< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23) (1085. sayfa)
-
-
ekrem ulaşıma zam yaptı demeyi bilirken, dünyada düşen enerji, yakıt fiyatlarının, malum partililer tarafından , ülkemizde arşa çıkarılmasına tek laf etmeyen sözde muhalif, özde ne olduğu belli tipler...
keşke, utanma hissi her insanda mecburi tutulsa.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
emekli yılı nasıl gidiyor dostlar bu maaşlarla nasıl geçiniyorsunuz okullar açılınca yine herşeye zam gelmiş emekli maaşı çocukların okul masrafına yetmiyor.
siz nasıl geçiniyorsunuz bitki gibi saksıda sabit durmuyorsunuz heralde🤔
iktidar partisi emeklilerin yaşama hakkını kısıtladı. 12 500 ile insan yaşayamaz.buna rağmen, ar haya durumu muallakta birileri , ikide bir ortalığı geriyor. emeklinin hakkını göz göre göre yiyenleri direk savunamıyor, o kadarına cesaret edemiyor, başka gerekçeler uydurup, bik bik yapıyorlar. erken seçime kadar sabırla bekliyoruz.
-
biz burda promosyonda artış olur mu diye bakıyoruz. araştırıyoruz okuyoruz. foruma bişey soruyosun hüllloğğğ siyasi particilik. köy kahvesine çevirdiler forumu arkadaş. sanki yeni bir gezegen keşfetmişler. söylediklerini sağır sultan da biliyor. köydeki çoban biliyor. adamlara ayar oldum bak yine :)):):):):)
43 ünde çiçeği burnunda eytli bir emekli olarak "emekli yılım" adeta bana mini cennet yaşatiyor. Devlet sağolsun çocuğun özel okul parasi da çıktı eyt sayesinde bağkur ödemekten de kurtulduk. Valla yeni İtalya'dan tatilden döndüm.Bundan sonra asla iş hayatina geri dönmem.Hayat harika.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tafesan -- 7 Eylül 2024; 21:47:2 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
insan sıfatında gezen, utanma ve arlanması olmayan canlılarla, aynı havayı solumaktan utanıyorum. bir de bunlara rağmen milliyetçi olmak mı, asla.
not: onların bu kelimeden anladığı yerli ve milli lafıyla açık edildi zaten. ülkede satılmadık yerli ve milli bir şey bırakmadılar. sorsan milliyetçiler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 8 Eylül 2024; 11:30:3 >
yasaklı madde kullanma. ihbar ederler. gerçi. ne büyük suçları işleyenler hep serbest. sen de haklısın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 7 Eylül 2024; 21:50:24 >
Yasaklı madde kullanımının bir cezai yaptirimi yok bilesin.Ben sürekli forum köşelerinde kendi beceriksizlikleri için ülkeyi suçlama ve çareyi olmayacak çözümlerde arayan moddakilerden değilim. Heralde saydiklarimin da bir emekli maaşindan öte gelirlerle yapabildiğimi parayla ilgili sorunum olmadiğini tahmin edersiniz.Benim emekli yılım güzel geçmekte diğer emekli arkadaşlara başarilar dilerim.
ülkeyi suçlayan yok, ülkenin tam orta yerine eden hükümeti suçluyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 7 Eylül 2024; 22:18:4 > -
Bunu samimi olarak soruyorum "Şu yazdıklarınızı GERÇEKTEN ayık kafa ile mi yazdınız" cevabınız Evet ise durumunuz vahim bunları yazan birisinin "MÜHENDİS" olması facia acil şifalar dilerim.
-
senin kafan ayık mı da yorum battı sana ?
Ulaşım ucuzlayacak dediler sonuç ne oldu ? Toplumun bir kesimi bedava kullanırken, ben neden para veriyorum ?
Yani hükümeti bahane edip her türlü zam yapılacağını savunsam, ayık olur muyum ?
Erinmedim araştırdım sabah akşam doğalgaza,elektriğe zam diye goygoy dönüyor.
su
2021 ekim de ödediğim suyun m3= 7tl
2024 ağustos ödediğim suyun m3= 39.70tl
Zam oranı = %467
Ulaşım
2021 4.25tl
2024 20tl
Zam oranı = %370
elektrik
2021 ekim de ödediğim elektriğin kw= 1.09tl
2024 ağustos ödediğim elektriğin kw= 2.44tl
Zam oranı = % 124
doğalgaz
2021 ekim de ödediğim doğalgaz m3= 2.19tl
2024 ağustos ödediğim doğalgaz m3= 7.52tl
Zam oranı = % 243
Bu süre zarfında açıklanan enflasyon %330. ee sonuç neymiş ? Eleştirdiğiniz kitleden farkınız ne sizin ?
+ bloklandınız
-
hangi konuda açık ediyor muşum? Tamam sizin gibi düşünmeyen herkes iktidar destekçisi .
Hayatım boyunca herhangi bir yerden mamalanmamışım, torpille bir yere girmemişim neyin psikolojisine girecekmişim . Bir doktora görünmenizde fayda vardır.
-
2019 da İstanbul toplu ulaşım 3.5 tl. 2024 Eylül toplu ulaşım 20 tl. Artış 5.6 kat. 2019 mazot 6.46 tl. 2024 Eylül mazot 43.16 tl. Artış 6.6 kat. Diğer maliyet kalemleri ( maaş, taşıt fiyatı, yedek parça, bakım fiyatları vs) daha çok artmıştır. Onları hesaba katmadım. Ulaşım 2019 a göre daha ucuz
2019 diyip, 2020 deki %35 lik zammı neden baz aldınız ?
2019 da ulaşım 2.60tl idi.
2024 de 20tl.
artış % 669.
enflasyona göre artsaydı 2019 ağust-2024 ağust arası enf. %480. enf baz alınırsa; 15tl olacaktı.
Asgari ücretin dışında kalan kesimin maaşı enflasyona göre artar.
petrol fiyatı 2019 ile benzer.
1dolar 5.70 civarıymış, yani 2 kere basıyorsun cebine yine para kalıyor. Şuan 1 dolar ile 2 kere basılıyor mu ?
bonus olarak da adalar ücreti 68tl oldu .d
Su faturasına neden değinmediniz ?
Neyi savunuyorsunuz ? Vatandaş olarak cebime bakarım..
-
sana nasıl anlatabilirim. son kez deneyeceğim:
ülkeyi 2001 yılından beri, tek başına, kafasına estiği gibi yöneten bir parti iktidarda. gelinen noktadan memnun musun? "ag parti bazsa da ag parti düzeltir" mi diyorsun? bu konuda HİÇ NET DEĞİLSİN.
eğer mevcut ülke ekonomisini beğeniyorsan yaz. beğenmiyorsan, kimin düzeltmesini bekliyorsun? gökten biri mi inecek? değilse, olası en güçlü alternatif ile, sence mevcut durumdan daha kötü olabilir miyiz? BUNU DA AÇIKÇA CEVAPLA.
eğer daha kötü oluruz diyorsan, sana bir ton lafım olacak.
hayır daha kötü olamayız diyorsan, bu tavrının sebebi ne?
eğer kafan netse, bu sorularımı cevapla. eğer beyninle kalbin çelişiyorsa, sus ve otur . çünkü erken seçim ile savunacak bir siyasetiniz kalmayacak.
ayrıca, 30 yıl çalışmış, prim ödemiş insanlara, bir ay geçinsin diye layık görülen 12500 sadakaya laf etmiyorsun. hayırdır?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 8 Eylül 2024; 11:28:39 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
2021 de 2500 lira olan kira, şimdi 25000 lira. sebebi kim, ekrem mi?
10 kat artmış 10!!
bu muhabbetleri okumak zorunda mıyız anlamıyorum ki...
-
rte reiz emeklilere maaşlar fazla geliyor en düşük emekli maaşı 5 bin lira olsun. hatta zamlar otomatik yapılmasın sadece zam isteyenlere yapılsın e devlete zam istiyorum butonu konulsun şükreden dostlarada engel olunmamış olur
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X