Şimdi Ara

Elektronikten Para Nasıl kazanılır! ( Sonuna da bakın )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
3
Favori
44.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tamir yapmakmı? , İmalatmı ? ,Ticaret mi?
    Neler önerirsiniz ?
    Aklınıza ne geliyor Lütfen yazınız ;
    ,
    Evet Arkadaşlar ARADAN 4 yıl geçti neler mi oldu ? ekliyorum ,
    ,
    Sanayi kartları İmalatı yaptım , PİC projeleri yaptım , Ne iş buldumsa yaptım ,
    Kısaca neler öğrendim ;
    İş yapmak başka , para kazanmak başka imiş ,
    yani iş yapmayı bilmek değil , para kazanmayı bilmek insanı zengin edermiş ,
    Her kesin beceremediği işleri becermek değil herkesin yappabildiği alelade işlerden para kazanmayı bilmek lazımmış,
    buna piyasa fiyatı diyorlar ,
    yani müşterinin verebileceği en yüksek fiyatla satmak oluyor ,
    Benim yüzlerce üretip satıcıya 27,5 ytl yirmiyedi buçukliraya verdiğim kartların 350 ytl üçyüzelli ytl ye perakende satıldığını gördüm .
    Sonuç
    olmadı para kazanamadım ,
    Ancak çok çok önemli bir şeyi öğrendim ,
    Bulunduğum hale şükretmeyi , elimde olanlarn olmayanlardan değerli olduğunu , Hırs sahibi olmayıp kanaatkar olmayı ,
    Bence 4 yıla değdi ,
    siz bu kadar vakit boşa harcamayın , elinizdekilerin değerini bilin ,değerlendirin ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ak_sistem -- 12 Şubat 2009; 4:23:01 >

• İlk önce şansa ihtiyacın var ..

Ben bu 3 şıkkıda yaptım ama sadece işi yapabilmek yetmiyor artık bu elektronik işi tam bir ekip işi oldu tek başına iş millipiyango ile aynı şansa sahip..

Herşeyden önce bu devirde ben gördümki iş yerin son derce görterişli olacak bunun dışında kısa sürede gelir çok zor..

İkinci yolda bir ürünün servisliğini vermek sırtını sağlam bir markanın servisliğine yaslarsan kolay kolay sırtın yere gelemz bu ara ilişkilerini çok çok iyi tutman lazım inan bu işi çok çok iyi yapmaktan çok daha zor...

Benim önerim aslında uzmanlık alanını yazmamışsın faka Al-sat işi çok ayağa düştü herkes bunu yapıyor şimdi tamirde para var ama güçlü bir markanın servisi olursan..

Kolay Gelsin..
  • para kazanmak zor kardeş, bence memur ol, ben öyle yaptım
  • bence de arkadaşım tam bir şans bu..en iisi memurluk ..piyasada aslında daha çok para war ama riskk.....tamam risk alınmadan hiç bişey yapılamaz ama ..böyle bir zamanda bu kadar bozuklukta risk almak büyük cesaret olur
  • Ben Elektronik hayatıma ortaokul yılları sırasında bir radyo imalatanesinde başladım.Daha sonra SONY merkez tamir servisinde video kamera teknisyeni olarak işe başladım Tabii bu arada audio ,t.v ,video tamiri yaptım sonra RAKS firmasında Üretim şefliği ve teknik servis müdürü oldum.
    Daha sonra endüstiriel elektroniğe merak sardım ve perfect sevis diye bir yere girdim. Hertürlü kart tamiri yapan bir yer ve orada müthiş tecrübe edindim hertürlü kartı özel V/I test cihazları ile Tamir ediyorduk .
    Sonra özel çalıştım.
    En son Motorola da cep telefonu teknisyeni olarak çalıştım.
    Bunları niye yazdım bu kadar işe girdim çıktım ya benim basiretsizliğim yada elektronilten para kazanmak için elektroniği bilmeyeceksin bu kadar meslek hayatımda zengin olamadım Allah "yürü kulum" demedi, yada dedi ben duymadım..

Kişisel menkıbe işte şans nerede nasıl güler bilmem ama herkesin iyi birşeyler yapmasını ve başarılı olmasını idterim..

Şimdi aslında durumum iyi bir birşeylere sahip oldum

Ama şöyle zengin olamadım ( parasal açıdan ) Ama parasızda kalmadım en kötü zamanımda bile t.v tamitr ettim yine para kazandım ...

Allah şans versin ..

• Bu arada yazmadım ama asıl bunu için yazmıştım yukardaki satırları

Şimdide kart tamiri yapıyorum ama artık iş çok zorlaştı bir kart geliyor üzerinde 50 tane entegre var 3 tanesi firmanın özel entegreleri ve programlı hepsini test ediyorum hepsi sağlam çıkıyor veeee sonuç programlı entegreler bozuk çıkıyor kartı o kadar zahmetten sonra iade ediyoruz

Hani olaki yaptık müşteri ile fiyat sorunu yaşıyoruz eskiden kartlar bu kadar ucuz değildi iyi fiyat çekiyorduk şimdi adam hemen kalsın yenisini alırım diyor....

Gelde iş yap

Lotodan para çıksa hayatımın geri kalanını yere paralel geçirmeyi düşünüyorum

• İki ana kol var , ya mal veya hizmet satarsın. Şansın var ise ikisini birden.

TV radyo veya kart tamir ederek pek bir yere gelebileceğini düşünmüyorum. Nitekim Melih te benzer düşünceler söylemiş. Bugün yazılım ve mikroişlemciler her türlü elektroniğin temel yapıtaşlarından biri haline geldi , know-how ını cihaza katmanın ve paraya tahvil etmenin en sağlam yolu. Bu da dışarıdan birinin bu kartlar ile oynamasını epey zorlaştırıyor.

Özellikle endustriyel uygulamalarda , güç sistemleri , otomasyon sistemleri vs. sistem fiyatları oldukça yüksek. Buralara bir bakabilirsin. Fabrika , iş makinesi , atolye vb. için güç , otomasyon , endüstriyel sistemler tasarlayabilir , satabilir veya teknik servis hizmeti verebilirsin. Bu tip bir işin içinde olmadığım için biraz havada konuşuyorum belki de.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • servo sürücü yapabilirsen para kazanabilirsin

özellikle brushless DC servo motorlar için

(FEMSAN motorun kendisini yapıyor)

PLC imalinde pek para yok çünkü
    Çinden çok ucuza geliyor
    üstelik yerli yapanlar da var
  • yaw durun arkadaşalr içim karardı yaw boşuna mı okuyom yani ben (aslında okuyamıyorum da okul 6 yıla uzadı) hem o kadar oku bide doğru dürüst para kazanama aranızda iyi para kazanan bir mühendis yok mu hiç benim amacaım kısa sürede zengin omalk değil ama ilerde bişiler olabilmek
  • Yukarıda ki örneklere bir de beni ekliyebilirsiniz.
    Bende 13 yaşımda başladım bu mesleğe ama inan sadece para kazanmak için değildi zaten çok da para kazanmış da değilim önce küçük bir TV tamircisinde (yaş 13) başladım ustam beni kursada gönderdi 14 ay sürdü sonunda işin teorisini de öğrenebilmiş sayıyordum sonra zamanında oto teyip fabrikasında ( BESA hala varmı bilmiyorum) iş verdiler verdiler diyorum orada çalışan arkadaşım tavsiye etmiş beni henüz 14 yaşımdayken büyüklerimin maaşı kadar maaş alıyordum sene 1983 ama uzun sürmedi yabancı oto teyipleri yurda çok ucuza gelmeye başlayınca fabrika kendini bir türlü yenileyemdi rekabet edemedi sonrada küçülmeye başladı ben işimden emindim ama artık iyi maaş veremiyorlardı bende Meslek değiştirdim Elektrikçilik yapmaya başladım ne alaka diyeceksiniz ama maaşı iyidi inşaatlarda elimde çekiç murç beton kırıyordum 23 bin lira maaşı bırakıp 125 bin lira maaşla eletirkçilik yaptım sonra baktım beton kırmak zor ve elektronikçi kökenliyim otomasyon sitemlerine el attım bir çok fabrikada arızalara baktım yıldız-üçken panolar kumanda masalarını tamiri ve bir çok otomasyon hemen hemen hepsine el attım işim iyidi ama elektroniği asla terk etmedim Elektronikçiliğin çok farklı bir duruşu var bir aygıta yaklaşımın her zaman farklı olur bir elektrikçinin sitemin mantığını anlmakda zorlandığı yerde sen tak diye anlıyabiliyorsun çünkü farklı düşünüyorsun mantığını önceden almışsın.
    Sonrada Devlet işçisi olarak hayatımı kazanıyorum hiç ama hiç şöyle çok yi para kazanamadım ne Elektronikçilikde nede elektrikçilerde sadece o dönemi iyi yaşamışımdır o kadar ne birikim nede mal mülküm oldu.
    ama öğrenmenin yaşı yok arkadaşlar ne öğrenirseniz o kardır çünkü sorunlara yaklaşımınız bilgi birikiminizle orantılıdır.
    Şimdi C ve C++ programlama dili öğreniyorum yaş 38. Temel sevyide eksiklerimi tamamladım sayıyorum.
    Bu dil gerçekden çok zor çok zaman çok araştırma ve alıştırma gerkiyor ama bu işden para kazanacağıma inanıyorum ama bu dili çok seviyorum bilen bilir. Belki zaman alacak belki çok emek isteyecek ama C++ ile iyi işler yapacağıma inanıyorum çünkü C dilininde temelini öğrendiğimi biliyorum.
    Dün C ile PIC programlanabileceğini gördüm ve heyecenlandım hatırlarım bir zamanlar Elektronik zar yapmak için 1 tane Ne 555, 2 tane SN7493 ve iki tane SN 7400 kullanmıtım ve çok kabaydı :):) şimdi ise bir PIC ile bunu yapmak çok kolaymış.
    Burada şunu belirtmeye çalıştım zamanımın büyük kısmını hep öğrenmeye adadım çünkü okullar bana yasaklanmıştı ailemin ekonomik şartları iki çocuğu okutmaya yetememişti abim okudu Elektrik muhendisi oldu ben olmadım ama ondan daha çok şey öğrendiğimi biliyorum ne öğrendiysem hep kendi çabamla öğrendim bu bilgi birikimiyle çok sürmeyecek çok ama çok zengin olacağımı biliyorum çünkü geleceğimi görüyorum. Hayalerim geniş.

Salagil arkadaşım senin önünde çok güzel fırsat var bunu değerlendir oku ve oku okumakdan vazgeçme mükafatını alacaksın bu ülkenin insanlarının okumuş bilgili kişiler ihtiyacı var. Hele birde programlama diline ilgin olursa sen iş arama onlar seni bulur.
    Sana bir örnek vereyim Amerikadan bir Arkadaşım adını söylemekten kaçınmam Adı Ali Çehreli Elektronik Mühendisliğini okudukdan sonra C ve C++ programlama dilini öğrenmeye merak salmış iyide öğrenmiş çünkü temel var algoritma kurarken mantığını önceden almış şimdi amerikada çalışıyor kendisi ile yahoo-mesengerden devamlı konuşuyoruz tabi hayat standartının ne olduğunu söylemem gerek yok.
    Ufkunu büyük tut hep yukarılara bak...

Bana sabır gösterip okuyanlara teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: shurzan

Salagil arkadaşım senin önünde çok güzel fırsat var bunu değerlendir oku ve oku okumakdan vazgeçme mükafatını alacaksın bu ülkenin insanlarının okumuş bilgili kişiler ihtiyacı var. Hele birde programlama diline ilgin olursa sen iş arama onlar seni bulur.
    Sana bir örnek vereyim Amerikadan bir Arkadaşım adını söylemekten kaçınmam Adı Ali Çehreli Elektronik Mühendisliğini okudukdan sonra C ve C++ programlama dilini öğrenmeye merak salmış iyide öğrenmiş çünkü temel var algoritma kurarken mantığını önceden almış şimdi amerikada çalışıyor kendisi ile yahoo-mesengerden devamlı konuşuyoruz tabi hayat standartının ne olduğunu söylemem gerek yok.

abicim çok güzelk söylmişsin ama okuduğum yerde yeterince fırsat yok bide sistemin bize bişeler öğretmesi gerekirken hep araştırmadan uzaklaştırıyor. okul durumum pek parlak değil bölümümü sewiyorum ama okuyamıyorum çünkü okurken hiç zevk alamıyorum derslerle günlük hayatın hiç alakası yok benim istediğim her dersden sonra boardumu elime alıp öğrendiklerimi uygulamak yeni şeyler yaratmak ama okuldaki lab lardan bile nefret etmiş durumdayım
    programcılığa delince baya bi fortran biliyorum ama nerde ve nasıl kullanılacağını bilmiyorumhenüz bir uygulama alanı görmedim bide yaz stajlarında bir hafta turbo c bir haftada turbo pascal öğrettiler tabii bunlar yeterli değil ama programcılık temeli olan ve algoritmaların mantığını bilenleri için yeter bile

bende size yazdıklarımı okuduğunuz için teşekkür ederim...

• ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN...............
    HELAL OLSUN....quote]Orjinalden alıntı: shurzan

Yukarıda ki örneklere bir de beni ekliyebilirsiniz.
    Bende 13 yaşımda başladım bu mesleğe ama inan sadece para kazanmak için değildi zaten çok da para kazanmış da değilim önce küçük bir TV tamircisinde (yaş 13) başladım ustam beni kursada gönderdi 14 ay sürdü sonunda işin teorisini de öğrenebilmiş sayıyordum sonra zamanında oto teyip fabrikasında ( BESA hala varmı bilmiyorum) iş verdiler verdiler diyorum orada çalışan arkadaşım tavsiye etmiş beni henüz 14 yaşımdayken büyüklerimin maaşı kadar maaş alıyordum sene 1983 ama uzun sürmedi yabancı oto teyipleri yurda çok ucuza gelmeye başlayınca fabrika kendini bir türlü yenileyemdi rekabet edemedi sonrada küçülmeye başladı ben işimden emindim ama artık iyi maaş veremiyorlardı bende Meslek değiştirdim Elektrikçilik yapmaya başladım ne alaka diyeceksiniz ama maaşı iyidi inşaatlarda elimde çekiç murç beton kırıyordum 23 bin lira maaşı bırakıp 125 bin lira maaşla eletirkçilik yaptım sonra baktım beton kırmak zor ve elektronikçi kökenliyim otomasyon sitemlerine el attım bir çok fabrikada arızalara baktım yıldız-üçken panolar kumanda masalarını tamiri ve bir çok otomasyon hemen hemen hepsine el attım işim iyidi ama elektroniği asla terk etmedim Elektronikçiliğin çok farklı bir duruşu var bir aygıta yaklaşımın her zaman farklı olur bir elektrikçinin sitemin mantığını anlmakda zorlandığı yerde sen tak diye anlıyabiliyorsun çünkü farklı düşünüyorsun mantığını önceden almışsın.
    Sonrada Devlet işçisi olarak hayatımı kazanıyorum hiç ama hiç şöyle çok yi para kazanamadım ne Elektronikçilikde nede elektrikçilerde sadece o dönemi iyi yaşamışımdır o kadar ne birikim nede mal mülküm oldu.
    ama öğrenmenin yaşı yok arkadaşlar ne öğrenirseniz o kardır çünkü sorunlara yaklaşımınız bilgi birikiminizle orantılıdır.
    Şimdi C ve C++ programlama dili öğreniyorum yaş 38. Temel sevyide eksiklerimi tamamladım sayıyorum.
    Bu dil gerçekden çok zor çok zaman çok araştırma ve alıştırma gerkiyor ama bu işden para kazanacağıma inanıyorum ama bu dili çok seviyorum bilen bilir. Belki zaman alacak belki çok emek isteyecek ama C++ ile iyi işler yapacağıma inanıyorum çünkü C dilininde temelini öğrendiğimi biliyorum.
    Dün C ile PIC programlanabileceğini gördüm ve heyecenlandım hatırlarım bir zamanlar Elektronik zar yapmak için 1 tane Ne 555, 2 tane SN7493 ve iki tane SN 7400 kullanmıtım ve çok kabaydı :):) şimdi ise bir PIC ile bunu yapmak çok kolaymış.
    Burada şunu belirtmeye çalıştım zamanımın büyük kısmını hep öğrenmeye adadım çünkü okullar bana yasaklanmıştı ailemin ekonomik şartları iki çocuğu okutmaya yetememişti abim okudu Elektrik muhendisi oldu ben olmadım ama ondan daha çok şey öğrendiğimi biliyorum ne öğrendiysem hep kendi çabamla öğrendim bu bilgi birikimiyle çok sürmeyecek çok ama çok zengin olacağımı biliyorum çünkü geleceğimi görüyorum. Hayalerim geniş.

• ortak para kazanmak bence şans degil yetenek işi ticarettede kazanabilirsin tamir işindede veya firma yetkilisi olarakta.
    ilk basta kendi yeteneklerine göre iş bul mesela ben az önce 1 saat olmadı calısmak için gittiğim yerden red cevabı aldım adamların umrunda bile degilim cünkü okul daha bitmedi ve ben calısmak için elimden geleni yapıyorum.ora olmazsa baskası olur cünkü olacak benim ekmek kazanmak için bu işte pişmem ve herseyden en ince ayrıntısına kadar anlamam lazım bunun içinde yeteri kadar ezilecez ama olsun yılmayacam gösterecem onlara iş formuna baktım zaten niye dandik bir firma belli yani neyse uzun lafın kısası azimli ol
  • arkadaşım ben 12 yıldan beri bu işin içindeyim doğru dürüst para kazanamadım.Ama Allah'a şükür aç da kalmadım.tamir işinden para kazanamazsın.eğerki pahalı bir makinenin kartı değilse...madem ki mühendis olacaksın ingilizceni çok geliştir.o zaman iş fırsatların artar.üretimden para kazanmak istiyorsan kaliteli ve yapılması zor olan cihazları yaparsan pahalıya satabilirsin.zor iş, Allah yolunu açık etsin.
  • İlgilendiğiniz ve Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler;
    Bu sayfayı ( SAVE ) ediyorum , her zaman faydalanacağım.
    Serbest çalışma kararımın , Vatanıma , Mesleğim ve meslekdaşlarma
    Fayda sağlaması amacıyla ;
    Her zaman manevi desteğinizi umuyorum;
    Sağolun;
    A.Kadir Sistem Elektronik.
  • Arkadaşlar Forum demek destek demek değilmi ..
    Buradan kopma her yaptığından haber ver..
    Bir faydamız olacaksa ne mutlu yeni iş kuran birinin birkaç keleme olsun desteğe ihtiyacı olur en azından..
    Müşteri bulalım sana yönlendirelim destek olalım hepimiz Elektronikçi değilmiyiz ..
    Senin branşını yaz bizi bilgilendir bizde destek olalalım...
    Bende bu sayfayı SAVE ettim bakacağım hergün bir şey varmı diye..
  • valla hocam 1973 doğumluyum 1978 den beri ( abartmıyorum) bu işin içindeyim babam asker branşı elektronikti biz üç erkek kardeş üçümüzde lektronik teknisyeniyiz beraberde çalıştık ayrıda çalıştırk hepimizi birbirimizede çarptık en son ben 1 ay önce işyerlerimi kapattım,Allah kimseye kapattırmasın ama benimki hür irademle ve kendi isteğimle oldu ,çünkü devlet artık iyice tepemize bindi elektrik su telefon kira vergi, adsl reklam personel yemek iş kıyafeti ekipman desteği zart zurt bitmiyor bitmiyor bitmiyor,,, ne personelin derdi ne müşterinin derdi ve maaalesefki nede devletimizin derdi ( Allah yinede başımızdan eksik etmesin nankörlük etmek istemem çok şükür kemalistiz ama uygulamalar çok yıldırdı bizi)

neticede dostum Allah yolunu açık etsin
    eskilerin yada büğyükerimizin lafı ile yaklaşmak gerekirse bizler bu altın bileziği kolumuza takmışız bir kere gerekirse komşunun tv sini yapar yinede para kazanırız amaaaaa zengin olmak dersen işte o konuda ilk satırları yazan arkadaşıma katılıyorum,bu yazdıklarımız ne olur seni yıldırmasın bizler sadece bilgin olsun istedik yılmanı değil
    elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız neticede donanim aynı zamanda bir kardeşlik ve dostluk noktası bir kardeşimizin arkasında durmaktan ben şahsım adına onur duyarım.

saygılarımla

• yaw bende neden para kazanırım bilmiyom sizce santral teknisyeni data voip yapan birisi iiii para kazanır mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cnylmz

yaw bende neden para kazanırım bilmiyom sizce santral teknisyeni data voip yapan birisi iiii para kazanır mı?

güzel iş tutar..
  • alternatif bir oneri olsun. eger hala okuldaysan rf kablosuz iletisim anten uzerine uzmanlasmaya calisabilirsin. hem sirketlerde hem serbest projelerde bu isle ilgili yiginla talep oluyor.
    ingilizce ogren biliyorsan gelistir, c ogren. c de kendini asmaya calis. internetten ebook bulabilirsin sanirim bi yerlerdende bir c programi bulabilirsen ki cok zor olmuyor. kitaptan oku uygulamaya dok. kendi kucuk programlarini yaz tikandigin yerde forumlardan yardim al. c' yi yalayip yutarsan sirtin yere zor gelir.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.