Şimdi Ara

Elephone P5000 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
4
Favori
4.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet üstad sorun devam ediyor ayrıca problemlerin başı donma özellikle kamera donması beni deli ediyor ben grenify i bir hafta önce yüklemiştim ekran süresi 9-9.5 saat gidiyordu normalde suanda gelistirici saneceneklerindeki işlemi yaptım gerisini tam sarj edince düzelmezse eğer yaparım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hackjini

Bugün miui romu yükledim. 13 saattir var. Görsel olarak çok güzel bir rom.
    Artıları:
    Bildirim çubuğu, ayarlar menüsü görünüşleri, özellikleri çok hoş.
    Uygulamaların internete erişimini kapatabiliniyor, ücretsiz uygulamalar için reklam yükleme sorunu kalkıyor böylece.
    Çağrı sırasında otomatik çağrı kaydı var.
    Çağrı bağlandığında telefon titriyor.
    Çağrı geldiğinde telefonu ters çevirerek susturabiliyoruz.
    Galerisi ve müzik oynatıcısı çok hoş.
    Hangi uygulamanın veri kullandığı görülebiliyor.
    Pil için profiller mevcut.
    Cleaner gibi bir uygulama romda yerleşik.
    Rehber kullanılışı daha güzel.
    Kamera orjinaldeki gibi fakat slow çekim özelliği var ama denemedim.
    Mesajlarda ve rehberde engelleme mevcut. İstediğiniz kişiyinin size ulaşmasını engelleyebiliyorsunuz.
    Arkada çalışan uygulamalar tek tıklama ile silinebiliyor.
    Benim en çok hoşuma giden şeylerden biri tarayıcı oldu. Çok sevdim. Görünüşü, hızı çok hoş.

Eksileri:
    Çift tıklama ile uyanma yok.
    3g görüntülü görüşme yok.
    Parmak izi okuyucusu desteklemiyor.

Şimdilik benim gördüğüm veya aklıma gelenler bunlar.
    Miui romu şarj %65 civarıyken attım. O zamandan 13 saat geçmiş, şarj %18de ve ekran 4saat 31dakikada. Şunu da belirteyim, telefonun henüz 3. şarjı. Bir de thl 5000 için 11 saat ekran süresi verdiğini söylenmişti. Resmi sitesinde kullanıcı paylaşımlarında birisi 13 saatlik ekran süresi paylaşmış.
    S5 romu da denerdim ama miui daha güncel diye önce onu deneyeyim dedim. S5 romu da iki hafta içinde denemiş olurum.
    Aslında aklım cyanogen'de ama onda da buglar çok diyorlar. O yüzden yanaşmıyorum.

Miui romu denediğinizi yazmışsınız ve kamera uygulamasında slow motion yerleşk demişsiniz. Denediniz mi? Çalışıyor mu? Yorum yapabilirseniz sevinirim.

İyi forumlar,

• quote:

Orijinalden alıntı: RID_ONE_54

Evet üstad sorun devam ediyor ayrıca problemlerin başı donma özellikle kamera donması beni deli ediyor ben grenify i bir hafta önce yüklemiştim ekran süresi 9-9.5 saat gidiyordu normalde suanda gelistirici saneceneklerindeki işlemi yaptım gerisini tam sarj edince düzelmezse eğer yaparım

Ben kendi kamera uygulamasını çok yavaş bulduğumdan devre dışı bırakıp google kamerayı kurdum. gayet güzel, net fotoğraflar çekiyor. Tavsiye ederim.
  • retchop kullanıcısına yanıt
    Ben de tam bu aralar marketten kamera araştırıyordum bunu bi deniyeyim bu arada benim grenify açık değilmiş bir haftadır bedava yüklü duruyormuş telefonda

• retchop kullanıcısına yanıt
    Hocam o özelliği denemeden s5 roma geçtim

• Ben kamera konusunda "lenovo super camera"yı kullanıyorum bir deneyin derim :)

• Merhaba arkadaslar bende jiayu g4s vardi sattim p5000 aldim bir kac gune elimde olur simdiden rom vs arastirmalarimi yapiyorum bende telefon mevzusu hastaliktir. daha once envai cesit telefon kullandigimdan dolayi pek tatmin etmiyor artik onun icin sarj daha onemli bir unsur oldu. Neyse bende telefon gelmemiste olsa biraz arastirma yaptim ve suana kadar p5000 icin cikan romlari buldum tel gelsin tek tek denyecem romlarin linki :https://yadi.sk/d/cxlstExWgDSDD

Arkadaslar 8 saat ekran gormus 5k bataryaya gore cok kotu ben lg g2 ve mate 7 de 6-7 saat goruyordum mtk telefonlarin baba sitesk olan 4pda ya arada goz atin amcalar herseyi paylasiyo hatta orda bir kac yama ile 10 saat gorende varmis bataryanin gercekten 5k oluo olmadigini felanda denemisler telefon gelsin deneyimlerimi zor begenen biri olarak paylasacam simdilik iyi geceler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mlbozkurt -- 22 Haziran 2015; 4:51:27 >

• telefonu 2 gün kullanma fırsatı buldum ve izlenimlerim tamamen olumsuz
    lenovo p780-s860 kullanan biri olarak batarya konusunda berbat bi telefon

çok hantal vede ağır. 5000mah la alakası yok batarya çok hızlı vede dengesiz atıyor.

ahize kısmı internette gezerken blie ısınıyor ve ses derinden geliyor.

metalik kenerler hemen soyuluyor.

telefon hoparlörü vasatın altında hiç hoşuma gitmedi.

anlıyacağınız bana göre hiç olumlu terefı yok

batarya konusunda kıral lenovo p780 dir.

kullandığım bir çok marka vede model oldu lelephonenin bidaha yanına bile yaklaşmam
  • quote:

Ben kamera konusunda "lenovo super camera"yı kullanıyorum bir deneyin derim :)

Lenovo kamerayı daha önce uzun süre kullanmıştım. Güzel bir kamera uygulaması ancak ondan sıkıldığım için google kamerayı yükledim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karanka38

telefonu 2 gün kullanma fırsatı buldum ve izlenimlerim tamamen olumsuz
    lenovo p780-s860 kullanan biri olarak batarya konusunda berbat bi telefon

çok hantal vede ağır. 5000mah la alakası yok batarya çok hızlı vede dengesiz atıyor.

ahize kısmı internette gezerken blie ısınıyor ve ses derinden geliyor.

metalik kenerler hemen soyuluyor.

telefon hoparlörü vasatın altında hiç hoşuma gitmedi.

anlıyacağınız bana göre hiç olumlu terefı yok

batarya konusunda kıral lenovo p780 dir.

kullandığım bir çok marka vede model oldu lelephonenin bidaha yanına bile yaklaşmam

Bataryası ile ilgili ben de ilk deneyimlerimde sizin gibi düşünüyordum ancak burada paylaştığım bir yöntem ile bataryam tamamen düzene girdi. Şu an 12 saati görüyor. Bu süreyi benim bildiğim hiç bir telefon vermiyor. Normal değeri de bu olmalı zaten. Onun haricinde yazdığınız gibi telefon ağır ve tepe noktası bazen çok ısınıyor olsa da ekran kalitesi, kamera başarımı düşünüldüğünde kullanılası bir telefon. İşlemci hızı da beni gayet tatmin ediyor.

• 2 saat once telefon elime ulasti ilk deneyimim orta :) baya agir geldi hoparlorun solda olmasi sag elle kullaninca problem oluyor miui sevdigim icin direk miui attim sarji icti tam bitsin sarj fulleyip deneyecem birde sarj aleti prize olmuyor baya buyuk kenarlari merak ettigim konu nette 1 saatte %70 sarj oluyormus dogrumu bu ve suan begendiginiz stabil rom.hangisi

• quote:

Orijinalden alıntı: retchop

Tekrar merhaba arkadaşlar,

Hala %6 bataryam var ve 11,30 saat ekran açık kalma süresine ulaştım. Kullandığım süre boyunca wifi hep açıktı. Yalnızca uykuda olduğum sürelerde wifi'yi kapattım.

Yaptıklarımı adım adım anlatacak olursam;

Öncelikle bataryamızı %100 şarj ediyoruz. Daha sonra telefonu şarjdan alıp %95-96 seviyelerine inene kadar kullanıyoruz ve tekrar %100 olana dek şarj ediyoruz. Şarj tamamlanınca google playden "battery calibration" uygulamasını indiriyoruz. Telefonu şarjdan çıkarmadan "battery calibration" e tıklıyoruz. Bataryamız kalibre oldu. Yine google playden "battery life" uygulamasını yükleyip açıyoruz. Telefonu şarjdan çıkarıp "Analyze" a tıklıyoruz. Bu program bataryamızda bozuk bölüm varsa tamir ediyor. Ben bu iki uygulamayı yükleyip bahsettiğim şeyleri yaptıktan sonra bataryam tamamen düzene girdi. Yani birden bire düşme yaşamadım. 4 adet bozuk bölüm varmış bunlar düzeldi.

Bundan sonra anlatacaklarımı dilerseniz önce batarya performansının artıp artmadığını test ettikten sonra uygulayın. Zira ben hem yukarıda anlattıklarımı hem de şimdi yazacaklarımı aynı anda yaptım. Batarya süremi hepsi birden mi yükseltti yoksa daha çok yukarıdaki adımlar mı yükseltti bilemiyorum. Böyle yaparsanız bana da bilgi verirsiniz, hangi aşamanın süreyi artırdığını anlamış oluruz.

Ayarlardan "geliştirici seçenekleri" bölümüne giriyoruz. En altta "arka plan işilem sınırı" na tıklayıp "arka planda işlem yok" u seçiyoruz. Bundan sonra google playden greenify uygulamasını yüklüyoruz. (Greenify için telefonunuz root'lu olmalıdır.) Telefonu kapatııp açtıktan sonra greenify uygulamasını başlatıyoruz ve uyutmak istediğiniz tüm uygulamaları arayüzden seçerek uyuta tıklıyoruz.

Bu işlemleri elephone'un kendi forum sayfalarından okuduğum bilgiler doğrultusunda kendim harmanlayarak yaptım.

İnşallah sizin de ekran süreniz artar.

Haberlerinizi bekliyorum.

İyi forumlar.

kardesim ben s5 rom note 3 huaweinin felan romlarini yukledim en son miui de karar verdim orta tusa basinca uyanmiyor biraz skinti bu olay dedigin programlari indirdim lakin battery life yuklendi ama simge gelmedi yukledikten sonra ac diyecem oda yok nasil yapariz bunu

• quote:

Orijinalden alıntı: mlbozkurt

quote:

Orijinalden alıntı: retchop

Tekrar merhaba arkadaşlar,

Hala %6 bataryam var ve 11,30 saat ekran açık kalma süresine ulaştım. Kullandığım süre boyunca wifi hep açıktı. Yalnızca uykuda olduğum sürelerde wifi'yi kapattım.

Yaptıklarımı adım adım anlatacak olursam;

Öncelikle bataryamızı %100 şarj ediyoruz. Daha sonra telefonu şarjdan alıp %95-96 seviyelerine inene kadar kullanıyoruz ve tekrar %100 olana dek şarj ediyoruz. Şarj tamamlanınca google playden "battery calibration" uygulamasını indiriyoruz. Telefonu şarjdan çıkarmadan "battery calibration" e tıklıyoruz. Bataryamız kalibre oldu. Yine google playden "battery life" uygulamasını yükleyip açıyoruz. Telefonu şarjdan çıkarıp "Analyze" a tıklıyoruz. Bu program bataryamızda bozuk bölüm varsa tamir ediyor. Ben bu iki uygulamayı yükleyip bahsettiğim şeyleri yaptıktan sonra bataryam tamamen düzene girdi. Yani birden bire düşme yaşamadım. 4 adet bozuk bölüm varmış bunlar düzeldi.

Bundan sonra anlatacaklarımı dilerseniz önce batarya performansının artıp artmadığını test ettikten sonra uygulayın. Zira ben hem yukarıda anlattıklarımı hem de şimdi yazacaklarımı aynı anda yaptım. Batarya süremi hepsi birden mi yükseltti yoksa daha çok yukarıdaki adımlar mı yükseltti bilemiyorum. Böyle yaparsanız bana da bilgi verirsiniz, hangi aşamanın süreyi artırdığını anlamış oluruz.

Ayarlardan "geliştirici seçenekleri" bölümüne giriyoruz. En altta "arka plan işilem sınırı" na tıklayıp "arka planda işlem yok" u seçiyoruz. Bundan sonra google playden greenify uygulamasını yüklüyoruz. (Greenify için telefonunuz root'lu olmalıdır.) Telefonu kapatııp açtıktan sonra greenify uygulamasını başlatıyoruz ve uyutmak istediğiniz tüm uygulamaları arayüzden seçerek uyuta tıklıyoruz.

Bu işlemleri elephone'un kendi forum sayfalarından okuduğum bilgiler doğrultusunda kendim harmanlayarak yaptım.

İnşallah sizin de ekran süreniz artar.

Haberlerinizi bekliyorum.

İyi forumlar.

kardesim ben s5 rom note 3 huaweinin felan romlarini yukledim en son miui de karar verdim orta tusa basinca uyanmiyor biraz skinti bu olay dedigin programlari indirdim lakin battery life yuklendi ama simge gelmedi yukledikten sonra ac diyecem oda yok nasil yapariz bunu

Merhaba kardeşim, hayırlı olsun öncelikle. Güle güle kullanırsın inşallah. Uyanma işini farklı bir launcher yükleyerek çözebilirsin belki. Ben L launcher 'ı kullanıyorum muhteşem bir launcher. Ne takılma ne kasma var. Lollipop'un pencere animasyonlarını da destekliyor. Satın alındığında çift tıklama ile uyandırma ve uyutma falan da var. Uygulama simgesi gelmediyse kaldırıp tekrar yüklemeyi veya yeniden başlatmayı denedin mi? Root var mı telefonunda?

• Evet root var cihazda battery life denedim tamir etti galiba sarji deneyecem siz hangi romu kullaniyorsunuz emui de guzelmis soyle saglam bir cm 12 Felan yapsalar tadindan yenmez

• emuide cpu frekansına ayar verme var mı?
  • quote:

emuide cpu frekansına ayar verme var mı?

ben gormedim buyuk ihtimal yoktur

suan sarj %65 ekran 1:56 dk telefonun kamera tarafi kullanmadigim zaman bile isiniyor

• quote:

Orijinalden alıntı: mlbozkurt

Evet root var cihazda battery life denedim tamir etti galiba sarji deneyecem siz hangi romu kullaniyorsunuz emui de guzelmis soyle saglam bir cm 12 Felan yapsalar tadindan yenmez

Ben orjinal romdan başkasını denemedim henüz. Gravity Box kullanmayı sevdiğim için orjinalde kaldım. Miui romu uzun süre kullandım daha önce. Gerçekten çok harika bir rom. Ama bildiğim kadarıyla miui rom gravity box ve exposed installer ı desteklemiyor.

• quote:

Hocam o özelliği denemeden s5 roma geçtim

hocam bende s5 rom yükledim ancak şebeke yerinde durmadı, full oluyor biranda sıfırlanıyor sonra 1 kademeye çıkıyordu, sizdede öyle mi? şu an orijinal roma geçtim...
  • yufkayurekli02 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam bende de öyle oluyordu

• Bende en guncel romu yukledim sarj %30 du 1,5 saat ekran gordum ve sarj bitti kapali iken sarja taktim on dakika sonra teli actim bir baktimki sarj %60 ve suan dusuyor gittikce sarjda olmasina ragmen sanirim kalibrasyon sikintisi var batarya kalinrasyonu icin 4pda da iki yama vermisler linkler kirik bakalim nasil halledecez miui de az once guncellendi bir iki guncelleme sonra tekrar deneyecem bu arada bu guncel roma cwm yada twpr yukleyemedim siz nasil yuklediniz eski romda direk yuklemistim

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.