Şimdi Ara

Togg'un satışları Eylül ayında toparlandı: Elektrikli araçların payı artıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
2
Favori
3.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Togg'un satışları Eylül ayında toparlandı: Elektrikli araçların payı artıyor
    Türkiye'de Eylül ayında gerçekleşen otomobil satışlarına ilişkin istatistikler açıklandı. Eylül'de otomobil ve hafif ticari araç satışları toplam 85.540 olarak kaydedildi. Renault, 9.683 adet satış rakamıyla ilk sırayı alırken, Fiat 7.721 satış ile ikinci, Ford 7.351 satış ile üçüncü sırada yer aldı.

Ayrıca Bkz.Togg'un yeni modeli T10F, Teknofest'te görücüye çıktı!

Togg'un satışları toparlandı

Yerli otomobil Togg ise Ağustos ayında 601 adetle dip yapan satış performansının ardından yeniden toparlanarak 2.200 adet satış gerçekleştirmeyi başardı ve elektrikli araçlar arasında Tesla'nın ardından ikinci sırada yer aldı. Tesla'nın satış adeti ise 2.475 oldu. İlk 9 aylık satış miktarına baktığımızda Togg, 17.049 adede ulaşarak zirvedeki yerini korurken, Tesla 7.027 adet ile ikinci sırada yer aldı.

Elektrikli araçların payı artıyor

Eylül ayında, elektrikli araç satışlarında BMW üçüncü sırayı alırken, Mercedes dördüncü sırada yer aldı. Eylül'de elektrikli araçların toplam otomobil satışlarındaki payı %13,71'e çıktı. Yılın ilk 9 ayındaki satışlara göre ise elektriklilerin payı %8,38 oldu.

Kaynak:https://www.odmd.org.tr/web_2837_1/neuralnetwork.aspx?type=36
    Kaynak:https://x.com/eozpeynirci/status/1841531661281898869

• SUV'da rekabet çok fazla, Sedan sınıfı bomboş. TOGG Sedan acilen satışa çıkmalı.

1,4 milyona T10F gelince kapış kapış gider. Zaten aynı paraya otomatik Egea veriyorlar.

TOGG'un iç mekan kalitesi, donanımı, izolasyonu vs. kabul etmek lazım bir E serisi, 5 serisi ayarında. Şu makinaya 1.4 milyon verilir keyifle binilir.

TOGG yatırım yapan şirketlerin durumuna üzülüyorum, çekilmek isteseler çekilemezler erdoğanla papaz olurlar.. üretimde yavaşlama devam ediyor. Rakip firmalar çok hızlı ilerliyor ve daha uyguna müşteriye sunuyor.. TOGG lux müşteriye hitap edecek diye pazarladılar ama alakası yok şikayetler sorunlar gırla tabikide olacak ama sen bunu uyguna satıp tecrübe kazanacağına milli duygularlar bu milleti cebini boşaltırsan üzgünüm ama sonun hiç iç açıcı olmaz ki bunu hakikaten bir Türk evladı olarak istemem.. siyasi bi propagandaya dönüşmeside çok kötü oldu. Madem yerli ve milli bir proje bu arabaların fiyatlarının 700 bin civarına inmesi gerek ama görünen o ki üretimde kapasitr bir türlü istenilen seviyeye ulaşmadı. objektif olmak gerekirse hükümette bu durumun farkında ve TOGG ağzına alan yok.. çinliler fabrikayı seri üretime alınca asıl o zaman TOGG çok büyük sorunlar yaşayacak bu sorunları aşarak yeni 2 modeli seri üretime alabilirse belki bir ihtimal yatırımcısını ve alıcısını mutlu edebilir.. 700 ile 850 bin arası 2 araç gerekli..
    Bir ulkenin kendi markasi olması cok onemli bir sey. Yoksa elin renaultu araci burda uretir paranin 1 ini icsiye verir 9 unu fransaya götürür.

bir atasözü el .. ile geredege girilmez. Bak Honda cikip gitti. Yarin Toyota ve Renault da oyle cikar gider. Togg tumuyle korunnasi gereken bir değerimiz.
    Hiç üzülmene gerek yok boşver.TOGG Özel şirket ürünü devlet üretmiyor işlerini iyi yapamazlarsa batarlar giderler bukadar. Gerçek dünyada hayat Akp nin cahil seçmenlerinin düşündüğü gibi ilerlemiyor.Rekabet çok fazla ve TOGG başarılı falan değil dediğiniz gibi internette tonlarca şikayet var you tuba TOGG arza yazın sayfa doluyor.Özel şirketin kazandığı para senin benim cebime girmiyor neyine üzülceksin.Çin hepsini ele geçiricek BYD,Chery falan bomba gibi geliyor hem tasarımları iyi hem ekonomik bu işler bôyle Siyasi oyunlar elinde sonunda patlar ellerinde.
  • Tüh, geçen ay satışlar az diye ne çok sevinmiştim. hevesim kursağımda kaldı.

• SUV'da rekabet çok fazla, Sedan sınıfı bomboş. TOGG Sedan acilen satışa çıkmalı.

1,4 milyona T10F gelince kapış kapış gider. Zaten aynı paraya otomatik Egea veriyorlar.

TOGG'un iç mekan kalitesi, donanımı, izolasyonu vs. kabul etmek lazım bir E serisi, 5 serisi ayarında. Şu makinaya 1.4 milyon verilir keyifle binilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şuana kadar aksi bir haber duymadık fakat ete kemiğe bürünen bir bilgilendirme de yapılması açıkçası, Ekim ayına girdik umarım T10X'deki tecrübeler kullanılmıştır.

Fiyatı abartılı çıkmazsa açıkçası ben geçmeyi düşünüyorum, 4-5 yıl kullanıp satacağım bir aracın 200binKM batarya garantisi yeterde artar, şuana kadar gördüklerimiz kalite algısı yüksek bir araç yönünde fakat fiyat etiketi paketlerin içerikleri de önemli fiyatı da, 1.4-1.5m arasına mutlaka bir model koymaları lazım.

Zaman zaman okuduğumuz TOGG aksaklıklarını bu araçta daha aza indirdiyseler harika olur. incelemeleri bekliyorum.

Ocak ayından itibaren satışa sunulmasını bekliyorum inş. gecikmez.

• B HB lazım Togg'a 1 milyon üstüne pek çıkmadan satabileceği bir model büyük satış yaptırır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TOGG yatırım yapan şirketlerin durumuna üzülüyorum, çekilmek isteseler çekilemezler erdoğanla papaz olurlar.. üretimde yavaşlama devam ediyor. Rakip firmalar çok hızlı ilerliyor ve daha uyguna müşteriye sunuyor.. TOGG lux müşteriye hitap edecek diye pazarladılar ama alakası yok şikayetler sorunlar gırla tabikide olacak ama sen bunu uyguna satıp tecrübe kazanacağına milli duygularlar bu milleti cebini boşaltırsan üzgünüm ama sonun hiç iç açıcı olmaz ki bunu hakikaten bir Türk evladı olarak istemem.. siyasi bi propagandaya dönüşmeside çok kötü oldu. Madem yerli ve milli bir proje bu arabaların fiyatlarının 700 bin civarına inmesi gerek ama görünen o ki üretimde kapasitr bir türlü istenilen seviyeye ulaşmadı. objektif olmak gerekirse hükümette bu durumun farkında ve TOGG ağzına alan yok.. çinliler fabrikayı seri üretime alınca asıl o zaman TOGG çok büyük sorunlar yaşayacak bu sorunları aşarak yeni 2 modeli seri üretime alabilirse belki bir ihtimal yatırımcısını ve alıcısını mutlu edebilir.. 700 ile 850 bin arası 2 araç gerekli..

• mehmet_clk M kullanıcısına yanıt
    4 5 yıl sonra fiyatına satılan bir elektrikli araç olabilir mi ki?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Bu satışlarla maaş bile ödenmez.

• Son yıllarda talebin suv'a olmasından dolayı sedan sınıfı boş kalmış olabilir mi? Dediğim gibi müşterilerin büyük kısmı suv istiyor, daha büyük gösterişli ferah araçlara talep var. Ben demiyorum, Avrupa, ABD gibi pazarlardaki satış rakamlarına bakanlar durumu anlayabilir zaten.
    1,4 milyon falan kesinlikle olmayacak t10f. Ceo Gürcan karakaş'ın röportajını izlerken söylemişti, maliyeti t10x le cok yakın diye. İkisinin fiyati gayet kafa kafaya olacak bu kesin artık en fazla 100-150 binlik bir fark söz konusu. Zaten SUV satışlarının yüksek olma sebebi de bu. Sedan- suv maliyetleri sanıldığı gibi değil, gayet birbirlerine yakın. Talep gösterişli, ferah suvlara olunca üretim de oraya kaydı son yıllarda.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Umarım çok başarılı olur.İnovasyona daha da yüklenilmeli gelecekte çok iyi yerlere gelicek.

• Mylevi M kullanıcısına yanıt

Fiyatına satılması ne demek? bu bir soru değil ki :) fiyatının dışında satılabilen bir şey var mı?

malumun ilamı diyelim 4-5 yıl kullanılan araçlara bakın çoğu rezil sürücülerden ötürü türlü türlü arızalar çıkaracak kadar kötü kullanılmış araçlar, siz eğer temiz kullandıysanız km düşükse 2.el'de araç satmak hiç bir zaman sorun değil, 4-5 yıllık bir aracın ederi neyse ona verirsiniz iyiden kötüye doğru vaziyet neyse farkı karşılığında fiyatını bulur satarsınız, elektrikliler içinde aynısı geçerli.

Elektriklilerde kağıt üstündeki garanti süresi km/ömrü zaten 1-2 tık daha iyi, son dönem çıkanlarda istatistikler bunu gösteriyor.

• Bir ulkenin kendi markasi olması cok onemli bir sey. Yoksa elin renaultu araci burda uretir paranin 1 ini icsiye verir 9 unu fransaya götürür.

bir atasözü el .. ile geredege girilmez. Bak Honda cikip gitti. Yarin Toyota ve Renault da oyle cikar gider. Togg tumuyle korunnasi gereken bir değerimiz.

• Ya şu logoyu değiştirin.

• mehmet_clk M kullanıcısına yanıt

''elektrikliler içinde aynısı geçerli''

işte fiyatına satılmayan durum bu. elektriklinin ikinci eli yok.

Yok mu :) aç bak tesla, mg, Renault zoe gibi araçları, favorilere ekle, ne kadar hızlı satılıyor kendin gör, öyle ölü paraya falan gidiyorlarsa hemen kapıyım ben de bir tane ama öyle birşey olduğu yok.

• BYD hiç araç satamamış vay be!

oh be içime su serptin. bende satışlar yükselmeye başlayınca panik olmuştum.

• faniseyler kullanıcısına yanıt

iki aydır vergiden muaf fiyatlarını (vergi muafiyetinin indiriminin ne kadarını cebe indireceklerini) belirleyemediler daha. nasıl satsınlar? millet 2 milyondan araba aldı, 1,5 milyona düşecekti verginin geri bir kısmının geri çekilmesiyle ama fiyatı bir türlü açıklamadılar.

Bence de. Bana kalırsa TOGG'ları İtalya'ya geri göndermek zorunda kalacaklar!

• Acilen gerekli Ncap testlerine sokmalı, prosedürleri yerine getirip yurtdışına açılmalı.

Yurtiçi 2 bin 10 bin 100 bin satış kurtarmaz batmaması lazım. Bu şekilde çok kötü bir kıskaca giriyor.

Çeşit, model, donanımlar çoğaltılmalı. Audi gerizekalı mı yüzlerce model çeşit donanım sunuyor. Menzil artmalı, şarj hızı artmalı, tasarım makyajlanmalı.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.