Şimdi Ara

Elimdeki Donanım listesine bakıp yardımcı olur musunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Önce amaçlarımı yazayım. Oyun tutkunu değilim.Belki bilgisayarı alınca güncel en kaliteli Oyunları oynarım fakat oyundan aşırı bir performans alma gibi bir beklentim yok. Yani oyun oynarım ama gamer değilim. Mühendisim matlab,Autocad,proteus,C++KOD kod yazma, yeri gelince ses ve video editleme,sinyal-sistem(otomatik kontrol) gibi alanlarda çalışacağım iş hayatımda muhtemelen. Beklentim, bilgisayarım bu islemlerin hepsini aynı anda kasmadan hızlica yapabilsin. Donanım konusunda tecrübe sahibi değilim.
    Kendim bir liste çıkardım birde siz göz atarsanız sevinirim. Donanımların uyumu, sistem kararlılığı, donanımların performanslarının birbirine uyumlu olması, Verimli çalışma gibi konularda Yorumlarınızi bekliyorum. Sistemde eksik bir parça varsada belirtiniz. Ek olarak söylemek istediklerinizide Yazarsanız sevinirim.

1*Amd ryzen 5 3600x 3.8 Ghz 6 cekirdek Am 4 7nm 35 mb önbellek islemci
    2*Msi X570 -A Pro 4400 Mhz(OC) Soket Am4 M.2 Hdmi PCle 4.0 ATX anakart
    3*GSKILL SniperX Gri Kamuflaj 16GB (2x8) DDR4 3600 MHz CL19 Ram
    4*Gigabyte Readon RX590 Gaming 8Gb GDDR5 256 bit ekran kartı
    5*COOLER MASTER MasterBox 5 GM 750W 80+ USB 3.0 Mid Tower Kasa,
    6*COOLER MASTER MASTERLIQUID LITE 240 (120MMx2) AM4 UYUMLU SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ
    7*Samsung 500gb 970 Evo plus NvmE M.2 SSD (3500 Mb okuma/3200Mb yazma)
    8*Seagate 3.5" 2TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 256MB Cache Harddisk

Alternatif Olarak Ram'i
    Gskill 16gb (2x8gb) trident z ddr4 3600mhz seçebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerDeveci -- 7 Ağustos 2019; 18:20:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güzel, ramleri özellikle mi 3600mhz seçtiniz? Kullandığınız programlar hakkında bilgi sahibi olmadığım için soruyorum. Eğer özel bir amaca hizmet etmiyorsa 3200mhz üzeri ramler f/p değiller, buradan kısıp belki ekran kartı tarafında nvidia tercih edebilirsiniz cuda çekirdekleri işinize yarıyorsa.

• Ram ve anakart Listeye göre oldukça yüksek görünüyor kağıt üzerinde(Gerçekte ne olur bilemem). 3200 mhz bir ram performansı biraz geriye çekmez mi ? Ekran kartı konusuna gelince bi tık yükseltsem en az 1000 tl oynuyor arada. Oyun tutkunu olmadığımdan ekran kartını biraz kısayim diye düşündüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerDeveci -- 7 Ağustos 2019; 18:22:10 >
  • ilkerDeveci İ kullanıcısına yanıt
    bütçeniz konusunda bir bilgim yok ancak ben olsam ramleri 3200mhz alıp kendim hız aşırtma yapardım. eğer kullandığınız programlar ekran kartı değil işlemci tabanlıysa ekran kartında rx570'in üstüne çıkmanıza gerek yok. 4gb versiyonu 1080p gaming için yeterli -ki arada giriyorum diyorsunuz-

• Mr. Decent kullanıcısına yanıt
    Hocam muhendislik programları tum sistem bileşenlerini kombin olarak kullanıyor genelde. Tabi bazıları islemciye daha çok yükleniyor bazıları Ekran kartına. O nedenle 8gb olan modeli seçtim. bu arada ilginize tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerDeveci -- 7 Ağustos 2019; 18:28:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.