Şimdi Ara

En çok taşımacılık yapan kargo firmaları açıklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
4.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En çok taşımacılık yapan kargo firmaları açıklandı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yayımlanan 2023'ün ilk 6 ayını kapsayan Türkiye Posta Sektörü Pazar Verileri Raporu'na göre kargo sektöründe posta kolisi veya posta kargosu şeklindeki gönderilerin sayısı, 2022’nin ilk 6 ayına kıyasla yüzde 19 arttı. E-ticaret hacminin büyümesi, kargo gönderileri sayısı ve gelirlerinde artışa neden oldu.

2023'ün ilk 6 ayında 598 milyon kargo taşındı

Posta kolisi ve posta kargosu şeklinde nitelendirilen gönderilerinin sayısı yıllar itibarıyla artış eğilimini sürdürdü ve geçen yılın ilk yarısı itibarıyla 598,1 milyonu aştı. Bu gönderilerin yaklaşık %72’si şehirlerarası gönderilerden oluştu. 2023’ün ilk 6 ayında posta kolisi ve posta kargosu gönderilerinden 22,2 milyar TL gelir elde edildi.

Posta kolisi/kargosu gönderilerinin yüzde 66’sı 2 kg ve altında gönderilerden oluşurken, yüzde 33’ü 2 kg’dan fazla ve 20 kg’dan az gönderilerden oluştu. 20 kg’nin üzerindeki kargolar ise yüzde 1’lik gönderilerden oluştu.

Ayrıca Bkz.FedEx, Amazon ile rekabet edebilmek için yeni bir e-ticaret platformu kuruyor

Kargoların yüzde 42’si göndericiden teslim alındığı günün ertesi gününde alıcıya teslim edildi. Yüzde 35’i ise teslim alındıktan iki gün sonra edildi. Yüzde 2,5’i ise aynı gün içerisinde teslim edildi.

2023’ün ilk 6 ayında en çok kargo taşımacılığı yapan şirketler
    Posta/Kargo Firması Yüzdelik Pay
    Trendyol Express 25,3%
    Aras Kargo 15,1%
    Yurtiçi Kargo 14,7%
    Sürat Kargo 13,6%
    MNG Kargo 8,2%
    PTT 7,6%
    Hepsijet 5,8%
    UPS 1,9%
    Diğer 7,9%

Posta/kargo şirketi sayısı 46'ya yükseldi

2023 yılı Temmuz ayı itibarıyla BTK tarafından yetkilendirilerek posta taşımacılığı hizmeti sunan posta/kargo şirketi sayısı 46’ya yükseldi. 2023’ün ilk 6 ayında posta ve kargo şirketlerinin gelirleri, önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık iki katına çıktı ve yaklaşık 25,3 milyar TL olarak belirlendi. Sektörde bu dönemde 1,5 milyar TL yatırım yapıldı. İstihdam edilen çalışan sayısı ise 97 bini aştı.

Posta kolisi ve posta kargolarının ardından en çok gönderimi yapılan posta türü ise haberleşme gönderileri oldu. 2023’ün ilk 6 ayında 220,3 milyon adet haberleşme gönderisi taşındı.

2023 yılında posta/kargo sektöründe BTK’ya yaklaşık 7 bin 600 şikayet iletildi. Bunlardan şube, acente ve personel şikayetleri 6 bin 150 adet ile ilk sırada yer alırken, gönderilerin geç teslimine ilişkin şikayetlerin sayısı ise 2 bin 227 adet ile ikinci sırada yer aldı. Şikayetlerin yüzde 9,6’sını ise ise kayıp/çalıntı şikayetleri oluşutrdu.

Kaynak:https://www.btk.gov.tr/uploads/pages/posta-sektoru-pazar-verileri-raporu/pazarverileri-2023-1-rev.pdf

• Kolay Gelsin, TrendyolExpres ve Hepsijet benim için en az sıkıntı yaşadığım firmalar. Kolay Gelsin ile sanırım sadece 1 kere yaşadım sorun. Ki baya baya yılda 100 kere kullanıyorumdur. MNG ve Sürat en çok sorun yaşadığım firmalar. Tabi şube önemli. Bazı yerde şube işini iyi yapar bazı yerde yapmayabilir.
  • yurt içi kargonun benim oturduğum semt aktepe de şubesi var onun için olası bir evde bulamama durumuna karşı daha uzak şubeye gitmemek için ekseriyetle yurtiçi kargoyu tercih ediyorum. teşkilatlanması bence daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbatrosD.IIIFazılBey -- 15 Ocak 2024; 16:10:3 >
  • trendyol express satıcılar vermese hiç tercih edilesi bi firma değil. saçma sapan güzergahları var. bolu ili istanbulla ankara arasında. ankaradan bi kargo gelecek olsa istanbula gidiyor ordan boluya geliyor. birde diğer firmaların 1 günde getirdiği kargoyu 3 4 günde zar zor getiriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the guardian14 -- 15 Ocak 2024; 16:11:22 >
  • Aras nasıl 2. Gelmiş hayret doğrusu genelikle yurtiçi tercih edilir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • AGT nasıl olmaz canımız ciğerimiz.

• Ptt ye şaşırdım. Uzak durulması gerek.
    Yurtici kargo ağ olarak çok daha kaliteli bence.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yurtiçi Kargo pazar payında Aras Kargo'nun gerisine düşmüş şaşırdım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Trendyol express, trendyol da yaşanan kargo sıkıntılarını bir hayli giderdi.

• ptt kargonun emekliye ayrılması gerekiyor.

• Bir de evde olduğunuz halde "geldik bulamadık" şeklinde en çok taşımamacılık yapan kargo şirketleri var.

Bu arada kusurlu olmayan ürünlerin iadesi için kargo ücretlerini alıcılar ödemeye başladığında bu oranlar ciddi oranda değişecek bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 15 Ocak 2024; 17:10:16 >
  • Allah mng ye mecbur bırakmasın

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AlbatrosD.IIIFazılBey kullanıcısına yanıt

Genel anlamda evet YK daha sistematik, düzgün, kurumsal çalışıyor.

• Türkiye'de hizmet kalitesi olarak:

1. Kolay Gelsin (Amazon)
    2. Trendyol Express
    3. Yurtiçi Kargo

Mecbur kalınmadıkça bunlar dışında kargo şirketi tercih edilmemeli diye düşünüyorum. Aras Kargo'nun şehir içi kargomu benim itip kakmamla 5 günde teslim etmesini unutmam.

• 20 tl ürün için 40 tl kargo parası ödenir mi ? burada asıl çözümlenmesi gereken ürün değerinin kargo değerinin altında olmasında yatan çarpıklığı gidermek değil mi ?

bana ne en çok taşıma yapan kargo firmasını, bence kargoyu müşteriye en iyi hizmet ve bu hizmeti çok uyguna getiren firmayı araştırın. Sonuç mu hiçbiri

• Hayatta bu tabloya inanmam günün 10 saati dışarıda çalışırım bir çok mahalleye girer çıkarım trendyol expresi çok nadir görürüm.

• Kolay Gelsin, TrendyolExpres ve Hepsijet benim için en az sıkıntı yaşadığım firmalar. Kolay Gelsin ile sanırım sadece 1 kere yaşadım sorun. Ki baya baya yılda 100 kere kullanıyorumdur. MNG ve Sürat en çok sorun yaşadığım firmalar. Tabi şube önemli. Bazı yerde şube işini iyi yapar bazı yerde yapmayabilir.

• Ptt bürokratlara, emekli vekillere arpalık kapatılması lazım. Gerçi 25 yıldır bu herifler özel şirketlerede, kamu kaynaklarını yedirmeyi göğe çıkardılar.

• PTT şubesi çok fazla ulaşamayacakları yer yok ama teknoloji/denetim/yönetim/fikir/zihniyet/başarı,hırs, vb... hiç bir şey yok. özel şirketlerin elinde olsa lider olur.

• Hepsijet şaşırttı

• Kolay gelsin, Mng ve hepsijet harici hepsi çöp. Mng’yi DHL aldığından beri çok hızlı. Zaten kolay gelsin ve hepsijet hep hızlıydı diğerleri çöppppp

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.