Şimdi Ara

Eminoto-Eminevim'den araç alan oldu mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

biraz araştırdım fakat güncel olarak pek konu göremedim, konu hakkında bilgisi olan sisteme katılmış tanıdıkları olan kişiler var ise bilgilendirme için yardımınızı rica ediyorum.

-50.000 tl'ye 2.el bir araç almak için kaç tl peşinatım olması lazım ?

-Aracı en erken veya en geç kaç yılda almış olurum

-Vade en son kaç ay

Sistemin artı ve eksileri nelerdir. Malum 50 bin tl kredi çeksek bankadan 100 bin tl ödüyoruz bu durumda başka firmalara yönelmek istiyor insan ama ne kadar güvenilir.

• Size sıra gelene kadar 50.000 liralık araç 100.000 oluyor, yine alamıyorsunuz. Faizin adını değiştirip başka isimlerle satıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Max_Kolesne

Size sıra gelene kadar 50.000 liralık araç 100.000 oluyor, yine alamıyorsunuz. Faizin adını değiştirip başka isimlerle satıyorlar.
    Yani 10.000 tl peşinat verip 1.000 tl 40 ay ödeyeceğimi farz edelim.

Ne çok şans ne az şans 20.ayda 50.000 tl bana geri verecekler diyelim. Fakat sisteme girdiğimde 50.000 tl olan araç sistemden sonraki 20.ayda 60.000 tl'de olabilir.

Biraz şans işi tanıdıkları sayesinde erken alabilenler olur diye düşünüyorum 30 veya 40 .ayda para gelirse o zaman daha çok sıkıntı.

İlk 6 ay çıkmaz ise bence durum sıkıntılı, girmemekte yarar gördüm kendimce en azından araba için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 27 Haziran 2019; 10:2:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -PoseidoN-

Ne çok şans ne az şans 20.ayda 50.000 tl bana geri verecekler diyelim. Fakat sisteme girdiğimde 50.000 tl olan araç sistemden sonraki 20.ayda 60.000 tl'de olabilir.

Biraz şans işi tanıdıkları sayesinde erken alabilenler olur diye düşünüyorum 30 veya 40 .ayda para gelirse o zaman daha çok sıkıntı.

İlk 6 ay çıkmaz ise bence durum sıkıntılı, girmemekte yarar gördüm kendimce en azından araba için.

Alıntıları Göster
    Hocam 20 ay dediğiniz süreçte dolar 3.5tan 6ya fırladı, 7yi gördü. ÖTV indirimine rağmen 80.000 liralık C sınıfı araçlar 140-150.000 oldu. Hele bir de dediğiniz gibi 30-40 ay olursa iş iyice yaş. Ülkede resmî enflasyon %25 zaten, resmî enflasyon oranında artsa bile 50binlik bir araç 20 aya 70bini buluyor. Ki, hayat pahalılığının resmî enflasyon rakamıyla tutmadığını hepimiz görüyoruz.

Ayrıca, bankalarda faizler arttıkça bu Eminevim tarzı kurumların da katılım ücreti artıyor. Yani kısacası faizler yüksekse yüksektir, ve etrafından dolanarak kar etme yolu yok gibi bir şeydir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 27 Haziran 2019; 10:47:52 >

• EMİN evimin sistemi çok sıkıntılı. Birevime de bir bakın derim. Onlarda en azından hem kura hem vade ortasından daha önce teslim olayı var. 50 bin liralık araca 10 bin peşinat verirsen ayda 1000 TL de verirsen 7-8 ayda alırsın diye tahmin ediyorum. Artı bu şekilde de 2 defa kuraya girersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adammısınsimit -- 27 Haziran 2019; 10:56:56 >
  • 10.000 tl peşinata, katılım ücretine ve ayda 1.000 tl ye altın al, 20 ayın sonunda muhafazakar faizcilerin vereceğinden daha çok paran olur,
  • Güvenirliliği hakkında konu açmak olabilir ama ödemeler için en güzeli gidip fiyat almak. Sitede yazdığından falan çok daha güzel teklifler sunuyorlar. Ben de gittim ve fiyat aldım ama benim bekleme sıkıntım olduğu için vazgeçtim.

İş yerinde mühendislerden bir tanesi araba aldı, biri de sonbahar girecek. Hatta peşinat olarak aracını verecek. (Aracını önce 39,500 sonra 41750 olarak iki kez ilana koydu ama alan çıkmadı. Eminevim 42000 veriyor.)

Çalışanlarımızdan ev, araba alanlar var. Ödemelerini tamamladılar, hala ödeyenler de var

Yeni ev, araba almak için girenler var.(eminevim, birevim)

Bacanak ev aldı, ödüyor. Son bir senesi kaldı. Abisi de ödemeye devam ediyor.

Ben görüşmeye gittiğimde gördüğüm şuydu. Senden önden peşinat ve katılım ücreti alıyorlar. Peşinat vermezsen parayı alman gecikiyor. Katılım ücretini iki taksit yaparsan parayı alman 1 ay gecikiyor. Yani seni erken teslimat yaparız diyerek peşinat vermeye teşvik ediyorlar. Ama zorlama yok.

Bacanak ve abisi kuralı sisteme girdi. Bacanak 10. ayda parasını aldı sonra da evini aldı. Abisi biraz daha geç aldı.

İşyerindeki mühendisler biri araba almıştı. Vade ortası denilen sistemdi. Paranın günü belliydi. Arabasını buldu, parasını aldı ve arabasını aldı.

Diğer mühendis sonbahar girecek. Arabasını 42000 sayıyorlar. Bunun 6 bini katılım ücreti, 36 bini peşinat. 40 bin lira için giriyor. 40 bin lirayı 21 ayda ödeyecek ve parasını 3 ay sonra alacak. Aslında hemen girecekti ama 3 ay bekleme süresinde arabasız kalacakları için yazın geçmesini bekleyecekler. Yani 40 bin lira için 46 bin lira ödeyecek. Peşinatı çok olduğu için de 3 ay sonra parasını alacak. Peşinat vermeseydi, parasını 8-10 ay sonra alırdı.

Kişisel fikrime gelirsek.

Güvenirlik olarak bir sıkıntı görmüyorum. Yıllardır çalışan firmalar ve etrafımda bir sürü ev araba alan var. Ama benim gözümde yasal olarak çiftlik banktan farkı yok. Bir sorun çıktığında banka gibi olmayacak. Bu sebeple büyük miktarlara girmek yerine riski azaltıp 20-30 bin için girilebilir.

Caizlik boyutuna gelirsek, bence katılım bankaları daha güvenli.

Son cümlem, hem riski azaltmak hem de yüksek enflasyon sebebiyle uzun vadeli teslimatlarda paranın değeri düşeceği için az miktarlar ve kısa vadede teslimat olması şartıyla girmek isteyenler girebilir.

Eminevim en bilineni, bu sebeple birevim falan daha cazip teklifler sunuyor. Eminevim katılım ücreti 6 bin dediğine birevim 5 bin diyebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idemo -- 27 Haziran 2019; 11:42:21 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: -PoseidoN-

Alıntıları Göster
    En geç 24 ay da parayı alıyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

En geç 24 ay da parayı alıyorsunuz

Alıntıları Göster
    Sıkıntı şuki 1.ayda beğendiğiniz aracı 24.ayda aynı paraya bulamayacaksınız. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.