Şimdi Ara

Elektronikten Para Nasıl kazanılır! ( Sonuna da bakın ) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
3
Favori
44.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • birtane elektronik malzemesi satan bir dükkana gir istanbuldaysan karaköyde izmirdeysen çankaya daki dükkanlara 2 saaat bekle elektronik malzemesi satın alanlara üstlerine başlarına bak yorumu sen yap.
    hala ümitliysen vestel beko gibi firmaların yan sanayi lerine git mesela manisa ya inceleme yap hala ümitliysen bir yerden başla. allah sabır versin.

diyelimki işe yarar bir ürün çıkardın buna kalıp yaptıracan ergonomik görüntü verecen sonra piyasa çıkacan
    pazarlamasını yapacan teknik desteğini verecen. becerebilirsen helal olsun

geçen gün bir kalıpçıya baş parmağım büyüklüğünde malzemeyi 1500 tane dök dedim kalıbını 2 sene önce yaptırmışıtım ozamanlar 45 bin den basıyordu şimdi 120 bin (eski parayla) istiyor sen napıyon kardeşim dedim daha ürünün 30 tane parçası var 10 milyona satabilirsem satacağım. zaten kar ettiğimizi anlamıyoruz elin çinlisi benden iyisini 3 milyona piyasa sürmüş. allah bilir istanbula 1 ytl ye geliyordur

eh işte böyle

diyelimki ayakta kaldın 2-3 endüstriyel ürünü ürettin. başın CE ile IS9002 TSE ile dertde hadi bunlarıda aştın adamın biri bir bakmışssın senin yaptığını daha ucuza yapmış müşterin pofff yok oldu.
    teknoloji işinin garantisi yoktur. her an başına gelebilir.

ama zaman zaman fırsatlar ortaya çıkar o fırsatları başında yakalarsan bir yere varırsın 2 sene içinde kazandın kazandın

birde hep şu başımıza geldi biz daha prototipini yaparken çalıştırıp oleey dediğimizde bi bakıyoruz adamlar fabrikayı yapmış üretime geçmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektrodam -- 12 Şubat 2006 21:42:26 >

• bende lisede otomasyon okuyup 2 yıl önlisans elektronik okudum.. lisede elektronikde baya kendimi kastım. C yi i derecede öredim 8051 i ii derecede c işe prgramlarabiliyorum.soradan anladım ki elekreonik bilgisayar ile işe yarıyor birazda onla uraştım. .. ele avcuca gelir bişiler yaptım. lise stajında bir makina imaltı atölyesinde çalıştım. ve şu an mezun olmuş durumuma hala aynı yede devam ediyorum. Fakat işler tamamen değişti. Şu anda cnc oparatörlüğü yapıyorum.Anlaşılar para adamı biryerlere çekiyor ve siz ister istemez gidirorsunuz. Şu anada yaptım iş 2 cnc tezgahına bakıyorum. pc de çizim yapıyorum. makinalarda kullanılan cihazlar tamirediyorum(smps,plc) ve plc programı yazıyorum.bunların hepsi nasıl oluyor diye merak oluyor ama oluyo işte. zamanlar örenilip alışılıyor. uzun zamandır mico programı yazdım da yok zaten. yani özel bi şirkette çalışılacak sa bir değil bir çok şey bilinmesi gerekiyor ve sürekli bunların yenilenmesi. Yani alternatiflerin şansını azaltmak zorunda kalıyorsun. yani bir şekilde işvereni sana mecbur bırakmak.

• arkadaşlar delimisiniz siz. ben elektronik teknisyeni olacam anasını ağlatırım paranın.

tavsiyem üzerinizdeki şu ölü toprağını atın ve olaya bir teknik adamdan çok girişimci gözüyle bakın. yani para kazanamya odaklanın... son olarakta fikir geliştirin.

uygulanabilir fikir = para dir arkadaşlar.. ve bence bir elektronikçinin uygulanabilir fikir geliştirme potansiyeli hiçbir meslekte yok.

ha yok kardeşim bu dediğin kolaymı, asıl zor olan bu diyorsanız hiç zengin olamanın yollarını aramayın. zengin olmak için önce bunu istemek gerekiyor. laf olsun diye değil ama, gerçekten kafa olarak sadece bunu düşünmek gerekiyor.

en basitinden piyasadaki bozuk boardları, ekran kartlarını, işlemcileri toplayıp tamir edip ciddi bir servet sahibi olabilirsiniz. bu konuda tedarik organizasyonunuzu iyi kurun. satış kanallarınızı organize edin bakın neler oluyor. izmir de olan varsa bu işi ortak yaparız. bozuk kartları bulur getiririm. siz tamir edersiniz alır satarım... karı da ortadan bölüşürüz.

tekrar söylüyorum.. atın üzerinizdeki ölü toprağını, mesleğinizi değerini bilin, onu harcamayın.... izmirden teknisyen arkadaşlarla tanışmak isterim.
    msn: iletisim.2@hotmail.com
    allah yolunuz açık etsin.
    herkese saygılar

• Melih Yanardağlar, @Shurzan, @Ado, @Gofe, @Untayk ve @Elitel ağabey;

Sayın abilerimiz iyi ki varsınız, bu mesleğin ne kadar onurlu ve güzel bir meslek olduğunu zihnimize kazıdınız, yazdıklarınızı okuyan diğer bütün öğrenci arkadaşlar adına da teşekkür ederim size..
  • arkadaşlar konuyu biraz daha somutlaştırmak istiyorum;

hemen imalata girmek yani yeni bir cihaz, yeni bir ürün tasarlamak doğru değil. çok başarılı bir ürün de imal etmiş olsanız satış pazarlama, seri üretim gerekleri ve diğer organizasyonlar büyük işler ve sermaye gerektirir. bugün en basit ürünü seri olarak imal etmeniz yüzlerce bin ytl gerekir. tarih binlerce mükemmel ama başarısızlıkla sonuçlanmış ürün denemeleriyle doludur.

bir teknisyen sıfır noktasında ise, ilk hedefi birikim yapmak olmalıdır. her işe koşmalı her fırsatı paraya çevirmeli küçük büyük demeden ve birikim yapmalı para biriktirmeli. şahsi kanaatim 30.000 ytl birikimden sonra akıllı adımlar atılırsa çok hızlı büyüme sağlanabilir. 100 ytl ve üzerine çıkınca da artık imalat ve seri üretim planları ciddi olarak yapılmalı. önce belli coğrafyalar için üretim yapılmalı. mesela sadece izmir karşıyakadaki müşteriler hedeflenmeli.. bir süre sonra çevre illere de ayda 1-2 kez seyahat yapıp ürününüzü tanıtmalı ve ufak ufak bayilikler vermelisiniz. iç içe halkalar şeklinde (acele etmeden- acele her zaman risk getirir) bölgenizi genişletmelisiniz. eğer doğru adımları atarsanız yurt çapında bilinen ve aranan bir ürünün sahibi olabilirsiniz. bu hikaye hep aynı... bugün çoğu firma-marka-ürünün yol haritası budur.
    ha önce evimi, arabamı alırım sonra yatırım yaparım arkadaş diyorsanız boşverin bu sevdadan vazgeçin. kazandığınız parayı sadece ve sadece işinize yatırmalısınız. eve arabaya yatırılan para kaybedilen yıllar demektir.

birde çok önemli bir konu ise dükkan açmayı elden geldiği kadar geciktirmektir. dükkan açıldığı zaman maliyet kalemlerini yazıyorum(kira, bağkur, genel giderler, çaykahve parası, vergiler vs vs) ciddi anlamda esnafı zorlamakta. bugün hangi esnafa sorarsanız sorun kan ağlamakta sadece devlete çalışıldığını söylemektededir. peki ya ne yapılmalı; arkadaşlar evden çalışılmalı, bir kartvizit ve bir çanta ile bütün bu masraflardan kurtulabilirsiniz. zaman planınızın içinde müşteri ziyaretleri, ilişki geliştirme konusuna mutlaka yer ayırın. dükkan açıp müşteri beklemek yerine gidip işi yerinde bulmak ve almak çok daha güzel iş yaptırıyor arkadaşlar, deneyin göreceksiniz.

bunun yanında kendiniz geliştirmeye sadece mesleki alanda devam etmeyin. iş hayatına ve satış pazarlamaya yönelik kitaplar okuyup bu konuda bilgili kişilerle sürekli sohbet edin. özellikle sıfırdan başlayıp dünya devi olan şirketlerin (pepsi, coca cola, sony) hikayesini anlatan kitapları mutlaka tavsiye ederim. birde özellikle bir kitap var okumadıysanız şiddetle tavsiye ediyorum; "girişimcilik tutkusu - michael e. gerber- sistem yayıncılık" ......

bu konuda birçok şey yazılabilir. ancak hepsinin özünde bir tek şey var...
    HEP OLUMLU OLUN, OLUMLU BAKIN, ZORLUKLARIN ÜZERİNE GİDİN, GİRİŞİMCİ RUHLU OLUN, LİDER OLUN...

john c. maxwell isimli akıllı bir üstad şöyle demiş;
    kötümser insanlar, rüzgardan şikayet eder,
    iyimserler rüzgarın geçmesini umar,
    liderler yelken açarlar...............

saygılar

• Topik çok faydalı olmuş,valla kendimi böyle arkadaşlar oturmuşuz hayat hikayemizi yada ordan kesitler anlatıyoruz gibi hissettim. 25 yaşındayım.Ben tek kelimeyle şunu söylemeliyim ki henüz yolun çok başındayım ve yürünecek çok yol var. Bazen umutsuzluğa kapılıyorum, yılacak gibi oluyorum, gözüm korkuyor,beceremem diyorum.
    Ama bu ruh hallerinin baskın çıkmasına izin vermiycem, çünkü elektroniği seviyorum.
    Beklentiler yüksek;ama benim zamana ihtiyacım var. Neyse, arkadaşlar elektrniği yazılımla geliştirmeden çok fazla bi yerlere gelmek zor.Zaten elektronikle içiçe geçti. Bilgisayara çok iyi hakim olamak gerekiyo, çizizm grafik vs gibi temel programaları bilmek gerekiyo. İngilizce şart. Ben bilmiyorum ve çok zorlandığımı söylemeliyim. VOLT nick li arkadaş doğru söylemişsin , beltek iyi bir olanak bende ankara da ikamet edyorum. (Volt C++ kursu da var demişsin,dostum nasıl kayıt oluruz nereye vs. Bilgin varsa yazarsan sevinirim. MSN Adresim;Odipus189@hotmail.com
    Mesaj da atabilirsin yada eklersen adresimi ordanda konuşabiliriz.)
    Para konusuna gelince ;bu bence piyasada bulunmayan vasıflı eleman değilseniz iş daha çok çevreye eşe dosta bakıyo. Çoğu işte olduğu gibi. Ama bizim mesleğimiz öğrenmek üzerine kurulu,akademik bir yanı var. Olayı paraya daraltmamak gerek, mesela daha çok para var diye ben elektronik ten ve bu işten vazgeçmem.
    Saygılar
    Elektronikt yıllarını geçirmiş untayk,melih...abi gibi arkdaşların serzenişlerini anlayabilirim ama daha genç arkadaşlar bu işte para yok vs gibi düşünmemeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f1varol -- 12 Mayıs 2006; 14:10:52 >

• quote:

Orjinalden alıntı: untayk

ben elektronikten para kazanmanın yolunu buldum
    Elektroniği bırakıp , tekstilci olarak.
    Sevgili Untayk;Başka bir branşa geçmekle ticari kapasiteni gösterdin ama ,elektroniğin sana verdiği kıvrak zekadanda, extra fayda gördüğünü sanırım inkar edemezsin.Eğer cevabın 'haklısın' ise sen hala bu mesleğin içindesin.Zira bende matematik temelli(teorik) elektronikciyim ve kiraz &şeftali yetiştiriyor olup,bunu hiçbir altyapının olmadığı dagın başında yenilenebilir enerji kaynaklarıyla otomasyona baglı damlama sistemiyle gerçekleştiriyorum.Şimdi ben elektronikçi değilmiyim artık?Ben paramı nerden kazanıyorum?

• %1000 haklısın dostum. bu mesleğin insana verdiği en büyük fayda , bilmediğin bir konu da olsa bununla ilgili bilgiye ulaşma becerisini ve zekayı verimli kullanabilme becerisini sağlaması. Elektronik öylesine bir hastalıktır ki , sanırım ölünce insandan çıkar bu merak. Tabii ki ruhen bir elektronikçi gibi hissediyorum kendimi. Her akşam en az 4-5 saat bu forumda olmam da sanırım bunu gösteriyor. Tekstile geçtiğim gün imzamı amatör sesçi olarak değiştirdim zaten. Benim kafa yapımdaki meslektaşlarıma bakınca , işin ticari yönünden çok teknik yönüne ağırlık verdiğimizi görebiliyorum. Bu hepimizin böyle olacağını mecbur kılmaz. İllaki bizlerde de ticarete yatkın arkadaşlar çıkıyor ve onlar zaten hızlı bir yükseliş gösteriyorlar. Benim birçok çırağımın ve stajyerimin kendi işlerinin sahibi olması da bunu ispatlıyor. Ben şahsen kendimi tezgah adamı olarak nitelendiriyorum. Çünkü hayatımın en huzurlu ve mutlu günlerini , atölyede veya laboratuarda geçirmişimdir. ( bu arada şu an çalıştığım işyeri bir akrabamın ve ele kazandıracağıma akrabama kazandırmam daha güzel olabilir düşüncesi de sektör değişimimde etkili oldu. Ancak yanılmışım ve mesleğe nasıl geri dönsem diye düşünmeğe de çoktan başladım )
    Saygılar.....

• ya bende önlisans okuyorum şimdi pic programla'ma kursuna gidecem sonra'da siemens'in plc kursu'na gitmeyi düşünüyorum ayrıca ing. için'de eğitim setlerinden temel'ini öğrenmeye çalışıyorum ha bu arada birde DGS var tabi bunları inş. beraber yürütebilirim ama pic ve plc kurs'larına yazın gitmeyi planladığım için hepsini yapacam kısmetse. ama herkesin yazısını okudumda gerçekten para kazanmak çok zormuş bir ara gerçekten bu işi bırakmayı düşündüm yerim elektroniğini aç kaldıktan sonra mühendis olsan ne fayda benim gözüm fazla yükseklerde değil aylık 1500-2000ytl maaş yeter aslında. benim sorum plc ve pic programlamyı bilsem iş bulabilirmiyim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatihbayir

çok güzel bir konu. ve değerli fikirler var. ben de katılayım dedim.

peki ya Tıp elektroniği? yani tıbbi cihazların tamir, bakım, imalatında çok para var deniyor.

bu konudaki fikirleriniz nedir acaba?

Tamda o noktadan bahsedecektim bende.

İlk başta kendimden bahsedeyim.Anadolu Meslek Lisesinde 4 yıl elektronik okuduktan sonra ÖSS hazırlandım 1 sene biraz farkla Öğretmenliği kaçırdım sonra yaş ilerliyor Bari 2 yıllık yazayım dedim ve yazdım.Ek Kontenjandan 8 tane tercihim olmuştu İlk ikisi mekatronik 3. Biyomedikal Cihaz Teknolojisi diğerleri end. elektronik , haberleşme vs.. Bİyomedikalle elektronik hakkında bi bağlantı olduğunu düşünmüyordum öylesine yazdım ve biyomedikal cihaz bölümüne yerleştim.Bi kaç hafta sonra 2 yıllık bölümümü bitiriyorum.Piyasada olanlara göre işini iyi yapanlara göre bu işte çok iyi para olduğunu düşünüyorum.Elektronikte en mecburi olarak Biyomedikal sanırım çünkü insan sağlığıyla alakalı yakından ve çok gerekli bir bölüm.Türkiyede ise yeni gelişmekte olan bir dal.

Elektronik olarak kendimi tanıtmam gerekirse Lisede devamlı öss ye yöneldik zaten herkes bilir lisedeki eğitim kalitesini...Yüksekokuldaki eğitim liseden daha kötü geldi.Herşey sınavdan geçmek üzerine kurulu.Hocalardada bu var bişey öğretmeye niyetli değiller.Sonuçta elektronik olarak iyi bir bilgim yok.Şu anda 3 büyük şehirden birinde Biyomedikal üzerine piyasaya girmeyi düşünüyorum.Özel hastane firma vs. işimi tam anlamıyla öğrenmek istiyorum.

Sonuç olarak Medikal Elektronik hiçde yabana atılacak bir dal değil

• aLeX_BuRaK kardeşim çok fazla birşey istemiyorum dediğiniz rakamı ancak dev ve genelde de yabancı şirketler için hayal edebilirsiniz. şahsen benim bıraktığım en son işyerimde aldığım rakam gibi bir maaş düşünmüşsünüz. Alamazsınız demiyorum ancak özel sektör için rüya gibi bir rakam bence. Son çalıştığım yer 40 yıllık bir firma idi ve biz de 25 yıllık ar-ge/tasarım ve tamir tecrübeli ve de sektörümüzde başa güreşen bir durumda iken geçerli idi o rakamlar da ve her 6 ayda bir de %3 mü %5 mi zam alacağız kavgası yaşıyorduk. Belki Aselsan vs gibi kurumlar için geçerli ve sıradan bir maaş ama dışarıda çok zor...
    Bu başlığı açan ak_sistem abimiz de 2 yıl dayanabildi aynı firmaya ve ayrılmak üzere iken bu başlığı açtı...
    Saygılar.
  • ya peki elektronik yerine bu kariyer kurs'larına gitsek yine de alamazmıyız o civarlarda bir maaş
  • quote:

Orjinalden alıntı: aLeX_BuRaK

ya peki elektronik yerine bu kariyer kurs'larına gitsek yine de alamazmıyız o civarlarda bir maaş

arkadaşlar konuya sonradan vakıf oldum ama katılmak istediğim bi konu var.
    ben kariyer için öncelikle tecrübe olmasının şart olduğuna inanıyorum zaten bi işkonuusnda teknik ve uygulamalı olarak bilginiz varsa kariyer basamaklarını çıkmaya başlamışsınızdır demektir..ama extra kurslar vs.de faydalı olacaktır kesinlikle ben bunu savunuyorum yani tahsilinde şart olmadığını savunuyorum aynı zamanda...
  • fazla bilginin kim bir zararı olabilir ki. Şater büyük bir firmada iseniz , zaten bu bilgiyi ve eğitimleri değerlendirmek isteyeceklerdir.sağlam ve teknolojisini sürekli yenileyen bir firmada çalışırsanız , 3-30 paraya değil , size alternatif bir işyeri aratmayacak bir gelir seviyeniz olacaktır. önemli olan bu tür oturmuş bir firmada vazgeçilemeyecek bir konuma gelebilecek bilgi ve tecrübe birikimine sahip olabilmek. bu da biraz sabır ve zamana yayılarak gerçekleştirilebilir.
    osmanfb arkadaşım , gelecek olan nesil için eğitim şart değil fikrinize pek katılmıyorum. bizler döneminde , " koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi denir " misali , kendimizden çok fazla fedakarlık ederek ve birden çok konuda bilgi sahibi olmak gibi bir avantajı değerlendirerek yaşayabildik. ancak gelecek dönemlerde diplomasız bir kişinin , hayal edilebilecek bir şirketin kapısından içeri dahi girmesi çok zor olacak diye düşünüyorum. Tabii ki kendi işimi yaparım diyen bir kişi için bu dediğim şey geçerli olmayabilir.
    Saygılar.

• quote:

ya peki elektronik yerine bu kariyer kurs'larına gitsek yine de alamazmıyız o civarlarda bir maaş

o civarlarda maaş kursla hiç olmaz. bir ara msce liler iyi para alıyordu onlar da artık eskisi gibi değil diyorlar. o civarda parayı sadece dünya çapında iş yapan firmalar verir. bu da untayk ın bahsettiği gibi yabancı firmalar. elektronikçinin para kazanabilmesi için tek yol kosgeb gibi gözüküyor. o da herkesin harcı değil. iyi birşey ortaya çıkartsan bile bürokrasi, devlet işi. senin dayın yoksa uzay mekiği yapsan para alamazsın.
  • Merhabalar. HSK Tekno "icinizde en kucuk benim" diyor. tevazu sahibi harika bir kardes
    onu takdir ediyorum. Umarim cok daha iyi yerlere gelir. Sanirim icinizde yas olarak da
    en buyuk benim (yas olarak diye ozellikle belirtiyorum) 1978 den beri calisma hayatindayim
    gerisini tahmin edersiniz :). ayrıca Deli warez kardesin "yabanci dil ogrenin, az yeyin, iktisatli olun" onerisi de hic yabana atilcak oneri degil. Umarim Tekno ve Delivarez diger arkadaslar gibi
    yeni fikirlerini de bizle paylasma nezaketini gosterirler. Bekleyecegim.
    Naçizane 25 yıldır çalışma hayatında olan bir kardeşiniz olarak ben de birkaç şey söylemek istiyorum.
    Tezgahtarlık, Eczane, Mağaza Yöneticiliği, İş hanı yöneticiliği, Radyo programcılığı, Küçük oyun ve hikaye-şiir yazarlığı, Bilgisayar Donanım uzmanlığı yanında 3 seferde (bebe giyimi, bilgisayar firması ve gelinlik tül imalatı) kendi şirketimi kurdum. 2sinde battım, birinde de ortaklarla anlaşamadığım için devrettim.
    Bunları anlatmamın 2 sebebi var 1ncisi başımdan ne geçerse geçsin, ne kadar yüksekten düşersem düşeyim asla vazgeçmedim her seferinde tekrar ayağa kalktım. 2ncisi tecrübelerimin bir kısmını
    sizlerle de paylaşmak istedim. Çünkü ben de yaş olarak benden küçük veya büyük pekçok insandan etkilendim, onlardan danışma aldım.
    Uzun lafın kısası bunca yıllık iş hayatında beni her zaman mutlu ve başarılı kılan 3 şey olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim
    1) Dürüst olun dürüstler mutlaka kazanır.
    2) Ticaretle uğraşın. Çünkü ticaret yapanlar her zaman para ile içiçe olurlar.
    3) Asla vazgeçmeyin. Devam edenler mutlaka kazanırlar.

Şu an eşimle beraber 3 yıl önce kurmuş olduğumuz Evden Ticaret işimizi büyütüyor ve oldukça keyif alıyoruz. Bu iş sayesinde; Para kazanıyoruz, yeni pek çok dost kazanıyoruz, hem iş ile ve hemde kişisel gelişimle ilgili seminer, eğitiim programlarına katılarak kendimizi geliştiriyoruz.
    Ayrıca FKM, Bostancı Gösteri merkezi, MyShowland gibi istanbul un sayılı salonlarında sahneye çıkıp binlerce kişi önünde başarımızı paylaşıp bizde tecrübelerimizi başka insanlara aktarıyoruz.
    Dergilerde isim ve resmimiz yayınlanıyor. vs. vs. vs.
    Ama bu işin ne olduğu, ne alıp sattığımız, kime sattığımız önemli değil önemli olan şu,
    1978 senesinden beri bulunduğum iş dünyasında insanlara pek çok şey verdim,
    Para, Güven, Sadakat, Dürüstlük ve Devamlılık. Bunları verirken insanların en çok 2 şeye dikkat
    ettiklerini gördüm SAĞLIK ve BOŞVAKİT. Ve bunları kazanırken en büyük hayallerinin
    "özgürlük" olduğnu gördüm. Ancak ÖZGÜR OLMAK BİR HAYAL DEĞİL KARARLILIKTIR,
    kişinin kendi vereceği en önemli karar.
    saygılarımla............

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustakil_Yazar -- 1 Haziran 2006; 8:53:41 >

• quote:

Orjinalden alıntı: elitel

Elektronikten çok para kazandım. Moralinizi bozmak gibi olmasın.Ama kesinlikle fazlaca branşlaşmış birisi olarak ve kendi branşında bilginin en ufak zerresini bile özümsemeye çalışarak. Bana beş kuruş kazandırmayacağını bile bile haftalarca zorlu projelerle uğraştım, bitirdiğim gün ise bozup attım.
    Anlatmak istediğim; sen elektroniğe ne kadar verebiliyorsan o da sana o kadar verecektir. Ben asıl parayı imalattan kazandım.Ama kesinlikle yaygın olan şeyleri taklit ederek değil; belirli bir alanda, yeni, işe yarar çözümler üreterek. Hepinize kolay gelsin arkadaşlar. Yılmayın ve" daha bilinecek ne kaldı ki "demeyin.

yeni işe yarar çözümler bulmaktan söz ediyorsun. Senin bulduğun bazı örnekler verebilirmisin
    teşekkürler

• quote:

Orjinalden alıntı: ultraersan

hayır ozamana kadar kendini geliştireceksin ve
    kendini geliştirdikten sonra para geleceketir.
    Soylesene işten anlamayan comeze kım para verir?
    yada tecrubesiz birisine?

SADECE TECRUBE DEGIL BiRDE SU VAR
    "ooo sen daha kac yaşındasın ki sen bu işi yapamazsın"
    "yada koçum bu kadar aç gözlü olma, al şu 5 liği bi çay içersin
    tamam tamam helal olsun al şunu al"

gibi yaklaşan yurdum insanı az değil. Hep karşılarında
    esmer, bıyıklı, kalın kafa ve 35 ini geçmiş aksi bi usta beklerler ki
    "istediği parayı verelim hemen gitsin" diye düşünürler. Gençlerin
    işi zor.

• ya allah aşkına arkadaşlar hep olumsuzluklardan bahsediyoruz peki çözüm nedir? para kazananlar nasıl kazanıyorlar? 98tane cevap yazılmış ama bir tane olumlu mesaj yok bence artık ne yapmalıyız onu düşünsek daha iyi olmaz mı? bu memlekette para kazanmak bu kadar mı? zor biz böyleysek doğu'dakileri düşünmek bile istemiyorum? lütfen artık biraz ne yapmalıyız onu düşünsek iyi olur gibi geliyor
  • [[ ("Şu an eşimle beraber 3 yıl önce kurmuş olduğumuz Evden Ticaret işimizi büyütüyor ve oldukça keyif alıyoruz. Bu iş sayesinde; Para kazanıyoruz, yeni pek çok dost kazanıyoruz, hem iş ile ve hemde kişisel gelişimle ilgili seminer, eğitiim programlarına katılarak kendimizi geliştiriyoruz") ]]

quote:

ya allah aşkına arkadaşlar hep olumsuzluklardan bahsediyoruz peki çözüm nedir? para kazananlar nasıl kazanıyorlar? 98tane cevap yazılmış ama bir tane olumlu mesaj yok bence artık ne yapmalıyız onu düşünsek daha iyi olmaz mı? bu memlekette para kazanmak bu kadar mı? zor biz böyleysek doğu'dakileri düşünmek bile istemiyorum? lütfen artık biraz ne yapmalıyız onu düşünsek iyi olur gibi geliyor

dikkatli okursan 24 tane farklı fikir var başarı ile para kazanan ben sadece bir tanesiyim
    :))

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.