Şimdi Ara

Elektronikten Para Nasıl kazanılır! ( Sonuna da bakın ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
3
Favori
44.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçmiş olsun kardeşim. sizin adınıza üzüldüm.
    Ama benim tekstilciliğim biraz abartı gibi. Zaten yurtdışında yaşayan yeğenimin buradaki işlerinin takibini yapıyorum şu an. Yaani anlayacağınız yaptığım iş için bir tekstil bilgisi çok gerekmiyor. tekstil bilen arkadaşlarla kurulan bir grubun bir nevi idareciliğini yapıyorum. Dediklerinizde tamamen haklısınız. Ancak biz tamamen yurtdışındaki kendi firmamızın işini yaptığımızdan ve vade/taksit ve benzeri ilişkilere girmeyip , iç piyasa ile de ilişkili olmadığımızdan biraz kafamız rahat. Ayrıca 1980 yılından beri uğraştığım elektronikten ( 5 yıl amatör ve 3 ay öncesine kadar da profesyonel olarak çalıştığım ve sektörümde de tepelerde yer aldığım halde !!! ) daha iyi bir gelir sağlamaktayım maalesef.
    Saygılar.
  • Ah bende şu mesleği bir şekilde bıraksam artık bazı şeylerden yoruldum.Çalıştığım iş yeri Çorap sektörüne ( kart onarımı ) girdi ama işin içine girince bir baktıkki bu makinaların kartlarının onarımı çok ucuz etrefta ustalar var iyi kötü çok çok ucuza tamir ediyorlar her kes bizim fiyatlarımıza " çok " dedi hatta bir çorapçıdan yaptığımız kartları test edelim diye ödünç bir makine bile almıştık ama baktık iş öyle değil bıraktık.
    Kart tamiri işi şimdilik fena değil ama sorunlarda çok parçayı bulmak yada parçanın içindeki yazılımı temin etmek çok zorluyor hatta artık bu işlerde kartı iade ediyorum artık .
  • BU YAZIYI UZUN DİYE OKUMAYANLAR PİŞMAN OLACAK.O DEĞERLİ ZAMANINIZDAN DOLAYI PİŞMAN OLMAZSINIZ

SLM.ÖNCELİKLE BU FORUMDAKİ EN KÜÇÜK KİŞİ BENİM HERHALDE ELEKTRONİK MESLEK LİSESİ SON SINIFTAYIM.ONUN İÇİN SİZLERE ABİLERİM DİYE HİTAB ETMEK İSTİYORUM.
    ABİLERİM.ŞU AN BEN STAJIMI KENDİ AÇTIĞIM İŞ YERİNDE YAPIYUORUM.İŞ YERİMDE EN BİLGİLİ KİŞİYİM.(BİLGİLİ DERKEN KENDİ YERİMDE.)BEN BU ELEKTRONİK İŞİNE İLKOKULDAN BERİ MERAKLIYIM.17 YAŞIMDA İŞ YERİ SAHİBİ OLDUM.BU FORUMDAKİ HERKEZ BENDEN BÜYÜK FAKAT BU YAŞIMA RAĞMEN ÇOĞUNUZDAN FAZLA TİCARET KONUSUNDA BİLGİLİYİM.BU DEVİRDE PARA KAZANMAK İSTİYORSAN ÖNCELİKLE KENDİNE GÜVENECEKSİN VE BİR İŞE GİRMEDEN PİYASAYI ARAŞTIRACAKSIN.VE ÜRETİCİSİ AZ OLAN FAKAT FAZLACA TALEP OLAN ŞEYLERE YÖNELECEKSİN .İNAN FAZLA PARA KAZANIRSIN.ŞU AN KENDİ ŞAHSIMIZA AİT OLAN ÇOĞUNUZUNDA İSMİNİ DUYDUĞU ORBİL WHİTE FABRİKASININ SAHİBİYİZ.FAKAT BEN BU İŞ YERİNİ AÇARKEN AİLEMDEN 1 YTL DAHİ PARA ALMADIM.MAHALLEMDEKİ ARKADAŞLARIMI Bİ ARAYA TOPLADIM VE ONLARA BAZI KONULARDA (HOPARLÖR KABİNLERİ ,TÜP BASSLAR,VE PAZARLAMA KONUSUNDA) KENDİME GÜVENDİYİMİ SÖLEDİM.ONLARA TEKLİFİM SİZ PARA KOYUN BENDE BİLGİMİ.PARA DERKEN BAHSETTİĞİM MİKTAR 3 KİŞİDEN 100 ER YTL.BU PARAYLA İŞE GİRDİK.İŞE BAŞLAYALI 2 AY OLMASINA RAĞMEN İŞİ İYİ TUTTURDUM VE PİYASANIN ÇOĞU YERİNİN TÜP BASS VE KABİN İHTİYACINI KARŞILIYORUM.ŞU AN İKİ ORTAĞIM AYRILDI İKİ KİŞİ KALDIK.200 YTL KİRAYLA BİR İŞ YERİNDEYİM.AMATÖR OLARAKDA ELEKTRONİKLE UĞRAŞIYORUM GENELDE AMPLİFİKATÖR ÜZERİNE.İYİ DE SATIŞ YAPIYORUM.AYNI ZAMANDA ÇOK SAYGI DUYDUĞUM İRANLI Bİ ABİM VAR.ADAM ELEKTRONİK MANYAĞI .ŞU AN PİYASADAKİ ÇOĞU İCADIN MUCİDİDİR.ONUN YAPTIĞI PROFESYONEL ALARMLARIPİYASAYA PAZARLIYORUM.BUNALARINHEPSİNİ TEK BAŞIMA YAPIYORUM VE GERÇEKTEN ALTINDANDA KALKIYORUM.ŞU AN PİYASAYA YAPTIĞIM TOPTAN 15 YTL YE VERDİYİM TÜP BASSLARIN BANA MALİYETİ 4 YTL DİR.BU ELEKTRONİKLE İLGİLİ DEĞİL AMA BU VERDİĞİM ÖRNEK İNSAN İSTERSE YAŞI KAÇ OLURSA OLSUN MADDİ İMKANI NE OLURSA OLSUN.BİR İŞİ YETERKİ YAPMAK İSTESİN.17 YAŞINDAYIM ŞU AN AİLEMİN YARDIMI OLMADAN KAENDİ AYAKLARIM ÜZERİMDE DURABİLİYORSAM BU AZMİN VE ÇALIŞMANIN MÜKAFATIDIR.BİRİ DİO BU İŞTE PARA YOK,BİRİ DİO BIKTIM,BİRİ BİLMEM NE DİO ,DALGA GEÇERCESİNE.SİZİN BU DEDİKLERİNİZİN DAHA FAZLASINI BEN BÜYÜKLERİMDEN DUYDUM.AMA AZMİN VE KARALILIĞIN GÖSTERGESİ BU ÖRNEKTE AÇIKCA ORTADADIR.ŞU AN ELEKTRONİK İMALATA DA BAŞLADIM.İNAN İŞİNİ GÜZEL YAPTIKTA SONRA KAZANCINA HARAM KARIŞTIRMADIKTAN SONRA İNİAN SIRTIN YEREW GELMEZ ÇOK BÜYÜK PARALAR KAZANMASANDA BOĞAZINDAN HARAM LOKMA GEÇMEDİKTEN SONRA İNAN MUTLU OLURSUN.ŞU AN BANA KENDİ İŞ YERİMDE OURUP İMALATIMI YAPIP AZ DA OLSA ELİME PARA GEÇİYORSA BENDEN MUTLU KİMSE YOK KARDEŞİM.BUNDAN DAHA ÖTESİ DE YOK

VALLAHA ABİCİM MUHABBETE DAYANAMAM YERİNİ BULDUMU İMKANI YOK KOLAY KOLAY SUSMAM.
    HAKKINIZI HELAL EDİN O DEĞERLİ ZAMANINIZI ÇALDIM,BAŞINIZI AĞRITTIM SÜRÇU LİSAN ETTİĞSAM AFFOLA
    BU FORUMA GİRLİ 1 HAFTA OLDU BURAYA GİRİP BU YAZILARI OKUYUP BÜYÜKLERİMİN TECRÜBELERİNDEN YARARLANMAK BENİ MUTLU EDİYOR

SAYGILARIMLA HEPİNİZİ SEVİYORUM.

SABRINIZDAN DOLAYI TEŞEKÜR EDERİM.
    YORUM BEKLİYORUM

• hsk tekno,

sana iş hayatında başarılar. bu tür iş için öncelikle çevrenin seni desteklemiş olması yönünden şanslısın. beni iş konusunda destekleyen olmadı.

Merak ettim dükkanı nasıl açtınız? kağıt üzerinde açmak için bile dünya kadar sermaye gerekiyor. herhalde resmiyete dökmediniz. değil mi?
  • Selamlar.
    Azim ve beton ilişkisinde başarılı olanları her zaman takdir etmişimdir şahsen. Bu gençliğin verdiği bir gayret ve cesaret ile süslendiğinde ise çok daha verimli olur. Aslında senin yaşlarında iken belki bizler de aynı kafada idik. Mesela benim İTÜ yü bitirememe sebebim , tamamen elektroniğin ticareti olmuştur. Esas sorun artık bazı sorumlulukların arttığı , bir evin düzenli geçiminin derdinin olduğu veya çocuklarına iyi bir eğitim verdirebilme gibi kaygıların ön plana çıktığı dönemlerde artıyor. Bıkkınlık hissi de zaten o zaman geliyor insana. Ticaret yapabilmenin riskini insan daha bir göze alamıyor. Yaani en azından benim için böyle oldu. Bir de sıkıntı durumunda arkasnızda madden olmasa da maanen durabilecek insanların bulunamaması da işin tuzu biberi oluyor.
    Çalışmalarını ve başarılarını elbette ki tahmin edemeyeceğin kadar takdir ediyorum ve böyle kardeşlerimizin bulunmasından inanılmaz bir memnuniyet duyuyorum. Bu meslek zaten bir aşk olmadan yapılamaz. Sadece meslek diye yapanların varabileceği hedefleri yoktur. Ama ilerisi için şimdiden bir sistem ve yatırım oluşturamazsanız , inanın bizler gibi bezmiş bir tavır almanız işten bile değil. Bu tavsiyelerimizi dikkate almanız sanıyorum ki ileriki yaşlardada bu işe olan sevginizi azaltmayacaktır ve hobi olarak ve profesyonelce işinizi sürdürmenize imkan verecektir.
    Saygılar.

• abicim öncelikle takdirinden dolayı teşekkür ederim.dediğiniz gibi resmiyete dökmedim.şimdi devletimizin öğrencilere tanıdığı bi hak var.öğrenci belgeniz olduktan sonra gelen maliyeciye öğranciyim arge araştırma yapıyorum dediğiniz zaman bi problem çıkmıyor.yanlız bi şart var.iş yerini içerisi görünmeyecek şekilde kapatacaksın ve perakende satış yapmayacaksın.
    bir de dediğiniz gibi çevre desteği çok önemli rol oynuyor.
    fakat dediğiniz gibi azim ve taş olayınında büyük rolü var.
    benim inancım kimsenin hakkını yemedikten ve işi hakkıyla yaptıktan sonra yüce mevlam yardımcımız olacaktır...
  • çok güzel bir konu. ve değerli fikirler var. ben de katılayım dedim.

peki ya Tıp elektroniği? yani tıbbi cihazların tamir, bakım, imalatında çok para var deniyor.

bu konudaki fikirleriniz nedir acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatihbayir -- 20 Ocak 2006 15:10:10 >
  • Şu an lisedeyim elek elektronik mühendisi olmak istşyorum ama aynı zamanda da düşünceliyim girsem mi acaba diye ???
  • me
    quote:

Orjinalden alıntı: fatihbayir

çok güzel bir konu. ve değerli fikirler var. ben de katılayım dedim.

peki ya Tıp elektroniği? yani tıbbi cihazların tamir, bakım, imalatında çok para var deniyor.

medikal elektronikte para var(ticaret). ama çok sermaye gerektiriyor. tamir ,bakım işi hakkında yapan bi adamla konuşmadım. sen düşünme zaten medikal elektronik işini, ben uzun zamandır planlıyorum, benden sana iş kalmaz,batarsın

• Beyler bende naçiz görüşlerimle aranıza katılmak istiyorum. Elektronik gittiği yer devre tasarımından analog kısımları çıkararak tüm sistemi programla idare edilebilir hale getirmek. Düşünün pek çok cihaz aslında aynı devreyi paylaşmakla birlikte sadece yazılımından ötürü daha pahalıya satışıyor (örnek cep telefonları ) Bunun sebebi ise ( yine bence ) tamamen ticarete dayalı. Herkez bilir ki tüplü ampfiler tranzistörlü olanlara 10 basar. SEs çıkışları ve SNR oranları çok iyi , ama sorun yer+maliyet+güç tüketimi o yüzden tranzistörlü amfi her yeri kaplamış durumda. Analog ölüyör. Gerçekte ölmüyor ama kendini chiplerin içinde yer buluyor. Phlilips mesela kendi içinde direnç olan darlington çiftleri üretiyor. Siz kaszanız o kalite üretim yapamazsınız bu durumda ne oluyor onu kullanıyorsunuz. Bir dsp hem mp3,wma,wav encode ve decode ediyor.
    bu durumda onu niye kullanmayacaksınız ki ? bunlar o bildiğiniz DIP olarak da gelmiyor SMD şeklinde. Yani daha başlangıçta 1-0 yenik başlıyorsunuz. Ayrıca AB sürecinde EMC millete bir anda geçirecek bir konu. Test yapılacak çakılacak kasılacak edilecek. Bunu hangi küçük üretici kaldırabilir. Bugün yarın devletimiz aniden EMC olmayan cihaz parakende satılamaz derse ayvayı yediğimizin resmidir. Bunlar her ne kadar tüketici için yararlı olsada küçük üreticiyi direkt öldürür. Millet şu anda CE peşinde. Yani durum karanlık .
    Benim önerim şu elektronik gerçekten manyak işidir. Çalıştırdığınız her devre hele kendi tasarımınızsa çocuğunuz haline gelir onu seyreder okşar seversiniz. Acı gerçek ise şu elektronikle (helede amatör olarak) uğraşmak mazoşistliktir. Parçayı satan adamların bile genel bilgisi yoktur. Kendi tasarımınızı yaparken tasarladığınızla değil bulduğunuzla çalışmak gerçekten acı verici bir deneyimdir. Öncelikle kendinize hakim olun alıcağınız o dandik lehimle, AVO metre doğrusu işiniz çok iyi görücektir. Kabul ama öncelikle oturun ingilizce öğrenin inanın ingilizce beceriniz hayatınızda size lehim makinası yeteneğinizden daha fazla elektronik bilgisi katkısı sağlayacaktır. Elektronikte türkçe kaynak yok. unutun .O kitapçılarda satılan kitaplar size sadece bir kaç devre gösterir o kadar.O devrelerin çok daha iyisi internette zaten var ama araştırmak için ingilizce şart. ikinci olarak oturun C,C++, öğrenin bu dilleri sakın dil olarak öğrenmeyin . Bu şimdi ne demek ? Benim gördüğüm çoğu kişi sonuca o kadar odaklanıyor ki, bulundukları yerden sonuca olan yeri göremedikleri için programlanın güzelliğini fark edemeden bıkıyorlar. Bazı kişiler "Algoritma öğrenin diyorlar."
    Ama fark edemedikleri işe şu hayat zaten algoritma ile çalışan bir mekanizma ( aslında nesne tabanlı ve patternlerden oluşuyor ama bu konunun şu anki konuyla lakası yok ) Hayatı çözmeden bilgisayar programlamayı öğrenemezsiniz. Bu oldukça felsefik bir cümle oldu farkındayım size nedemek istediğimi biraz açıklayım. Mesela şu anda önümde saatim duruyor. saniye ibresi bir tur attığında yelkovan 360/60 =6 derece ilerlemeli Akrep ise 360/12/60 derece ilerlemeli. saniye ibresi quartz bir kristale bağlı bu ise tahminen saniyede 2 milyon kere titreşiyor. yani saatin içindeki işlemci 2 milyon saydıktan sonra motora saniye ibresini 360/60 =6 derece oynatıyor. şu işe bakın bu basit bir saat çevrenizde bulunan sistemleri bir de düşünün. Bunları hiç düşünmemiş öğrenciye basit bir saat algoritması tasarla deyince eleman tabi ki yamuluyor. Sağ olsun hocalarda hiç yardımcı olmuyor. Teoriye o kadar gömülmüşler ki algoritmanın işlem kramaşıklığı az ise aferin diyorlar "Ey salak hoca peki o muhteşem algoritma bugünkü işlemci tasarımına uygun mu ? onda hızlı çalışıyor mu ?" Bunları düşünen yok. tutturulmuş bir log n gidiyorlar. Şimdi bazılarınız hocaya salak denir mi ? diyor olabilir. Ama bazı hocalar gerçekten sınıfta ders vermektense dağda koyun otlatsınlar daha iyi. İşlerinden nefret ediyorlar olabilir.Ama bunlar öğrencinin şevkini de kırıyorlar. Vay be algoritmadan nerelere geldik. Neyse neden C,C++ öğreniceğimize gelince çünkü Elektronikte dikiş tuturamazsanız. En azından bileğinize bir altın bilezik daha takmış oluyorsunuz. Eğer bilgisayarı severseniz C#,java gibi dillerle hayatınıza devam edebilirsiniz. Eğer elektronikte kararlıysanız yine de öğrenmeniz lazım çünkü her şer giderek programlanabilir hale geliyor çünkü daha önce belirttiğim gibi Analog ölüyor. Ama aslında ölmüyor sadece gözden uzakta o kara kutuların içine giriyor ve o kara kutularda sadece SPI'ca I2C'ce MicroWire'ca veya buna benzer bir ton standartla haberleşiyor. Ve o standartlarda size Ya bu bu programı yazarsın yada bu diyardan gidersin diyor. Bunların hepsi tamam olduktan sonra ancak elektroniğe dönebilirsiniz. Ki bu arada yanlış anlaşılan bir konu daha var ( tabi ki buda bence ) Gerçekte de ciddi analog cihaz tasarlayan bir kişi zaten büyük bir ihtimalle devreyi lehimlemiyordur. büyük ihtimalle ancak belki prototip için bir teknisyenle işini görüyordur. Ancak amatör elektronikçiler kendi tasarladıkları devreyi kendileri yapma zevkini tadarlar (veya küçük dükkanlarda çalışanlar) çünkü sizin asıl işiniz orada tranzistör Q noktasında mı cut off'a girdimi aradaki bypass kapasitörü ne olmalı gibi eğer geçici hal cevabı inceliyorsa diferansiyel denklem yok kalıcı hal inceliyorsa ise zamana bağlı bir denklem ( ki büyük ihtimalle fft ) inceliyor ve çözüyor alacaktır. Pek çok devre masalarımızda yer almadan önce SPICE türü simulatörlerde zaten test ediliyor. Yani aslında devrelerin doğumyeri bilgisayar hafızası oluyor. Tabi fi tarihinde cosh'nin cetvelle hesaplandığı Smith charta methiyeler düzüldüğü dönemde kağıt ve kalem en iyi simülatördü o ayrı mesele. Eğer tasarım Dijital olacaksa önce katologlar incelenir istenilen özellikleri sağlayan ve >en ucuz< işlemci bulunur sonra bu işlemci ailesi birbirine bağlanır programı yazılır ve iş biter.
    Tabi bu dediklerime inanmayan olacaktır. herkezin fikri kendine ama Radyolar bile artık yazılımla yapılıyor olduktan sonra bu işin nereye gideceğini varın siz düşünün. Bu yazı bayağı uzun olduğu için FPGA'e girmiyorum. :-)

Eğer yazı çok uzun geldiyse özeti :
    1) İngilizce öğrenin
    2) C/C++ öğrenin
    ancak ondan sonra
    3)Elektroniğe geçin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akagi -- 20 Ocak 2006 22:50:34 >

• BENDE SONY DE ÇALIŞTIM DAHA SONRA PANASONIC ANA MERKEZ SONRA KAMERA TAMIR MERKEZ SERVISI AÇTIM OZEL DUKKANIM VARDI
    AMA OLMADI ISTE ŞİMDİ DUKKANDAN BIKTIM ARTIK 5 TV KANALI BIR RADYO DA ÇALIŞIYORUM HEPSI DOĞUS YAYIN GURUBUNA AIT EN AZINDAN KAFAM RAHAT AMA BIR KERE DAHA DENEYECEĞİM BUDA SAĞ OLSUNLAR SAĞLAM ADAMLAR VAR BUNLAR SAYESINDE SERVISLIK ALMAYA ÇALIŞIYORUZ AKLIMDAKI MARKA SONY VEYA PANASONIC BAŞKA MARKAYA ASLA GIRMEM
    TEŞEKKUR EDERİM
    TEKNİK DESTEK
  • DevilWarez arkadaşım elektrikte iyi para kazandığını yazmışsın. ne tür işler yaptığınıda paylaşırsan gençlere rehberlik etmiş olursun. yanlışmıyım
  • YAPTIĞIN İŞTE BIR NUMARA OLMAK SABIR ETMEK DOST VE ÇEVRE KAZANMAK SAYGILI OLMAK SAYGIN OLMAK MESLEGINDE LIDER OLMAK
    TEKNİK DESTEK
  • sevgili arkadaşlar;benim tüm arkadaşlara naçizane önerim,öncelikle zihninizdeki yapamam,edemem,nasıl para kazanırım bu piyasada gibi olumsuz önyargıları silin.Hayatta karşınıza çıkan ve çıkacak olan tüm olayları yaratan zihninizdeki resimdir.yapmak yada olmak istediğiniz şeyin resmini zihninize iyice yerleştirirseniz,o olursunuz.öncelikle zihninizden olumsuz söylemleri ve imgeleri silerek işe başlayın.faydasınıgöreceksiniz.Ayrıca bu konuda naçizane bir iki kitap tavsiye ediyorum.KUANTUM DÜŞÜNCE TEKNİĞİ R.ŞANAL.ve DÜŞÜNCE GÜCÜYLE TEDAVİ.louse HAY.
  • tıbbi cihaz işine girme hastalık kaparsın.birde bir kartın üzerinde 80 tane entegre var.ayrıca programlı entegreler var.bul bulabilirsen arızalı olanı.ayrıca o cihazları hastaların orasına burasına sokuyorlar.virüs kaparsın.dikkatli ol.
  • quote:

çok güzel bir konu. ve değerli fikirler var. ben de katılayım dedim.

arkadasın dediği gibi benim arkadasda gecen sene stajını tıp elektroniği tamiri yapan bi firmada yaptı ve bu site iyi para olduğunu kendiside gordu
    tıp elektroniği hakkında ticaret tecrubesi tamir uzerine fikirlerini paylasırsa sevinirim
    ayrıca bende lise son sınıfta okuyan bi oğrenciyim
    bu seneyle beraber bis ekilde piysaya atılmam gerekiyo artık para kazanmamın vaktı geldi
    ayrıca elektronik sektorunde hangisini ni tavsiye ederisniz
    yani dijital uydu, piyasası tıp elo. otomobil elektroniği, cep telefou elektroniği yoksa sony arcelik vs gibi teknik servislerimi ya da bilgisayar sektorunde elektronik mi
    bu sorularıma forumda bulunan tecrubeli userlardan abi tavsiyesi almak istiyorum
    saygılar

• yabancı dil bilin kardeşim !

özellikle ingilizce almanca

moldowya'ca da olabilir,

çok çalışın, az yeyin. Aç insanların karnı pardon beyni daa iyi çalışır,

Elektronik emek ister özveri ister zaman ister fedakarlık ister

zamana uyun zamanın gerisinde kalın !
  • Arkadaş ben de elektronik öğrt.te okuyorum,buradaki tüm yorumları da okudum herkes C/C++ tan falan bahsetmiş Tamam programlama iyidir güzeldir ama kolay değildir.Ha deyince programcı olunmaz bu iş emek ister sadece emek yetmez kafanın da çok iyi çalışması lazım.O da yetmez sabır taşı gibi olmak lazım.Programlama sabır ister. Yani öyle ben yöneldim demekle bu iş öğrenilmez ,öğrenilse bile tecrübeyle gelişir.Hemen iki komut öğrenip bu işe dalamazsınız.Üniversitelerde prog. dersleri var ve hepsinde de temel mantık öğretilip gerisi öğrencilere bırakılır.Yani gerisi tamamen size kalmıştır.Ben işin biraz daha bilgiayar kısmına kayıp network ve sistem öğreniyorum bana biraz daha cazip geldi.Son olarak söyleyeceğim insan kendini bilmeli gerçekçi olmalı ve sırf herkes söylüyor diye bazı işlere girilmemeli. Herkese saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: lockerneger

Arkadaş ben de elektronik öğrt.te okuyorum,buradaki tüm yorumları da okudum herkes C/C++ tan falan bahsetmiş Tamam programlama iyidir güzeldir ama kolay değildir.Ha deyince programcı olunmaz bu iş emek ister sadece emek yetmez kafanın da çok iyi çalışması lazım.O da yetmez sabır taşı gibi olmak lazım.Programlama sabır ister. Yani öyle ben yöneldim demekle bu iş öğrenilmez ,öğrenilse bile tecrübeyle gelişir.Hemen iki komut öğrenip bu işe dalamazsınız.Üniversitelerde prog. dersleri var ve hepsinde de temel mantık öğretilip gerisi öğrencilere bırakılır.Yani gerisi tamamen size kalmıştır.Ben işin biraz daha bilgiayar kısmına kayıp network ve sistem öğreniyorum bana biraz daha cazip geldi.Son olarak söyleyeceğim insan kendini bilmeli gerçekçi olmalı ve sırf herkes söylüyor diye bazı işlere girilmemeli. Herkese saygılar.

haklısın dostum bende sırf bazı yerlerde yazıyor diye birkaç işe giriştim sonuç hüsran...insan kendini tanımalı

• Selamlar...
    Arkadaşlar , buradaki bir nebze daha tecrübeli olan arkadaşlarımız , kendi çalışma ve eğitim hayatlarındaki farkına vardıkları eksikleri belirtmişler. Zaten bir kişinin tüm elektronik konularında uzman olabilme şansı yok. Dünya da böyle bir insan bulunamaz. Ancak ihtisaslaşmış ve bir ya da birkaç konuda çok iyi olan kişiler olabilir. Mesela ben kendi hesabıma , mikrokontrolör konularına hiç bulaşmadım. 1983-1985 yıllarında 3 bilgisayar dilini biliyordum ama hem analog , hem RF ve hem de audio konularının arasında boğuşurken kaç sabah ezanlarda kitabı elimden bıraktığımın sayısını hatırlayamıyorum. Şimdi benim zamanımda stajyerliğimde buluna gençler zaten bu konularda müthiş şekilde ilerledi. Bu tür bir ihtiyacım olduğunda sağolsunlar yardımcı oluyorlar ve benim belki de günlerce uğraşarak varabileceğim bir sonuca birkaç saat içerisinde varabiliyorlar. Aynı şey benim iyi olduğum konularda onlar için geçerli tabii ki.
    Bence önemli olan ihtisaslaşma ve gerekli çevreyi edinebilmek ve bilgiye ulaşma yolları ve yöntemlerini kavrayabilmek. Bunun da bence ilk şartı interneti ve en az bir yabancı dilde hakimiyet kurabilmektir.
    Bir de edinilecek bilgileri günün şartlarına göre değil , birkaç sene sonrasının olası şartlarına göre biçimlendirmek gerek. Çünkü elektronik ve bilgisayar da tüm teknolojik iş kolları gibi aşırı nankör bir meslek grubunda. Bugün edinilen bazı bilgiler bir kaç yıl içerisinde artık tarihteki yerini alıp geçerliliğini yitirip ilkel bir teknoloji haline gelebiliyor.
    Saygılar.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.