaşlar sizleri daha fazla sıkmayım. Bu başlık altındaki tüm cevapları okuduğumda bir çok arkadaşın hala öğrenci olduğunu fark etttim, niyetim kendimce bir kaç tavsiyede bulunmak. Bunlar içinde geçmiş ile pişmanlıklarım ve gelecekle ilgili umutlarım da var.

1-Arkadaşlar geçte olsada anladım ki mühendislik okuyorsanız okulda mutlaka teorik ve matematik olmalı. İşin pratik kısmı size kalıyor. Üniversite size bir vizyon, problem çözme yeteneği kazandırır ve ÖĞRENMEYİ öğretir. Öğrenmeyi öğrendiyseniz ve uygun bir ortam bulabilirseniz kendinizi çok kısa bir sürede geliştirebilirsiniz. (Bunun için günümüz dünyasında ingilizce çok önemli. Bir konu hakkında detaylı bilgiye erişmek isterseniz eninde sonunda mutlaka yabancı kaynaklara başvurmanız gerekiyor.) Ek olarak bilgisayar ve interneti doğru bir şekilde kullanabilmek de olmazsa olmazlardan.
    2-Belirttiğim gibi üniversiteden mezun olunca hiç bir konuda tam bir bilgi ve yeteneğinizin olmadığını fark edeceksiniz, çünkü öğrenme daha yeni başlıyor.
    3-Birçok arkadaşın belittiği gibi ben de iyi derecede C/C++ öğrenmenizi tavsiye ediyorum. İyi derecede programlama bilgisine sahip olursanız bilgisayar mühendislerinin yaptığı her işi yapabilirsiniz. (Okulda öğretilen kesinlikle yetmez o sadece bir giriş-başlangıç mahiyetinde kalıyor). Ayrıyeten embedded (gömülü) cihaz ve sistem programlama gibi işler yapabilirsiniz.(Bu sıralar çok revaşta ve ihtiyaç var görünüyor).
    4-Devlette çalışmak istiyorsanız Kpss sınavına çok iyi hazırlanın. Ben elektronikçiyim devlette en fazla kaç yere girebilirim ki diye düşünmeyin. İyi bir puan alabilirseniz, aklınıza gelmeyecek çok farklı kurumlar var ve yine çok iyi imkanlar (maaş) sunuyorlar.

Yazdıklarım biraz dağınık ve konu başlığıyla pek alakalı olmadı biliyorum ama içimden gelenleri yazmak istedim ve belki birkaç arkadaşa belki yardımcı olabilirim diye düşündüm. Teşekkürler.

• gece gece bu konuyu baştan aşağı okudum , melih abi yürü ya kulum esprisi beni güldürdü çok saolasın ayrıca aşçı olmak isteyen arkadaşım ilk önce mesleğin adını öğrenmekle başlayabilirsin

neyse benim fazla bir elektronik bilgim yok sadece 15 yaşımda bundan tam 10 sene önce bir video , modülatör ve anten ile televizyon yayını yapıyordum , ayrıca radyo yayını da yapıyordum

tabii maddi yetersizlikler sonucunda bunu bırakmak zorunda kaldım

şimdi ise bulunduğum ilde bir yerel tv var , ilin nüfusu 100 bin civarında yani çok küçük , tv sahibi 6 sene önce 28 milyar harcayarak yerel tv kurdu , şimdi ise milti milyoner ama yayın kalitesi hala benimkinin yanında solda sıfır

neyse demek istediğim belki elektronikle pek alakası olmayabilir ama bu şekil bir yerel tv kurulabilir ve zannımca para kazanabilir

ayrıca artık iletişim özelleşti , yine yerel olarak kablosuz veya kablolu olarak internet erişimi verilebilir , bence kablosuz internet erişimi gelecekten önü açık bir sektör

veyahutta dijital uydu işlerine girilebilir mesela birçok tanıdığım motorlu çanak istiyor eminimki piyasada da satılır

bunların dışında daha önce de buraya konu açtım , bilgisayar kasasını sessizleştirmek ve 5-10 dakika güç kaynağı yapacak fansız bir psu yapılabilir , bu bilgisayar gürültüsünden herkes şikayetçi birçok kişiden bunu duydum

mesela ben böyle bir sistemi 50 milyona gözü kapalı alırım , hatta 100 milyona bile alırım eminimki benim gibi alıcılar çıkacaktır , tabii maliyet konusu nasıldır bilemicem şimdi

birşey daha diyeyim 4 sene kadar önce bir elektronik malzemeciye vga to scart kablo yapmasını ısrarla söylemiştim o da seri olarak üretmiş ve çok iyi de satmış , ama son bir iki yılda ekrankartlarının tv out olayı standartlaşınca bırakmış zannedersem , mış diyorum çünki kendisiyle görüşmedim

kısacası çok mu ütopik konuştum veya ukalalık mı yaptım bilemiyorum ama bence yapılmamış bir şeyi yapmak her zaman ençok parayı kazandırır yani yeni fikirler bulmanızı öneririm

sürçi lisan ettiysem affola

• dostum elektronikten anlamam
    ama paradan anlarım

sana şukadarını söyleyim son 2 yıldır parmaklarım havya yanığı doldu
    nedenmi kablo yok kablo
    nette şemalarvar
    malzeme arayınca bulunuyor ama meretlerin hazırları yok

hertürlü data kablosu bu memlekette sıkıntı
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.