< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Emekliler çalışmıyor, okumuyor (2. sayfa)
-
-
Yav hocam TR deki emeklileri eleştirirken neden olay dönüp dolaşıp Amerika'ya geliyor ya? Olay Amerika'ya gelince ben de dayanamıyorum yazamak zorunda kalıyorum
Emeklilik yaşındaki hangi Amerikalı sağlıklı ve besin değeri yüksek besleniyormuş Allah Allaaaah
Adamların 7'den 77'ye yedikleri şey mısır gevreği, mısır şuruplu içecek, kahve...
Lütfen TR ile kıyas yaparken Avrupa'dan İsviçre, ALmanya falan gibi yerlerden kıyas yapın. Sizin bildiğiniz Amerika ile gerçek Amerika arasında 50 kat fark var.
-
Ul4n bu basıl konu ? Daha doğrusu bu nasıl ülke ?
Genç emekliye sallıyor, emekli gence.Biri çıkıyor Erdoğan diyor, öbürü ona sallıyor.Herkes birbirine…
Önce eğitim sonra üretim başka yolu yok…
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sana ne lan sana ne.. ister kahvede oturur ister evinde sana ne..
-
Ne biçim bir döneme geldik diyen çok bu sıra...
Narsist, kibirli, bencil, iletişim sorunu olan akademik olarak hiçbir şey öğrenmek istemeyen kolaycı dijital dünyanın yönlendirdiği ahlaki olarak yozlaşmış cinsel tercih özgürlüğünü savunan ve eşcinsel tercihleri olan deist akımına kapılmış dini değerlerden nefret eden bir nesil ile karşı karşıyayız.
Ciddi bir maneviyat problemimiz var...
-
10 bin lira maaşla ne kahvehanesi bir bardak çay 10 lira olmuş. Emekli tayfa artık parklarda takılıyor.
Öğretmenlerin 3 ay evde yatarak para kazanmasına ses çıkaramayanlar kafayı emeklilere takmış. Sizin en kısa zamanda tedaviye ihtiyacınız var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7-Quaresma -- 12 Haziran 2024; 9:30:3 > -
Kim demiş ses çıkarmıyorlar diye.
Ulan onlar hiç olmazsa 9 ay çalışıyor, bu beslemeler 40+ yaşında seçim kazanmak için emekli edilip külfeti millete yüklenen beleşçi grup
Devletteki öğretmen sayısı 1 milyon 250 bin kadar. Eyt kurnazları ise 6 milyon kadar. İleride staj falan da sayılacağından 1 milyon kemiksiz öyle gelir ,en düşük emekli aylığını asgari ücrete eşitleme çalışmaları da yapılıyor.
Neyle ödendi bunları parası? elbette para basarak bu da sana enflasyon. Üzerine birde 15 milyon arpalıkçı sığıntı ekle al sana hiper enflasyon + fahiş kira
"Bedavacı-san"ların millet üzerinde külfeti arttıkça artıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Violet Evergarden -- 12 Haziran 2024; 11:1:46 > -
Amerikada emekli o yaşa gelene kadar en kaliteli yemekleri yiyip, en güzel tatilleri yapıyor. Çok cüzi miktarlara araç alıyor. Her türlü sosyal faaliyete yine çok cuzi miktarlara erişebiliyor. Burda iç içe beton yığını daire almak için 15-20 senesini heba ediyor. Orda aynı sürede müstakil bahçeli ev alıyorsun. Burda adam zamanında büyükşehirde devlet arazisini gaspedip , üstüne gecekondu koyup 5-10 sene sonra hiç para vermeden arazi sahibi oldu. Burası tam bir kuralsızlıklar ve saçmalıklar ülkesi. En ufak eleştiri yapan, sokakta kimseye zarar vermeden eylem yapan insanları hiç düşünmeden tutuklayıp, gaspçıyı, hırsızı bilmemneyi salıverenlerin ülkesi.Daha iş yaşamındaki kölelik sisteminden bahsetmedik bile. Amerikada bu saydıklarımdan biri bile olsa ülke ayağaı kalkar. Demokrasi, hukuk, kural, yaptırım, denetim bunlar önemli şeyler. Abd de avrupada , bizdeki gibi her hükümet değiştiğinde bu değerler değişmez.
Sonuçta ne oluyor, burda insan 60 yaşına gelmeden çoktan hayattan kopmuş oluyor, bu kadar stressi siniri, haksızlığı kimse kaldıramaz. Bu düzen değişmezse hepiniz 40 ına gelmeden o dalga geçtiklerinizden beter olacaksınız.
-
-
2001 de 5 milyon emekli vardı, şuan 16 milyon emekli var.
Tablon benim söylediğimin %100 doğru olduğunu kanıtlamış.
Emekli sayısı 3 kat artmış, emekli maaşı ise 3 kat düşmüş.
Zaten olacak olan bu. Emekli sayısı artıkça maaş düşer.
Bana inanmadın mı?
Birde Almanlardan dinle aynı şeyi onlarda söylüyor.
Çünkü orada da emeklilik sistemi batışa sürükleniyor. Yaş sınırı yüksek olmasına rağmen.
Alıntı
metni:Dulger, Bild am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, Almanya'da büyük bir sosyal reforma ihtiyaç olduğunu belirterek, "Emeklilik sisteminin acilen yeniden düzenlenmesine ihtiyacımız var. Şu anda her 100 prim ödeyen için yaklaşık 50 emekli var, 15 yıl içinde her 70 emekli için 100 prim ödeyen olacak. Bu şu anlama geliyor; emeklilik sistemimizin finansmanı çöküşün eşiğinde" ifadesini kullandı. gazete oksijen"Almanya'da emeklilik sistemi çöküşün eşiğinde"https://gazeteoksijen.com/dunya/almanyada-emeklilik-sistemi-cokusun-esiginde-164129
-
Ulaşım yaşlılara niye ücretsiz ben de bunu anlamıyorum
Recepten talimat mı geldi? Eğer adam öldürecekseniz, yaşlıları öldürün de emekli maaşlarından kurtulalım, onlara vereceğimiz parayla içinde yüzme havuzlu uçak alın bana falan mı dedi?
O beğenmediğin adamlar bu ülkede inşaatlarda çalıştı. Yurtdışına açıldı, orada inşaatlar yaptı. Fabrikalar kurdular. Tank fabrikasını bizim babalarımız kurmuştu ama biz de F-16 fabrikası kurmuştuk. Haberlerimiz yalan dolu değildi. Bizler sanat, müzik, resim, mizah ürettik. Dilinizden düşmeyen kanka bizim buluşumuzdur.
Vestel, Beko, Aygaz, Mavi bizim markalarımızdır.
Tanklara palet üretirdik. Birçok mühimmatı da....
Sümerbankımız, bize ait bankalarımız, fabrikalarımız, hidro ve termal elektrik santrallerimiz, limanlarımız, avrupanın en büyük rafinerisi Tüpraşımız vardı. Telekom bizimdi. Devlet dairelerinin girişinde kocaman T.C. vardı.
O eleştridiğin insanlar, durmadan çalışır, üretirlerdi. Yıllar elbette yıprattı bu kadar çalışma karşılığında. Hatta çok az da olsa buluşları, iatları olanlar vardı. 1 kere televizyona haber olur, sora ortadan kayboolurlardı. Bugün araçlarınızdaki sensör muhabbetlerinin kaynaklarından biri bir sanayi ustasıydı. Şöförsüz uzaktan kumandayla hareket eden, önünde birisini gördüğünde duran sensörün mucidi bir sanayi ustasıydı.
Bizim sanatkar esnaflarımız vardı. Birşey bozulduğunda, götürü tamir ettirirdik. İçinden parça çalıp, başka müşterisinin malına takmaz, ya da yapılan yerden yine arıza vermezdi cihazlarımız. Yaptırır, sonra yıllarca yine kullanırdık.
Bizim zamanımızda üretilen mallar, 3 nesildir hala çalışıyor. Bugünkü gibi 2 sene 10 gün geçince arızalanıp çöpe atılmıyorlardı. Bugüne baktığında, yetersiz güvenliği olan araçlar ürettik, Anadol, Şahin, Doğan gibi.... Ama biz ürettik. Keşke sizde üretip geliştirseydiniz.....
Peki, o çalışmaktan kitap okumaya vakit bulamayan, beğenmediğiniz neslin çocukları, yani bugünkü nesil ne yapıyor? Harıl harıl kitap!!! okuyorlar.... Ellerinde telefon (iphone en havalısı), video, resim, story (hikaye!!!) çekip sosyal medya paylaşımı yapıyor....
Sahi ne yapıyorsunuz? Sanat yok, resim yok, müzik yok.... Telefon için oyun, borsa, tiktok, kahve..... Ne ürettiniz? Gökdelenler, konutlar, havalimanları, camiler, yollar.... Peki ne ürettiniz???
Madem birşey üretemiyorsunuz, madem bir buluşunuz yok, sus da adam zannetsinler!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkman -- 12 Haziran 2024; 19:4:19 >
-
babalarından köy evi, bağ, bahçe almış ve hayatını kıraathane köşelerinde boş boş geçirmiş kişiler günümüz zavallı mülksüz gençlerine laf atıyo. bu ülke gençlerine laf atmak size düşmez. gençlere bitik bi ülke bıraktınız. sigarayı tüttürmeye, okey oynamaya devam edin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ege'nin köyünde doğup tüm ömrünü Ege kıyısında geçirmiş, hayatı boyunca hiçbir şey başarmak zorunda olmamış, genç yaşta evlenmiş kişi gelmiş bana sallıyor: biz neler gördük, diyerek.
ne gördün dayı? benim gibi körfez savaşını gördün mü? görmedin. benim gibi terör bölgesinde yaşadın mı? yaşamadın. benim gibi hayata mülksüz atılıp sıfırdan başladın mı? hayır baban sana ev-bağ verdi seni evlendirdi.
ne gördün sen? ne gördüğünü ben söyliyim: senin tüm ömrün kıraathanede okey oynayarak, sigara tüttürerek geçti. hayatın boyunca evlilik dahil herşey senin önüne serildi, hiçbiri için birşey başarmak zorunda kalmadın.
sırf yaşın büyük diye kendine saygı duyulmasını dayattın. ama kendin yaşı senden ufak olan herkese saygısızlığın en ağrını yaptın. ülkeyi batıran, satıp yokeden kişiye oy verdin.
sana ve senin gibilere saygı duymuyorum. bu ülkenin genç neslini, ama özellikle genç erkek neslini destekliyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Delinin biri taş atmış kuyuya 40 değil 400 akıllı çıkaramamış. Emekliler yan gelip yatıyor öyle mi? 3-5 bilemedin 50 taneyi öyle gördüler diye tamam öyle oluyor bunlar için.
Asıl şimdiki gençler iş beğenmiyor. Masayı sil dediğin işi bırakıyor. Çoğu kolay para peşinde. Tefecilik, kumar, kolay para nerede oraya sıvışıyorlar. Özellikle kumara büyük düşkünlük var. Girdikleri işte 1 hafta bile durmayıp çıkıyorlar.
Sadece şuna katılırım. Yaşlılarda yürüme alışkanlığı yok. Oturuyorlar bütün gün. Bunlar azınlık. Ama çalışanlarda mecbur çalışıyor zaten. Bunların yarısı taksici. 10 bin maaşla neyini geçinecekler?
iyi ki evlenip çocuk yapmadım. Çocuk direkt borçlu doğardı, üstüne bana beddua ederdi beni böyle bir ülkeye neden getirdin diye...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 13 Haziran 2024; 2:37:31 > -
EYT'li arkadaşları bilemiyorum ama , Hayat mücadelesi veren çok sayıda memurumuz var.
-
Bırak tarhana karıştırmayı. İnşaatlarda çalışmışmış.
Şuan da da çalışan ağır işlerde birçok insan var . Büyük çoğunluğunuzun hayatı bir eli yağda bir eli balda geçti. Derme çatma da olsa eviniz toprağınız vardı .
Okuyan çok değerliydi,itin ayağına kadar düşmemişti. Gelirlerdi
Ankara 'dan "varmı polis olmak isteyen ,varmı subay olmak isteyen ,varmı memur olmak isteyen" diye adam toplarlardı.
Avrupa 'nın en iyi eğitimlerinden birisini aldınız. Nüfus azdı cumhuriyet geleneklerine göre yetiştirildiniz. Eşek kalanlar varsa biz ne yapalım?
Bırak ülkeyi, Avrupa tarihinin en özgürlükçü 61 anayasası vardı zırh gibi korunurdunuz , istediğinizi söyler istediğiniz eylemi yapardınız. Mal gibi birbirinize düşüp vurmasaydınız sonrasında da diktatör anayasasina 92 ile evet demeseniz ne Evren diktatörlüğü gelirdi ne de aynı cenahtan gelenler . En sonuncusu da dayadı geçti zaten tek adam rejimini.
Yokluk ve diktatörlükten başka ne bıraktınız memlekete? Eyt den önce bile 45 yaşında emekli oluyordunuz. Adam mı yiyorsunuz burda.
Yüksek enflasyon olsa da gıdaya her zaman ulaştınız. Ben çocukluğumdan hatırlıyorum rahmetli dedim unu şekeri yağı tenekeyle çuvalla alırdı şimdi kilo ile alana gıpta ile bakılıyor.
Takıldınız bir din tuccarinin peşine memleketin içinden geçtiniz.
O utanç ile insan içinde boynunuz bükük gezmesine vesile olması gerekirken pişkin pişkin konuşuyorsunuz bu ne yüzsüzlük.
Hala sizin döneminizden kalan eyt gibi artıklarla uğraşıyoruz. Azıcık utanma olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 13 Haziran 2024; 8:28:56 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Evet emekliler uyutulsun. Kısaca bunu demek istiyorsunuz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X