2018 HAZİRANDA ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSİ OLARAK MEZUN OLDUM. İŞ ARADIM UZUN SÜRE,SÜREKLİ ASKERLİĞİ BAHANE ETTİLER. ASKERLİĞİ YAPTIM GELDİM BU SEFER TECRÜBELİ MÜH İSTİYORLAR.
ARTIK ÜYE OLMADIĞIM İŞ İLANI YAYINLAYAN SİTE,İNTERNET ÜZERİNDEN BAŞVURMADIĞIM İLAN KALMADI.
ÖĞRENCİYKEN STAJ BULMAKTA BİLE FAYDASI OLMAYAN EMONUN,ŞİMDİ İŞ BULURKEN BİR FAYDASI OLUR MU? BU AİDAT YAMYAMLARININ ELİNE DÜŞMEK İSTEMİYORUM AMA BAŞKA ÇAREM YOK GİBİ.
KISACASI EMO(ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI)NUN İŞ BULMA KONUSUNDA YARDIMCI OLUR MU? EMO SAYESİNDE İŞ BULDUM DİYEN BİR MÜHENDİS FORUM ARKADAŞIM BÜYÜĞÜM VAR MI? YOL GÖSTERECEK,TECRÜBESİNİ PAYLAŞACAK BİR BÜYÜĞÜM VAR MI?
10 kişilik ilana 10.000 kişinin başvurduğu sitelerden iş bulmayı beklemek dünyadaki en saçma şey.
hele birde tecrüben ya da o meslekle alakalı bir yetkinliğin yoksa imkansız.
Emo ya üye olursan bir daha çıkamazsın ve ömür boyu aidat ödersin. Çok ama çok ama çok çok iyi düşün derim. Defalarca düşün. Ayrıca bana zamanında iş miş bulamadılar.
hangi üni hocam?
Büyüklük demeyelim ben de senden pek büyük sayılmam ben de 2017 mezunuyum. Askere gittim geldim. Geldiğim gibi bir işe başladım 5-6 aydır çalışıyorum. Yapacak bir şey yok arayacaksın sağa sola başvuracaksın kendini geliştireceksin. En önemlisi ben mühendisim demeyeceksin. Yani ben mühendisim şu maaşı almalıyım falan vs. dersen kaybedersin. Ortalık mühendis kaynıyor. İlk basamakta düşük bir maaşla başlayacaksın zamanla artacaktır zaten.
Ve ekstra bir tavsiye, kesinlikle iş arama döneminin ve işsizliğin zevkini çıkar. İşe başladıktan sonra çalışmanın ne kadar boktan bir şey olduğunu anlayacaksın. Komik paralara milyonluk işler yapacaksın ama 2-3 kuruş verecekler sana bunlar canını sıkacak.
Sanmıyorum. Orada da fazlasıyla üye var
hgwxx/7
kullanıcısına yanıt
beni de en çok sıkan şey işe yaramayacak olan bir kuruma ömür aidat vermek,uzun süredir düşünüyorum.üye olmayacam sanırım,işsizliğe devem tavsiyeniz ve ilginiz için çok teşekkür ederim.
S.Vettel
kullanıcısına yanıt
EMONUN AÇILMIŞ HALİNİ PARANTEZ İÇİNDE YAZMIŞTIM AMA BİLGİLENDİRDİĞİNİZ İÇİN DE TEŞEKKÜRLER
Santiago Munez
kullanıcısına yanıt
farklı farklı bi sürü siteye üye oldum,başvuru yapıyorum,alternatif ne yapabilirim ki? bir tanıdık,bir dayımız,sağlam referansımız da olmadan tecrübesiz mühendis gerçekten işsizliğe mahkum
kızgın boğaK
kullanıcısına yanıt
izmirden mezunum hocam
mesutbaba12
kullanıcısına yanıt
ben 93lüyüm sanırım yaşımız aynı,ben baya zaman kaybı yaşadım da. askerden geldim ben de hala işsizim. yani şuan sadece kendimi geliştirmek tecrübe kazanmak amacım.
öyle ego sahibi bir insan değilim,kendimi biliyorum,tecrübe edininceye kadar en azından köprüyü geçinceye kadar her şey kabulüm,bu bu işleri yapmam diyecek bir lüksüm yok. durumun farkında olan bir işsizim şuan
crazywinner3
kullanıcısına yanıt
staj bile bulamamışlardı bana umarım diğer üyeler odanın imkanlarından faydalanıyordur
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme