Şimdi Ara

Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23) (1086. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22.263
Cevap
644
Favori
1.635.592
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
173 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10841085108610871088
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM kullanıcısına yanıt

Peki hesap yaparken 2019 un başını baz alıyorsun ama 2024 ün sonunu baz alıyorsun. O zaman 2024 ün ilk yarısındaki ulaşım fiyatını baz alman gerekir. Çünkü ulaşım yeni 20 tl oldu. Ayrıca dediğiniz fiyat nerede anlamadım. Ben direkt belediyenin resmi sitesinden aldım rakamı. Suya gelince 2019 dan bu yana gram altın 10 kat artarken, su fiyatı 8 kat artmış.

Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali222 -- 8 Eylül 2024; 22:38:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar 3 hafta ince garanti ile promosyonu sonlandirdim. Vakifvank i düşünüyordum sagolsunlar ilk görüşmede devletin hantal bankalarını secmemem gerektigini tekrar gosterdiler. Daha önce ticari hesabım varmış onu kapatmaya calistilar olmadı. 18 yıl önce kapanmis bitmis bir dava bankada hala kapanmamis. Yok mahkemeden kararı getir falan çıktım gittim. Yazılmış bir çek davası ilk mahkemede zaten çözüldü. Ondan sonra onlarca çek kullandım hatta mahkemeye veren banka dan Bile çek aldım.l kullandım. Devlet bankasına niye tövbe ettiğimi tekrar gösterdiler

Şimdi sorum en güncel hali ile 15.20 maasa hangi bankalar yüksek promosyon veriyor

• bidarxx kullanıcısına yanıt

Yapıkredi, Akbank, ING veya QNB'ye bakabilirsiniz.

• Katz. K kullanıcısına yanıt
    zorunda değilsin ama okuyorsun. neden okuyorsun? bir meşgale bul kendine.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1234Rambo kullanıcısına yanıt

meşgalem bol çok şükür. size bile söylememişken üstünüze alınmışsınız. demek ki boş yapanlardan olduğunuzun farkındasınız. bilgi almaya gelip defalarca ezberlediğimiz şeyleri okumak zorunda değiliz. sadece sizler ve karşıtlarınız yok bu forumda. izlemede olan herkese bildirim gittiğini unutmasın kimse.

okuma. okuma. okuma. zor değil, senin için bile. konu sadece emekli promosyonu değil. dayanışma konusu. sadece emekli promosyonu konusu ayrıca var. o konuyu takip et. buranın polisiymiş gibi davranmayı bırak. oldu mu? senden çok var. hepsiyle baş ettik çok şükür. seninle de ederiz.

• o esnada paralel evrende bir yetkili:

" "Bütçemizin imkanlarını sonuna kadar zorlayarak emeklilerimizin yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Emeklilerimizi hiçbir zaman enflasyona ezdirmiyoruz" dedi."

ortalama ev kirası 14 bin. ortalama emekli maaşı 14bin. kedi buradaysa ciğer nerede, ciğer buradaysa kedi nerede?

çok kötü bir şaka gibi iktidar partisi.

t24
    Cevdet Yılmaz: Emeklilerimizi hiçbir zaman enflasyona ezdirmiyoruz
    https://t24.com.tr/haber/cevdet-yilmaz-emeklilerimizi-hicbir-zaman-enflasyona-ezdirmiyoruz,1183797

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 12 Eylül 2024; 16:59:41 >

ben buranın polisi değilim de siz muhtarısınız anlaşılan. muhatap olmayın benimle.

haddini bilmeyip, forum üyelerine ters ters yazmak senin yaptığın bir şey. muhatap olmamayı sen yapmalısın.

• siz haddinizi bilip örnek olsaydınız keşke. işiniz bu işte; sabahtan akşama millete salça olup bildirim manyağı yapmak... hadi hayırlı işler.

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Sagolun hocam. Yapi kredi ye bakmaya niyetliyim.

• Konunun eski sahibi/yöneticisi/modaratörü yurtdışına gideceğim deyince burdan biri talip oldu, o da tırt çıktı kayıplara karıştı. Ben öldü falan sandım yada başına kötü leyler geldi sandım, dm dende cevap vermeyince , ama maalesef başka başlıklarda görenler olmuş, neyseki ölmemiş.

neyse kou bazen işin içinden çıkılmaz kısır döngüye giriyor.

hepimiz farkındayız emeklinin derdi çok. Çoğu kesim mağdur.

işin özü ben 50 küsür yaşında emekli oldum maaşım 13binküsür TL.

el oğlunu 38-43 yaşında emekli ettiler.

1 gün sonra emeklilik sistemine yani çalışmaya başlaması itibariyle yeni gelenler ise tümden garip kademeli olarak 60-65 yaşından sonra emekli olacaklar.

işte kimimiz bu adaletsizliğin farkındayız.

eskiden emekli olup ev araba alanlar çok şanslıymış dedirtiyorlar. aslında bende 1987 de ilk SSK ya kayıt olunca buna inandırıldım. Ama hayalden öteye gidemedi. 13bin TL emekliye sadaka ile devam.

37 olmuş ssk ya kayıt olalı. SOSYAL SİGORTA KURUMU 4a ile başlayıp SGK da birleşince gene bir masal anlatıldı daha çok imkan daha çok maaş vs. Hepsi yalan mış. yada ben salakmışım da inanmışım.

konunun yeni sahibide sanırım bundan dolayı bıraktı kaçtı, devlet baba, hükümet ana bizi terk etmiş , konu sahibi dururmu.

konuyu vakti olup bir yöneticiden devr alan olsa keşke ben niyetlenecektim ama bazı istenmeyen nahoş terso durumlardan ötürü yapmam çok zor.

bu arada en son 2sene önce temmuz da Akbank dan 7bin TL promasyon almıştım. Ondan sonra maalesef hep katakulliler ile dilim oyunlarıyla devlet ve özel bankaların kartel oluşturmasıyla onuda çok gördüler.

emekliye gelince herşeyde cimriler. ama seçim vaatleriyle popülüst yaklaşımla hepimizin anasını ağlatnlarda maalesef bu oy verip seçtiğimiz başa getirdiğimiz kanemiciler. kendilerine herşeyde bönkör bize cimri olanların umarım 2yakası biraraya gelmez.

şu haberi LÜTFEN İYİCE OKUYUN.

daha kötü günler gelecek bu sistemsizlik, bu yamalı bohça misali yapılanlar ile.

geldi bizim yaşamımıza denk geldi.

https://t24.com.tr/haber/eski-ssk-muduru-zekai-ozcan-emeklilik-sistemi-coktu,1184301

Eski SSK Müdürü Zekai Özcan: Emeklilik sistemi çöktü

16 Eylül 2024 09:48

• -A+

Eski SSK Müdürü ve eski AKP milletvekili Zekai Özcan, “Emeklilik sistemi çöktü. Emeklilerin yoksulluk eşiğinden kurtulabilmesi için en kısa yol, sistemin eksiklerini gidermektir" dedi. 

Eski SSK Müdürü Zekai Özcan, Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuştu. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun içine düşürüldüğü duruma tepki gösteren Özcan, “Emeklilik sistemi çöktü. Emeklilerin yoksulluk eşiğinden kurtulabilmesi için en kısa yol, sistemin eksiklerini gidermektir. Emekliler, yerel seçiminin hatırına 2024 Ocak ayında aldıkları asgari 10 bin lirayı alım gücü bakımından bir daha alamazlar” uyarısında bulundu.

Emeklilik sisteminin arapsaçına döndüğünü söyleyen Özcan,

"Bir kere kavramları yanlış kullanıyoruz. Emeklilik ‘insan hakkı’ değil, bir sigortalının, memurun belirli prim gün ve yaşı doldurduktan sonra kazanacağı bir ‘hak’tır. ‘İnsan hakkı’na girecek uygulama, kendine bakacak durumu olmayanlara bağlanan aylıklardır. Mesela 65 üzeri yaşlılık aylığı böyledir" dedi. 

EYT’yi gasp edilmiş bir hakkın iadesi gibi göstermenin yanlış olduğunu belirten Özcan, “OECD ülkelerinin çoğu çalışılan dönem kadarını kazanılmış hak olarak koruma altına alır” diye konuştu.

İlk yanlışlığın 1969’da yapıldığını öne süren Özcan, “Tahmin edeceğiniz gibi yine bir seçim rüşvetiydi. Demirel gibi değerli bir devlet adamının oy uğruna ilk büyük hatasıydı. Emeklilik için 25 yıl ve 5000 prim günü yeterli görüldü ve kadınların 38, erkeklerin 43 yaşında emekli olmalarının yolu açıldı” dedi.

Özcan, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“17 yıl sonra, bu genç emekliliğin sürdürülmesinin mümkün olmadığı görüldü. Turgut Özal, 1986’da kadınların 55, erkeklerin 60 yaşında emekli olmalarını kanunlaştırdı.

Kanun uygulama safhasına henüz girmeden 1992’de AP- SHP koalisyonu emeklilik yaşını tekrar 38/43’e indirdi.

1999’da Ecevit başbakanlığındaki koalisyon hükümeti kadınların 58, erkeklerin emeklilik yaşını kademeli olarak 60 yaşına çıkarttı. İşte bu kanuna yapılan itirazlar sonucunda EYT problemi ortaya çıktı.

"Seçim kaybetmeyi göze alamadı ve sözünden döndü"

Eski kanuna göre çalışmaya başlayan, yeni düzenlemenin kendilerini bağlamayacağını ve dolayısıyla erken yaşta emekliliği hak ettiklerini düşünenler, siyasetçiler üzerinde baskı oluşturan çeşitli sosyal platformlar etrafında birleştiler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Seçim kaybetmeme yol açsa bile bu EYT’lileri emekli etmem’ dediği halde, seçim kaybetmeyi göze alamadı ve sözünden döndü.

Muhalefetin de bastırmasıyla önünü arkasını düşünmeden seçim rüşveti karşılığında bir kanun çıkardılar ve milyonlar emekli edildi.

OECD ülkelerinde emeklilik yaşı 65-67 iken, biz 38/43 yaşındaki gençlere bile 1969’dan günümüze kesintisiz emeklilik aylığı veriyoruz.

Bu kısa vadeli siyasi çıkarcılık, gelecek kuşakların haklarının gaspı demektir. Sigorta tekniği ve ekonomik açıdan bunun bir izahı olamaz."

• GoGoBaBa kullanıcısına yanıt

you tube da videolar izliyorum, bunların içerisinde bir dediği diğerini tutumayan sözler havada uçuşuyor bilmem anlatabiliyor muyum, koltuk sevdasına yapılanlar akla hayale sığmıyor...

• Ben de EYT'liyim.

46 yaşında emekli oldum ve normalde emekliliğime 12 yıl vardı.

Resmin büyüğüne bakarsak 46 yaşında ya da 43 yaşında birinin emekli olması YANLIŞ...

Ama bir de bakıyorum devlet bu kadar yolsuzlukla hırsızlıkla bugüne kadar batmadığına göre bana da maaş vermekle batmaz diye düşünüyorum.

25 yıllık sigortalılığımda 18 yıl primim yattı. 30bin alıyorum emekli maaşı.

Emekli olamayan ayrı bir dertli. olanlar da maaş hesaplama sisteminden dertli.

Sonuç olarak aynı işimde çalışmaya devam ediyorum. 60'a kadar yolum var inşallah diyorum. Ne kadar çift maaş alırsam kar bana...

Allah herkese nasip etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kemal -- 18 Eylül 2024; 11:52:27 >
  • mevcut hükümet iktidardan düşmeden, emeklilerin durumu DÜZELMEZ. enflasyon da düşmez. %120 den % 90 a geriledi diye, dezenflasyon başladı aga, diye yalan atarlar ancak.

12 500 alan emekliler, açlıkla sınanıyor. otuz bin küsur alıyorum diye sallayanlar, milletin sabrını sınıyor.

• Akbank mobil uygulamadan 15 gün önce başvurduğum maaş taşıma işlemi bugün kontrol ettim maaş yine eski bankaya yatmış. Bu kadar kolpa bir banka hayatımda görmedim. Herhangi bir blokem falanda yoktu ayrıca. Ziraatten kaldırdım her şeyi maaş taşımaya serbest. Mobilden başvurdum promosyona , maaş taşınmadı. 1 ay bekle şimdi. Ekimi. rezillik memleket

bir ekonomi sohbetinde şu söylendi. Bugün chp yonetse de ortodoks ekonomisiyle yonetecekti.

yani daha tatlı bir yüz ifadesi daha birlestirici bir dil ...

belki(bunu bilemeyiz) saglam bi kamu tasarrufu da ekleyerek halka da onceki hukumet ekonomiyi buraya getirdi biraz kemerleri sıkıcaz diyerek... ama hemen hemen aynı yoldan yonetecekti... cunku baska yolu yoktu -yok.

su an baktıgımızda erken secime goturmeyen chp sonraki secimi zor alır. zaten alma dertleri yok gibi (bilemiyorum gorucez). ayrıca belediye yonetimleri de iyi değil.

iyi isler var mı elbette. begendiğim belediyeleri var. ama hala yetersiz goruyorum.

ekrem aday olacak mı bu muhim

mansur aday olacak mı bu daha muhim bu ikisinden biri parti dısından aday olur mu

(gecen mansur sorun yasadı ekrem acıklama yapmak zorunda kaldı kendini dıslanmıs hissediyor gibi gibi..)

kk yine sol kulvardan oyuna girmeye calısıyor halbuki yası 76 mı 77 mi ne.......

eger reis ulkeye yatırım cekerse kamu tasarrufu artarsa faiz kafasına gore dusurmezse... acıkcası secimi vermez. aday olamaz falan filan. istesin olur. olmaz denilen her sey oldu mu - oluyor mu bu ulkede .ol du.oluyor.olur.

• ririii kullanıcısına yanıt

Maaşı aktardıktan sonraki ilk maaşın eski bankaya yatma olasılığı yüksek...

Her şeyin elektronik ortamda olduğu bir zamanda ben de anlayamadım ama durum böyle.

• Garage_Sale G kullanıcısına yanıt

şöyle anlatayım:

iktidar geçen sene chp ye geçse idi. tabi ki berbat edilen şeylerin düzelmesi için, topluca bir tasarruf moduna girilecekti. sıkı para politikaları yanında, olmazsa olmaz yapısal reformlar da yapılacaktı ama. bu çok önemli. vergideki adaletsizlik ortadan kaldırılacaktı. siz, ben vatandaşız. mevcut iktidar zenginleri korumaktan başka bir şey yapmıyor. vergileri bile dolaylı olanlardan topluyor. sizden benden yani. direk vergi yani, gelir vergisi vs. olanlarda, zenginlerine kıyamıyor, affediyor, almıyor falan. oysa bizim her aldığımız maldan kdv, ötv vb. deli para topluyor, yine zenginlere dağıtıyor. yid projeleri, kkm bakın. göreceksiniz.

erken seçim konusu, muhalefetin erken seçim kararı alması fiziken mümkün değil. iktidarın erken seçim istemesi lazım. muhalefete bu konuda tek eleştiri, seçimden kaçan, korkan iktidarı halka şikayet etmemeleri, seçimden kaçıyorlar diye bas bas bağırmamalarıdır. belki yakında başlarlar. yoksa bu konuda muhalefeti suçlu göstermek, açıkçası cehalet olur.

belediye konusu, chp belediyeri, bu kadar engellemeye, bu kadar müdahaleye rağmen, bence aşırı başarılıdır. kolaysa bu kadar baskı altında, gelirlerine vs. müdahale edilirken, siz geçin yapın , bakın kolay mıymış?

ekrem, mansur da sorun yok. selvi denilen bir akp medyacısı, akp algı gaztecisi var. bence gazeteci denilemeyecek biri. ancak gazteci olur ondan. a.hakan ın aynısı.

tek sorun, ülkeye yabancı yatırım (!) çekilmesi mi sence? sıcak para gelir, karını alır kaçar. yatırım matırım olmaz. sıcak paracılar bile gelmiyor keza. tek kişilik parti devletine kimse para sokmaz.bkz. 2018 sonrası.

rte seçimi vermez, şapkadan tavşan çıkarır vs lafları lütfen geçiniz. geçen seçimde ekrem veya mansur aday olsa, o vakit bile yenilmişti. oylarının eridiğini mısır'daki sağır sultan biliyor, siz göremiyorsunuz galiba.

sanırım, "kamuda tasarruf var" veya "tez vakitte enflasyon düşecek" yalanlarını siz basbayağı gerçek sanıyorsunuz. Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23) 

ben chpye oy atan biriyim yeni değil bu hep böyleydi ama böyle gider mi bilemem..

kk dogru kararı neden almadı madem. neden aday oldu.

o zaman da soyledik biz. hala yeni secim icin dalmaya calısıyor emin ol derdi yine secim kayıp ettirmek o sahsın.

dediğin reformu chp kazansa da yapamazdı. yazdıgın seyler yeni değil sır değil bilmediğim seyler hiç değil de olay oyle değil işte.

sen vergiyi kelleliden alırsan kelleli gider. gitmese küçülür işçi çıkarır. almamasına ragmen cogu gitti.

sıcak para dogru biste girer vioba girer hic girmemelerinden iyidir. bu piyasalar ne kadar agırlıklı olur yukselir ve duzenli istikrarlı olursa o kadar iyidir.

biz seninle karsı saflarda değiliz sakin ol bro.

• 
Sayfa: önceki 10841085108610871088
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.