Emlak Vergisine %48 Zam, 2025'te Bu Oran'dan Ödenecek
-
-
yetmez ama evet ...
-
Yiyin efendiler.
-
Yıl içinde emlak vergisine zam gelmesi söz konusu olamaz. Zaten ilk taksitleri Mayıs ayında ödendi, ikinci taksitler de Kasım ayında ödenecek.
2025 yılında ne kadar zam geleceği şimdiden belli olmaz ama emin olun ki bahsettiğiniz oranın iki katına yaklaşacak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Resmi gazete'de 2025 maliyetleri bugün yayınlandı hocam. 2025'te emlak vergileri %48 zamlı ödenecek.
-
Hocam bu konuda bilgiliyseniz açıklar mısınız? Çünkü bu oran az, daha yeniden değerleme oranları belli değil ki, 4 yılda bir ekstra artış gibi bir şey oluyordu. Sanırım bu o oran olabilir. Bu konuda kısmen bilgiliyim.
Hocam inşaat maliyetleri bir önceki seneye göre %48 artmış. Bu sebep ile 2025 yılı için %48 zam olacak. Bu arada %55 bile olabilir ama en az %48 diyelim.
-
Enfılasyon burayı da vurmuş allah devletimize güç kuvvet versin inşeALLAH bunu da aşacağızdır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ry4n -- 16 Ağustos 2024; 12:0:34 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Uff Merkel hanımefendi şimdi ne kıskanıyordur
Zam geliyor.
Sayıştay raporuna göre evin bulunduğu yer değerlenirse vergi de artıyor
1 Temmuz 2024 itibariyle o uygulama bitmedi mi?
-
Birti de o varken yapılan zamlar kaçtı unuttunuz mu?
"Ama ev sahiplerine 25 zam yapacaksın dediler yıl boyu."
Yazmışsınız, doğal olarak yıl sonuna kadar yeniden uzatıldı olarak anlaşılıyor.
Sorum, böyle bir uzatma mı oldu, öğrenmek içindi...
-
Emlak vergisi artar ama sene de bir kez artar, yıl ortasında arttığını hiç görmedim. 20 yıldır emlak vergisi ödüyorum.
Hocam burada başka bir şey diyor. Sanırım emlak rayiç bedelleri için bir düzenleme yapılacak, bu durumda emlak vergileri %48 değil %480 artar. Bu arada emlak vergilerini, emlağın bulunduğu ilçe belediyeleri tahsil ediyor ve belediyelerin geliri olması lazım.
Ben yazlığım için baktım 2023 yılında %62,50 oranında, 2024 yılında ise %30 oranında artmış. Yanlış hatırlamıyorsam İstanbul-Fatih belediyesi Eminönü bölgesi için bu yıl %57 gibi arttırmıştı. Ancak onlarda dört yılda bir yeniden değerleme yaparak (Eminönü belediyesi kaldırıp, Fatih belediyesine devir olduktan sonra), değerlemenin yapıldığı yıllarda %100''e yakın zam yapıyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jack_sparrow_82 -- 16 Ağustos 2024; 15:36:11 >
Size denk gelmemiş demek ki
2023 Yılında 3.ayda ödediğim vergi zam geldi mayısta zam farkını ödedim
-
Akp yapar, şaşırmam.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yüzde 48 se çok iyi yav, zaten 300-500 tl taksitler ama sanmam çok daha fazla olur.
Hocam ben 20 yıldır İstanbul / Fatih - Sultanhamam'da ki Gürün Han'da çalışıyorum. İş hanında 738 tane bağımsız bölüm var ve hepsinin emlak vergisini ödeyip takibini yapıyorum. Bunun dışında iş verenlerimin o muhitte bir kaç tane daha iş hanları var. Burada muhatabımız Fatih belediyesi oluyor bugüne kadar böyle bir şey görmedim. Bunların dışında Kadıköy, Beşiktaş ve Şişli belediyesinde de 20 yıldır iş icabı emlak vergilerini ödeyip takip ettiğim yerler var, şu anda acayip şaşkınım. Bunların aynı emlaklar olduğuna emin misiniz? Borçların vadelerinin aynı dönemler olduğuna emin misiniz? Bir de çok özel değilse bu uygulamayı hangi belediye yaptı?
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Uff Merkel hanımefendi şimdi ne kıskanıyordur
|
yetmez ama evet ... |
Benzer içerikler
- 6 aylık kira sözleşmesi olur mu
- sezen aksu pkk
- en cahil ülkeler sıralaması 2024
- adnan menderes uçak fabrikasını kapattı
- yılmaz argüden mason
- kaliforniyum nedir
- e devlet plaka kayıp başvurusu
- yurtdışı alışveriş limiti
- ps5 pro fiyat
- mavi taksi nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X