Sen neden almıyorsun peki? Paran mı yok? Madem sen al destekle.. Togg savununca Togg mu hediye ediyorlar? Ben de savunayım madem kısa günün karı olsun.. |
Togg'un satışları Eylül ayında toparlandı: Elektrikli araçların payı artıyor (5. sayfa)
-
-
Benim önceliğim ev almak araba değil. Olay burada ülke 100 yıl sonra bir şeyler yapmaya çalışıyor tıpkı devrim filmindeki o kesim gibi baltalarına çalışıyorsunuz parası olan alıyor zaten. Satış sayıları açıklanıyor. Sen çinlinin amerikalının istediği adamsın. Kapiş 😉
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Toplama arabaya destek vermekle mi cinlinin amerikalının istedigi adam olunmuyor? Benim karnım bunlara tok.. Bu ülkede toggla ihayla sihayla varılacak bir yer yok.. Zaten böyle teknolojiler de Türkiye'de yok ancak olsa bile bunlarla varılacak yer yok.. Sen ayda 19 K maasla takılırken birileri en fazla cebini doldurur.. Sana da sahip olamayacagın arabalardan konusup milletle böyle polemiklere girmek düser..
Bak seninle tartısırken, öbür taraftan, CHP'li oldugunu öne süren demlilerle tartısıyorum.. Ben siyaset konularında her zaman objektif yazarım ve partilerin sempatizanlıgını yapmam bu perspektifte adam Türkiye'de cok olmadıgı icin beni yanlıs anlayan cok oluyor iste kafa buluyorum falan sanıyorlar..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 6 Ekim 2024; 19:51:51 > -
Sen nereden biliyorsun bu teknolojinin TÜRKİYE de olmadığını. 10 yıl önceki bayraktarlarin babasının projelerine bak Hakkari de Şırnak YouTube da görüntüleri var. Sağdan soldan duyduğun cümleler ile burada caka atmaya çalışır isen sonuç bu tartışma olur. Size 100 yıldır bu ülkenin bir hiç olduğu aşılanmış. Ne yapsalar sizi ikna edemezler. Hadi sana çin abd markalarına savunmalar 🙋🏻♂️
Satış rakamları endişe verici seviyede.
Yılda en az 70.000 araç satmayı planladıklarını söylüyorlardı. 10. aydayız 17bin satış yapmışlar.
Sarı site togg ilanlarıyla dolu. Millet elinden çıkartmaya çalışıyor gibime geldi. Alanyada kullandım 1 kere, hiç beğenmedim desem yeridir. Alanya sıcağında klimayı açmaya korkuyordum.
-
Reis togg'a kıyak yapacağım diye motor gücü 160kwh'yı geçmeyen tüm arabaların ötv'sini %10 yaptı. Tesla da durur mu yazılımla motor gücünü düşürdü peynir ekmek gibi satıyor.
Yaparsa reis tesla aldırır bu millete. Tişikkirlir riis.
Cünkü hala yerli motor göremiyoruz
-
TEI-PD170
Çıkış yerinden başla. Sosyal medya dan duyduğun sözler ile yazma sırf
Togg yurtdisina acilamazsa yalan olur yada Çinlilere satilir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yüksek irtifalarda çalışmak üzere tasarlanmış, pahalı ve Euro emisyon normlarına zerrece uymayan havacılık motorlarını otomobile koymayı mı düşünüyorsunuz?
Umarım CSB'dir.
Ha bu arada 2.1 TEI motoru max. 2800-3000 devir çeviriyor çünkü yüksek irtifada fazla oksijen yok ve dolayısıyla fazla devir çevirmeye de gerek yok.
-
drone motoru o araba motoru diyoruz drone motoru diyorsun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 6 Ekim 2024; 23:35:56 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cumhuriyet tarihinde ne zaman yapılmış. Önce birşey yapar sonra üstüne koyarak gidersin. Honda nin motorsiklet ile yola çıktığı gibi.Honda neden çoğu aracında toplama ürün kullanıyor. Patent Honda nin mı bitmiştir. Bmw nin motorlarını neden 3 şirket ortak üretiyor. Biri de Fransız şirketlerin. Mercedes bazı modellerinde neden Renault motor parçaları kullanıyor. Sen bu işin başlangıç noktalarını bildiğine emin misin? Güney Kore ve Hyundai aç oku bak sen. Adamlar 45 yılda gelebildi buralara. Sen araba işini bisiklet ile karıştırıyor olabilir misin? Kime laf anlatıyorum kime?
Beni engelliyor :)) sende bunun amacını anlamışsın
ne diyor ihalarla/sihalarla Togg ile Türkiye bir yere varamaz ,vay be kafaya bak peki abd almanya fransa nasıl bunlarla biryere varıyor
Yüksek teknoloji ile neden uğraşıyorsunuz demeye getiriyor , Biz Türkler yapıyoruz yapamazsınız dedikleri ne varsa yapıyoruz
Togg sahibiyim ,premium araç kullanıyorum ,çok kaliteli ve sürmekten kullanmaktan acayip zevk alıyorum c sınıfı olan alman japon fransız arabalarının üzerinde konfor var ,çekiş var
ilk üründe tesla dan iyi araç çıktı ortaya ondan çok daha başarılı ilerliyor teslanın 10 senede yaptıklarını Togg daha ilk senesinde başarıyor , daha başarılılar yok mu elbette var ama TOGG bizim başarımız
Devrim otomobiline yaptıklarını , Devrin otomobili TOGG a yapamayacaklar T10F de süper olmuş o satışları daha da artıracak
Motor soran arkadaş TB2 nin Milli motorunu beğenmemiş hahhh haah haah ,buyur daha geçen konusu vardı daha büyük motorlar
içten yanmalı soruyor , neden içten yanmalı otomobil motoruyla uğraşılsın ?? zamanında yapıldı engellendi ama vizyon yok işte devir elektrikli devri neden bitiş teknoloji ile uğraşılsın
-
Sen sapla samanı karıstırıyorsun. Maliyet düsürmek icin toplama motor yapan otomobil sirketleri olabilir sen bizde teknoloji var falan diyorsun
-
Haa onlar yapınca maliyet düşmesi oluyor biz yapınca teknoloji yok vasıfsız ülke oluyoruz. Sana anlatıldığı gibi değil bu ülke. Geçmiş ile bugünü analiz etme durumun olsa idi anlar idin. Emekleyen ve ayağa kalkmaya çalışan bir ülkeye ancak rakipleri pislik atar. Pazar kaybetmemek için. Bu ülkede teknoloji için yüzlerce çalışma var kimi daha yolu var kimi dünyada kendini kanıtladı. Çamur atacağım küçük göstereceğim diye uğraş dur sen. Olaya bakış açın bir kere ters senin. Amaç üzüm yemek değil senin.
Tabii ki onlar yapınca maliyet düsmesi olur. Adamların motor teknolojisi tescilli. Senin yüzde yüz ürettigin 1 tane bile yerli araba motoru var mı? Önce üret kendini ispat et sonra toplama motoruna da saygı duyarlar.. Senin gibiler gercekleri duymaktan rahatsız olurlar hep. Dost acı söyler diye bosa söylememisler.. Heee ucuyirüz dehnoloji bizdeeeee dememi bekliyorsun ama diyemem..
-
Günümüzde, Çin ve globalleşen dünya yüzünden marka yaratmak artık çok zor. Hele bizim gibi eğitim düzeyi düşük, ortalama zeka düşük, jeopolitik ve siyasal olarak iki arada bir derede kalmış bir ülkenin hiç şansı yok.
Biz, gelişen ekonomilere ara malı, fason üretim ve ucuz turizm ile varlığımızı sürdürmek zorundayız.
Yaşlanan ama zengin olan Avrupa'ya yakın olmamız en büyük avantajımız.
Malesef Togg Çinli bir firmaya satılacak. Gerçi yukarıda saydığım sebeplerden dolayı bu da kötü bir şey değil, batıp gitmesinden iyidir.
Çin için hem genç, güçlü, tüketime aç bir pazar, hem de Avrupaya açılan bir kapıyız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sorunun ne biliyor musun 100 yıldır ülkede bu işi başarabilen bu işe kalkışana destek olan hiç kimse olmamış. Şimdi birtakım kesin bir şeyler yapmaya çalışıyor destek bekliyor ve bu yapmaya çalıştıkları şeyi ekranlara insanlara anlatmaya çalıştıklarında hazımsızlık oluyor. Ekonomi iyi diyen olmadı zaten. Ama şu an Avustralya'da asgari ücret 1800 euro ev kiraları 1000 Euro yani bu dünyanın etkilendiği küresel bir krizde senin göklere uçmanı beklemen ütopya. Hatalar vardır ama daha iyisini yapabilen biri varsa çözüm yollarını anlatsın planlarını faaliyetlerini insanlara aktarsın gelsin başa otursun. Senin gibi oturduğun yerden kötülemekle olmuyor değişmiyor.
Bu isleri basarabilen diyorsun ama basarılan sey nedir? Otomobil üreten bir sirket kurup, yurtdısından motor ihtal ediyorsun, sonra kaporta icin Pininfarina diye bir italyan firmasından izin alıp onun dizaynını kullanıyorsun sonra isin en kolay kısmı, bunların Türkiye'de montajını yapıyorsun.. Simdi ortada basarı var mı? Eğer toplama motor birlestirip, dizaynı da italyandan alarak bir sey üretmeye basarı diyorsan o kadar büyük param olsaydı bunu ben de yapabilirdim.. Is adamı olan herkes de yapabilir.. Burada Türkiye'ye ait hicbir teknoloji yok yani.. Ilgili firma sadece mevzunun ayak isiyle ilgileniyor.. Peki sen insanlardan ne bekliyorsun? Üvvvvvvvv TOGG tapalım dehnoloji üretiriyürüz Türkiye otomobil dehnolojisinde dokatladıııı... Bunu bekledigin belli eeeeeeeee olmayınca da iste böyle kendi kendine sinirlenip duruyorsun..
-
Şikayetiniz iletildi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X