Şimdi Ara

ELİMDE TARAK KEMİĞİNDE ÇATLAK VAR FAKAT ANLAYAMIYORUM RÖNTGENDE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar ben 1 gün önce ufak bir kaza ile oluşan ağrılar sonucu hastahaneye gittim.Daha önce aynı elim çatlamıştı doktor deyimi ile fakat bu kadar dayanılmaz bir ağrım yoktu gittiğimde röntgen çekildi doktor ufak bir çatlağımın olduğunu 1 haftaya kadar alçıda durması gerektiğini daha sonrasında ortopediye gidip baktırmamı istedi.İnternette gördüğüm röntgen çatlak örneklerinde çatlak bariz belli fakat ben kemikte çatlak göremiyorum bilgili kişi yardımcı olabilir mi ve alçı yerine bilek destekli atel kullansam olur mu ?

serçe parmağımın altındaki metakarp kemiğinde varmış çatlak tarak kemiği yani

• Ben radyoloji biriminde çalışıyorum. Her gün röntgen filmlerini incelerim ama çok profesyonel görüşüm yoktur, gözümden kaçan şeyler oluyor. Açıkçası göremedim hiçbir şey, acilde bunu size pratisyen hekim söylediyse yanılma payı vardır ama uzman acil doktoru söylediyse belki gerçekten olabilir. Bir Ortopedi Uzman görüşü alman en iyisi olur senin için.

Atel yarım alçı diye geçer, normal alçıdan farkı ise daha az sabitleyebildiği için bir tık daha ağrılı olur ve daha uzun bir iyileşme süreci olur. Normal alçıyla daha kısa sürede kaynaması sağlanabilir. Burada bahsedilen gerçekten çok küçük bir çatlaksa eğer atel iş görür diye düşünüyorum. Bunları Ortopedi doktorun yorumlaması daha iyidir. Görüştüğün zaman bilgilendirirsen sevinirim, çatlağı merak ettim geçmiş olsun.

• samtiger kullanıcısına yanıt

Merhabalar verdiğiniz yanıt ve bilgi için çok teşekkür ederim randevu aldım fakat mr çekilir 15 gün sonraya atar diye kendimi forumda buldum alçı gerçekten çok rahatsız ediyor ben yazılımcıyım oyun geliştiriyorum ve işimi çok engelliyor bu ara da uzman acil doktoru çatlak olduğu kanısına vardı

Ben fotoğrafı inceledim yakınlaştıra yakınlaştıra işaretlediğim yerde olma olasılığı var mıdır acaba ?

Atel olarak bunu kullanmayı düşünüyorum

ELİMDE TARAK KEMİĞİNDE ÇATLAK VAR FAKAT ANLAYAMIYORUM RÖNTGENDEwww.hepsiburada.com
    Baribox Boksör Kırığı Ateli Standart - BR0307 Fiyatı
    https://app.hb.biz/ZOcIfQ8Cz5gz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaimirtis -- 23 Aralık 2024; 3:36:52 >

• Evet hocam bravo iyi görmüşsün çatlak var orada. Hastane görüntüleme ekranımızdan daha net görünüyor ama burada çok zoom yapma şansım olmadığı için öyle bakmamıştım. Ama böyle zoomlu görünce evet belirgin aslında. Randevu aldıysanız zaten size atel veya alçı tavsiye edecek. MR istemez buna.

Linkteki ürün tarak kemiğindeki çatlak için uygundur çatlağı kaynatır ama tabii ben doktor değilim, sağlık konusunda bildiğim bir şey de olsa doktor ağzıyla tavsiyeler vermek istemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samtiger -- 23 Aralık 2024; 3:43:48 >
  • samtiger kullanıcısına yanıt

çok teşekkür ederim bilgisayarımda açıkçası çok fazla yakınlaştırıp iyice emin olup öyle atayım dedim gerçekten çok sağ olun ortopediye gitmeden alçımı çıkarıp linkini attığım ateli kullansam olur mu çünkü ortopediye randevu çok zor alınıyor ama illa ki alıp gideceğim

sizce bu çatlak durumu ciddi mi , ne kadar süreyle geçer bilgileriniz benim için çok önem taşıyor ve zamanınınızı ayırdığınız için teşekkür ederim :)

birde bu çatlak tüm bileğimde aşırı sancılı ağrı yapıyor bu normal midir bilek haraketlerim çok kısıtlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaimirtis -- 23 Aralık 2024; 3:47:1 >
  • Merhaba benimde sol bilekte bas parmak dibinde ve bilekte ağrım var röntgen sonucumda kırıktan suphelendiler alçıya aldilar ama ben göremedim bakabilirmisiniz?Skafoid kemiğinde ve baş parmak dibinde kırıklar varmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Srch1126 S kullanıcısına yanıt

Merhaba hiç bir sağlık biriminde çalışmıyorum vereceğim bilgi kesin olmamakla beraber internet araştırmalarıma göre yorumum ufak bir çatlak var zaten sağlıkta çatlak diye bir şey yok küçük kırık yerine çatlak kullanılıyor gördüğüm kadarıyla burası olabilir tekrar söylüyorum bu benim yorumum kesin olmamakla beraber doktor veyahut sağlık çalışanı değilim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kaimirtis K kullanıcısına yanıt

Anladım.Fakat ağrım bilek tarafında baş parmak kökünde.Çok teşekkür ederim.

• Arkadaşlar bilekteki kemiklerde, işaret parmağının tarak kemiğide ve bas parmağın gerisinde agrı var doktor bisey yok dedi ama agrı gelmiyor Baska doktora randevu aldım sizce catlak vs. Var mı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.