Şimdi Ara

emlakçı dükkanı açın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
2
Favori
25.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün bir emlakçıya gittim inanamadım, başka müşterinin arabasıyla üstelik onunda tutmak isteyeceği evi gezdim bir emlakcı aracılıyla

Sermaye gereği yok, vergi yok devletin umrunda değil, sıkıntı yok demek ki, sorgu, sual yok, maliyeci uğramıyormuş bile, bi kanun vs de yok, fatura da kesilmiyor parada elden alınıyor kayıt dışı...

Sıkıntı varmı bi sokakta 6 emlakçı olmuşsunuz diye sordum; Abi o değilde ev bulamıyoruz müşterilerimiz hazır enaz 30 kiralık 10 da satılık daire mal saihibine ihtiyacımız var diyor...

Gelir ; Oğluyla yaptığım sohbette (aslında öğretmenlik bitirmiş ama bu işi yapıyor) neden öğretmenlik değilde bu işi yapıyorsun dedim, aynen aktarıyorum : Millet vekili maaşından fazla para kazanıyoruz diyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cavador -- 20 Ocak 2013; 14:48:40 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Emlakçı Dükkanı Açmak: Kapsamlı Bir Kılavuz

Emlakçılık, potansiyel olarak yüksek kazançlar sunan, zorlu ancak ödüllendirici bir sektördür. Bir emlakçı dükkanı açmayı düşünüyorsanız, başarılı olmak için gereken adımları anlamanız çok önemlidir.

Emlakçılıkta Para Var mı?

Emlakçılıkta para kazanma potansiyeli vardır, ancak başarı, gayrimenkul piyasasına, bireysel becerilere ve sıkı çalışmaya bağlıdır. Emlakçılar genellikle komisyon temelinde çalışır ve sattıkları mülklerin fiyatının bir yüzdesini kazanırlar.

Emlakçılar Zengin mi?

Bazı emlakçılar yüksek gelirler elde etse de, tüm emlakçıların zengin olmadığını unutmamak önemlidir. Başarı, piyasa koşullarına, rekabet düzeyine ve kişisel çabalara bağlıdır.

Emlak İşi Para Kazandırır mı?

Evet, emlak işi para kazandırabilir. Ancak, başarılı bir emlakçı olmak için önemli bir zaman, çaba ve maliyet yatırımı gerekir. Gayrimenkul piyasası döngüseldir ve ekonomik koşullar gelirleri etkileyebilir.

Emlakçılıkta Ne Kadar Para Var?

Bir emlakçının geliri büyük ölçüde değişebilir. Tecrübe, konum ve pazar koşulları gibi faktörler kazançları etkiler. Ulusal Gayrimenkul Müşavirleri Derneği'ne (NAR) göre, 2022'de emlakçıların ortalama yıllık geliri 58.990 dolardı. En iyi %10'luk emlakçı, 175.000 dolardan fazla kazanırken, alt %10'luk emlakçı 25.000 dolardan az kazandı.

Emlakçılık Para Kazandırır mı?

Evet, emlakçılık para kazandırabilir. Ancak, başarılı olmak için sabırlı, sıkı çalışkan ve pazara hakim olmak gerekir. Rekabet yoğun ve piyasa koşulları değişken olabilir, bu nedenle esnek ve uyumlu olmak önemlidir.

Emlakçı Olmak Mantıklı mı?

Emlakçı olmak mantıklı bir seçim olup olmadığı, bireysel hedeflere ve koşullara bağlıdır. Emlakçılık, insanlarla çalışmaktan hoşlanan, zorluklardan hoşlanan ve kendilerini geliştirmeye istekli olanlar için tatmin edici bir kariyer olabilir.

Emlakçılık Ne Kadar Kazandırır?

Bir emlakçının kazancı değişkendir ve bir dizi faktöre bağlıdır. NAR'a göre, 2022'de emlakçıların ortalama yıllık geliri 58.990 dolardı. Ancak, en iyi emlakçılar yılda 175.000 dolardan fazla kazanırken, alttakiler 25.000 dolardan az kazanmaktadır.

Başarılı bir emlakçı dükkanı açmak istiyorsanız, doğru pazar araştırmasını yapmanız, bir iş planı oluşturmanız, hedef kitlenizi tanımlamanız ve güçlü bir pazarlama stratejisi geliştirmeniz gerekir. Ayrıca, emlak sektörü hakkında kapsamlı bilgiye sahip olmak, mükemmel iletişim ve kişilerarası becerilere sahip olmak ve işinize kendini adamış olmak çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yeni gelişim bölgelerinde mantıklı sadece, büyük şehirlerde bu işi yapmak lazım sağlam sermaye lazım, öyle millet sana ev versinde satıyımda para kazanayım, yok öyle basit bi sistem heveslenme :D
  • Hocam hayırdır sen nerden yazıyorsun bunu, hangi şehirdesin, o şehrin maliyecisi nerde.. 2006 yılından beri tapu sicilden emekli babamla beraber emlak ofisi işletiyoruz kimmiş vergisiz iş yapan kimmiş kayıt dışı para alan herşeyin bir sözleşmesi faturası var o senin bahsettiğin şahısa yorum yapmak bana düşmez ama ben sana bir genelleme yapayım o şekil para kazanan insanlar ya anadan doğma ballıdır ya da bütün işini yalan dolan üzerine kurmuş herşeyini usulsüz yapan insanlardır..
  • @uzak_dogu

Tam aksine küçük yerleşim yerlerinde talep olmaz ve iş yapamazsın, bende büyük kentteyim (İzmir) ve talep burada aşırı fazla, bahsettiğin o büyük sermeyeden de eser yok, en sermaye harcayanı 2 araç almış ama yinede yetiştiremiyorlar müşteri arabasıyla gitmek zorunda kaldık.

@Tıtanium

Üstüne alınma zaten ben bütün emlakçılar böğledir gibi bir ibare kurmadım ama bunu bir emlakçı da yapıyor demedim balçova, narlıdere civarı yaklaşık 40 emlakçıyla görüştüm azçok aldığım bilgiler bu yönde, aynen sizin çalıştığınız yöntemle komisyonlarını garanti altına almak için öncelikle hemen sözleşme yöntemiyle başladıklarını ama yüksek komisyonlar nedeniyle hemen alıcı satıcı veya kiracıyla anlaşıldığı takdirde parayı elden alıp kayıt altına almamayı tercih ettiklerini müşteriyle anlaşma yöntemiyle sürekli ev verebildiklerini anlattılar

• Emlakçı ütopyasına hoş geldiniz . Sanıldığı kadar basit bir iş değildir size anlatan zorluklarını anlatmamış . Piyasada o kadar emlakçı varken adam neden gelsin size evini versin ? Emlakçılar ev alabilmek için 40 takla atar . Evet elinde kiralık satılık ev arsa vs. varsa iyi para kazanırsın fakat onları düşürene kadar alnının derisi çatlar . Çok emlakçı biliyorum mülk sahiplerine 1 ayda kiralama veya satma garantisi verip 1 ay sonra satamadığı aylarda belli ücretler ödeyen . Adam ev toplayabilmek için bu yola baş vuruyor . Yani uzun lafın kısası size anlatan genç bire bin katmış yada cefasını babası çekiyordur bunu ezmiyordur bu kadar basit .
  • quote:

Orijinalden alıntı: cavador

Dün bir emlakçıya gittim inanamadım, başka müşterinin arabasıyla üstelik onunda tutmak isteyeceği evi gezdim bir emlakcı aracılıyla

Sermaye gereği yok, vergi yok devletin umrunda değil, sıkıntı yok demek ki, sorgu, sual yok, maliyeci uğramıyormuş bile, bi kanun vs de yok, fatura da kesilmiyor parada elden alınıyor kayıt dışı...

Sıkıntı varmı bi sokakta 6 emlakçı olmuşsunuz diye sordum; Abi o değilde ev bulamıyoruz müşterilerimiz hazır enaz 30 kiralık 10 da satılık daire mal saihibine ihtiyacımız var diyor...

Gelir ; Oğluyla yaptığım sohbette (aslında öğretmenlik bitirmiş ama bu işi yapıyor) neden öğretmenlik değilde bu işi yapıyorsun dedim, aynen aktarıyorum : Millet vekili maaşından fazla para kazanıyoruz diyor...

Aynen katılıyorum. Geçen bir emlakçıya gittim adam araba varmı dedim var dedim arabamla aldım emlakcıyı eve gittik geri ofisine bıraktım bu olaylar yaklaşık yarım saat sürdü benden tamm 800 TL istedi. Beyefendi dedim sizi yormadım uğraştırmadım kendi arabamla götrüdüm getirdim 800 TL çok değilmi biraz indirim yapsanız dedim kesinlikle olmaz dedi. Evi tutmak istiyorsanız 800 TL komisyon vereceksiniz bana dedi.

• Gecen dukkan ariyoruz, adamlarin ilanini netten bulan biz, gidip ofislerinden alip getiren biz. Bide ustune bi kira komisyon veren biz. Mal sahipleri vermese emlakcilara cok iyi olur :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hamburgerci açacağım
    8 yıl önce açıldı
    Tütüncü dükkanı açmak
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben de emlakçıyım, hatta şuan ofisten yazıyorum. Sinek avlıyor gibi gözüküyoruz ama burda patron 200.000 liralık bir ev satışından 8 milyar para kazanıp 1 milyarını satan kişiye veriyor. Artık emlakçılık "al-sat" dışına çıktı. Emlakçılığın yerini aracılık alıyor. Plaza,otopark,otel, ihracat işine girmeye başladı emlakçılar. Her seferinde aracı sıfatını taşıyorlar. Ve hiç bir gider yok sadece telefon konuşmalarındaki ay sonu faturası dışında. Ve alınan para minimum 5bin lira. Aylık geliri hesaplamak istemiyorum.
  • yakında emlakçılığıda baltalarlar siz merak etmeyin zaten şu yeni evlerde %18 kdv olayı baltalıcak hafifden satışları ileridede getirirler yeni şart şurt bu ülkede kendilerinden başkalarına para yedirtmez bunlar
  • Kolay mı sanıyorsun emlakçılığı ?
    -Bir kere onun sertifikası var onu alman gerekiyor, bu zaten yeni geldi.Yakında sertifikası olmayan yerler kapanacak.
    -Bundan daha da önemlisi çok geniş çevren olacak.Bir adam evini, arsasını satmak istese yol üstündeki emlakçıya mı gider tanıdığına mı ?
    -Sana gelen müşteriye arsayı göstermek için kendi arabanla gidiyorsun, adam beğenmezse boştan yere 20-30 liralık yakıt harcıyorsun.
    -Alıcı ve satıcının tüm resmi işlemleri ile ilgileniyorsun.Tapuda saatlerce beklemen gerekebiliyor.
    -Neredeyse bir avukat kadar hukuk bilmen gerekiyor.Şifa davası vs. gibi bir sürü dava oluyor, hepsini bilmen gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pritz21

Gecen dukkan ariyoruz, adamlarin ilanini netten bulan biz, gidip ofislerinden alip getiren biz. Bide ustune bi kira komisyon veren biz. Mal sahipleri vermese emlakcilara cok iyi olur :))

aynen hocam ben sırf emlakcının istediği komisyondan dolayı tutamadım evi :( ev sahibi verseydi ilanı o şimdi kirasını almıştı bende evi tutmuştum
  • Emeğe saygım var ama emeğe. Karşılığı olan emeğe. Arkadaş bugün canımızı hayatımızı kurtaran yıllarını okumaya vermiş profesör olmuş başında saç kalmamış uluslararası alanda başarılar kazanmış doktorun yarım saatlik muayene ücreti 200 TL ev tutacam diye emlakcıya git yarım saatte senden istenen para 800 TL emeğe saygım var ama bu kadar da olmaz yani!!!
  • Her yerde emlakçılık o kadar karlı değil. Emlakçılığa elinde iyi bir miktar nakitle gireceksin ki ucuza bulduğunu anında alıp daha sonra normal fiyatından satıp kar edesin. Öbür türlü yılda bir kirayla, 3 ayda bir ev satmayla zor geçinilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Glukhovsky

Kolay mı sanıyorsun emlakçılığı ?
    -Bir kere onun sertifikası var onu alman gerekiyor, bu zaten yeni geldi.Yakında sertifikası olmayan yerler kapanacak.
    -Bundan daha da önemlisi çok geniş çevren olacak.Bir adam evini, arsasını satmak istese yol üstündeki emlakçıya mı gider tanıdığına mı ?
    -Sana gelen müşteriye arsayı göstermek için kendi arabanla gidiyorsun, adam beğenmezse boştan yere 20-30 liralık yakıt harcıyorsun.
    -Alıcı ve satıcının tüm resmi işlemleri ile ilgileniyorsun.Tapuda saatlerce beklemen gerekebiliyor.
    -Neredeyse bir avukat kadar hukuk bilmen gerekiyor.Şifa davası vs. gibi bir sürü dava oluyor, hepsini bilmen gerek.

Yani öğle bir anlatmışsın ki , bilmeyende ne zormuş diyecek

-Sertifika kaymakamlıklarda 15 günlük kursla dağıtılıyor, başvuruyu yapıp sadece 3 gün gidip alan dahi biliyorum.

-Çok genişi geçtim çevren olmasına dahi gerek yok, sadece cevresi olan acabilseydi çevresindekilerin malları satıp bitirdiğinde işssiz kalırdı, ayrıca yabancı turistler bile acıyor, kaldıki emlakçılar cıkıp tur atıp portföyünü o şekil geliştiryor, tanıdıktan haber beklemiyor.

-Bir başka müşterinin arabasıyla bizde müşteri olarak tabi birde emlakçı bey 1 evi tutmaya gittik böğle bişi aklıma gelmezdi, kimisi araba almamış hangi yakıttan bahsediyorsunuz.

-Alıcı ve satıcının tüm resmi işlemleri ile ilgileniyor ; 200bin tl lik satışta 8-12 milyar para alacak (tabi ev fiyatını şişirmezse, kiraları şişirdiklerine şahit oldum) tapuda calışanlar 1 senede kazanıyor o parayı saatlerce beklese nolacak ki! kaldıki yanında asgari ücret altına calıştırdığını yolluyor belki de

-Neredeyse bir avukat kadar hukuk bilmen gerekiyor demişsiniz, samimi söğlüyorum, girdiğim emlakçılarda bir tane görünürde hukuk yada vs bir kitap bulunmuyordu, bence hukuk fakültesi değil çakallık fakültesi daha geçerli gibi emlakçılıkta.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Glukhovsky

Kolay mı sanıyorsun emlakçılığı ?

Yani öğle bir anlatmışsın ki , bilmeyende ne zormuş diyecek

-Sertifika kaymakamlıklarda 15 günlük kursla dağıtılıyor, başvuruyu yapıp sadece 3 gün gidip alan dahi biliyorum.

-Çok genişi geçtim çevren olmasına dahi gerek yok, sadece cevresi olan acabilseydi çevresindekilerin malları satıp bitirdiğinde işssiz kalırdı, ayrıca yabancı turistler bile acıyor, kaldıki emlakçılar cıkıp tur atıp portföyünü o şekil geliştiryor, tanıdıktan haber beklemiyor.

-Bir başka müşterinin arabasıyla bizde müşteri olarak tabi birde emlakçı bey 1 evi tutmaya gittik böğle bişi aklıma gelmezdi, kimisi araba almamış hangi yakıttan bahsediyorsunuz.

-Alıcı ve satıcının tüm resmi işlemleri ile ilgileniyor ; 200bin tl lik satışta 8-12 milyar para alacak (tabi ev fiyatını şişirmezse, kiraları şişirdiklerine şahit oldum) tapuda calışanlar 1 senede kazanıyor o parayı saatlerce beklese nolacak ki! kaldıki yanında asgari ücret altına calıştırdığını yolluyor belki de

-Neredeyse bir avukat kadar hukuk bilmen gerekiyor demişsiniz, samimi söğlüyorum, girdiğim emlakçılarda bir tane görünürde hukuk yada vs bir kitap bulunmuyordu, bence hukuk fakültesi değil çakallık fakültesi daha geçerli gibi emlakçılıkta.

-Sertifika şehirdeki ticaret odaları tarafından veriliyor ve 1 aydan fazla sürüyor.
    -Eğer geniş portföyün yoksa çevre şart.Portföyünü geliştirmen için de başta çevre gerekiyor.
    -Bu dediğiniz çakal emlakçılara giriyor.Hepsini bir tutmayın.Peki arabası olmayan bir müşteri geldiğinde ne olacak ?
    -200bin TL'lik satışta 4bin Tl komisyon alınıyor ama bu iş bakkalda çiklet satma gibi değil.Ayda bir tane 200bin TL'lik satış yaparsan şükredersin.(Tapuda çalışanlar herkesten çok kazanıyor)
    -Hukuk kitabı okuyarak öğrenmiyorlar tabiki de, yaşaya yaşaya öğreniliyor.

• @Glukhovsky

Sertifika kaymakamlıktan da alınıyor yakınım aldı, astsubay ve 3 kez gitti

Portföy arz ve taleple oluşuyor , hayatında şahsına kac kez ev tutun yada sattın aldın, ihtiyacın olduğunda her emlakcıya gidersin, sadece tanıdığım satsın sadece tanıdığım emlakcıdaki evleri satın alırım diyen varsa bilemem.

Arabası olmayan emlakçının ne yaptığı bizzat başıma geldiği şekliyle anlattım; Müşteri arabasıyla müşteri taşıyor diye, hala soruyorsanız ya okumadınız yada anlamadıysaanız yapabiliceğim bişi yok.

200bin tl lik alışverişte %3 alıcıdan %3 de satıcıdan komisyon alınıyor 12tl eder hadi %18 kdv verse herhalukarda 4 milyardan fazla , tabi bu resmi rakamlar, 150bin denilen daireyemal sahibine 120 bin anca eder diyip alıcıya enaz 200 bin tl eder diyenide biliyorum 750tl istenilen kiraya da 1250 tl den kapı acan emlakçılar da gördüm

(Tapuda çalışanlar herkesten çok kazanıyor) tapuda parayla yapabiliceğin iş sayısı artık yok gibi bişi tüm harçlar bankalara yatıyor, iş hızlandırmak için belki emin değilim bişiler atılabilir.

Hukuk falan öğrenen yok , baro değil gittiğiniz yer emlak ofisi, bişileri halletme yetkileride yok zaten, komisyon alırlar, tek amacı komisyonu almaktır; ben hukuk falan görmedim, yalan dolan sahtekarlık dolandırıcılık kandırma sanatları gördüm görüştüğüm emlak ofislerinde siz bunlara hukuk diyorsanız sizin görüşünüz

• quote:

@Glukhovsky

Sertifika kaymakamlıktan da alınıyor yakınım aldı, astsubay ve 3 kez gitti

Portföy arz ve taleple oluşuyor , hayatında şahsına kac kez ev tutun yada sattın aldın, ihtiyacın olduğunda her emlakcıya gidersin, sadece tanıdığım satsın sadece tanıdığım emlakcıdaki evleri satın alırım diyen varsa bilemem.

Arabası olmayan emlakçının ne yaptığı bizzat başıma geldiği şekliyle anlattım; Müşteri arabasıyla müşteri taşıyor diye, hala soruyorsanız ya okumadınız yada anlamadıysaanız yapabiliceğim bişi yok.

200bin tl lik alışverişte %3 alıcıdan %3 de satıcıdan komisyon alınıyor 12tl eder hadi %18 kdv verse herhalukarda 4 milyardan fazla , tabi bu resmi rakamlar, 150bin denilen daireyemal sahibine 120 bin anca eder diyip alıcıya enaz 200 bin tl eder diyenide biliyorum 750tl istenilen kiraya da 1250 tl den kapı acan emlakçılar da gördüm

(Tapuda çalışanlar herkesten çok kazanıyor) tapuda parayla yapabiliceğin iş sayısı artık yok gibi bişi tüm harçlar bankalara yatıyor, iş hızlandırmak için belki emin değilim bişiler atılabilir.

Hukuk falan öğrenen yok , baro değil gittiğiniz yer emlak ofisi, bişileri halletme yetkileride yok zaten, komisyon alırlar, tek amacı komisyonu almaktır; ben hukuk falan görmedim, yalan dolan sahtekarlık dolandırıcılık kandırma sanatları gördüm görüştüğüm emlak ofislerinde siz bunlara hukuk diyorsanız sizin görüşünüz

kimse kusura bakmasında 750tl ye 1250 diyen emlakcı türü y..şak emlakcı türündendir böyle birşeyde anca mahalle emlakçılarında olur büyük emlak firmalarında böyle birşeyin olacağını sanmıyorum komisyon oranıda yıllık kiranın %12si+kdvdir

• Sokaktaki emlakçıya bakarak konuşma remax,century21 falan yiyorsa fatura kesmesin.Kolay sanma dışardan bakarak.(emlakçı bir çevreye sahibim ailemde dahil okadar çok kazansak hala 2005 model berlingo kullanmayız)
  • Konuya tesadüfen intikal ettim, emlak işi ile uğraşıyorum Türk milletinin hep yaptığı gibi bilmeden, görmeden konuşmakla geçmiş konunun içeriği.. Haklı olunan yönleri olabilir fakat çoğu haksız..

2 yıldır bu meslek ile geçimimi sağlıyorum, öyle havadan kazandığım yok.

Emlakçıya para vermek istemeyen bir zahmet çıksın daireyi kendisi arasın, nasıl emlakçı buluyorsa o daireyi aynı şekilde daire alacak veya kiralayacak ta bulsun sonuçta kimse sizi o kapıdan zorla sokmuyor, tutmayın almayın, kiralamayın...

faiş rakamlar ile çalışıldığı söyleniyor..

tek başıma kendi emlak ofisimi işletiyorum dükkan kirası, şu parası bu parası derken aylık 6-7 bin masrafım oluyor. 2 ay hiç iş yapamadığımızı düşünürsek ne kadar içeri girdiğimizi siz düşünün.. bu iş öyle bilindiği gibi değildir... yok gezi olayları, yok başbakan şöyle dedi yok faiz oranları derken iğne ipliğine bağlıdır. Ayrıca o kapıdan giren herkes daire almış dükkan kiralamış olsa zengin oluruz. aynı daireye kim bilir kaçıncı müşteri götürüyorum biliyormusunuz??

sadece arabanın mazotuydu, kaskosuydu, bakım parasıydı, vergisi, sigortasıydı derken günlük ortalama 40-50tl masrafı oluyor... tabiki komisyon alacağız... birde emeğini hiçe sayıp seni atlatıp daire sahibi veya dükkan sahibi ile anlaşanlar var hakkım haram olsun.. Ayrıca genellikle ev sahipleri emlakçıdan aldığında piyasanın altıında alırlar..

vel hasıl kelam, kimse emlakçıya gitmek zorunda değil, eğer memnun değilse emlakçıyı aramasın direk sahibinden olarak araştırma yapsın..

• Arkadaşlar uzun yıllardır uğraştığım bir iş olarak sizlere biraz bilgi vereyim. her sektörde olduğu gibi bu işte de çürük kişiler oluyor fakat onlar fazla tutunamıyorlar tabi belli bir süre belki parada kazanıyorlar ama gelecekleri olmuyor.ortağım 32 yıldır bense 17 yıldır bu işi yapıyorum 3 tane aracımız var vergimiz elektriğimiz suyumuz,araç giderlerimiz, yemeğimiz allahtan 2 senedir kira ödemiyoruz.aylık gider 7 ile 10 bin arasında değişiyor. bazı arkadaşlar demiş ki götürüyor 700 800 lira alıyor arkadaşlar bu iş dışarıdan gözüktüğü kadar basit değil inanın ki değil ben kendim ve firmam için yazıyorum. bir kere daire veya arsa bulmak için bir zaman ve masraf yapıyorsun saha sonra buldugun gayrimenkule 5-10 belki 20 kere müşteri götürüyorsun. afiş asıyorsun resim çekiyorsun.reklam yapmak istemiyorum ama reklam verilen yani gayrimenkul satışı için sitelere 3-4 bin lira ödüyoruz senelik yani bir yeri satabilmek için belki de kazandığınızın yarısı kadarını masraf ediyorsunuz.ben de bu işte çevrenin çok önemli olduğunu düşünenlerdenim bir arkadaş demiş ki ya çevren biterse kapatacakmısın çevren geniş olursa bitmez çünkü ben söyle bir örnek vereyim bir tanıdığa arsa sattım o arkadaşlarına ve akrabalarına söylemiş onun vasıtasıyla 7 kişiye daha daha sattık o yedi kişiden de bir kaç kişi gelse yani bu böyle uzayıp gidiyor yani hiçbir iş kolay değildir ama emlakçılık hiç kolay değil şunuda söyleyim siz yani halkımız o çürük yumurtalara prim verdikçe bu iş böyle gider.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.