Şimdi Ara

Emin Evim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Merhaba , Bildiğiniz üzere ülkemizde şartlar kötü banka faizleri , konut fiyatları çok yüksek ve aldığımız maaş ta bi o kadar az buda ev almayı neredeyse hayal gibi görmemize neden oluyor o yüzden farklı yollar arıyoruz EminEvim adlı şirket gün sistemi ile ev sahibi yapıyor bu sistem güvenilir mi ? etrafınızda bu sistem ile ev sahibi olan varmı ? ve mantıklımı? değerli görüşlerinizi bekliyorum.

• Selamlar hocam.Bir emlak danışmanı olarak eminevim sisteminin olumlu ve olumsuz yönlerinden bahsedeyim.Öncelikle 20 küsür yıldır bu işin içindeler bildiğim kadarı ile çok güvenilir bir sistem.Bende bir arkadaşım için gitmiştim sistemi onlardan ve araştırmalarım sonucu öğrendim.Kabaca bahsetmek gerekirse; 2 tür sistem üzerinde çalısıyorlar;

1-Belli peşinat vererek kısa vadeli kuralara girebiliyorsunuz.Diyelim ki evinizin değeri 300.000 Tl siz 100 lirasını verdiğinz 200 liraya ihtiyacınız var ve ödeme koşullarına göre gruplara katılarak (yanılmıyorsam 10 ayda bir çekiliş yapılıyor).
    2-Hiç peşinat vermeden uzun vadeli ödemelerle aynı şekilde çekişe katılıyorsunuz.

İLk girişti katılım ücreti adı altında bildiğim kadarı ile %6 katılım ücreti alınıyor.Yani 200.000 Tl'nin %6 sı 12.000 tl girişte alınan ücret.Diyelim ki 30 çekilişe katıldınız ve 24'üncü çekilişte hakkınızı kazandınız.Geriye kalan 6 aylık süre içerisinde kira yardımı adı altında insanlara belli oranda ücret ödetiyorlar.Uzaktan bakıldığı zaman evet kötü gibi durmasada sistemin dezavantajlarından bahsetmek istiyorum. 24 çekiliş boyunca sen kira+aylık taksit ödüyorsun.Yani 1.000 tl kira 750 tl(temsili rakamlar) eminevim ödemesi aylık 1750 tl ödüyorsn.Sen o krediyi bankalardan çektiğini düşün; Aylık ödeyeceğin rakamın içinden kira parasını cıkıyorsun.Yani 2.500 tl kredi ödüyorsan emin evim ile kıyasladığın zaman 1.500 tl ödemiş gibi oluyorsun.Çünkü eminevim de hem kira hemde taksit ödüyorsn.Ama banka kredisinde kendi evinde oturdugun için kira ödemiyorsn.Banka kredisi ile aldığın ev o saatten itibaren prim yapmaya başlayacakken senin belkide 8 yıl sonra 300 liralık ev 500 lira olacak.Eminevim gel sen hak ettin al bu 300 lirayı (100 lirası senindi zaten) diyecek ama 8 yıl sonra sen yine 200 liraya ihtiyacın olacak çünkü o paraya ev kalmadı :D Bu sefer yine kredi çekeceksin.Anlayacağın zor iş hocam..En güzeli kredi çekmek ve ev almak.Evet faiz oranları yüksek gelebilir ama sen uzun vadede evin yapacağı primi ve kira getirisini düşündüğün zaman kar'Da oluyorsun 8 yıl 1.000 tl zam yapmadan kiraya versen bile evini 96.000 tl yapar.Senin ihtiyacın 200 lira zaten :)) Yazı karışık gelebilir takıldığın husus varsa yardımcı olmak isterim

• Selamlar hocam güzel yazmıssın teşekkürler , emlak danışmanı olduğunuz için daha gerçekçi farklı açıdan bakmışsınız kira + taksit olayı fln olduğu için dediğiniz gibi kredi çekmek daha mantıklı zor günler bekliyor kısaca :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: goldenshot

Selamlar hocam güzel yazmıssın teşekkürler , emlak danışmanı olduğunuz için daha gerçekçi farklı açıdan bakmışsınız kira + taksit olayı fln olduğu için dediğiniz gibi kredi çekmek daha mantıklı zor günler bekliyor kısaca :)

Teşekkür ederim hocam..Evet bu sistemi genelde kredi işine girmek istemeyenler kullanıyor.Birde siteleride şöyle bir ibare buldum.. Siz sistem çıktığınz aman hem verdiğiniz giriş parası (%6) yanıyor hemde sizin paranızı 3-6 ay içerisinde veriyorlar.Demekki para bir köşede durmuyor o para kullanılıyor size hemen veremiyorlar.Sistem o açıdan bana biraz insanların iyi niyetini suistimal ettikleri izlenimi bıraktılar.Faize karşılar tamam bende karşıyım,giriş parasını vermiyorlar tamam haklılar ama benim kendi yatırdığım parayı nasıl hemn vermiyorlar ? aklıma takılanlar var malesef.Toki düşünürseniz bulundugunuz şehirde devredenler olabiir.O kişinin ödediği rakamı veriyorsunuz daire tüm borçları ile size devrediliyor aylık kalan kısımları siz ödüyorsunuz.O daha hesaplı diyebilirim

• ben birevim e başladım.hayırlısı..eminevimden farkı kira yardımı yok...yanlız kurada cıkma sansı cok az..bunu sorun etmeden girecekseniz girin.yoksa cekilmez.vade ortasında veriyorlar parayı.3-4 sene civarı..
  • Şu sorunun cevabını asla net vetmiyorlar/veremiyorlar:

"Olur da sistem çökerse, yatırdığımız paralar ne olacak? Devlet güvencesi var mı?"

Diye soruyorum ; verdikleri cevap standart olarak:

"Her ay bilmem kaç milyon topluyoruz, bu kadar para toplanan sistem çöker mi sizce?" oluyor.

Israrla bu sorulara cevap aradığınızda da geriliyorlar.

Kısacası devlet güvencesi vb. Olmayan bir sisteme girmek akıl karı değil.

Organizasyon ücreti, ara ödeme ve bir yandan da kira ödüyorsunuz , güvencesi de olmayınca bir cazibesi kalmıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gollum2

Şu sorunun cevabını asla net vetmiyorlar/veremiyorlar:

"Olur da sistem çökerse, yatırdığımız paralar ne olacak? Devlet güvencesi var mı?"

Diye soruyorum ; verdikleri cevap standart olarak:

"Her ay bilmem kaç milyon topluyoruz, bu kadar para toplanan sistem çöker mi sizce?" oluyor.

Israrla bu sorulara cevap aradığınızda da geriliyorlar.

Kısacası devlet güvencesi vb. Olmayan bir sisteme girmek akıl karı değil.

Organizasyon ücreti, ara ödeme ve bir yandan da kira ödüyorsunuz , güvencesi de olmayınca bir cazibesi kalmıyor.

hocam teminat mektubu veriyoruz dediler isterseniz her sene yani odediğin kadar parayı bankaya yatırıyor,vermez ise bankadan alıyorsun...yüzde 3 mü ne siz oderseniz dediler masrafı.senem dolsun alacagım batmazsa en kotu 1 yıllık zararım olur....eminevimde varmı bilmiyorum..

ayrıca batması imkansız..paranı kullanıyorlar artı org. ücreti oduyorsun...ceplerinden para cıkmıyor..3 tane boyle şirket var..eminevim yılların şirketi,fuzulev ve birkaç ay once kurulan birevim...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Toki ilk evim
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 0.88 kredi oranı varken değmez böyle şeyler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersin07

0.88 kredi oranı varken değmez böyle şeyler

100bin 10 sende 150bin oluyor ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ben Aslında Yokum

quote:

Orijinalden alıntı: ersin07

0.88 kredi oranı varken değmez böyle şeyler

100bin 10 sende 150bin oluyor ...

Olacak zaten yıllık konut artış endeksi de 10 yıla dökersen 1,5 kat dan fazla artarsa kardasın.

http://www.alomaliye.com/wp-content/uploads/2016/05/konut-fiyat-endeksi-mart-2016.pdf

5 senede 2 katına çıkmış konut fiyatları . Şimdi 100bin e aldığın evi 5 sene sonra 200bin e zor alırsın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.