gece gece bu konuyu baştan aşağı okudum , melih abi yürü ya kulum esprisi beni güldürdü çok saolasın ayrıca aşçı olmak isteyen arkadaşım ilk önce mesleğin adını öğrenmekle başlayabilirsin
Ahçıda topçu kadar para kazanırsa tabi ahçı olmak isterim. Sen nerde bir elektronikçinin topçu kadar para kazandığını gördün?
Liseden sonra onca kafa dengi iş aradım, bulamadım. Hep bulduklarım ya çulsuz yada dolandırcı çıktı. İyice elektronikten soğudum.
quote:
Orjinalden alıntı: thedevilslieutenant
dostum elektronikten anlamam ama paradan anlarım
sana şukadarını söyleyim son 2 yıldır parmaklarım havya yanığı doldu nedenmi kablo yok kablo nette şemalarvar malzeme arayınca bulunuyor ama meretlerin hazırları yok
hertürlü data kablosu bu memlekette sıkıntı
Her türlü elektronik malzemeyi nereden bulabiliyorsun. Ben kaç aydır KM416V4104 arıyorum bulamadım. Bu 64Mbit lik EDORAM chipiymiş.
Ben elektronik mühendisiyim ve şu an ankarada büyük bir elektronikçide satış mühendisi olarak çalışıyorum. 4 sene boyunca ne zorluklardan (ders anlamında) ve ne hoca kaprislerinden geçtim. Çok başarılı bir öğrenci sayılmam. Ama aldığım dersleri kimi zaman çok iyi notlarla ve kimi zamanda orta halli olarak geçtim. Ve iyi derceyle mezun oldum. Şu an çalıştığım şirkette oldukça zorlanıyorum. Çünki malzemeleri tanımıyorum. Bu malzemelerin nerde kullanıldığını bilmiyorum. 4 seneme yanmıyorum. Çünki bu 4 sene bana bir ünvan getirdi. Ama tek karı bu gibi geliyor bazen. Yurt dışında bir mühendis kendi konusunda uzmandır. O konuyla ilgili her şeyi bilir. Az konu bilir ama öz bilir. Oysa türkiyede okulda khocalık yapan adamların %90ı dışarda iş yapamamış --bari ben hoca olayım aç kalmayayım-- diyen insanlar. Okuyan arkadaşlara sesleniyorum. Ya yandal yapın ya yurt dışı zorlayın yada para kazanmayı unutun. İnsan kendini geliştirmeli. Bilmediğini utanmadan sormalı. Ben 24 yaşında mühendisim (başkalarının gözünde) ama dışarda benim yarım yaşında bu işi içmiş insanlar var. Her şeyin başı istemek. Tekrara sınava girmeyecekseniz bu deveyi gütmekten başka çare yok.
Ankarada olanlar için güzel bir fırsat var. BELTEK diye. Orda pek çok alanda kurs imkanı var. Ve ücret sadece 10 ytl. C++ kursuda var.
Ben bu piyasa içinde biri olarak söylüyorumki; iş yeri açmayı düşünmeyin. Yani konya sokaktaki gibi. Ama eğer dış ticaret yapacaksanız bu iş süper olur.
Allah yolunuzu açık etsin. Ve hepimize ''Yürü yaa kulum!'' desin.
ben elektronikten para kazanmanın yolunu buldum Elektroniği bırakıp , tekstilci olarak.
Yazılanlar herkesin olduğu kadar benimde ilgimi çekti sonuna kadar okudum ..Şunu diyebilirim ben de bu konuda; elektonik meslegiyle aç kalmassınız ama zegin de olmassınız yaşayıp gidersiniz işte yukarıda arkadaş yazmış altın bileziğinle yaşar gidersin diye .
Meslek yüksekokulu mezunuyum bölüm Endüstriyel Elektronik 30 yaşındayım ve mezun olduğum yıldan beri 6 kez firma değiştirdim önce bir otomasyon firması sonra bilgisayar firmaları ile devam etti şu an beko arçelik elektronik yetkili servisinde çalışıyorum ekonomik ve psikolojikyönden diyeyim servislerde çalışanlar bilirler çok memnum olduğum söylenemez ve benim dönemden arkadaşlarım war onlarında durumları çok parlak diyemeyeceğim ama aç yada açıkda değiller... Ama gelecekten ümitliyim herkes de olmalı ..günün ne getireceği hiç belli olmaz..
hayırlısı neyse Allah onu versin herkes için ...
merhaba ben şu anda istanbul üniversitesi endüstriyel elektronik bölümünde okuyorum ben şöyle söyleyeyim hayatta meslek olarak en çok sevdiğim ve zevk alarak yaptığım meslek elektronik. ben aslen bursalıyım bursada endüstri meslek lisesinde okudum elektronik bölümünde ama bana faydasından çok zararı oldu 4 yıl kadar çünkü hiç bişey öğrenmedim daha doğrusu öğretmediler herneyse ben elketronik hakkında herşeyi kendi dayımdan öğrendim dayımın sayesinde bu meslekten zevk aldım ALLAH'A ŞÜKÜR şimdi tv müzikseti veya herhangi bişeyi tamir edebiliyorum istnabuldan bursaya parasız gelsem bile tv tamir ederek paramı çıkartıyorum geçenlerde bi sistem yaptım ben devresini bi arkadaşım programını yazdı ve 1,5 milyar para aldım hemen bi bilgisayar aldım bilgisayarda bütün gün elektronik üzerine araştırmalar yapıyorum ve kendimi daha çok geliştirmeye bakıyorum bişeyi tamir ettiğimde kendimle gurur duyuyorum belki ben sizin hepinizden yaşça küçüğümdür ve hepinize saygı duyuyorum böyle bir sitede olduğum içinde kendimle ve sizinle gurur duyuyorum saygılar diliyorum
ya bu tarz karanlık işler olur bunlar bizi mesleğimize bağlar ... ama arkası gelmez işte gelse iş adamı olursun zaten TOMAR yaparsın :)
quote:
Orjinalden alıntı: hakan_senbay
ALLAH'A ŞÜKÜR şimdi tv müzikseti veya herhangi bişeyi tamir edebiliyorum istnabuldan bursaya parasız gelsem bile tv tamir ederek paramı çıkartıyorum geçenlerde bi sistem yaptım ben devresini bi arkadaşım programını yazdı ve 1,5 milyar para aldım hemen bi bilgisayar aldım bilgisayarda bütün gün elektronik üzerine araştırmalar yapıyorum ve kendimi daha çok geliştirmeye bakıyorum
Arkadaslar bu meslek de boyle ise napacagiz desenize... memurluk da bitik....Artik miras kalanlarla zengin olunabiliyor goruyorum yazdiklarinizdan sonra... Ama birgun toparlanacagiz,bu isler sadece bizim meslekle olmaz Diger meslekler butun halk herkesin ayni anda kalkinmasi lazim,yani sadece bu mesluk zengin olamaz... Biz yapariz paramiz memurun maasidir,paramiz esnafin maasidir,ya da baskalarinin.. Ya onlarin verecegi parasi yoksa!!!... Tabi sans da faktor...... Bu siteyi sevdim arkadaslar..tam final zamani,ama sitede gezerken rahatliyorum..... dinlendiriyor insani.... Araniza girdim mutluyum..
walla arkadaslar bu elektronik işinde para kazanmak hakikaten zor. 1)yabancı dil şart 2)bilgisayardan anlaman lazım 3)bir çok dil bilmen lazım Bu sartları yerine getirirsen yasının 35 e gelmesini bekle.sadece bu sayede iyi para kazanmaya baslarsın. Ha bu arada iyi bir şirkette reklam yapman lazım hani referans olayı...
mühendis ol. yazılıma yönel
quote:
Orjinalden alıntı: ultraersan
walla arkadaslar bu elektronik işinde para kazanmak hakikaten zor. 1)yabancı dil şart 2)bilgisayardan anlaman lazım 3)bir çok dil bilmen lazım Bu sartları yerine getirirsen yasının 35 e gelmesini bekle.sadece bu sayede iyi para kazanmaya baslarsın. Ha bu arada iyi bir şirkette reklam yapman lazım hani referans olayı...
Niçin 35 yaşına kadar bekleyecez? piyago mu çıkacak.
hayır ozamana kadar kendini geliştireceksin ve kendini geliştirdikten sonra para geleceketir. Soylesene işten anlamayan comeze kım para verir? yada tecrubesiz birisine?
yazılıma yönelmekle iş bitiyomu? hemde yazılımı nasıl öğrencen?
Okumanın verdiği tek avantaj ünvan sanırım.
İş konusuna gelincede şans ama bir yere kadar şanstır umarım. Çünkü bakıyorum tanıdık hesabına özel sektörde bile bilmeyen adamlar bir şekilde çalışıyorlar. Garibime gitmiyor değil bazen , işe başlamış birisi gelip benden birşeyler öğrenmeye çalışıyor. İyi güzel de o çalışıyor, ben ise çalışmıyorum.Ben çalışsaydım birisinden öğrenmek gibi bir sorunum olmayacaktı. Benden öğrendiği ile gidip orada iş yapacak. Bu yazdıklarım yanlış anlaşılmasın , ben sadece yaşadığım şeylerden bahsediyorum yoksa herkezin kendini geliştirmesi için bende yardımcı olurum. Bu mesleği yapmak istememdeki tek neden, başka hiçbir şeyi bu kadar sevmemem.
Dediğim gibi iş konusu da şansa bakıyor ama umalım da fazla uzun boylu olmasın.
doğru söze daha ne denir.
Sana %100 katılıyorum.
herkese selam ben foruma yeni katıldım! Konu çok ilgimi çekti.Ben Meslek Yüksek Okulunda okuyorum,2. sııftayım.Okulum bu sene bitecek ama daha hiçbirşey ögrenemedim.Ne üzerine eğitim verdiklerini sanırım üniversitelerde pek bilmiyorlar.Okulumun bitmesine ramak var ben daha bir kelime ingilizce ögrenmedim çünkü tek dönemlik dersten ne kadar verim alınabilir.Mesleki ingilizce istedik seçmeli ders olarak bize kaldırıldı dediler.Nuh devrinden kalma 6502 ögretiyorlar milkroişlemci namına.Emin olun kaynak bulamıyorum.Öğretmenler küçük rutin hatalardan senin dersten kalmana sebeb oluyorlar.Piyasada kendine karyer edinememiş mühendisler okullarda öğretmen oluyor.Temelden iyi eğitim alınmadıkça ben bu ülkede ne bu mesleğin ğelişeceğine nede bizim bu işten iyi ekmek yiyeceğimize inanmıyorum.Tahminen 6-7 ay sonra okulum bitecek ve ben dersleri bırakıp C ve VB öğrenmeye başladım.Okul sonrası hayatım tamamen soru işareti.Hangi bölümden ekmek yiyebiliriz.Fikir verirseniz çok bahtiyar olurum.Haydi kalı selametkle
Bana göre başarı ve iyi bir kazancın yolu öncelikle ekip ruhuna sahip olmaktan geçer. Kurulacak ortaklıkla eminimki çok güzel projeler üretilecektir. Elektronikle uğraşmak gerçekten çok güzel ancak ne yapacağınızı bilmeniz önemli tamirde de para kazanabilirsiniz, proje geliştirip üretmeklede. Yeterki çizgiyi çizin ve karar verin
Elektronik bilgisayar derken en iyi parayı elektrikte buldum
bakalım bundan sonraki durak neresi olacak
Artık ufak tefek işlerde (tv, radyo, vcd tamiri vb) pek fazla para yok. Zaten tamir olacak paranın biraz daha fazlasına cihazın yenisi ve daha üst modeli alınabiliyor. Yeni çıkan sistemlerde herşey entegre, chip ve mikroişlemcilerden oluşuyor. Zaten bu aletleri yapanlar bozulunca tamir olmasın diye yapıyorlar. cihazın ömrü doldumu ömür billah bir daha düzen tutmuyor. En iyisi sağlam bir firmanın yetkili servisini almak. O da kolay bir iş değil. İşe Yeni başlıyorsan sana tavsiyem Dewilwarezin dediği gibi elektrikte iyi iş var hem elektronik kadar bilgi gerektirmiyor. Bol şans.
Elektrik amele işi
Gençken Elektronik öğrendik
Gücümüzü yitirince ve
Şimdi kafamız henüz çalışmaya başlayınca elektriğe döndük
bu işler ters yani !
quote:
Orjinalden alıntı: untayk
ben elektronikten para kazanmanın yolunu buldum Elektroniği bırakıp , tekstilci olarak.
kardeşim hatırlatma biz yandık aman diyeyim sana babam bu tekstil işinde 10* numara yani kendi babam die sölemiyorum ama türkiyede onun tekstil bilgisini geçecek yoktur ve üstelik birçok dokuma makinesi üreticisinden özel sertifikalar almış fakat bundan 10 yıl kadar önce bizim 5 adet otomatik dokuma makinemizi birine sattık ilk 3 ay para geldi daha sonra adamın üstüne yapmış bizimki makinelerisonra adamdan para kesildi makineler de gitti bugünkü para ile en aşağı 50000 euro ediyor makineler.Adam prof dolandırıcıymış bidaha izi bulunamadı adamın
AMAN siz siz olun bu gibi insanlara bulaşmayın daha doğrusu kendi işinizi kurmayın fazla bilgim var diye ortalarda dolaşmayın az bilin ama o konunun da erbabı olun muhakkak yurtdışı düşünün yabancı dil ve bilgisayar şart bende elektronik öğrencisiyim