Şimdi Ara

Elephone P5000 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
4
Favori
4.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkür ederim hocam.
    Youtube "mtk imei change" yazın tonla değiştirme videosu çıkıyor. Ben henüz değiştirmedim. İmei iptal olana kadar değiştirmem heralde çünkü boşta imei numarası yok elimde.
    Hocam öncelikle imei attıktan sonra rom atacaksanız imei yedekleyen bir proğram bulup imeinizi yedekleyin.
    Recovery yüklüydü ama standart bir şeye benziyordu. Ben de cwm recovery yükledim bir yerlerden bulup. MTK işlemcili cihazlarda rom atma vs. işlemler sıkıntılı olmuyor. Cihaz açılmasa bile %90 açılma ihtimali, çalıştırma var.
  • telefonun olur olmaz zamanlarda donması benim canımı sıkmaya başladı, whatsapp mesaj yazarken göndere basıyorum olmuyor dün bi manzara yakaladım:-) resim çekeyim dedim basıyorum işlev görmüyor. internette gezinirken de keza öyle, marketten çeşitli programlar (cleaner, greenify vb. temizleme) yükleyip kaldırıyorum yine olmuyor 450 MB kapasiteli ezan vakti programı var acaba o kasar mı?
    yazılımsal olduğunu düşünmüyorum artık başka bir sıkıntısı var ama ne?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RID_ONE_54

telefonun olur olmaz zamanlarda donması benim canımı sıkmaya başladı, whatsapp mesaj yazarken göndere basıyorum olmuyor dün bi manzara yakaladım:-) resim çekeyim dedim basıyorum işlev görmüyor. internette gezinirken de keza öyle, marketten çeşitli programlar (cleaner, greenify vb. temizleme) yükleyip kaldırıyorum yine olmuyor 450 MB kapasiteli ezan vakti programı var acaba o kasar mı?
    yazılımsal olduğunu düşünmüyorum artık başka bir sıkıntısı var ama ne?

MERHABA kardeş, sorun tamamen yazılımsal rom değiştirebilirsin rom düzgün yüklenmemiş yada kernel farklı yüklenmiş buradaki orijinal romu kurabilirsin...kurmasını bilmiyorsan bilen birine kurdur işte romhttp://www.needrom.com/download/elephone-p5000-genuine-version-complete-ft-rom/

• yufkayurekli02 kullanıcısına yanıt
    ilgin için teşekkür ederim üstad verdiğin linkteki veriyi indirdim pc ye ve flash a attım
    yakınlarımda bu işi becerecek biri yok kendim kurmayı düşünüyorum telefonla veya mesaj yoluyla yardımcı olabilir misiniz? müsait olduğunuzda çok karışıksa hiç bulaşmayayım

ımeiler bir sıkıntı çıkarır mı? (tekrar imei girmek gerekir mi)
    bir de benim rehber telefonda yedeklemem gerekir mi?

bu arada sizin telefon geldi mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RID_ONE_54 -- 15 Haziran 2015; 15:31:23 >
  • quote:

ilgin için teşekkür ederim üstad verdiğin linkteki veriyi indirdim pc ye ve flash a attım
    yakınlarımda bu işi becerecek biri yok kendim kurmayı düşünüyorum telefonla veya mesaj yoluyla yardımcı olabilir misiniz? müsait olduğunuzda çok karışıksa hiç bulaşmayayım

ımeiler bir sıkıntı çıkarır mı? (tekrar imei girmek gerekir mi)
    bir de benim rehber telefonda yedeklemem gerekir mi?

bu arada sizin telefon geldi mi?

zaten üzerinde gelen imei ler geçici yakında kayıt dışı olurlar, sen bu arada kendine sağlam 2 adet imei bul:) bu arada benim cihaz türkiyeye giriş yaptı ancak gümrüğe takılma olasılığıda var takılmazsa gelirse driver falan indirip kontrolünü kendi cihazım üzerinde yaptıktan sonra senin cihaza uzaktan bağlanıp hallederiz inşallah,bendeki thl5000 cihaz için herşey mevcut ikiside 6592 işlemci kullanıyor ancak frekanslar farklı bizzat kendi cihazım üzerinde bu işleri deneyeceğim ondan sonra senin cihazıda sorunsuz hallederiz inşallah...benim cihazı bekleyelim haberdar ederim sizi ve burdaki dostlara da yardımcı oluruz inşallah...

eli kulağında o zaman inşaALLAH gümrük sıkıntısı çıkmaz da telefonuna kavuşursun.

hallederiz usta sen ne zaman uygun ve müsait olursan, ama önce şu canavar gelsin :-)

• Bugün miui romu yükledim. 13 saattir var. Görsel olarak çok güzel bir rom.
    Artıları:
    Bildirim çubuğu, ayarlar menüsü görünüşleri, özellikleri çok hoş.
    Uygulamaların internete erişimini kapatabiliniyor, ücretsiz uygulamalar için reklam yükleme sorunu kalkıyor böylece.
    Çağrı sırasında otomatik çağrı kaydı var.
    Çağrı bağlandığında telefon titriyor.
    Çağrı geldiğinde telefonu ters çevirerek susturabiliyoruz.
    Galerisi ve müzik oynatıcısı çok hoş.
    Hangi uygulamanın veri kullandığı görülebiliyor.
    Pil için profiller mevcut.
    Cleaner gibi bir uygulama romda yerleşik.
    Rehber kullanılışı daha güzel.
    Kamera orjinaldeki gibi fakat slow çekim özelliği var ama denemedim.
    Mesajlarda ve rehberde engelleme mevcut. İstediğiniz kişiyinin size ulaşmasını engelleyebiliyorsunuz.
    Arkada çalışan uygulamalar tek tıklama ile silinebiliyor.
    Benim en çok hoşuma giden şeylerden biri tarayıcı oldu. Çok sevdim. Görünüşü, hızı çok hoş.

Eksileri:
    Çift tıklama ile uyanma yok.
    3g görüntülü görüşme yok.
    Parmak izi okuyucusu desteklemiyor.

Şimdilik benim gördüğüm veya aklıma gelenler bunlar.
    Miui romu şarj %65 civarıyken attım. O zamandan 13 saat geçmiş, şarj %18de ve ekran 4saat 31dakikada. Şunu da belirteyim, telefonun henüz 3. şarjı. Bir de thl 5000 için 11 saat ekran süresi verdiğini söylenmişti. Resmi sitesinde kullanıcı paylaşımlarında birisi 13 saatlik ekran süresi paylaşmış.
    S5 romu da denerdim ama miui daha güncel diye önce onu deneyeyim dedim. S5 romu da iki hafta içinde denemiş olurum.
    Aslında aklım cyanogen'de ama onda da buglar çok diyorlar. O yüzden yanaşmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: hackjini

Bugün miui romu yükledim. 13 saattir var. Görsel olarak çok güzel bir rom.
    Artıları:
    Bildirim çubuğu, ayarlar menüsü görünüşleri, özellikleri çok hoş.
    Uygulamaların internete erişimini kapatabiliniyor, ücretsiz uygulamalar için reklam yükleme sorunu kalkıyor böylece.
    Çağrı sırasında otomatik çağrı kaydı var.
    Çağrı bağlandığında telefon titriyor.
    Çağrı geldiğinde telefonu ters çevirerek susturabiliyoruz.
    Galerisi ve müzik oynatıcısı çok hoş.
    Hangi uygulamanın veri kullandığı görülebiliyor.
    Pil için profiller mevcut.
    Cleaner gibi bir uygulama romda yerleşik.
    Rehber kullanılışı daha güzel.
    Kamera orjinaldeki gibi fakat slow çekim özelliği var ama denemedim.
    Mesajlarda ve rehberde engelleme mevcut. İstediğiniz kişiyinin size ulaşmasını engelleyebiliyorsunuz.
    Arkada çalışan uygulamalar tek tıklama ile silinebiliyor.
    Benim en çok hoşuma giden şeylerden biri tarayıcı oldu. Çok sevdim. Görünüşü, hızı çok hoş.

Eksileri:
    Çift tıklama ile uyanma yok.
    3g görüntülü görüşme yok.
    Parmak izi okuyucusu desteklemiyor.

Şimdilik benim gördüğüm veya aklıma gelenler bunlar.
    Miui romu şarj %65 civarıyken attım. O zamandan 13 saat geçmiş, şarj %18de ve ekran 4saat 31dakikada. Şunu da belirteyim, telefonun henüz 3. şarjı. Bir de thl 5000 için 11 saat ekran süresi verdiğini söylenmişti. Resmi sitesinde kullanıcı paylaşımlarında birisi 13 saatlik ekran süresi paylaşmış.
    S5 romu da denerdim ama miui daha güncel diye önce onu deneyeyim dedim. S5 romu da iki hafta içinde denemiş olurum.
    Aslında aklım cyanogen'de ama onda da buglar çok diyorlar. O yüzden yanaşmıyorum.

MERHABA öncelikle miu rom hayırlı olsun,keşke s5 romu deneseydin güzele benziyor , romu flashladın mı? recovery den mi yükledin cihazım yolda olduğu için telefon hakkında burda yazılanlar haricinde bilgim yok ancak thl 5000 nin herşeyini biliyorum bu telefonda onun gibi ama daha özellikli gibi geldi bana o yüzden thl5000 den vazgeçip bunu aldım yakında elimde olur, imei nasıl yükledin biraz bilgilendirirsen seviniriz zaten cihazım gelince çözüp burda herşeyini yayınlayacağım ama ön bilgi bakımından bizleri biraz daha aydınlatınız

Teşekkür ederim hocam. Hayırlı olsun size de. Cwm ile yükledim hocam. Ama memnun değilim çünkü 3g arama bulamadım hiçbir yerinde. Bu benim için önemli olduğu için orjinale dönmeyi düşünüyorum. S5 romu da denemedim fakat bu aralar şehir dışına çıkacağım için yüklemeyi düşünmüyorum, şehir dışında bir sıkıntı çıkarır da telafi edemem diye. Ancak döndüğümde bakacağım mecbur. Şarj konusunda beni düşündürüyor bu aralar. İnş batarya stabilite kazandığında daha da uzun gider. Yoksa 3g veri hep açık, ekran 6-6,5 saat hayal kırıklığı benim için yani bu bataryaya göre. İmemi halen duruyor hocam. Ona dokunmadım daha. Geçen mesajı geldi. Kapanana kadar beklerim heralde, elimde halihazırda imei yok çünkü :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilverNitrate -- 16 Haziran 2015; 23:18:31 >
  • Wifi ağı ararken her defasında NVRAM VARNING Err= 0x10 bisi cıkıyor bi halta da yaradığı yok bir de telefonu her açışta "launcher3 durdu" gibi bi uyarı cıkıyor tamam deyip geçiyorum bütün sorunlar benim telefonda sanki acemi olduğumu taa çinden farkettiler heralde yoksa pil kamera çok iyi 9 saate kadar ekran süresi alıyorum

• RID_ONE_54 R kullanıcısına yanıt
    Hocam o wifide çıkan yazıyı kaldırma yöntemi vardı sitesinde ama yapmadım henüz.
    Sen bir ROM at hocam bir sıkıntın kalmaz. PC başında olduğum bir gün anlatayım detaylıca

• teşekkür ederim ilgin için üstad
    yufkayürekli02 arkadaşın sayfa başında verdiği linki indirip flasha attım bekliyorum biraz daha bozulsun da atmışken tam atarız romu

• Elephone P5000 Kullanıcıları Hayırlı ramazanlar

şanssızlıklar yakamı bırakmıyor

dün telefonun şarjı bitmek üzereyken power tuşu ile ses tuşuna aynı anda basmışım farkında olmadan ekranın sol üst kısmına çince küçük yazılar çıktı ben de tanıdık olan latin harfleri ile yazılı olan yere bastım telefon kendini resetledi. rehber resim ne varsa gitti fakat imei numaraları duruyor

27 mayısta aliexpresten aldığım kılıf bugün geldi baktığımda ne göreyim kamera kapalı kaldı
    detaylı incelemeden rastgele almıştım güzel kılıftı da
    http://tr.aliexpress.com/item/New-2-View-Window-For-Elephone-P3000s-P5000-PU-leather-case-Luxury-With-Credit-Card-Slots/32343802657.html?http_swift_null=

• quote:

Elephone P5000 Kullanıcıları Hayırlı ramazanlar

dün telefonun şarjı bitmek üzereyken power tuşu ile ses tuşuna aynı anda basmışım farkında olmadan ekranın sol üst kısmına çince küçük yazılar çıktı ben de tanıdık olan latin harfleri ile yazılı olan yere bastım telefon kendini resetledi. rehber resim ne varsa gitti fakat imei numaraları duruyor

27 mayısta aliexpresten aldığım kılıf bugün geldi baktığımda ne göreyim kamera kapalı kaldı
    http://tr.aliexpress.com/item/New-2-View-Window-For-Elephone-P3000s-P5000-PU-leather-case-Luxury-With-Credit-Card-Slots/32343802657.html?http_swift_null=

Huzur dolu bir Ramazan dilerim herkese.

Kardeşim bütün aksilikler de seni buluyor ya.

Senin bahsettiğin donma yüksek ihtimalle yazılımsaldır. Mesela bende de ekranda donma olduğunu daha önce paylaşmıştım. Özellikle telefonu şarjdan çıkarırken ekranı donmuş buluyordum. Son 2 haftadır hiç donmaya rastlamadım şükür. Bu süre boyunca telefonun kendi ana ekranını iptal edip google playden L Launcher'ı yükledim. Belki de bu yüzden artık ekran donmuyor bilemiyorum. Ama ne olursa olsun sorun yazılımsal gibi.Neredeyse hepimiz batarya performansı konusunda hayal kırıklığı yaşıyoruz. Bütün hesaplama ve karşılaştırmalarımda elde ettiğim veri bu bataryanın en az 10 saat ekran süresi vermesi gerektiği ancak vermiyor, ben 7,5 saatin üzerini hiç göremedim daha. Bu sorun da yazılımsal olabilir bence. Zamanım müsait olunca diğer rom'ları da kurup deneyeceğim.

• quote:

Elephone P5000 Kullanıcıları Hayırlı ramazanlar

merhaba telefonu rotlamak isteyenler bu linkteki pc olanını bilgisayara indirip telefonu rootlayabilirlirhttp://iroot-download.com/

• Müjdemi isterim arkadaşlar. 11 saat ekran açık kalma süresine ulaştım. Kullandığım rom güncel fabrika sürüm olan. Ekran görüntülerini ekledim. Adım adım anlatım biraz sonra.
     Elephone P5000 Elephone P5000 Elephone P5000

• retchop kullanıcısına yanıt
    Helal olsun azmettin başarardın telefondi tek problemindi sanırım onu da hallettin detaylı anlatımı bekliyorum ben de room yüklemeyi öğreneceğim insaallah sayende

• Tekrar merhaba arkadaşlar,

Hala %6 bataryam var ve 11,30 saat ekran açık kalma süresine ulaştım. Kullandığım süre boyunca wifi hep açıktı. Yalnızca uykuda olduğum sürelerde wifi'yi kapattım.

Yaptıklarımı adım adım anlatacak olursam;

Öncelikle bataryamızı %100 şarj ediyoruz. Daha sonra telefonu şarjdan alıp %95-96 seviyelerine inene kadar kullanıyoruz ve tekrar %100 olana dek şarj ediyoruz. Şarj tamamlanınca google playden "battery calibration" uygulamasını indiriyoruz. Telefonu şarjdan çıkarmadan "battery calibration" e tıklıyoruz. Bataryamız kalibre oldu. Yine google playden "battery life" uygulamasını yükleyip açıyoruz. Telefonu şarjdan çıkarıp "Analyze" a tıklıyoruz. Bu program bataryamızda bozuk bölüm varsa tamir ediyor. Ben bu iki uygulamayı yükleyip bahsettiğim şeyleri yaptıktan sonra bataryam tamamen düzene girdi. Yani birden bire düşme yaşamadım. 4 adet bozuk bölüm varmış bunlar düzeldi.

Bundan sonra anlatacaklarımı dilerseniz önce batarya performansının artıp artmadığını test ettikten sonra uygulayın. Zira ben hem yukarıda anlattıklarımı hem de şimdi yazacaklarımı aynı anda yaptım. Batarya süremi hepsi birden mi yükseltti yoksa daha çok yukarıdaki adımlar mı yükseltti bilemiyorum. Böyle yaparsanız bana da bilgi verirsiniz, hangi aşamanın süreyi artırdığını anlamış oluruz.

Ayarlardan "geliştirici seçenekleri" bölümüne giriyoruz. En altta "arka plan işilem sınırı" na tıklayıp "arka planda işlem yok" u seçiyoruz. Bundan sonra google playden greenify uygulamasını yüklüyoruz. (Greenify için telefonunuz root'lu olmalıdır.) Telefonu kapatııp açtıktan sonra greenify uygulamasını başlatıyoruz ve uyutmak istediğiniz tüm uygulamaları arayüzden seçerek uyuta tıklıyoruz.

Bu işlemleri elephone'un kendi forum sayfalarından okuduğum bilgiler doğrultusunda kendim harmanlayarak yaptım.

İnşallah sizin de ekran süreniz artar.

Haberlerinizi bekliyorum.

İyi forumlar.

• quote:

Helal olsun azmettin başarardın telefondi tek problemindi sanırım onu da hallettin detaylı anlatımı bekliyorum ben de room yüklemeyi öğreneceğim insaallah sayende

Sağol kardeşim. Aynen batarya süresine takmıştım kafayı bildiğin üzere. 3000 mah'lık bir batarya 6-7 saat ekran süresi verebildiğine göre bizin telefonun bataryası en az 10 saat ekran süresi verebilmeliydi. Elephone forumunda 12-12,30 saat ekran sürelerine ulaşanlar varmış. Bu telefonun ulaşması gereken normal süre bu olmalı zaten. Sen de dene bakalım ekran süren artacak mı. Haberlerinizi bekliyorum.
  • quote:

Wifi ağı ararken her defasında NVRAM VARNING Err= 0x10 bisi cıkıyor bi halta da yaradığı yok bir de telefonu her açışta "launcher3 durdu" gibi bi uyarı cıkıyor tamam deyip geçiyorum bütün sorunlar benim telefonda sanki acemi olduğumu taa çinden farkettiler heralde yoksa pil kamera çok iyi 9 saate kadar ekran süresi alıyorum

Kardeşim sendeki bu bahsettiğin sorun devam ediyor mu? Elephone forumunda bu sorunun çözümü paylaşılmış baktığım kadarıyla.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.