|
Emlakjet Mart ayı emlak verilerini yayımladı: Kiralık konut fiyatları artıyor
-
-
"Emlakjet Mart ayı emlak verilerini yayımladı: Kiralık konut fiyatları artıyor " 7 sa. önce eklendi.
"Arabam.com açıkladı: İkinci el otomobillerde artış başladı" 10 sa. önce eklendi.
Kim bu firmalar? Hepsi iLab diye bir firmaya ait. Sigortam net, kariyer net, arabam com, cimri, hangikredi... böyle oluşumları var.
Neye göre yayınlanıyor bu raporlar, gerçekliği doğru mu? Örneklemi yeterli mi? Haber değeri var mı?
Bunun bir yerlerde yasal bir düzenlemesi dayanağı olması lazım.
-
Tamam artıyor inandık. Hemen gidip ev alalım. Kardeşim siz haber yaparken hiç mi etrafınıza bakmıyorsunuz? Kaynak gösterdiğiniz firmanın işleri kesat belliki, ev araba haberleri yapmaya başlamışlar. Kredi faizleri almış başını gitmiş hangi enayi 2 milyon tl olan kredinin geri ödemesini 9 milyon olarak yapar? Algı yapmaya gerek yok, çünkü böyle bir dönemde işe yaramaz. Bu firmaları kim yönetiyor böyle amatörce haberleri yaptırıyorlar. Pisaya düzelince ve enflasyon düşünce alım gücü biraz yükselince yapılacak haberler bunlar. Amatörler
-
Enflasyonun gerisinde kalmışlar Mart enflayonu enag %5,68
-
Emlakjet nedir yahu.
Arabasını, dairesini satacak adam, kiraya verecek adam mahibinden sitesine ilanını koyar. Zaten millette buradan çatır çatır dairesini kiralar, arabasını, dairesini alır.
Son zamanlarda araba alım satımı, daire alım satımı, daire kiralama işleri durduğu için emlakçılar, mal sahipleri mahibinden ilanlarından satış yapamayınca alternatif sitelerede yüklemeye başladılar. Emlakjet gibi. Yani buradaki ilanlara bakılarak istatistik belirlenmez. Eğer ki sahibinden istatistik çıkarmış olsaydı o zaman bir değeri olabilirdi.
Emlakjet, arabam.com siteleri falan trışka geliyor bana. Ayrıca bu iki site aynı firmanın. Bir diğer haberde arabam.com araba fiyatları artmış. Yani işin özeti. Şu anki durgun piyasada ev araba satılmıyor. Bare sadece mahibinden e ilan vermeyin. Bize de ilan verinin gizli reklamıdır bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 20 Nisan 2024; 3:38:52 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evini kiraya verenin aklina sasarim
Ankarada bi aile dostumuzu ziyaret ettim dubleksleri vardi muazzamdi
Gidip kiraya vermisler
Kiraci odalarina spreyle yazi yazmis
Kiracinin kopeginin tasmasi kapilari pervazlari delmis ev kullanilamaz hale gelmis yuz binlerce lira masraf yapip evin her seyini yenilemek zorunda kalmışlar
Bos kalsa en fazla 4te1i kadar masraf çıkarmış
Fazladan 2 3 dairesi evi olan bir sürü tanidigim var evleri bos tutuyorlar malzeme koyuyorlar depo olarak kullanıyorlar ama gene de kiraya vermiyorlar insanlar akillandi anca teyzemler gibi cok açgözlü tipler kiraya verir evini
Ben sahsen olsa vermem bi davaya bakmistim stajda adam hem kira vermemisti hem de evin duvarlarina kadar kırmıştı kafasina göre
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
adamların kendi evi ister kirayı azaltırlar ister 100 katına kiraya verirler
-
Ortalama daire fiyatı en az 10 milyon tl.
O parayı şu anda faize yatırsa aylık 400 bin tl filan alır. O daireyi 400 bin liraya kiraya verebilir mi ?
Faiz oranları böyleyken üretime de, gayrimenkule de zor para gider.
Daire durduğu yerde para kazanıyor diyebilirsin ama faiz için yatırdığın parayı ellemezsen o da çoğalacak.
Daire için her yıl vergi ödeyeceksin. 30-35 yıl sonra dönüşüm için daire fiyatının en az yarısı kadar para harcayacaksın vs vs
-
Kiralar hala çok ucuz. Kiracılarımız Ev sahiplerine dua etsinler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
daha önce 9 sene kirada kaldığım bi ev oldu. ben evi ilk tutarken evin bi kısmı çok kötü vaziyetteydi. mesela bi odanın camları ahşaptı ve penceresi doğru düzgün kapanmıyodu bile. ev sahibi ise yurt dışında yaşayan biriydi, ben emlakçı vasıtayısla tuttum.
sana yemin ederim evi çok temiz kullandım. çünkü çocuk yok kimse yok evde zaten. bi ben varım ve ben de hep dışardayım (iş ve haftasou da dışarı bisiklete çıkıyodum genelde)
9 sene sonra çıkmadan önce farkettim, salonda duvar çatlamış ve tam da evin genişleme olan hizasından dümdüz çatlamış. ve çatlak tam pencere hizasından 90 derece dönüp yana ilerlemiş pencereye doğru. ve karşılıklı iki duvarda da aynısı olmuş. direk yapısal sıkıntı var binada. dahası korkuncu ise, şunu farkettim: ben kiraya girmeden önce aynı yerden gene çatlamış ve çatlağı kapatmak için sıva yapmışlar. ben dikkat etmediğim için farketmemişim, aynı yerden tekrar çatlayınca sıvayı gördüm.
ben evi boşaltınca emlakçı evin fotoğraflarını çekip ev sahibine şikayet etmiş bu kiracı evi mahvetmiş diye. külliyyen yalan. hem ev sahibi ile telefonda konuştum, hem de emlakçıya gidip yüz yüze konuştum. neyi mahvetmişim gösterin dedim. adam pencere ile bu çatlağı gösteriyo. anlattım bakın ben evi tuttuğumda da onlar öyleydi dedim. çatlağın da benden önce sıva yapıldığını anlattım. eleman dinliyo dinliyo, bişey diyemiyo, sonra da: "ama sonuç olarak kötü olmuş efendim işte her kiracıda aynı şey yaşanıyo" diye konuşmaya başladı. yahu kardeşim benden mi kötü olmuş dedim, sanki ben yaptım. adam illa beni suçlu ilan edecek. ev 93'ten kalma dökülüyo, adam bana laf üretiyo. kaldı ki ben ev sahibinden depozitoyu geri bile istemedim hani mevzu o bile değil.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Remzi Özdemir'in dediğine göre uzun yıllar Türkiye'de nakiti olanlar hariç kimse ev alamayacak çünkü kredi verilmiyo.
Yüzde 90ı çöp bir toplumuz hocam kiracilarin madur olduğu durumlar da yaşanıyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bence bu forumdaki öğrencilerden eski ev kiralayan olursa, evi kiralarken ev sahibi ile evin eksiklerini sözlü olarak konuşmak bile işe yaramaz. kesinlikle evin kötü/eski olan yerlerinin fotoğrafı çekilip ev sahibine whatsapp ile gönderilerek evi bu haliyle kiraladık diye yazılı teyit alınmalı. yazısız şey unutuluyo.
sadece salaklar şu enflasyonist ortamda parasını faize koyar.
-
Eğitim al, kendini edepli ifade etmeyi öğren.
-
Kiraya ev vermek kadar enayi bir davranış olamaz. Çok değerli yerden dükkan/iş yeri alıp astronomik fiyata kiraya vermek dışında küçük yatırımcı için gayrimenkule yatırım yapmak enayiliktir, aptallıktır, sefilliktir, köleliktir, sermayeyi çürütmektir, çocuklarının, torunlarının bedduasını almaktır.
Düşünün. Yepyeni, gıcır gıcır bir ev alıyorsunuz, kiraya veriyorsunuz, üç beş liraya kiraya vererek 20 30 senede kiracılar o evi çürütüyor, sonra çekip gidiyor, yeni gıcır gıcır sıfır bir daireye tekrar kiraya gidiyorlar. sen ne yapıyorsun, eskimiş, çürümüş çöplük olmuş evini çocuğuna miras bırakıyorsun. Hayatta görülebilecek en aptalca ahmakça bir davranıştır.
Bu devirde sadece fakirler ev almayı hayal eder. Aklı başında her zengin kirada oturur, ömür boyu sıfır tertemiz dairelerde yaşar. Zaten hayat kalitesi de böyle bir şeydir.
Ben şahsen hiç bir çocuğuma daire sahibi olmayı önermem, hatta alırlarsa hakkımı helal etmem. Ya müstakil evleri olsun, ya da kirada otursunlar. Benim dedemler babamlar da bu kafada olsaydılar şu anda tüm çocukları müstakil evlerde otururlardı. Ufak bir hesap yaptığımda daireler alıp sermayeyi nasıl çürütüp erittiklerini öğrenince kahroluyorum. Ama gel gör ki onlara göre daireler sahibi olmak hayatlarının en anlamlı en büyük yatırımlarıymış. Eee, sirkeden kurtulup şekerli su içmeye ulaşanlar, balın tadını anlayamaz. Bizim eski nesil bu kafadaydılar. Bal alabilecek gücü olup şekerli suda israr etmek ancak sinek kuşlarının zekasıdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 22 Nisan 2024; 18:30:57 >
-
O kadar haklısın ki
Babamın müteahhit arkadaşı vardi cocukken sasirirdim yahu derdim bu herif apartmanlar dikiyor villalar insa ediyor ama kirada oturuyor ulan bile evimiz var derdim
Arabalari tabi hep jaguar mercedes falandi
Şimdi simdi anliyorum adamin zekasini
Kim gider 1 milyona mal edilmis daireye 5 milyon verir omg
Hayatım boyunca gayrimenkul almayacağım arsa hariç onda da bu kez devlet çöküyor bi davaya bakmistim adamin arsasini devlet 2ye bölerek aliyordu ve aldigi zaman kalan 2 parca imar yapilamayacak kadar ufak kaliyordu omg
Yani bu ülkede anca finanstan anlamayan adam daire maire alır
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
"Emlakjet Mart ayı emlak verilerini yayımladı: Kiralık konut fiyatları artıyor " 7 sa. önce eklendi.
"Arabam.com açıkladı: İkinci el otomobillerde artış başladı" 10 sa. önce eklendi. Kim bu firmalar? Hepsi iLab diye bir firmaya ait. Sigortam net, kariyer net, arabam com, cimri, hangikredi... böyle oluşumları var. Neye göre yayınlanıyor bu raporlar, gerçekliği doğru mu? Örneklemi yeterli mi? Haber değeri var mı? Bunun bir yerlerde yasal bir düzenlemesi dayanağı olması lazım. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X