Şimdi Ara

Elektronikten Para Nasıl kazanılır! ( Sonuna da bakın ) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
3
Favori
45.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • infileXible gerçekten genç arkadaşlarımıza moral verecek bir grup cevaplar vermişsiniz. aslında bence en önemlisi de yılmamak ve yıkılmamak üzerine sabır tavsiyeniz. bu sanırım zamanla ediniliyor. gençken biraz zor belki ama her türlü şarta direnmek , bence de en önemlisi. maalesef şu an aşık olduğum mesleğimi ( elektronik ! ) bırakıp , çok alakasız bir iş olan tekstil işi ile uğraşmak zorundayım. bu sevgimi ise mümkün olduğunca bu tür ortamlarda genç kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışarak telafi etmek , benim için vazgeçilmez bir hale geldi. bunu söylememin sebebi ise , bu meslekten uzaklaşmamak ve kendimi sürekli yenileyebilme arzusu veya en azından köreltmeme arzusu da olabilir. ama burası beni mutlu ediyor. tek ölçü para kazanmak olmamalı bence. şu an yaptığım işten kazandığımı bana verebilecek bir elektronik firması göremiyorum ama sadece kazancım beni mutlu etmeye yetmiyor ve burada bulduğum huzuru , tekstilde yaşama gibi bir şansım olmuyor maalesef.
    Bu arada ben sizden 1 yaş büyükmüşüm...
    Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi untayk -- 29 Mayıs 2006; 2:00:14 >

• SADECE BU YÖNÜYLE DŞÜNMENİZİİSTEDİM OKUMAYABİLİRSİNİZ
    KONUYLA ALAKASIZ OLABİLİR

yaş 24 konteyner gemilerinde 2 yıldır 3,kaptanlık yapıyorum
    konu c++ ı görünce dikkatimi çekmeye başladı ünv.te deyken lanet olası müdürümüz
    cukkayı biraz daha doldura bilmek için
    bize bilgisayar derslerine giriyordu
    size şöyle anlatayım 2yıl çalışma 1 yıl staj hayatımda deniz üzerinde c++ ın kullanıldığı hiç bir
    olay yok göremedim ve biz bu lanet olası dersi 2 dönem boyunca toplam 10kredi olarak gördük
    inanın o zaman bilg ı açmayı bile bilmiyordum ki biz bu dersi kağıt üzerinde
    görüyorduk
    gemiye bi çıktım
    limanlarda inanılmaz evrak işi oluyor
    ama ben ne bilgisayar açmasını
    ne de word yada exel kullanmasını biliyordum:)

konuya kapıldığım nokta bu c++ oldu hayatıma karşıma birdaha çıkmayacak sanıyordum

konuyu şuraya getirecem

arkadaşlar sizden tek ricam var elinizdekilerin
    akşamleyin eve gidebilmenin
    yada tüm gün evde olabilmenin
    hatta evde eşle kardeşle kavga edip
    dışarıya çıkıp bir bira içebilmenin
    doğum günlerinizde hediye almanın
    anneler gününde annenizin yanında olabilmenin

KIYMETİNİ BİLİN
    BEN 2 YILDIR DENİZDE PROF. OLARAK ÇALIŞIYORUM
    YABANCI BİR ŞİRKETTEYİM AYLIK 2250$ ALIYORUM
    AMA HARCAYAMADIKTAN SONRA HİÇ BİR ANLAM İFADE ETMİYOR

BİDE HATIRLATMAYA ÇALIŞTIĞIM İNCE HASSAS NOKTADAN BAKMAYA ÇALIŞIN
    ve en bunalım günlerinizdeyken bile en azından beni 1 mikrosaniye aklınıza getirin ve şükür yere basabiliyorum deyin
    bu aralar şirket şirket cv gönderiyorum izmirde adam gibi bi şirket bulabilirsem 700ytl ye çalışmaya hazırım

ilhan gönülçalan
    uzakyol 3.kaptanı
    maersk shipping c.o.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhanathema -- 29 Mayıs 2006; 9:06:50 >

• arkadaşlar şu an elimde tofaş araçlarının beyni var bunlar tekrar çalışır hale getirmek için elinizde dönüştürücü yada yazılım programları varmı? yardımcı olursanız seviniirim. saygılarımla
  • Evet kısaca anlat demişsin ama, soru güzel fakat cevap oldukça uzun.
    Walla kısaca anlatayım çünkü burda benim ne yaptığım ne sattığım
    önemli değil, önemli olan tecrübelerimizi birbirimize faydalı sunabilmek.
    Doğrudan satış, e-ticaret, internet, Güzellik ve Sağlık ürünleri,
    yüksek teknoloji ürünleri makarna ve kahve yani bir insanın
    günlük kullanımda tükettiği ne varsa (su dahil) bizim işimiz içine girmekte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustakil_Yazar -- 30 Mayıs 2006; 19:50:27 >
  • Birkaç soru da benim var:
    Bilgisayardan kontrol edilebilen sistemler sizce iş yapar mı? Mesela bilgisayardan kontrol edilebilen akıllı ev gibi bişey.

Bir de teknoloji galiba microcontroller lara doğru kayıyor. Microkcontroller kontrollü sistemlerin getirisi konusunda ne düşünüyorsunuz?

Bir endişem de Çin. Çoğu elekktronik sistemi çok ucuza alabiliyorsunuz? Bu şartlarda ne tür sistemler ve tasarımlar piyasada iş görür sizce?
  • quote:

Orjinalden alıntı: infileXible

Merhabalar. HSK Tekno "icinizde en kucuk benim" diyor. tevazu sahibi harika bir kardes
    onu takdir ediyorum. Umarim cok daha iyi yerlere gelir. Sanirim icinizde yas olarak da
    en buyuk benim (yas olarak diye ozellikle belirtiyorum) 1978 den beri calisma hayatindayim
    gerisini tahmin edersiniz :). ayrıca Deli warez kardesin "yabanci dil ogrenin, az yeyin, iktisatli olun" onerisi de hic yabana atilcak oneri degil. Umarim Tekno ve Delivarez diger arkadaslar gibi
    yeni fikirlerini de bizle paylasma nezaketini gosterirler. Bekleyecegim.
    Naçizane 25 yıldır çalışma hayatında olan bir kardeşiniz olarak ben de birkaç şey söylemek istiyorum.
    Tezgahtarlık, Eczane, Mağaza Yöneticiliği, İş hanı yöneticiliği, Radyo programcılığı, Küçük oyun ve hikaye-şiir yazarlığı, Bilgisayar Donanım uzmanlığı yanında 3 seferde (bebe giyimi, bilgisayar firması ve gelinlik tül imalatı) kendi şirketimi kurdum. 2sinde battım, birinde de ortaklarla anlaşamadığım için devrettim.
    Bunları anlatmamın 2 sebebi var 1ncisi başımdan ne geçerse geçsin, ne kadar yüksekten düşersem düşeyim asla vazgeçmedim her seferinde tekrar ayağa kalktım. 2ncisi tecrübelerimin bir kısmını
    sizlerle de paylaşmak istedim. Çünkü ben de yaş olarak benden küçük veya büyük pekçok insandan etkilendim, onlardan danışma aldım.
    Uzun lafın kısası bunca yıllık iş hayatında beni her zaman mutlu ve başarılı kılan 3 şey olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim
    1) Dürüst olun dürüstler mutlaka kazanır.
    2) Ticaretle uğraşın. Çünkü ticaret yapanlar her zaman para ile içiçe olurlar.
    3) Asla vazgeçmeyin. Devam edenler mutlaka kazanırlar
    .

Şu an eşimle beraber 3 yıl önce kurmuş olduğumuz Evden Ticaret işimizi büyütüyor ve oldukça keyif alıyoruz. Bu iş sayesinde; Para kazanıyoruz, yeni pek çok dost kazanıyoruz, hem iş ile ve hemde kişisel gelişimle ilgili seminer, eğitiim programlarına katılarak kendimizi geliştiriyoruz.
    Ayrıca FKM, Bostancı Gösteri merkezi, MyShowland gibi istanbul un sayılı salonlarında sahneye çıkıp binlerce kişi önünde başarımızı paylaşıp bizde tecrübelerimizi başka insanlara aktarıyoruz.
    Dergilerde isim ve resmimiz yayınlanıyor. vs. vs. vs.
    Ama bu işin ne olduğu, ne alıp sattığımız, kime sattığımız önemli değil önemli olan şu,
    1978 senesinden beri bulunduğum iş dünyasında insanlara pek çok şey verdim,
    Para, Güven, Sadakat, Dürüstlük ve Devamlılık. Bunları verirken insanların en çok 2 şeye dikkat
    ettiklerini gördüm SAĞLIK ve BOŞVAKİT. Ve bunları kazanırken en büyük hayallerinin
    Ö-Z-G-Ü-R-L-Ü-K olduğnu gördüm. Ancak ÖZGÜR OLMAK BİR HAYAL DEĞİL KARARLILIKTIR,
    kişinin kendi vereceği en önemli karar. yavuz selim taştekne
    saygılarımla............

Gerçekten katılıyorum anlattıklarınıza iş yaşamınızda benim yaşımdan daha fazla tecrübeye sahipsiniz ve bende geleceğe dair düşüncelerimi sizin anlattıklarınızla bir nevi teyid ettim yeniden,özellikle bahsettiğiniz 3 madde benim şu anda tek idolüm diyebilirim.Uzun süredir hep savunduğum iş yaşamında tahsilden daha büyük silah olan tecrübeyi ısrarla sürdürmeye kararlıyım,aynı zamanda üniversite öğrencisiyim ama stajer olarak başladığım iş yaşamında şu anda ithalatçı bi firmada engelleri aşarak orta düzey yöneticilik basamaklarını tırmandığıma inanıyorum.Bunun en büyük neden sabır(karşınıza çıkabilecek,çıkarılabilecek en büyük sorunlara kadar dişinizi sıkmanız)dürüstlük(her zaman karşılığını bulduğum bi gerçek)ve hırs arkadaşlar bunlar gerçekten 'infileXible' abimizinde dediği gibi iş yaşamında belirli ölçülerde kariyer sahibi olabilmek için şart olan kaideler...

SAYGILARIMLA...

• ilk Turkce baski devre programini duyuran
    "tasarimci" arkadaşı (tüm emegi geçenlerle beraber)
    tebrik ediyorum. Harika bir çalışma umarım devamı gelir
    +1
  • Elektronik malzeme işi yapacak san eğer ilk olarak malzemeyi alıken kâr edeceksin zaten satarken nasıl olsa kâr edersin.
  • Arkadaşlar merhaba,
    Foruma üye oldum.Elektrik-Elektronik Mühendisiyim.Özel bir hastanede çalışıyorum.Biyomedikal cihazlarla uğraşıyorum.Teknolojiyi ithal eden bir ülkede bu sorunları ben de yaşadım.Öncelikle işinizi sevin.
    Biyomedikal cihazlar yüksek teknoloji içeriyor.Bence bu cihazların tamirini ve bakımını yapacak yetenekli teknik adamlara ihtiyaç var.İngilizce şart(Türkçe katalog hiç yok).Bence çok zevkli bir konu.Türkiyede tıbbi cihaz sayısı hızla artıyor.Ama bir firmaya girip tecrübe ve eğitim edinmeniz şart.Sonra kendi işinizi kurabilirsiniz.
  • Yurtdışı (Avrupa) düşünmeyin hiç eskidendi o. Yeni trend Çin.. Bence çince öğrenmeye başlayın hemen. Bunları geyik olsun diye değil ciddi ciddi söylüyorum çünkü çindeyim şu an..
  • Arkadaşlar ben elektronikçi değilim ancak oldukça merak duyduğum bir konu.
    Yaptığım araştırmalardan birinde şuna çok rastliyorum, NANOTEKNOLOJİ.
    Bu konuda çeviri yayınlayan yerli kitapları ve Tübitak yayınlarını görünce
    anlaşılan Yurtdışında oldukça popüler bir konu. Ülkemizde pek bir şey bulamadım.
    (umarım vardır, ben rastlamamışımdır.) Bu konuda 2 şekilde yoğunlaşılması gerektiğini
    düşünüyorum
    1. Gelecek vadeden bir sektör. Para kazandırır.
    2. İdealist olarak bu ülkeye fayda getirecek ve söz sahibi yapacak bir sektör.
    Bu konuda bilgisi olanlarında diğerleri ile paylaşmalarında fayda görüyorum
    Saygılar.
    Not: Untay abi seni hatirladim. Zaten UNTAYK ismini görünce hemen çağrışım yaptı
    selamlar saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: infileXible

Arkadaşlar ben elektronikçi değilim ancak oldukça merak duyduğum bir konu.
    Yaptığım araştırmalardan birinde şuna çok rastliyorum, NANOTEKNOLOJİ.
    Bu konuda çeviri yayınlayan yerli kitapları ve Tübitak yayınlarını görünce
    anlaşılan Yurtdışında oldukça popüler bir konu. Ülkemizde pek bir şey bulamadım.
    (umarım vardır, ben rastlamamışımdır.) Bu konuda 2 şekilde yoğunlaşılması gerektiğini
    düşünüyorum
    1. Gelecek vadeden bir sektör. Para kazandırır.
    2. İdealist olarak bu ülkeye fayda getirecek ve söz sahibi yapacak bir sektör.
    Bu konuda bilgisi olanlarında diğerleri ile paylaşmalarında fayda görüyorum
    Saygılar.
    Not: Untay abi seni hatirladim. Zaten UNTAYK ismini görünce hemen çağrışım yaptı
    selamlar saygılar.

nanoteknoloji için yurtdışına çıkmak gerekli. türkiyede nanoteknoloji üzerine çalışılabilecek bir yer olduğunu -araştırmadım ama- sanmıyorum.

• 1. petrol ofisi çalışmalar yapiyor nanoteknoloji konusunda, jan nahum (eski tofaş ceosu)
    PO nun başına geçti. Yani PO nun kaymağını yabancılar yicek.
    2. 2 tekstil firması su geçirmeyen kumaş ürettiler. yakında yangın geçirmeyen
    yani ısı geçirmeyen, kurşun geçirmeyen kumaşlar üretilecek.
    3. elektronik nanoteknolojinin en çok ilgili olduğu sektor. Bu konuda yazılım veya
    donanım olarak mutlaka kendinizi geliştirin en önemlisi mantığını kavrayın, uzmanlık
    zamanla gelecektir.
    4. tıp. nanoteknolojinin en faydalı kullanım alanlarından biri de tıptır. Almanya, Japonya ve amerika da cok önemli gelişmeler yaşanmaktadır.
    LUTFEN BİRİLERİ BANA "FENERBAHÇE VE GALATASARAYDAN DAHA ÖNEMLİ ŞEYLER OLDUĞUNU" SÖYLESİN BU ÜLKEDE. ve fb gs ile vakit kaybedemeyecek kadar akıllı insanlar çoğalsin lütfen. Bakın o zaman sizlerle neler paylaşacaz.
    Çok küçük bazi düzenlemelerle ayda 1800-2000 ytl ve bir adımdaha atınca
    ayda en az 5000 ytl nasıl kazanılır bunlari öğreteceğim. yeterki istekli insanlar olsun.
    Tekrar ediyorum bunu öğrenmek isteyenlerde tek özellik arıyorum.
    FB veya GS li olmayacak.

BİLEN İNSANLAR

• Ben universite diplomami Turkiye'den aldiktan sonra master ve doktora yapmak icin ABD'ye gittim. Su anda ABD'de yasiyor ve muhtemelen bircogunuzun bildigi bir islemci firmasinda tasarim muhendisi olarak calisiyorum. Bu basligi okuyunca Turkiye'de elektronigin ve elektronikle ugrasan insanlarin durumunun pek icacici olmadigini gormek beni uzdu acikcasi. ABD ve Turkiye piyasasi arasinda bir karsilastirma yapmak imkansiz ancak su anda ABD'de de elektronik muhendisligi eger master derecesi ve ustu egitime sahipseniz hala gecerli bir meslek.

Ben de birkac arkadasin onerdigi gibi gomulu sistemler, programlama ve PLD/FPGA'ler ile sayisal tasarim konusunu onerecegim. Her yil Turkiye'ye geldigimde yerli elektronik endustrisinin durumunu gozlemeye calisiyorum, gorebildigim kadariyla gomulu sistemler tasarimi konusunda eksiklikler var. Yine de ilk elden Turkiye'deki ortami gozlemleme sansim olmadigi icin Turkiye piyasasi konusundaki yorumlarim ne derece yardimci olabilir bilemiyorum. Nanoteknoloji konusunda gelecek oldugunu soyleyen arkadaslar olmus, ancak nanoteknoloji cok yuksek yatirimlar gerektiren uretim tesisleri, ve minimum master/doktora seviyesinde muhendislik bilgisi gerektiren ve gunumuz sartlarinda kucuk yatirimcilarin ya da ticaret erbabinin ugrasmasi mumkun olmayan bir sektor. Kopan butun gurultuye ragmen de su anda sektorde basarili olmus ya da bulundugu alani etkilemis bir nanoteknoloji urunu gostermek imkansiz. Dolayisiyla arkadaslara hedeflerini gercekci tutmalarini oneririm. Ingilizcenin ustune en az bir yabanci dili daha (Almanca, Fransizca ya da Cince) iyi ogrenmeye, henuz lise cagindaysaniz ne yapip edip Ingilizce egitim yapan iyi bir universiteye girmeye gayret gosterin.

• Vay neler varmış burada.Tam aradığım konuya ulaştım.
    Arkadaşlar ben geçen sene öğretmen oldum.Öncelikle devlete dayayayım sırtımı dedim.Bir yıllık çalışmayla KPSS sınavını aştım.Branşım sosyal bilgiler öğretmenliği.
    Oldum olası teknoloji merakım beni öldürüyor.Her ay iki pc dergisi takip ederim.Şimdi ayrı bir iş yapmak istiyorum.Dükkan açmak istesem imkanlar el vermez. Memurluk hayatında boş vakit çok fazla oluyor,bunu hepimiz biliyoruz.
    Bu vakti nasıl değerlendirebilirim.Görüşlerinizi yazarsanız duacınız olurum.
  • sanayi veya tıp elektronigini
    şansın varsa birde isim yaparsan kimse tutamaz
  • BİLGİ GÜÇTÜR KİMSENİN BİLMEDİĞİNİ YAPAMADIĞINI YAPIYORSAN GÜÇLÜSÜNDÜR..

Tabi bu güce ulaşmak için uzun bi süreçten geçmek lazım ilk önce bilgi araaştırma kısacası arge biraz deneme yanılma biraz şans zamanla tecrübe ....

Tecrübe sahibi arkadaşlar anlıcaktır demek istediğimi ....
  • elektrik ve elektronik merakımın en coskulu olduğu zamanlardı lise 1 ve lise2 normal bi süper lisenin süper bölümünü bitirdim bölümüm sayısal...süper demekte yabancı dil sözde biliyosunuz...ingilizce gördük ama tabi bu lise 1 den sonra sayısal bölümünüs seçince sadece derste kaldı pratik yok bişi yok tabi geliştiremedik dil konusunda kendimizi...

biz iki arkadaşız birbirimiz lise 2 de aynı sınıfta ve aynı sıarada otururken bulduk.programlama,işlemcili devreler vs gibi bilgilerimiz yok tabiki!ama bi havya biraz merak ve artık değerli elektronikçi arkadaşlarıma göre basit kalmış radyodur amfidir lambadır kablodur bu tip şeylerle kendimizi belli bi seviyeye ulaştırdık.yaşım 18.komşuların,sitedekilerin,çevredekilerin bazen bir numaralı kurtarıcısı olabiliyoruz.

bunu bi örnekle değerlendirelim=>teyzemin yazlığına gidiyorum.güzelçamlı yakınlarında.site ortamı şehirden uzak malzeme yok kimisinin arbası yok vs bu gibi olumsuzlukların söz konusu olduğu bi bölge.

karşı komsumuz karılı kocalı izmirde bir üniversitede profesör ders veriyor vs.adamın hayatı anlatmak kitap okumak vs.böyle adamlar gibi olmayı hep istemişimdir ama sorun şu adam kitapla düşünmeyi öğreniyor bi konu ortaya açıldımı en kaliteli dşüncelerini ortaya koyuyor ama esasen hayatını kolaylaştıracak elzem şeyleri bilmiyor...teknoloji çaında eli tornavida tutmayan bi prizden bile anlamayan ama prof olmuş amcalar var...anlam veremediğim bu..

işte böle durumlarda bize harçlık kapısı çıkıyor...

o siteye ne zaman gidersem gidiyim yanımda bilimum elektrik malzemesi götürürüm ve 3 ay aç kalmam.

nem rutubet korozyon getirir elektronik malzemelerde nem ve rutubete dayanamazlar işte bizim siteninde sorunu bu anten tv radyo kablo tesisat su tesisatı prizler şarteller ampuller bilimum benim için ekmek kapısı...

5-10 ytl allaha şükür aldığım para benim gözümü doyuruo...

küçük şeylerden çok büyük şeyler çıkıyo ayrıntıya önem verilmeli bence!

konu süper olmuş ilgilenen ve zaman ayıranlara ve ayrıca bilgi paylaşımı için verilmiş sözlere çok teşekkür ederim...

bu arada ufaktan çinceye başlamak istiyorum ingilizceyi bildiğim kadar da çincem olsun bana nerden başlayacağımla ilgili yer yöntem ve adresler verebilirmisiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utopiautopia -- 28 Kasım 2007; 1:27:23 >

• benim içimde kaldı elektronık okumak lısede puanım yetmedı elektrık okudum pısman olmadım suanda unıversıte bıtcek teknısyen olcaz ama neye fayda tecrube yok bısey yok ayrıca nereye gırersen gır ısı bılen adam ıstıyolar muhendıs olmadan ıs yok yada benım tecrubesızlıgım bılmıyom ama bastan yönlendıren olsaydı benı bu meslek secmezdım duz lıse okur baska dallardan secerdım ama ıcımde en cok plc ögrenme ıstegı vardı az bılıyom ama onuda pekıstıremedım acıkcası en cok parayı ne kazandırıyosa ona koscan serbest meslek en guzelı sanırm tek sorun zabıta:) ama ne yapcan allah herkezın gönlune göre versın iyi gunler beyler
  • Eğer bu işi iyi yapıyorsan ve gerçekten isteyerek yapıyorsan. İşin içine daldıkça karşına neler çıkacağını tahmin bile edemezsin.
    Sadece elektronik değil aynı zamanda programlama ve iş akışlarını hatta iş dünyasının neye ihtiyacı olduğunuda bilmen gerekli.
    Eğer sen çözüm üretebiliyorsan yani sistem çözümleyebiliyor ve yaratabiliyorsan., o zaman çok para kazanırsın.

Tabiki ekip olmak şart tek başına bütün işlere yetişme imkanın yok.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.