sevildi mi bilmem ama ben sevmedim, çünkü çok karışık
tabikide sevildi ... harika bir oyun Empire Total War
İlk çıktığında bana çok karışık geldiğinden (MTW2'ye alışkanlıktan olsa gerek) 3-4 ay oynayamamıştım. PC'de yüklü bir şekilde duruyodu sadece. Sonra gaza geldim bir girdim bir daha çıkamadım öyle söyliyim. Seslerde problem yaşanıyor bazen ama yinede güzel bir oyun. Alışmak mesele.
quote:
Orijinalden alıntı: legolas165
İlk çıktığında bana çok karışık geldiğinden (MTW2'ye alışkanlıktan olsa gerek) 3-4 ay oynayamamıştım. PC'de yüklü bir şekilde duruyodu sadece. Sonra gaza geldim bir girdim bir daha çıkamadım öyle söyliyim. Seslerde problem yaşanıyor bazen ama yinede güzel bir oyun. Alışmak mesele.
sanırım ben o 3-4 aylık evredeyim :D hiç açasım gelmiyor oyunu
quote:
Orijinalden alıntı: KoSeKu3
quote:
Orijinalden alıntı: legolas165
sanırım ben o 3-4 aylık evredeyim :D hiç açasım gelmiyor oyunu
Cesur Yürek-Son Samuray filmlerini falan izle. İyi gaza gelirsin
Ben de sevemedim mtw2'ye pek benzememesinden dolayı. Arada bi girip oynamayı deniyorum ama yok olmuyo
Oyun süper ama detaycılar için.bu kadar detay olması oyunda insanı sıkıntıya getiriyor.
quote:
Orijinalden alıntı: 1337-Killa
Oyun süper ama detaycılar için.bu kadar detay olması oyunda insanı sıkıntıya getiriyor.
Detaymı dedin hocam. Ne detayı. Sen eğerki ETW dakilere detay diyorsan Paradox un yaptıklarına hiç yaklaşma.. Millet detaylar yok diye eleştiriyor sende çok fazla detaylı demişsin.
Harbiden xD HoI2 yi ilk açtığımda hazırlık bölümlerini falan oynamama,forumlardan falanda azbiraz bilgi sahibi olmama rağmen oha demiştim.Geçen HoI3ün ekran görüntülerini gördüm yine oha dedim.
quote:
Orijinalden alıntı: Tom006
quote:
Detaymı dedin hocam. Ne detayı. Sen eğerki ETW dakilere detay diyorsan Paradox un yaptıklarına hiç yaklaşma.. Millet detaylar yok diye eleştiriyor sende çok fazla detaylı demişsin.
quote:
Orijinalden alıntı: KoSeKu3
sevildi mi bilmem ama ben sevmedim, çünkü çok karışık
isin zor evlat
quote:
Orijinalden alıntı: Tom006
quote:
Hiç stratejilerle aram yok bilemiyorum kusura bakmayın.o zaman detay değilde karışık desem daha iyi olur.oyunu indirdim kurdum ve sildim çünkü.
MTW 1 den bu yana bu serinin bütün oyunlarını oynadım.İlk oyunu tamamen çözdükten sonra tiryakisi olmuştum.Ardından Roma ve MTW 2 ve çeşitli eklentiler geldi.Büyük bir hevesle ETW'yi bekledim.Gittim orijinalini aldım.Zira ilgimi çeken bir dönemdi 18.yy...
18 yy. dünyasını ve savaşlarını yönetmek çok ilgimi çektiği halde oyundaki bir takım teknik hatalar bir süre sonra beni soğuttu.Açıkçası önceki oyunlara göre biraz daha farklı yönleri olan,oynanışında ve arabiriminde ufak tefek farklar olan bir oyun.Tabii ki genel çatısı alıştığımız tipik Total War tarzında.Çok fazla,aşırı detaylı bir oyun olduğunu söyleyemem.Mesela bir HoI çok daha detyalı bir oyun.Çok daha karmaşık bir oyun sistemi var.
Bu tarz oyunlar sabır ve ilgi isteyen oyunlardır.Mesela benim TW. oyun campaignlerim bazan aylar sürerdi.Her bir detayı herşeyi kontrol altına alırsanız doğal olarak her turn düşünmeniz gereken yüzlerce ayrıntı oluyor.Kimileri için çok sıkıcı olan bu durum kimileri içinde oyunun bu kadar sevilmesinin nedenlerinden biri.
Kısacası ETW aslında çok güzel bir oyun.Ama benim gibi yıllardır bu serinin takipçisi olan biri için sanki bir şeyleri eksik kalmış gibi geldi.Açıkçası eski TW lara yaşadığım coşkuyu bu oyunda yaşayamadım.Tabii ki tamamen kişisel bir yaklaşım.Oyunun hakkını yemek istemem.
Bence sevildi ama beklenilen etkiyi yapamadı bana göre
quote:
Orijinalden alıntı: LokmanHekim
MTW 1 den bu yana bu serinin bütün oyunlarını oynadım.İlk oyunu tamamen çözdükten sonra tiryakisi olmuştum.Ardından Roma ve MTW 2 ve çeşitli eklentiler geldi.Büyük bir hevesle ETW'yi bekledim.Gittim orijinalini aldım.Zira ilgimi çeken bir dönemdi 18.yy...
18 yy. dünyasını ve savaşlarını yönetmek çok ilgimi çektiği halde oyundaki bir takım teknik hatalar bir süre sonra beni soğuttu.Açıkçası önceki oyunlara göre biraz daha farklı yönleri olan,oynanışında ve arabiriminde ufak tefek farklar olan bir oyun.Tabii ki genel çatısı alıştığımız tipik Total War tarzında.Çok fazla,aşırı detaylı bir oyun olduğunu söyleyemem.Mesela bir HoI çok daha detyalı bir oyun.Çok daha karmaşık bir oyun sistemi var.
Bu tarz oyunlar sabır ve ilgi isteyen oyunlardır.Mesela benim TW. oyun campaignlerim bazan aylar sürerdi.Her bir detayı herşeyi kontrol altına alırsanız doğal olarak her turn düşünmeniz gereken yüzlerce ayrıntı oluyor.Kimileri için çok sıkıcı olan bu durum kimileri içinde oyunun bu kadar sevilmesinin nedenlerinden biri.
Kısacası ETW aslında çok güzel bir oyun.Ama benim gibi yıllardır bu serinin takipçisi olan biri için sanki bir şeyleri eksik kalmış gibi geldi.Açıkçası eski TW lara yaşadığım coşkuyu bu oyunda yaşayamadım.Tabii ki tamamen kişisel bir yaklaşım.Oyunun hakkını yemek istemem.
Oyunun eksik tarafı yetersiz diplomasi seçeneklerinden ve mantıksız tekliflerden kaynaklanıyor.Rome'dan beri diplomaside gelişme bekliyorum ama grafik ve deniz savaşlarına yöneldiler nedense.Şu oyunun diplomasi seçenekleri böyle bir oyuna göre çok yetersiz,bilmiyorum hala neden başka şeylerle uğraşıyorlar..
Bu oyunun müdavimleri için grafiklerin high-end olması gerekmiyor.Medieval 2 ayarında grafiklere sahip ancak çok daha gelişmiş bir diplomasi kısmı olan bir ETW'yi buna tercih ederdim açıkçası.Ama teknik sorunlar yamalarla giderildiği için yine piyasadaki en iyi strateji oyunudur bence.
Ben pek sevemedim nedense seslerdeki sorunlar bazı teknik hatalar ve niyeyse eski tw serilerindeki atmosferi yaşatamayan oynanış.TW serisinin en sevdiğim oyunu roma dır antik çağa çok meraklıyım ondandır belki.Roma dan sonra Medieval gelir keşke Roma tw 2 çıksa çoşardım harbiden
Ya ben Total War serisinden hiç birşey anlamadım. Strateji olarak bir Age Of Empires bildiğimiz için çok karışık geldi.
quote:
Orijinalden alıntı: Mens Rea
quote:
Orijinalden alıntı: LokmanHekim
Oyunun eksik tarafı yetersiz diplomasi seçeneklerinden ve mantıksız tekliflerden kaynaklanıyor.Rome'dan beri diplomaside gelişme bekliyorum ama grafik ve deniz savaşlarına yöneldiler nedense.Şu oyunun diplomasi seçenekleri böyle bir oyuna göre çok yetersiz,bilmiyorum hala neden başka şeylerle uğraşıyorlar..
Bu oyunun müdavimleri için grafiklerin high-end olması gerekmiyor.Medieval 2 ayarında grafiklere sahip ancak çok daha gelişmiş bir diplomasi kısmı olan bir ETW'yi buna tercih ederdim açıkçası.Ama teknik sorunlar yamalarla giderildiği için yine piyasadaki en iyi strateji oyunudur bence.
mtw2 de MISIRLA alliance imzaliyorum bi sonraki tur saldiriyor
Sevildi ama beklenen ilgiyi göremedi. Ben bile serinin bütün oyunlarını oynamama rağmen, çok uzun süre başında kalamadım açıkçası. Bunda etkili olan biraz da oyun ilk çıktığında bir sürü bug'ı olmasıydı. Bi de benim şahsi görüşüm, "bu tarz oyunlara" daha çok kılıç kalkan vs. türevi silahların yakışması. Yani daha çok eskileri anlatması. Teknoloji günümüze yaklaştıkça çektiği ilgi azalıyor bence. Şimdi düşünün Empire Total War'un lazer silahlarıyla oynanan 2400 yıllarında falan geçen bir sürümü olsa oyunu oynayan kitle de buna oranla düşecektir...
Bana kalırsa sevildi ama kimse oyundan istediğini tam olarak alamadı. Bu yüzden biraz hayal kırıklığı yaşadı. Kaç tane patch çıktı ama en basit sorunlar bile çözülememiş diye duydum. O yüzden açıp oynamıyorum bile.