Şimdi Ara

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR (EYT) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
136
Cevap
3
Favori
8.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 9000 şimdi değilde daha sonra emekli olursa daha düşük emekli maaşı alır. Şimdi olursa memursa fazla ama bagkurluysa asgari ucretten göstermişse aynı alır. Bağkur işveren SSK çalışan olduğu için ssk'lıya avantaj yaratılmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

Ben hem SSK’ dan hem de Emekli Sandığından sigortalıyım.

Devlet benim lehime olan haklarımı otomatik olarak verecek mi yoksa seçim yapmam mı gerekecek?

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

son 3.5 sene hangisi ise o olur diye biliyorum. Memursan o zaman 9bine uzar

• Eyt hükümetin işine yaramadığı gibi ülkeye büyük zararı oldu.

5.000 ciler, stajcılar filan derken bayağı tepkili kitle oluştu. Hoş emekliliği hakeden adam da teşekkürler kılıçdaroğlu twitini paylaştı.

eee ne oldu? hem fayda zarar olarak bir faydan olmadı hem de ülkeye zararın oldu.

sen tekrar seçilirsen bu yük sana kalacak?

• Emeklilik için başvurunca kaç günde sonuçlanıyor?
    Bu kadar insan nasıl bir anda emekli olacak?

• başvurular e-devletten yapılacak. Halen çalışıyorsanız işyerine dilekçe verip emekli olmak için işten ayrılmanız gerekiyor. Çalışmaya devam edecek olanların işlemlerini işyeri yapacak. Kıdem tazminatı konusunda anlaşmalar pazarlıklar yapılacak.

• 5000 gün bile prim yatırmayanlar da emeklilik mi istiyor ben mi yanlış okuyorum bu süreci?

• victoribarbo kullanıcısına yanıt

Benim emekli keseneği esas aylık sürem 20 yıl 1 ay 8 gün

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    20 yaşında çalışmaya başladım, sistem böyle giderse ve hiç işsiz kalmazsam 45 sene çalışmam gerekecek. Bunlar 5000 gün bile prim ödememiş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • EYT tayfası Yıllarca gençlerin sırtından geçineceklerdir. 40 yaşında emekli olmak hiçbir avrupa kentinde yoktur. İdeal olan kadınlarda 50 erkeklerde 55 tir.

Bunlara maaş verebilmek için ya vergilere yüklenecekler yada karşılıksız para basacaklar. Sonuç olarak hep beraber kaybedeceğiz gençliğimiz çalınacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 2 Mart 2023; 11:57:49 >
  • aliveli90 kullanıcısına yanıt

Dünyanın hiç biyerinde fakir aç ülkeler dahil kimse 50-55 yaşında emekli olmuyor o yaşı bile ekonomik intihar olarak görüyorlar.

Türkiyenin olayı cahil cesareti, koltuk oy aşkı 100 yıllık değişmezi .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 2 Mart 2023; 14:16:7 >
  • victoribarbo kullanıcısına yanıt

12 yaşımda Zaman Gazetesi dağıtarak işe başladım ama sigortalı değildim.

Ardından askere gitmeden yine sigortasız kitap satıcılığı yaptım.

Şimdi geriye bakıyorum da hani ben cahildim sigortasız çalıştım ama bir Allah’ ın kulu da çıkıp demedi sigorta iste diye.

Boşa geçen yıllara ağlamak nafile…

• aliveli90 kullanıcısına yanıt

Emekliliği düşürmeye gerek yok sadece eski emeklilerle çalışanlar arasındaki dengeyi sağlamak yeterli. Yeni çalışanlar ( yani 60-65te emekli olacak olanlar) SGK pirimi ödemesi ve gelir vergisi kaldırıldığında bu denge sağlanabilir. Bütçe açığı artar bunu da KDV %30a çıkarılarak düşürülebilir. Çalışanlar kdv'yi gider olarak göstererek daha düşük KDV ödemesi sağlanabilir

Çözüm çok aslında sadece gençlerin çalışanların işsizlerin birlik olması yeterli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 2 Mart 2023; 20:21:51 >
  • Arkadaslar dosya hazirlandi uyarisi var bu neye işaret tşk.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.