Şimdi Ara

Emniyetten talep ettiğim bilgi ve gelen cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://bilgiedinme.egm.gov.tr/ sitesinden Emniyet'e yaptığım başvuruyu ve cevabı sizinle paylaşmak istedim. Benim anladığım eğer bir yerde polis yoksa o yerde işlenen her türlü trafik kusuru, kusur değil. Siz ne kadar ispat edebilseniz de...

Bilgi İsteğim:
    Son zamanlarda tarafikte kurallara uymayan araçların sayısında oldukça artış olduğunu görmekteyim. Bu kural ihlalleri sonucunda hem kendimize hem de topluma ciddi rahatsızlar verilmektedir. Bunun çözümüne katkı sağlamak için bu ihlalleri tespit edip, ilgili birimlere iletmek istiyorum. Bilgi edime kapsamında yukarıdaki amaç doğrultusunda kullanmak üzere aşağıdaki bilgilerin teminini rica ederim:

1) Aracıma takacağım kameralarla devamlı trafiği kaydetmek istiyorum. Bu işlem yasalmıdır? Hangi koşullarda yasaldır?

2) Eğer kaydetmenin yasal olması durumunda bu bilgiler delil ve şikayet amaçlı kullanılabilir mi?

3) Bu video kayıtlarla ile hangi mercilere ne şekilde şikayette bulunabilirim?

4) Eğer kayıt yapmam yasal değilse, trafikteki kural ihlallerini ne şekilde şikayet ederim? Örneğin bir aracı süren 18 yaşın altında bir çocuğu görsem ve bu kişinin şikayetini yaparsam bu şikayetimin delillerini nasıl ispat edebilirim? (Bu çok karşılaştığım bir durumdur)

Teşekkürler

Gelen Cevap:
    İlgi : 05.09.2012 tarihli bilgi edinme başvurunuz incelenmiştir.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nda yer alan fiilleri ihlal eden sürücülere ve araçların tescil plakalarına göre idari para cezası karar tutanağının hangi kurum yetkililerince ve hangi durumlarda düzenlenebileceği aynı Kanunun 5, 6, 114, 116 ve Ek-6 ncı maddelerinde hüküm altına alınmıştır.

Bu tür ihbar ve şikayet konusu trafik kural ihlali ya da ihlallerinin somut olarak yukarıdaki Kanun maddelerinde belirtilen görevlilerce belirlenmiş olması gerektiğinden, ihbar içeriği hususların bu görevlilerce tespiti halinde Kanuni işlem yapılabileceğini,

Bilgilerinize rica eder, iyi günler dileriz.

• Kısaca net kanıtı da önlerine koysanız, bir yaptırımı yok. İllaha yetkili tarafından kayıt altına alınmış olması gerek.
  • sen para harca emek harca adamlar biz tespit edelim desinler yoksa ceza yok
    canına kastetse adam videoya kaydet biz görmedik diyebilirler yani
    trafikte nitekim oluyor bazı sürücüler diğerinin canına kastediyor.
  • O tip deliller mahkemece geçerlidir kaldıki o kayıtların montaj olup olmadığı raporu talep edilir orjinal olması halinde hakim veya heyet kararı ile delil olarak kabul edilir ve dosyaya konur. Aksi taktirde herkes bir şeylerin görüntüsünü çekip polise verse şikayet etse bunun içinden çıkılabilirmi? Polis hangisinin peşinden koşacak fiiliyatta uygulanması zor şeyler onlar.
  • Kaydedersin, şikayetçi olursun mahkemede delil kabul edilir veya edilmez.

Onun dışında trafik polisinin zaten kendi kendine yargılama yapıp ceza belirlemesi teorik olarak olmaması gereken birşey.
  • sis farı hakkında açılan konuların yoğun olduğu bir dönemde aracımın sis farı açık olduğu bir resim koymuştum. Ve sis farımın hep açık olduğunu gerekirse cezamı yer yine açacağımı belirtmiştim.. Forumdanda biri artık ne söylesem boş sis farı açık geziyor diye üşenmemiş biri emniyete mail atmış. Polis arkadaşlar çevirdi beni zaten Bartın küçük yer herkes birbirini tanır..böyle böyle şikayet var falanca forumda yazmışsın mail geldi dedi. Yaptırım yok ama dikkat et dedi. yakalarsak yazarız cezayı dedi. Ki kaç kere yakaladı ve yazdıda ..en son dün yine 82 tl ödedim. Kısaca polis gözüyle gördüğüne yazar
  • quote:

Orijinalden alıntı: AO

O tip deliller mahkemece geçerlidir kaldıki o kayıtların montaj olup olmadığı raporu talep edilir orjinal olması halinde hakim veya heyet kararı ile delil olarak kabul edilir ve dosyaya konur. Aksi taktirde herkes bir şeylerin görüntüsünü çekip polise verse şikayet etse bunun içinden çıkılabilirmi? Polis hangisinin peşinden koşacak fiiliyatta uygulanması zor şeyler onlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: AO

O tip deliller mahkemece geçerlidir kaldıki o kayıtların montaj olup olmadığı raporu talep edilir orjinal olması halinde hakim veya heyet kararı ile delil olarak kabul edilir ve dosyaya konur. Aksi taktirde herkes bir şeylerin görüntüsünü çekip polise verse şikayet etse bunun içinden çıkılabilirmi? Polis hangisinin peşinden koşacak fiiliyatta uygulanması zor şeyler onlar.

yağmasada gürler arkadaşlar .

trafik müfettişi bulabilirseniz foto videoyu ona verirsiniz çatır çatır ceza kesilir.gayette yetkili bir merci sonuçta.
  • bence kaydedin polis islem yapmazsa mahkemeye gıdın. Hem hatalı sahsa hemde gorup mudahale etmeyen emnıyete dava açın. Emsal bir karar cıkarsa hepimiz bu kamera olayını uygularız iyi de olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafavbtn

bence kaydedin polis islem yapmazsa mahkemeye gıdın. Hem hatalı sahsa hemde gorup mudahale etmeyen emnıyete dava açın. Emsal bir karar cıkarsa hepimiz bu kamera olayını uygularız iyi de olur

kamera ve delil olayı çok karışıktır burada iki kelime ile anlatılmaz kısacası hakim kararı olmadan yapılan çekimler hukuk yönünden delil sayılamazlar sadece kanaat oluştururlar
    ayrıca tespit takip teşhis belge tanzimi kişi onayı olmaksızın çekilip aleyhinde kullanım vb sebeblerle kamera kaydı yapmak teknik takibe girer ki çekip kullanan suç işler
    bunun istisnası kamusal alan hükmüdür mesela aracınıza kamera takıp rastgele gezerken çekim yapabilirsiniz ve bu sırada kameranıza yansıyanlardan suçlanmazsınız
    ama beni evimde izinsiz çekmeniz bu suçu oluşturur.
    yani polisin sizin getireceğiniz görüntüye bakarak ceza yazamaması kanun gereğidir keyfi bir hareket değildir.
    sizin getireceğiniz görüntü ceza kesmeye yeterli değilken mobeseye bakıp neden ceza kesiliyor derseniz mobese kameraları hakim kararıyla takılır
    konuyla ilgili sorumlu davranışınız için çok teşekkür ederim
    şartlarınız tutuyorsa fahri trafik müfettişliğine başvurun ceza yazma yetkisi alın

ikinci olarak vermiş olduğu bilgi hatalı diyelim emniyete dava açamazsınız çünkü emniyet bir kamu tüzel kişisi değildir emniyet genel müdürlüğünü ilgilendiren konularda içişleri bakanlığı aleyhinde şikayetçi olabilirsiniz.

• Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. @cemali44 nin bahsetmiş olduğu fahri trafik müfettişliği konusunu gerçekten güzelmiş ancak yaştan kaybediyorum (http://forum.donanimhaber.com/m_35298547/tm.htm)

Aslında şuna çözüm arıyorum: Aracınızın yan aynasına vurup kaçan kişiler, sağa yanaşıp yolcu indirip bidirmesi gayet mümkünken yolun ortasında durup trafiği kitleyen minibüsler, emnyet şeridinden sizi 150 ile sağlayıp geçenler, sizi varlığınızı hiç hesaba katmayan ve önünüze kıran kamyonlar, kendi ve başkalarının hayatlarını pervasızca hiçe sayıp yarış yapanlar, tüm şerittleri kapatarak asker uğurlamanın normal olduğunu düşünenler, yol gayet kapalı olduğu halde 1 metre mesafe ile sizi sıkıştırıp taciz edenler, kuraları hiçe sayan motorsiklet sürücüleri ..... bu kişiler etrafımızda. Araçlarımızda eşlerimiz, bebeklerimiz, çocuklarımız, dostlarımız var ve bu yanlışlıkları meşru bir şekilde engellemek istiyorum/istiyoruz ve çözüme katkıda bulunmak istiyorum.

Neyse...

• Bunlar sizin benim kaydedip polise şikayet etmemle olacak işler değil kesinlikle. Benimde başıma geldi aracıma sürttüler polisi aramıştım plakayı verdim şu yolda seyrediyor dedim bizim yapacağımız hiç bişey yok gelin şikayetci olun ya da ilerde durdurun anlaşın dedi. Şaşırdım kaldım pardon rahatsız ettim siz keyfinize bakın rahatınızı bozmayın dedim kapattım telefonu.

Bu olaylar nasıl çözülür biliyor musunuz ? Devriye polisler olacak, gerek sivil gerek resmi. Hepsinde kamera olacak ve sürekli trafikte gezecek ve kanıt doğrultusunda her türlü ceza yazmaya trafikten men etmeye sürekli yetkili olacaklar. Yani görev maksatlı çıkmayacaklar sadece, olay şudur ki polisler radar kurmamış olsun önünden 200km ile geçin ceza yemezsiniz ve hiç bir poliste sen hızlı gittin demez. Fakat amerikada böyle değil işte polis trafikte dolaşıyorsa yetkilidir durdurur o araca cezayı keser aynı zamanda kameraya da kaydeder.

Trafiğe bi bakın muayeneden nasıl geçmiş yahu bu diyeceğiniz bir sürü araç ve istihap haddini aşmış bir sürü kamyon trafikte seyretmekte hatta saman taşıyanları hiç söylemiyorum bile.

Şimdi polislerre gidin bugün ceza yazın demekle olmaz kurulmaz düzen falan. Sırf böyle bir birim olacak trafik polisi gibi ve sürekli trafiği kontrol edecek kuralsızlıkları şikayet edecek. Farı yanmayan aracı durdurup uyaracak ve plakasını kaydedecek başka bir ekip aynı olaydan onu durdurup sorgulattığında uyarısı varsa cezayı yiyecek.

• Polis mi sanıyorsunuz kendinizi anlamıyorum ki. Polisçilik mi oynamak istiyorsunuz veya? Herkes kemdi görevini yapsın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundan 1 yıl kadar önceydi emniyet şeridi kullanan 5-10 aracın fotosunu çekmiş bi arkadaşımız vardı forumda bunlarla şikayetçi oldu plakalar ve yol gayet belliydi sonuna kadar uğraştı eline geçen tek şey onlara birer uyarı gönderildiğine dair cevap oldu.

Bu arada adının "dash cam" olduğunu biliyorum ama türkiye piyasasında nasıl geçer adı bilmiyorum. Kullanmış denemiş yada başkasında kalitesine şahit olduğunuz ürün linklerseniz sevinirim.
  • İşiniz gücünüz yok mu sizin, topluma bir eser bırakın, bir hizmet bırakın, işinizi düzgün yapın,

İNSANLARA YARDIMCI OLUN, örneğin huzurevlerine gidip yaşlı insanları ziyaret edip dertlerini dinlersiniz, yalnızlıklarına ortak olursunuz, yardım kuruluşlarına gönüllü olarak destek verirsiniz, görev alırsınız, muhtaç insanları ziyaret edip sıkıntılarını dinlersiniz, dualarını alırsınız.

Ya da ne bileyim, işinizi çok düzgün ve hızlı yaparsınız, insanlara bu yönde faydanız dokunur, boş zamanlarınızda makale okursunuz, bilimsel araştırma yaparsınız, kitap yazarsınız, dil öğrenip hem kendinize hem topluma faydanız dokunur,

Ama böyle BOŞ VE GEREKSİZ işlerle uğraşarak hem insanların nefretini kazanırsınız, hem de insanları soğutursunuz,

İNSANLARA ZORLA HİÇ BİR ŞEY YAPTIRAMAZSINIZ, İTİCİ OLURSUNUZ, BÖYLE HER YERE KAMERA KOY, İKİ DE BİR ÇEVİRME YAP, KİMLİK KONTROLÜ YAP, OLMAZ.

POLİS DEVLETİ OLMAYI NE KADAR ÇOK SEVİYORSUNUZ.

Yasakçı, zorlamacı zihniyet YANLIŞ VE İTİCİ BİR ZİHNİYET. ,

Ayrıca kameraların ceza kesmek için kullanılmasına da karşıyım, güvenlik için kullanılmalı sadece.

Sıfır aracıma BEŞ ŞERİTLİ ANKARA İSTANBUL YOLUNDAKİ aptal 70 hız limiti yüzünden çarpıp kaçtılar, aracım kazalı oldu, savcılığa gittim, şikayet ettim, takipsizlik kararı çıktı (sol şeridi 70 ile kapatan bir araç olduğundan araç hızını alamadı, bir sağ şeritten giden benim aracıma çarptı,kaçtı, çarpan araca değil, bu yola 70 hız limitini koyan zihniyete kızıyorum)

Bunun dışında yine aynı yolda sabahın 06:00'sında 90 ile gidiyorum diye 300 kusur milyon ceza gönderdiler, BEŞ ŞERİTLİ, YAYAYA KAPALI, bomboş yolda, üstelik SABAHIN 06:00'sında

Bu uygulamalar insanları trafik kurallarından soğutur, nefret kazandırır, benzin ve mazotttan yeterince vergi alınan bir ülkede bir de böyle saçma salak uygulamalar yaparsanız kimseyi trafik kurallarının trafiği düzenlemek için olduğuna ikna edemez, inandıramazsınız.

Sözün kısası ; BOŞ İŞLERLE UĞRAŞMAYIN, İNSANLARIN NEFRETİNİ, KİNİNİ KAZANMAYIN, gerek yok bunlara.

Yukarda bir sürü örnek verdim ülkeye hizmet için, bunlardan birini yapın ya da kendiniz bir şeyler bulun, bulduğunuz yöntem ;

YASAKÇI ZİHNİYET OLMASIN, ÜRETEN VE HİZMET EDEN, HAYIR DUASINI ALACAK BİR İŞ YAPIN.

• 50 tane soru var orada. Dogru duzgun cevap vermemisler. Gel de kizma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Kısaca net kanıtı da önlerine koysanız, bir yaptırımı yok. İllaha yetkili tarafından kayıt altına alınmış olması gerek.

Hayır. O kadar basit değil. Bir sürücünün kural ihlalini fotoğraf makinesi veya video kamera ile tespit edip (video kamerası her zaman öncelikli tercihtir) görüntü ve plakaları ile emniyete bildirirseniz o kişilerin evine ceza gönderiyorlar.

Geçmişte bu forumdan bir arkadaş bunu yapmıştı. Fotoları göndermişti emniyete. Emniyet teşekkür yazısı yazıp ilgili sürücülere cezai işlem uygulandığını belirtmişti. Hatta o arkadaş fotoğrafları burada da yayınlamıştı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccüneyt

İşiniz gücünüz yok mu sizin, topluma bir eser bırakın, bir hizmet bırakın, işinizi düzgün yapın,

İNSANLARA YARDIMCI OLUN, örneğin huzurevlerine gidip yaşlı insanları ziyaret edip dertlerini dinlersiniz, yalnızlıklarına ortak olursunuz, yardım kuruluşlarına gönüllü olarak destek verirsiniz, görev alırsınız, muhtaç insanları ziyaret edip sıkıntılarını dinlersiniz, dualarını alırsınız.

Ya da ne bileyim, işinizi çok düzgün ve hızlı yaparsınız, insanlara bu yönde faydanız dokunur, boş zamanlarınızda makale okursunuz, bilimsel araştırma yaparsınız, kitap yazarsınız, dil öğrenip hem kendinize hem topluma faydanız dokunur,

Ama böyle BOŞ VE GEREKSİZ işlerle uğraşarak hem insanların nefretini kazanırsınız, hem de insanları soğutursunuz,

İNSANLARA ZORLA HİÇ BİR ŞEY YAPTIRAMAZSINIZ, İTİCİ OLURSUNUZ, BÖYLE HER YERE KAMERA KOY, İKİ DE BİR ÇEVİRME YAP, KİMLİK KONTROLÜ YAP, OLMAZ.

POLİS DEVLETİ OLMAYI NE KADAR ÇOK SEVİYORSUNUZ.

Yasakçı, zorlamacı zihniyet YANLIŞ VE İTİCİ BİR ZİHNİYET. ,

Ayrıca kameraların ceza kesmek için kullanılmasına da karşıyım, güvenlik için kullanılmalı sadece.

Sıfır aracıma BEŞ ŞERİTLİ ANKARA İSTANBUL YOLUNDAKİ aptal 70 hız limiti yüzünden çarpıp kaçtılar, aracım kazalı oldu, savcılığa gittim, şikayet ettim, takipsizlik kararı çıktı (sol şeridi 70 ile kapatan bir araç olduğundan araç hızını alamadı, bir sağ şeritten giden benim aracıma çarptı,kaçtı, çarpan araca değil, bu yola 70 hız limitini koyan zihniyete kızıyorum)

Bunun dışında yine aynı yolda sabahın 06:00'sında 90 ile gidiyorum diye 300 kusur milyon ceza gönderdiler, BEŞ ŞERİTLİ, YAYAYA KAPALI, bomboş yolda, üstelik SABAHIN 06:00'sında

Bu uygulamalar insanları trafik kurallarından soğutur, nefret kazandırır, benzin ve mazotttan yeterince vergi alınan bir ülkede bir de böyle saçma salak uygulamalar yaparsanız kimseyi trafik kurallarının trafiği düzenlemek için olduğuna ikna edemez, inandıramazsınız.

Sözün kısası ; BOŞ İŞLERLE UĞRAŞMAYIN, İNSANLARIN NEFRETİNİ, KİNİNİ KAZANMAYIN, gerek yok bunlara.

Yukarda bir sürü örnek verdim ülkeye hizmet için, bunlardan birini yapın ya da kendiniz bir şeyler bulun, bulduğunuz yöntem ;

YASAKÇI ZİHNİYET OLMASIN, ÜRETEN VE HİZMET EDEN, HAYIR DUASINI ALACAK BİR İŞ YAPIN.

Sizin dediklerinizle arkada sallanan sopa birlikte yürüyen kavramlar. Memlekette Herkes sizin, benim gibi anlayan, düşünen, sorgulayan insan değil. Bu "ülke geri" mahiyetinde de değil. Bütün ülkelerde böyle. Bill Gates de Amerika'lı, avladığı geyiği yarıdan kesip kapı duvarına asıp döt deliğine zil düğmesi takan Redneck de Amerika'lı. Medeni ülkelere bakacak olursanız çok çok daha haşırt cezalar görürsünüz. Yunanistan'da yere tükürme ve çöp atma cezası 350 Euro civarındaydı ben gittiğimde, ABD'de hız cezası eyaletten eyalete değişmekle birlikte bazı yerlerde aşırı hızda (160+) geceyi nezarette geçirirsiniz. Çoğu yerde de 500$'ın altında değil. Hız sınırları bu memleketlerde de yüksek değil. ABD'de otoban hız sınırı Türkiye ile aynı. Şehir içinde 55km hızla gittiğiniz için dudak uçuklatıcı bir ceza yiyebilirsiniz. Bunlara yaya yolları öncelikleri, dur tabelalarını falan da katarsanız olay bayağı bir çetrefilli.

Vatandaşın Polisin görevini yapmaması gerektiğini ben de düşünüyorum. Zira teoride polisi bağlayıcı yasalar var, sınırları belli. Yani, günün birinde milletçe aslen hiç de haketmediğimizi düşündüğüm yüksek medeniyet seviyesine ulaşırsak, polisin sınırları belli olacak. Vatandaşın sınırı nedir peki? Benim tanımadığım bir bireye neden güvenmem ve kötülüğümü istemeyeceğine inanmam gerekir ki? Mahremimi koruyacağına neye binayen güvenebilirim? Elindeki kayıtın başka işlerde, belki bir şantajda kullanılmayacağını bilebilir miyim? Bilemem...

Bunun dışında Esk. Yolu 70km kuralına ben de kılım ve uymuyorum. Genel olarak hiç bir hız sınırı kuralına uymuyorum hatta. Ama adam oraya yazmış, ceza yersem diyecek lafım yok. Ancak 70km kazaya sebebiyet verdiyse gene kızmanız gereken kazayı yapandır. Zira alete yaklaşırken ben de sol şeritte 75 ile falan gidiyorum. Hoş ayna kontrolü sürekli yapıyorum. Biri uçarak gelse anında kaçarım da, yetenekli bir şoför olmayabilirdim veya dalgın olabilirim. Trafikte herkesin birbirinin hatasını telafi edebilecek şekilde araç kullanması gerekir. O yolda yüz tane tabela var. 70km yazan yerde 120km ile gidiyorsan, önüne bakacaksın. Önünü göremiyorsan basmayacaksın. Size çarpanın açıklanabilecek yanı yok. Orada hız sınırı 120 olabilirdi ve o an o araba bozulmuş, sağa kaçmaya çalışıyor, o sırada 70km'ye düşmüş olabilirdi. Tüm bunları gözleyerek araba kullanmıyorsanız, şoför değilsiniz zaten. Kısaca size çarpan şoför değilmiş. Bunun için hız sınırını suçlamayın derim. Hoş gene orada 70km sınırı çok saçma ama, başınıza gelen tamamen size çarpanın şuursuzluk ve beceriksizlik eseri...

• Ankara Yozgat Bulvarı Hız Sınırı 50 km,Ankara İstanbul Yolu Hız Sınırı 70 km,Ankara Eskişehir Yolu Hız Sınırı 70 km,Ankara Konya- Samsun Yolu Hız Sınırı 70 km

Protokol Yolu 90 km, NEDEN ?

Bu saydıklarım arasında en düz ve şeridi en fazla yol Yozgat Bulvarı, sonra da Ankara İstanbul yoludur.Protokol yolu hem çok virajlı hem de yayaların karşıdan karşıya geçmek için kulandığı bir güzergahtır yer yer. Diğerlerinden en fazla riski bu bölge taşır, peki neden burada hız sınırı 90 km, bana bunun mantıklı açıklamasını yapabilecek olan var mı ?

Devlet dediğin ciddiyet ister, bir tarafa 70, bir tarafa üstelik en virajlı ve sıkıntılı yola 90 dersen ben bunu sorgularım.

Yozgat Bulvarı otobandan farksız, buradaki hız sınırı 50 km, mantığı ne ! Bu yolda kimse 50 ile gitmez, GİDEMEZ, GİTSEN ÇOK CİDDİ KAZA YAPARSIN. Ama gel gör ki nadir de olsa polis bu yolda pusu kurar, ceza yazar, NEDEN, TRAFİĞİ DÜZENE SOKMAK İÇİN Mİ, SANMIYORUM.

Sabahın 06: 00 sında Şaşmaz ile Yenimahalle Köprüsü arasındaki ortalama hızı hesaplayıp YOK EFENDİM SEN HIZ SINIRINI % 30’dan fazla aştın diyerek 300 kusur milyon ceza neden gönderilir ? Halbuki hız sınırı sadece 20 km aşılmıştır, hız sadece 90 km’dir sabahın 06:00’sında BOMBOŞ, YAYAYA KAPALI, İNİN CİNİN TOP OYNADIĞI YOLDA,

Bu kural mı trafiği düzene sokacak ?

• Bir sistem yapmışlar yarım yamalak, vatandaşın ambulansa yol verdiği ve ceza yediği bir ülkede yaşıyoruz. Orada oturan dangalak vatandaşın kırmızı da geçtiğini görüyor, ambulansa yol verdiğini görmüyor, yazıyor cezayı. Madem kamera koydun, ambulans geldiğinde kırmızı ışığı yeşile otomatik çevirecek sistemi öngörmeliydin, ya da ambulansta bir sensör olmalıydı, ışık otomatik olarak yeşiledönmeliydi. Sonra vatandaş uğraşacak, savcılığa gidecek, ben ambulansa yol verdim diyecek, derdini anlatmaya çalışacak, hizmetlinin, savcının ağız kokusunu çekecek, vaktini harcayacak, adam görevini yapacak ama karşılaşması muhtemel muamelere bak.

Kimse kusura bakmasın Türkiyedeki özellikle son dönemde gelen trafik kuralları tamamen CEZA KESMEYE YÖNELİK, ÜLKE POLİS DEVLETİ OLDU, her yerde çevirme, kimlik kontrolü, hepsi tirişkadan.

Biz demiyoruz ki şehir içinde yayanın olduğu yerde 70-80 bas, uzun yola çıktığında ibreyi 200’e daya, aksine 30 ile gitmen gereken yerde 30 ile git, şehir içinde yayanın olduğu yerlerde 50-60 ı geçme, YAYALARA DİKKAT ET, ÖNGÖRÜLÜ ARAÇ KULLAN, adam şehir içinde çocukların, insanların çokça olduğu yerde duramayacağı şekilde hızlı araç kullanıyor, ondan sonra yok çocuk yola atladı, yok yaya yola fırladı, la fontaine masallarına başlıyo, çocuk yola atlar kardeşim, sen dikkat edeceksin, yaya dalgın olabilir, insanlık hali, sen dikkat edeceksin, ona göre araç kullanacaksın, sokak arasında 30 ile gideceğin yolda 60 ile gidersen konuşmayacaksın vıdı vıdı.

Neyse, umarım yanlış anlaşılmamışımdır. Ben aracınızı yavaş ya da hızlı kulanın demiyorum, durumun gerektirdiği şekilde kullanın diyorum.Örneğin yavaş gitmek dikkatli gitmek demek değildir, keza 20 ile gidersin, hatalı çıkış yaparsın, aracı tırın altına sokarsın, al sana ölümlü kaza. Ya da 30 ile gideceğin yolda 70 ile gidersin, aşırı hız yapmış olursun, vs…

Trafik Kuralları İNSANLARA İŞKENCE ETMEK VE İNSANLARI KURALLARDAN SOĞUTMAK İÇİN DEĞİL, TRAFİĞİ DÜZENE KOYMAK VE İNSAN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK İÇİN VARDIR.

Kurallara saygı duymak için saygı duyulacak kurallar yapmasını bilmek gerek.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.