bence eyt tamamen saçmalık eger bir düzeltme yapılacaksa tamamen sil baştan yapılmalı ve kimse mağdur edilmemli ben 74 doğumluyum 2000 senesinden bu yana bir fiil sgk lıyım adam 99 dan önce 10-15 sigortalı olmuş ara ara sgk yatırmış 5000 gün tamamlış 40-43 yaşuından emekli olacak bende 14 yaş küçük ve benim şuan 7200 prim gün sayım var adam bende 14 sene evel emekli olacak sadece 1 sene evel sigortalı oldu diye benden 14 sene önce emeki olmamlı eğer vicdan var bunu eytliler konuşmalı yoksa sadece 99 dan 15 gün sigırtam var ortalıklıkta dolaşıp ben eyt liyim dememli bence |
EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR (EYT) (2. sayfa)
-
-
niye biz primlerimizi deniz kenarında sahilde içeçkleri yudumlarken mi ödüyoruz
kimin ne şekilde prim yatırdığına nasıl çalıştığına kar kış demeden çalışmadığına şahit lik mi ettin sadece 99 öncesindekiler primleri kar kış demden yatırmış
-
askerliğini öde eyt li ol
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Herkesin emeklilik pirimi altına endekslenip ülke büyüme oranına göre pirimlenmeli . Emeklilik birikimi tamamen ödenene de 1500 TL yaşlı yoksul aylığı verilmeli veya 10 yıldan itibaren emeklilerden vergi alınmalı 15 yıl emekli maaşı alandan %15 , 40 yıl maaş alandan da %40 vergi alınmalı . Böylece Eyt ve SGK gençlere ve çalışanlara yük olmaktan kurtulabilir
Zaten şu an %125 enflasyon var Eyt , 3600 vs derken enflasyon herhalde %250 olacak seneye. %250-300 enflasyonda ve 5-10 milyon genç ülkeyi terk edince artan memur emekli maaşları kimseyi mutlu etmeyecektir
17 Yaşından beri sigorta primi ödemekteyim.
Acaba 18 yaşından sonramı 25 yıl Şartı var. ?
-
Şöyle bir yanlış var.Bu şeye kazanılmış hak deniyor.Ama bu suistimal edilmiş oyla belli başlı hükümetlerin yarattığı sorundur.Bu mevzuda hak vs olayı yok.Yanlış yanlışı doğurur.
Görüyorum ki Türkiye'de her alanda bölünme var.Buda ne huzur getirir ne refah.İstediğini alan köşesine çekiliyor.Şaka gibi ülke buna ne denirki.Ama yolla gittiği yolda yol değil ülkenin.Umut bekleyen en bariz tabirle aptaldır.
Buradaki avrupada olan bazı hadiselere bakarsak aşırı özgürlükçü tutumda iyi değil.Pandemi de de bizzati gördük bu savaş nedeni ile ukraynadan gelenlere başta iyi bakıyorlardı ama sonradan istemiyorlar artık.ne olursa olsun bir sınırdan sonra hepsi zarar.En iyisi bile siz bakmayın.
-
Askerlik borçlanması için belgelerimi SGK Genel Müdürlüğü' ne göndereli neredeyse 1 ay olacak hala dönüş yapılmadı,
Sene de bitmek üzere, oldu ki borçlanma hesabım yapılırsa müracaat tarihi itibariyle mi yoksa o anki günlük borçlanma tutarından mı hesaplanır?
-
valla hocam bilemiyorum ama sakata gelecez gibi
az önce bunu gördüm ekşide ve e devlet e baktıgımda 25 yıl %100 olan şartımın değiştiğine ve 25 yılımın dolmasına 1 yıl 4 ay daha kaldıgına şahit oldum :(
-
evet ama primler 17yaşından itibaren hesaplanır
-
düne kadar sigortalılık sürem sistemde 25 yıl görünüyordu.bu gün bir açtım 24 yıl 4 ay görünüyor başlangıcım ise 1997 bu tarihte 17 yasındaydım ve staj falan yapmadım normal çalışıyordum.demekki 17 yasındakini saymadı sistem..peki ben şimdi eyt liler statüsünden çıktım mı?yoksa geri kalan 7 kisür ay sonra emekli olabilecekmiyim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duyguluboy -- 6 Aralık 2022; 23:3:24 > -
Giriş önemli çalışır sin eksik olanı olursun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
millet bu iş tek seferlik bir daha hak verilmeyecek demiş ne kadar doğru üstadım?
-
14 senedir emekli olamayanların bugüne kadar alamadığı aylıklar ne olacak :)
-
Umarım 50 yaş ve üzeri emekli olur 40 45 yaşında emekli mi olunur
Eyt= emeklilikte yaşa takılanlar
Sonuç yaş sınırı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
dün bir tv kanalında gördüm. 37.000 lira verip askerlik borçlanması yaparsanız maaşınız ayda 70 ile 100 lira arası artar dendi. bu durumda verdiğimiz 37.000 lirayı 30-40 yılda çıkartıyoruz. sadece maaş artsın diye borçlanmaya değecek gibi durmuyor. ama EYT'den yararlanmak içinse ona bir şey diyemem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 7 Aralık 2022; 13:57:19 >
oy icin eyt cikarmaya calistilar, onu da yasa takacaklar. Eyt 2 geliyor. kendi bacaklarina sıkıyorlar, primini doldurmak icin askerlik borclanmasini yapip para odeyen bile oldu, oysa ki 50 yas sartli gelirse bosuna askerlik borclanmasi yapmis olacak.
bence bu yas olayi, tobb ve musiad in isi. bunlar baski yapti hukumete. hukumette onlari dinledi. hukumet tercihini isverenden yana kullandi, yanlis yapti.
Zaten olay yaş mevzusuydu.
Öyle bir saçmalık yapamazlar
Benim içün nür sıkıntı yokta.
Oy için ayakların sıkarlar bence
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 7 Aralık 2022; 15:46:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X