Şimdi Ara

Elektronikten Para Nasıl kazanılır! ( Sonuna da bakın ) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
3
Favori
44.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

rakipmi olcan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzg -- 6 Aralık 2007; 20:24:28 >
  • Evet Arkadaşlar ARADAN 4 yıl geçti neler mi oldu ? başa ekliyorum ,
  • Ben 85 doğumluyum ve elektronik öğretmeniyim. Gazi üniv. Teknik eğitimden mezunum. Şuan üniversitede okuyan arjadaşlara bir tavsiyem olacak; şu an önünüzü göremiyor olabilirsiniz, gelecekten umutsuz olabilirsiniz ammavelakin bu kadar olumsuz düşünmek yersiz. Sebebi şu aslında farkında değiliz. Neyin? Bilgi birikiminizin. Ben elektronik öğretmeni olduğum zaman diğer arkadaşlarla aramda dağlar kadar fark var diye düşünmüştüm. Benden çok ileride gibi gelmişlerdi bana. Tek ihtiyacım olan ise aslında kısa sürede kendimi güncellemekti. ardından herşey yerine oturdu. Şu an mesleğimde ileride görüyorum kendimi. Para sıkıntısı çok olmadığından kendini geliştirme fırsatı yakalayabiliyorsun boş vakitlerden dolayı. Bakalım yeterli düzeye geldiğime inanınca ticarete atılacağım. Ama balıklama değil, sağlam bir ekiple birlikte. Tek başına ayakta kalman mümkün değil. Japonlara bakın adamlar beyin fırtınası yaparak bişeyler ortaya koyuyorlar. Siz siz olun ekipleşmeye bakın.

• quote:

Orjinalden alıntı: ak_sistem

Tavsiyelerinize ihtiyacım var;
    Tamir yapmakmı? , İmalatmı ? ,Ticaret mi?
    Neler önerirsiniz ?
    Aklınıza ne geliyor Lütfen yazınız ;
    ,
    Evet Arkadaşlar ARADAN 4 yıl geçti neler mi oldu ? ekliyorum ,
    ,
    Sanayi kartları İmalatı yaptım , PİC projeleri yaptım , Ne iş buldumsa yaptım ,
    Kısaca neler öğrendim ;
    İş yapmak başka , para kazanmak başka imiş ,
    yani iş yapmayı bilmek değil , para kazanmayı bilmek insanı zengin edermiş ,
    Her kesin beceremediği işleri becermek değil herkesin yappabildiği alelade işlerden para kazanmayı bilmek lazımmış,
    buna piyasa fiyatı diyorlar ,
    yani müşterinin verebileceği en yüksek fiyatla satmak oluyor ,
    Benim yüzlerce üretip satıcıya 27,5 ytl yirmiyedi buçukliraya verdiğim kartların 350 ytl üçyüzelli ytl ye perakende satıldığını gördüm .
    Sonuç
    olmadı para kazanamadım ,
    Ancak çok çok önemli bir şeyi öğrendim ,
    Bulunduğum hale şükretmeyi , elimde olanlarn olmayanlardan değerli olduğunu , Hırs sahibi olmayıp kanaatkar olmayı ,
    Bence 4 yıla değdi ,
    siz bu kadar vakit boşa harcamayın , elinizdekilerin değerini bilin ,değerlendirin ,

Allah rızkı kullarından dilediğine bol bol verir, dilediğine de kısar. Şüphesiz Allah her şeyi hakkıyla bilendir. [Ankebut,62]
    yani siz isterseniz ağzınızla kuş tutun isterseniz havada 10 takla atın. Allah yürü ya kulum demedikçe yol alamazsınız. ama yaşadılarınızıda vakit kaybı olarak değerlendirmeyin unutmayın her işte bir hayır vardır...

• elektronik otomasyon kendini hizla gelistiren ve her gün yeni bir sey ögrenmek zorunda bırakan meslekler eger kendini bu dogrultuda güzel gelistirirsen hayatta issiz kalmassın güzel de para kazanırsın ama is meslekte degil kendini gelistirme yetistirme ve kafada beyinde bitiyor elektrigin modası hic bir zaman gecmez sadece sekil degistirir kendini gelistirir sende bu dogrultuda kendini yetistireceksin okumanın ögrenmenin yası yoktur bilgi deneyim birikimine birikim katıcaksın ki is arayan eleman degil aranan eleman olasın ama bu olay öle ha deyince 3-5 sene de olcak bisi degil belki 10 sene belki daha fazla ama azimli sican duvarı deler derler azimle calısıp kendini yetistirirsen bu meslekte hic issiz kalmassın ve kafanı kullanırsan cok iyi paralar kazanabilirsin.
  • arkadaşların dediği gibi fb-gs maçının bu kadar önemli olduğu bir ülkede bunları konuşuyor olmak çok güzel.ülkemizde elektronikten para kazanmak çok zor.elemanlar pahalı üretim tesisimiz yok öyle olunca ancak özel bir devre tasarlayıp piyasada tutarsa para kazandırır.saat termometre vs devrelerinden anca işci gibi çalışıp az bir ücret kazanabilirsiniz.çin olayı zaten ileri bitirdi.
  • Bence bir insanın elektronikte yetişebilmesi, uzmanlaşabilmesi için çok uzun zamana ve bilgi birikimine ihtiyacı var. Yanlızca Malzemeleri tanıma, malzeme bilgisi bile, başlı başına kütüphane bilgisi gerektirir, öğrenme, uygulama, deneyim için, yıllarını vermen gerekiyor.
    Bir meslek bu kadar mı talihsiz olur. Verilen emeğin ve yaptığı işin karşılığını alamayan sektörlerin başında bence ELEKTRONİK gelir diye düşünüyorum...

Çok güzel bir konu, Devamlı takipte olacağım.
  • Arkadaşlar elektronikçilik hem iyi bir kazanç mesleği hem yerinde sayma mesleği. Söyleki elektronikçiler

lehim yapmak için kafalarını kartlara soktuklarında etrafında neler oluyor bunun farkında olmuyorlar.

Resmin küçük parçaları ile uğraşırken büyük tabloyu görmekten çoğu zaman aciz kalıyorlar.

Bir şeyi imal etmek, tamir etmek başka bişey, perakende satış yapmak başka bişey.

Tavsiyem ne diye soruyasınız, profosyonel olarak elektronikçilik yapacaksak reklam, ilan, satış konularına

bakan bir kişi yanımızda çalıştırmamız.
  • Yeni gördüm. Söylediklerim "UNDULİ" arkadaşınkine paralel olmuş. Aklın yolu bir sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurusaray -- 30 Kasım 2012; 17:44:48 >
  • yaş 25 14 yaşında başladım şu an mikro dalga ve verici arıza bakım üretim yapıyorum.
    dglarda dreklerde verici kuruyorum
    kimi zaman oturup atölyede imalat yapıyorum
    kazandıgımızın yarısını malzeme ve ekipmanlara gidiyır
    pahalı bi sektör bi transistöre 750-2000tl ödediğim oluyor
    ama en güzel para tamirde
  • Mühendis olmadığım ve mühendislerin ortamını bilmediğim için teknisyenlik üzerine konuşayım..

Bunca yıllık çalışma hayatımda şunu gördüm.. Üç çeşit elektronik teknisyeni var..
    -Sadece lehim yapan, transistörün beyzini kollektörünü bulmaktan aciz..
    -Elektronik bilen, kendini geliştiren, meraklı, hevesli.
    -Elektronik bilgisi orta ama gözü açık, yırtık..

Eğer sadece lehim yapan biriyseniz bir firma yoğun iken sizi şans eseri işe alabilir.. Yoğunluk geçince işten çıkmanız için bin çeşit baskı yapar.. Maaş genelde asgari ücrettir..

Elektronik bilginiz iyi ise yukarıdaki şirket sizi kaybetmek istemeyecektir.. Ama siz ne kadar iyi olursanız olun maaşlar hep düşüktür.. Harcandığınızı düşünüp bir süre sonra kendiniz çıkarsınız veya idare edip düşük maaşla emekli olursunuz.. Tabi o arada şirket batmazsa..

Biraz bilginiz varsa ve biraz da atılgansanız sizden ideal saha elemanı olur.. işiniz zordur ama firmasına göre 2-3 bin lira alırsınız..
    Yine bu kesimdenseniz çevreniz geniş olacağı için ayrı işyeri açıp yürütme şansınız diğer tiplerden daha fazladır.. Tabi batmayi da göze alırsanız..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Mühendis olmadığım ve mühendislerin ortamını bilmediğim için teknisyenlik üzerine konuşayım..

Bunca yıllık çalışma hayatımda şunu gördüm.. Üç çeşit elektronik teknisyeni var..
    -Sadece lehim yapan, transistörün beyzini kollektörünü bulmaktan aciz..
    -Elektronik bilen, kendini geliştiren, meraklı, hevesli.
    -Elektronik bilgisi orta ama gözü açık, yırtık..

Eğer sadece lehim yapan biriyseniz bir firma yoğun iken sizi şans eseri işe alabilir.. Yoğunluk geçince işten çıkmanız için bin çeşit baskı yapar.. Maaş genelde asgari ücrettir..

Elektronik bilginiz iyi ise yukarıdaki şirket sizi kaybetmek istemeyecektir.. Ama siz ne kadar iyi olursanız olun maaşlar hep düşüktür.. Harcandığınızı düşünüp bir süre sonra kendiniz çıkarsınız veya idare edip düşük maaşla emekli olursunuz.. Tabi o arada şirket batmazsa..

Biraz bilginiz varsa ve biraz da atılgansanız sizden ideal saha elemanı olur.. işiniz zordur ama firmasına göre 2-3 bin lira alırsınız..
    Yine bu kesimdenseniz çevreniz geniş olacağı için ayrı işyeri açıp yürütme şansınız diğer tiplerden daha fazladır.. Tabi batmayi da göze alırsanız..

+1

• valla bu yazılanrı okuyunca mesleğimden soğudum .....
  • quote:

Orijinalden alıntı: koby

Eğer bu işi iyi yapıyorsan ve gerçekten isteyerek yapıyorsan. İşin içine daldıkça karşına neler çıkacağını tahmin bile edemezsin.
    Sadece elektronik değil aynı zamanda programlama ve iş akışlarını hatta iş dünyasının neye ihtiyacı olduğunuda bilmen gerekli.
    Eğer sen çözüm üretebiliyorsan yani sistem çözümleyebiliyor ve yaratabiliyorsan., o zaman çok para kazanırsın.

Tabiki ekip olmak şart tek başına bütün işlere yetişme imkanın yok.

arkadaş haklı
    üretimde baskı devresi,kutulaması,reklam,vidası,beslemesi,yazılım,geliştirme,garanti süresi vs vs birsürü etken var.
    bir cihzı üretim sattım derken 20 yerden yardım malzeme alıyorsun.
    adet düşük oluyor maliyet yükseliyor.
    bir gün ankarada olanları beklerim atölyeye

• quote:

Orijinalden alıntı: power.renk

quote:

Eğer bu işi iyi yapıyorsan ve gerçekten isteyerek yapıyorsan. İşin içine daldıkça karşına neler çıkacağını tahmin bile edemezsin.
    Sadece elektronik değil aynı zamanda programlama ve iş akışlarını hatta iş dünyasının neye ihtiyacı olduğunuda bilmen gerekli.
    Eğer sen çözüm üretebiliyorsan yani sistem çözümleyebiliyor ve yaratabiliyorsan., o zaman çok para kazanırsın.

arkadaş haklı
    üretimde baskı devresi,kutulaması,reklam,vidası,beslemesi,yazılım,geliştirme,garanti süresi vs vs birsürü etken var.

Ankara'da yaşıyorum stajımı yapmak isterim bilginize ( MYO 2.Sınıf öğrencisiyim )

Ülkemizde elektronik alanı ne yazık ki tasarımdan ileri gitmiyor, elektroniğin yanında özellikle kumanda ve PLC öğrenmek şart.Şuan öğrenim gördüğüm okulda ağırlık verdiğim tek ders kumanda diyebilirim , hem tasarımı zorluyor hemde kumanda elemanlarını öğrenerek piyasadaki ihtiyaçları sezebiliyorum. Okulumuzda herkez memur olma peşinde

• quote:

Orijinalden alıntı: HeLLoNeLy

quote:

Orijinalden alıntı: power.renk

quote:

arkadaş haklı

Ankara'da yaşıyorum stajımı yapmak isterim bilginize ( MYO 2.Sınıf öğrencisiyim )

Ülkemizde elektronik alanı ne yazık ki tasarımdan ileri gitmiyor, elektroniğin yanında özellikle kumanda ve PLC öğrenmek şart.Şuan öğrenim gördüğüm okulda ağırlık verdiğim tek ders kumanda diyebilirim , hem tasarımı zorluyor hemde kumanda elemanlarını öğrenerek piyasadaki ihtiyaçları sezebiliyorum. Okulumuzda herkez memur olma peşinde

olabilir faceden eklersen görüşürüz

• Özel mesaj atamıyorum size.Profiliniz kapalı gözüküyor.
  • Hey merhaba , hayat ile cebeleşenler hâlâ burda mı yoksa hayata yenikmi düştünüz ? Yoksa gözleriniz yoruldu da kapattınız mı ? İyi akşamlar elektroniği seven arkadaşlar ve diğerleri

• Arkadaşlar yaklaşık 10 senedir memurum. Fakat devlet işlerinde maalesef mesleğinizin veya bilgi birikiminizin yüzde birini anca kullanabiliyorsunuz. Devlet işlerinde inanılmaz derecede tekdüzelik ve düşük standartlar söz konusu. Standartın dışında birşeylere ihtiyaç olduğu zaman devlet ihale yoluyla bu işi bilen veya bilmeyen firmalara yaptırıyor (ihalelerdeki öncelik fiyat politikasıdır.) Devletin kendi kurumları içerisinde bilgi seviyesini ayıracak kriterler maalesef yok. Ayrıca bir işi hakkıyla yapanı ve abartmıyorum yapmayanı yan gelip yatanı ayırt edecek bir sistem bulunmuyor. Piyasada yeri yerinden oynatacak işler devlet bünyesinde günlük, sıradan olarak görülüyor. Devlet işlerinde insan değeri ikinci plandadır. Önce makineler ve cihazlar gelir. Memur olmak isteyen arkadaşlar bu durumları göz önüne alarak bir kere daha düşünsünler.

Ben elektronik mesleğini severek yapıyorum. Bu konuda araştırma yapmayı ve yeni şeyler öğrenmeyi ayrıca seviyorum. Var olan bu enerji ve isteğimi piyasada daha büyük işler için harcama niyetindeyim. Birkaç sene içerisinde gerekli sermaye ve bilgi birikimine ulaştığımda memurluğu bırakıp piyasaya atılma planlarım var. İnşallah bu yolda başarılı olurum.

Kısacası devlet işleri gelişime kapalı sabit gelirli hatta vicdanın el verirse çalışmadan standart para alabileceğin işlerdir. Eğer kendinizi geliştirmek, yaptığınız teknisyenliğin veya mühendisliğin hakkını almak, tekdüzelikten uzak bir hayat yaşamak istiyorsanız memurluk ikinci tercihiniz olsun.

• valla ben kendi adıma konuşacam
    ben elektronik PCB kart basımı üretimi yapıyorum daha çok üniversitedeokuyan öğrencilerin proje bitirme ödelerini v.s yapıyorum. ama şu ara işi bırakma noktasındayım neden mi ? iş yok devre satamıyorum benle aynı işi yapanlar adamlar şirket kurarken ben işi bırakma noktasına geldim naçizane tavsiyem ticaret şans işi Allah biraz da yürü ya kulum diyecek acı tecrübeme dayanarak söylüyorum ...
    onun dışında bence elektronik te asıl para tamir üretim v.s değil elektronik parça satışı çünkü adamlar 1 e alıyor 10 a satıyor gördüğüm bu. ama oda sermaye ister.
    NOT: Elimde son bir kaç parça bişey kaldı uygun fiyata satıyorum almak isteyen olursa özelden mesaj yazsın ...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.