Bildirim
En cimri yerli tüketim dizel ??
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
hiçbir araba %100 yerli degil ki. her markanın başka ülkelerle bir alakası var veya hem türkiyede hem başka ülkelerde üretimi var.O zaman fıat al derim baya başarılı -
İmzamdaki aracın %98i yerli o km dizeli tavsiye ederim ya da çok düşük kmli 2.el dizel -
Citroen C3 1.4 92bg HDI
Bana göre Türkiyede en az yakan araba , performansıda çok iyi.
Arabanın ve motorun ufak göründüğüne bakmayın kaputun altında çılgın bi canavar yatıyor -
accent era 110 bg dizel. tüketim düşük tüm dizellerin düşük. ama kafandaki düşünceyi az çok tahmin ederek şunu söyleyebilirim "hayallerinde kurguladığın araç diğerlerinden çok farklı değil" yani günümüzde neredeyse tüm dizeller yakıt açısından çok iyi. ha 1 damla 2 damla daha az yaksın dersen onu bilemem. -
clio symbol diye biliyorum 100 kmde 3.5 lt yakıyormuş -
1.4 tdci fiesta
seat ibiza -
quote:
Orjinalden alıntı: 34birkaN61
Citroen C3 1.4 92bg HDI
Arabanın ve motorun ufak göründüğüne bakmayın kaputun altında çılgın bi canavar yatıyor
Soran arkadaş YERLİ diyor.
1.5 dci renault motoru yada 1.3 multijet fiat motoru. Kullandığımı söyleyeyim. renault motoru sessiz ve yağ gibi akıyor. Bakım, servis ve parça ücretlerinin uygunluğunu söylemeye gerek yok. Fiatın motorunu kullanmadım. -
quote:
Orjinalden alıntı: oguz1
quote:
Orjinalden alıntı: 34birkaN61
Citroen C3 1.4 92bg HDI
Arabanın ve motorun ufak göründüğüne bakmayın kaputun altında çılgın bi canavar yatıyor
Soran arkadaş YERLİ diyor.
1.5 dci renault motoru yada 1.3 multijet fiat motoru. Kullandığımı söyleyeyim. renault motoru sessiz ve yağ gibi akıyor. Bakım, servis ve parça ücretlerinin uygunluğunu söylemeye gerek yok. Fiatın motorunu kullanmadım.
Pardon :-)
Şuan annemde 1.3 multijet grandepunto var 75 beygir dizel.
Araba bana göre çok yakıyor ama 1.3 90beygirlik olsa o kasaya göre daha az yakıt tüketimi olur fiat markası açısından.
-
bir arkadas c4 yazmısta citroenler yerli uretim degil bizde c5 aldık şu an gemide :D eli kulagında geliyor 1.6 hdi 4.7 lt yakıyormuş bakalım 1-2 haftaya gelcek deneyeceğim gerçekmi.
yerli üretim en az yakan araba yeni symbol 3.7lt falan yakıyo diye biliyorum. eskisi de bizde var oradan biliyorum 4.5 yakıyo yeni clio da 4.4 var oda vardı biliyorum. -
cevap bence gayet net multijet motorlar sanırım f\p olarak ve ülkemizde hem yaygın bakım servis hemde yakıt tasarrufu bakımından 1 numara.
bunu fanatikliğimden değil izleminlerimden söylüyorum.Bizde mjet motor kullanıyoruz eğer alie içinse ideal tabiki fazla performans beklenemez ancak yakıt konusunda da çoğu aracı geçer.Fiat multijet motoru 34birkaN61'ın de dediği tarzda bir düzenleme yapılsa hem performansa cevap verebilir hemde yakıtta birazdaha düşüş olabilir.1.3 motorlar biraz basit kalıyor ama bize yetiyor bagaj full dolu + 4 kişi ile İzmir Bozdağ'a tırmanabiliyoruz.Aile için ideal olabilir Ama dediğim gibi çokta performans beklenemez.
inşallah tarafsız yazdığım taraflarınızdan anlaşılır. -
en az yakan yeni symbolun dci motorudur -
quote:
Orjinalden alıntı: emregulec_1905
en az yakan yeni symbolun dci motorudur
katılıyorum -
Yeni sembol -
fabrika verilerine pek de aldanmayın...az yada çok yakabilirsiniz bu değerlerden...
tamamen kullanıma bağlı...
ancak 1.5 tonluk c5 dizelin 4.7 litre yakması zor ihtimal...oldukça kasmak gerekir tutturmak için...
az yakan aynı zamanda güçlü olan motor deniyorsa eradaki 1.5 CRDİ 110 ps tek geçerim.. -
quote:
Orjinalden alıntı: rocky_m5
1.4 tdci fiesta
seat ibiza
1.4 tdci fiesta demeyin. içim gidiyor o arabaya. -
Symbol dci yada linea multijet düşünülebilir. -
quote:
Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee
accent era 110 bg dizel. tüketim düşük tüm dizellerin düşük. ama kafandaki düşünceyi az çok tahmin ederek şunu söyleyebilirim "hayallerinde kurguladığın araç diğerlerinden çok farklı değil" yani günümüzde neredeyse tüm dizeller yakıt açısından çok iyi. ha 1 damla 2 damla daha az yaksın dersen onu bilemem.
symbol ve era arasında kaldım. hemen karar vermek istemiyorum.
era hakkında fazla bilgim yok. onu araştırmaya başladım.
renault ise artık beni kendinden soğutan bir firma oldu. her sene de bir şeylerden çalmasın beeee.
-
1,3 multijet Albea kullanıyorum şu an şirket işleri için. Antalya da, Sadece şehir içi. Depo Yaklaşık 100 TL ye doluyor. (Eurodizel). Şuanda Km 620 ve henüz kırmızı işik yanmadı. Görünen o ki, kırmızı ışık yaklaşık 700 KM civarında yanacak. Bu da 140 kuruş luk yakıt demek. Bence bundan iyisi şamda kayısı şehir içi için.
Ama 110 BG lik ERA nın belki biraz fazla yakması na rağmen, performansının iyi olması çok daha fazla göz dolduruyor bana göre.
Ne eski ne de yeni SYMBOL u hiçbirzaman tutmadım. Tabii tip olarak. Eskisinin stabil sürüş sıkıntılarıda vardı bana göre. Yaklaşık 4 yıl eski şirketimde iken kullanmıştım. Ama yakıt ekonomisi konusunda tüm dizeller gibi symbol lerde gayet iyi.
www.limonsigorta.com
-
quote:
Orjinalden alıntı: oluşumbilgi
1,3 multijet Albea kullanıyorum şu an şirket işleri için. Antalya da, Sadece şehir içi. Depo Yaklaşık 100 TL ye doluyor. (Eurodizel). Şuanda Km 620 ve henüz kırmızı işik yanmadı. Görünen o ki, kırmızı ışık yaklaşık 700 KM civarında yanacak. Bu da 140 kuruş luk yakıt demek. Bence bundan iyisi şamda kayısı şehir içi için.
Ama 110 BG lik ERA nın belki biraz fazla yakması na rağmen, performansının iyi olması çok daha fazla göz dolduruyor bana göre.
Ne eski ne de yeni SYMBOL u hiçbirzaman tutmadım. Tabii tip olarak. Eskisinin stabil sürüş sıkıntılarıda vardı bana göre. Yaklaşık 4 yıl eski şirketimde iken kullanmıştım. Ama yakıt ekonomisi konusunda tüm dizeller gibi symbol lerde gayet iyi.
www.limonsigorta.com
albea'nı mercedes olarak binmeye devam et ama yeni symbol'den şuan az yakan araç yok yeni symbole binip albea'ya binince arada ki farkında görürsün
iyigünler..
Benzer içerikler
- suzuki swift yorum
- arkadan itişli arabalar
- dfm succe
- vti motor nedir
- en iyi 60 amper akü
- renault logan
- en az yakan arabalar
- uçan araba fiyatları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X