Ben de yırttım. Ben malikane alacaktım eyt tazminatıyla vaz geçtim. Bu kadar parayla kendimi 4 duvar arasına hapsedemem. Dünya turuna çıkmaya karar verdim. 40 yaşında emekli olacağim için gençken gezeyim. Yorulduğum zaman da kalan parayla bir organik çiftlik kurar ömrümü uzatırım belki. Buradaki gençler bize bakacaklar nasıl olsa. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR (EYT) (6. sayfa)
-
-
Bu dünyadaki rızkın ve nefes sayıların belli. Ömür, organik beslenme ile uzatılabilseydi, dünyadaki insan sayısı kadar yeryüzünde organik çiftlik olurdu: yani herkes organik çiftlik kurup orda yer içerdi...
-
Yok.
Bundan sonra parayı nasıl yiyeceğimi söylemeyeceğim.
Gençler beddua falan eder.
Eline dizine dursun, boğazına dizilsin,
Şeyin düşsün derler.
Tutar mutar
Yarın huzurevine yerleşiyorum
beverly hills falan yok yalan.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mesajım baştan sona mizah kardeşim, ciddi değil.
Karalar bağlayan genç arkadaşlara cevaben yazdım. Hani gepgenç yaşta emekli olup da onların rızkını yiyeceğiz ya yıllarca... Onlar çalışıp bize bakacaklar ya... Hani sgk bütçesi bizim yüzümüzden batacak ya...
Ben de nispet olsun diye yazdım.
EYT kapsamındayım ama emekli olursam emekli ikramiyesi ile gecekondu bile alamam, maaş ile değil dünya turu kaplıcaya gidemem, çoluk çocuk sürünürüz, eşim de beni boşar. O benim sadece sigortam. Arkadaşlar ülke gerçeklerini çalışan gözünden görmek istemiyorlar.
Benim hesabıma göre şu an EYT' den memur emeklisi olursam 11.750 TL mayış yanına bir de yaklaşık 750.000 TL ikramiye alıyorum.
Bu paraynan en güzel yatırım U.S.A' de 6 ay yaşamak . . .
-
Arkadaşlar bir şey soracağım:
Annem martın ikinci haftası zaten normal yolla emekli olacak. Ama aynı zaman da eyt kapsamına da giriyor.
Sizce eytden emekli olması avantaj yaratır mı?
15 sene sonra emeklilik krizi yaşanacak bu çok belli bu maaşları gençler ödeyecek mi sanıyorsunuz hepsi yurt dışına gidiyor fırsatını buldukları an çıkıyorlar artık suriyeli kardeşlerimiz öder maaşları
-
Yapacak bişey yok, genç nesil siyasette söz sahibi olduğunda enflasyon yoluyla emeklilerin maaşını dibe vurduracaklar kuş kadar bırakacaklar. 60 yaşına kadar prim ödeyenler en azından şu an emekli olanlardan 3 kat daha fazla emekli maaşı alması için kanuna ayar çekecekler. 5000 ödeyenle 9000 ödeyen bir olmamalı tabiki.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu arada anayasa ihlal edildi arkadaşlar. Zümreye özel kanun çıktı.
Bunun bir tık ötesi akplilerin yaş prim şartı olmadan emekli edilmesidir. Yani şu an yapılanın bu dediğimden hiç bi farkı yok.
Anayasanın ihlal edilmemesi için eski kanun iptal edilecekti ve bugün milat kabul edilip yeni yasa çıkarılacaktı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 1 Mart 2023; 11:36:20 >
bir şey soracağım bir de 5000bin prim günü olana 9000 prim günü olana aynı maaş mı bağlanacak
-
Mevcut duruma göre öyle olacak. Yahu ne diyorum bildiğin bir zümreye kıyak geçildi, anayasa ihlal edildi.
Emeklilik doğumla kazanılan bir haktır. Temel haktır yani, bunu işe girişe endekslediler, yapamazlar bunu. O tarihte nefes alıyor olan herkesi kapsamak zorunda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 1 Mart 2023; 11:41:22 >
Müthiş oy kaybetti derken? Bu milletin sabit fikirliliği değişmez.Akp'lilerin çoğunda değişen bir şey yok...En fazla oy kaybını deprem bölgesinde yaşadığı doğrudur ama hâlâ oy aranı %25-30 bandında
Büyük kazık 9000 günü alan adam niye 5.5k alsın emekli olduklarına pişman olmuşlardır
9000 ödeyenler 60 yaşına geldiklerinde emekli olacaklar. Dur bakalım daha.
seçim günü de biz reddeceğiz inşallah , 5.000 gün kazığını kimse unutmaz...
-
Hocam SGK'lı iseniz tazminat zaten hakkınız ve şirketiniz tarafından ödenecek. Yani millete giren çıkan bir konu değil. (Ya da olmaması lazım)
Ha zaten geçmiş yıllarda iş değiştirdiyseniz kıdem tazminatının bir kısmını zaten almış da olabilirsiniz. :)
Ülkeyi komple emekli ediyoruz, emekli maaşı bağlıyoruz deseler itiraz eden en fazla % 1 olur.
-
Por favorun kanal İstanbuldan aldığı arazi elinde patlamış deyoooolar 😁
Gençler anasının babasının kellesini kesmeye artırarak devam eder bence... Son zamanlarda epey artmıştı ebeveynlere işlenen suçlar daha da artar. 50-55 yaşında emekli olanlar çocuğum okusun diye işte çalışıyordu şimdi 45 yaşında emekli olanlar yine çocuğu üniversiteye kazanması okuması için çalışacak
Tabii çocuğu olmayanlar keyfine keyif katacak tek kazançlı çıkan kesim çocuğu olmayanlar
15 sene sonra mı? Seçim bitsin bi hele o zaman belli olur bazı şeyler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X