Üstadlarım öncelikle herkese selamlar.Başlıkta belirttiğim gibi evdeki emektar bilgisyarıma son bir dokunuş yapmak istiyorum. Bilgisayarımın bileşenleri aşağıdaki şekilde; Anakart: MSI 990XA-GD55 Version 4 Özellikleri : Soket : AM3 DDR3 : 800/1066/1333/1600/1866/2133 DIMM SLOTS : 4 Max memory: 32 GB PCI-E X16 : 2 PCI-E GEN : Gen2 (1x16,1x8) PCI-E X1 : 4 PCI : 1 SATA 3 : 6 RAID : 0/1/5/10 TPM : 1 Usb 3.0 : 2 Usb 2.0 : 8 FORM FACTOR : ATX İŞLEMCİ : AMD FX6100 SIX CORE EKRAN KARTI : Nvidia GeFORCE 9800 GT 1024 MB Ben ilk önce bilgisayara SSD almak istiyorum.Mevcuttaki Harddiskler eski. Burada bana son dokunuşları yapmam için tavsiye verirseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim şimdiden herkese |
EMEKTAR BİLGİSAYARIMA SON BİR DOKUNUŞ TAVSİYESİ
-
-
Açıkcası masraf etmeyin demek isterim lakin ısrarcıysanız anakartınız Fx-8350 destekliyor. Ram kaç gb bilmiyorum lakin 16 yapın, ekran kartı olarak rx 580, Gtx 1060, gtx 1660 gibi kartları idare edebilir sanıyorum Fx- 8350. Daha yukarıya çıkmayın.
PSU yani güç kaynağınızın yeterli olduğunu varsaydım, yazmamışsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impheatus -- 2 Aralık 2024; 19:40:17 > -
Haklısınız üstadım söylemeyi unutmuşum.
Halihazırdaki sistem şöyle
8 GB DDR3 533 MHz
ColerMaster HAF 912 (GX750W) kasa
Peki masraf etmeden bu kasaya uygun ev kullanıcısı için ( Arada ufak tefek Diablo tarzı oyun oynarım.) nasıl bir sistem önerirsiniz.Sadece Kasa içi için.
-
Ram'in yanına 8 gb daha ekleyin, ssd alacaksınız zaten, işlemciyi 8350 yapın ve rx 570-580, uygun bulebilirseniz gtx 1060 6 gb ile hem gündelik işlerinizi görür hem de söylediğiniz oyunlarda idare eder sizi. PSU yeterliymiş bunlara.
Eğer bütçeniz varsa bunları satıp, kasa içine fiyat performans olarak; intel i3 12100f, LGA 1700 H serisi anakart, ddr4 16 gb ram, m2 ssd ve rx 6600 gibi bir sistem kurarsanız hem güncel hem de elinizdekilerle kıyaslanmayacak kadar performanslı bir sisteme geçmiş olursunuz.
Bütçenizi bilmiyorum, eğer yeni sistem kurayım derseniz bütçe belirtin, piyasa hakim arkadaşlar yorum atacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impheatus -- 2 Aralık 2024; 19:46:33 > -
Diablo 1 için zaten elindeki sistem iyi değilmi.Bu sistem değil ki hocam yanlıs anlama hesap makinesinden az akıllı bir sistem.Satsan para etmez atsan doğaya zarar.Power suppley iyimiş bir tek.Bu sistemde o suppley ne işi var :).Şaka bir yana.
Arkadaş yazmıs.işlemci ekran kartı ve ram takviyesi ile 2 3 sene daha ufak çapda iş görür.Zaten bu sisteme alacagınız işlemci ekran kartı felan parada tutacak cinsden değildir.1000 lira kart 700 liraya işemci ve 300 liraya ram ekleseniz 2000 liraya hallolur gibi.
-
dedim ya üstadlarım emektar çeyizden kalma evlenmeden önce kurulan bir sistemdi evlendikten sonra bir ara o ne işi var dediğini kasayı aldım.sonra da kaldı öylece.o zaman şöyle toparlıyayım max 15k bütçeye bu kasayı nasıl kurarım.Bu arada Diablonun yanına birde WoW ile AutoCad ekliyeyim madem masrafa gireceğim.
-
Ben de yukarıda asla masraf etme yazacaktım aslında lakin insanların ekonomik durumları olmayabiliyor, olurunu söyleyeyim dedim.
İkinci postta önerdiğim parçalar ile wow ve Autocad işlerinizi de görürsünüz. 15k ya ikinci el işlemciyi 12400f veya ryzen 5600 yaparak biraz daha yukarı çekebilirsiniz.
2.5-3000 işlemci
1.5-2000 anakart
4500-5000 ekran kartı
2000 lira sıfır ssd
1500 lira ramler
1000 lira da soğutucu
Fiyatlar aşağı yukarı böyle, belki 500 lira fazla belki eksiktir bazıları. ryzen 5 5600 ve rx 6600 olarak düşündüm.
-
2.El işlemci güvenilir olurmu?Bilmediğimden soruyorum.Bu arada işlemcimden Thermaltake kule soğutucusu var şimdi baktımda bunuda almışım ne ara aldığımı hatırlamıyorumda.Birde şimdi nette gezerken gaming.gen diye bir siteye denk geldim.nerede ucuza hangi parça denk gelirse oradan mı alayım yoksa hepsini bir yerdenmi tedarik edeyim?
-
İkinci elde en az risk taşıyan parça işlemci, alttaki pinlerin sağlam olup olmadığına dikkat edin kafi, sorun çıkacağını düşünmüyorum. Ekran kartını ikinci el alırsanız furmark testi isteyin, test sonucunu görsel olarak forumda paylaşın bizler bakalım. 10 dakika kadar test videosu çekmesini isteyebilirsiniz, sattığına güvenen birisi reddetmeyecektir zaten.
gaming.gen.tr güvebilirdir, ince hesap, itopya ve sinerji de bunlara dahil. Hangisinde en uygun fiyatı yakalarsanız oradan temin edin.
Son olarak 15k'ya hazır sistem de alınabilir bu aralar, acele etmeyin konuyu okuyan arkadaşlardan fikir bekleyin biraz daha. Komple sıfır sistemler de bulunabiliyor zira, o baktığınız gaming.gen gibi sitelerde.
-
eyvallah üstadım.Söylediklerinizi dikkate alacağım.acele etmeden toparlarım sistemi.Evet dediğiniz gibi gamingde hazır sistemlerde vardı ama kendim uğraşmayı seviyorum.İginiz ve vakit ayırıp bilgi verdiğiniz içinde size ayrıca teşekkür ederim
-
işlemci ne seçmeliyim amd lerde ısınma var gibi şeyler okudum bazı ürün yorumlamalarında.
-
Rica ederim, keyfini çıkara çıkara toplayın madem Isınmaz, kule tipi soğutucu alın bir tane yeterlidir. ryzen 5600 fiyat performans olarak iyi seçim bütçenize göre, intel olsun derseniz de 12400f benzer performans benzer fiyat. İkisi arasında fark hissetmezsiniz, işlemci+anakart hangi ikiliyi uyguna bulursanız onu alın, sonra ssd ve ramleri de alırsınız, kalan parayla da alabileceğiniz en iyi ekran kartına bakın.
rx 6600'ün üzerine çıkmaya çalışın. 6600 xt olur, 6700 xt olursa şahane olur. Nvidia kartlar biraz pahalı, amd bakın. Intel ekran kartı tarafı da var lakin diablo falan dediniz, eski rpg'leri falan seviyorsanız o taraf riskli taraf.
Ekleme: bu arada ikinci el parçalar için forumun ikinci el bölümüne bakabilirsiniz. Referanslı üyelerden alış veriş yapabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impheatus -- 2 Aralık 2024; 21:6:18 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X