Şimdi Ara

En etkili kilo verme yöntemi sizce nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
7.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kendinizden pay biçerek bu zamana kadar en kolay nasıl kilo kaybettiniz?

• Sıkı bir diyet+yürüyüş+bisiklet bu şekilde 6 ayda 20 kilodan fazla verdim
  • aşık ol, sonra terketsin seni, 3 haftada 6-7 kilo garanti
  • Rejim+ haftanın 7 günü spor. 3 ayda 18 kilo verdim ve hala vermeye devam ediyorum.
  • http://www.diyet.in/su_diyeti.html

ne kadar doğrudur bilmem.
  • sürekli hareket, yani kalbinin belli bir hızdan aşağı düşürmemen ve az yemek düzenli yemek
    not:ben denedim yapamadım
  • Ya gerek yok onlara sen zaten neyin kalori yapıp yapmadığını biliyorsun. Bir kere beyaz ekmek yemek, kola içmek yok. Saat 18:00'dan sonra meyva hariç hiçbirşey yiyemezsin. Akşam yemeklerini de sadece salata yiyeceksin. Hamurda yasak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • geç bunları kilonla barış 70 kilo fazlalığım var da takmıyom ya zamanında verdikte ne oldu aman yarın okul var daha ne ya boşver kiloyu
  • ha ama 30-40 kilo verdm yattığım yerden belçikadan bişeyler getirtdik filan ama geri aldık mal gibi bakmadık kendimize
  • quote:

Orijinalden alıntı: akruban

aşık ol, sonra terketsin seni, 3 haftada 6-7 kilo garanti

2 ayda 10-15 kilo verdim garantidir ama platonik zamanlarımda sonra beraber olmaya başlayınca da formu korudum
  • Vücudundaki yağları arabanın deposundakı benzın gıbı dusunursenız.

Depodakı benzını azaltmak ıcın ya daha fazla gaz pedalına basarsın
    yada depoya daha az benzın koyarsın.

Gaza az basmak : Aşırı aldıgın kalorı kullanmadıgın zaman yağ olarak depolanır.
    Mesela benı zayıflatan bır seyden ornek vereyım.
    Eskiden çayı 2 şekerli içerdim. Günde 10 çay 20 şeker demek. Aşagı yukarı 100 gram demek.
    100 gram toz şekerde 387 kcal bulunuyor. Besinler.netten bakabılırsın.
    387 kcal gunluk harcadıgın enerjının % 20 demek
    Açık havada yarım saatlik bir koşu. 300 kalorilik bir harcama demektir. Gerisini sen dusun.

Birde hergun yarım saatlık yuruyus yaptınmı aşağı yukarı 600kcal gıttı bıle gunluk
    zaten gunde 2500-3000 kcal harcıyoruz. Vucud acıgı nerden karsılacak tapiki
    depoladıgı YAĞLARDAN. Ayrıca hafıfde olsa ağırlık çalışarak vücudu uyarmanın faydası oluyor.

Ayrıca spor yapınca vucud spor bıtsebıle 40 dk daha yağ yakmaya devam edıyormuş.
    Sık sık ve az yemekte metabolızmanı hızlandırır
    Ve beyın her zaman elının altında gıda oldugu ıcın sistemi(metobolizmayı) yavaslatmaz
    yag depolamayı dusunmez.

Ornek olarak
    Yagı evımızde damacanada bulunan yedekledıgımız sular olarak dusunursek.
    Biz devamlı sular kesıldıgınde ne yaparız evde damacana ıle ıhtıyac duducagımız
    zamanlar ıcın su saklarız vede daha az su kullanırız. Ama sular hiç kesılmesse
    Ne su saklarız nede kullandıgımız suyu azaltırız. Vücudumuzda gıdalar için aynı şeyi yapar
    yağ depolamaya gerek duymaz.

Yardımı olduysa ne mutlu bana.

edit: yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetkb -- 11 Ekim 2009; 13:11:52 >

• Ben daha yeni başladım.10 gün falan oluyor.Hergün 3.2 km koşuyorum 2 km yürüyorum.Tabi ilerde bunu arttırıcam.Tabi diyette lazım.Şeker ve tuzu kestim.Kepek ekmeği yiyorum her öğün 2 dilim.Şu Uno marka kepek ekmeklerinden alıyorum kare olanlardan.Akşam 19.00'daki yemekten sonra bir daha birşey yemiyorum.

10 günde 4 kilo verdim.

• Hızlı zayıflama sizi yanıltmasın

Zayıflamada amaç depolanmış yağları azaltmak(yakmak)tır.
    Yeterli gıda ve suyu almıyorsanız.
    ya vücudunuzdaki kaslar eriyordur yada su kaybına uğramışınızdır.
    Baskülde hafif görünürsünüz ama aslında kaybettiğiniz yağlar değil,
    kaslarınız sisteminizdeki su yani sağlığınızdır.

Ayrıca aşırı açlıkla yapılan diyet yukarıdakı örnekte verdiğim
    su kesilmesi örneğinde oldugu gibi
    Vücud gıda girmeye basşladıgında yine kıtlık olucak diye gıdaları yağ olarak saklamaya
    çalışır. Açlık olduğu için beyin sistemide yavaşlatmıştır.
    Buda diyetten önceki kilonuzu geçmek demek.
  • Ben Sırf Yemeği Azaltarak 8 Kilo Verdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rietveld

Ben daha yeni başladım.10 gün falan oluyor.Hergün 3.2 km koşuyorum 2 km yürüyorum.Tabi ilerde bunu arttırıcam.Tabi diyette lazım.Şeker ve tuzu kestim.Kepek ekmeği yiyorum her öğün 2 dilim.Şu Uno marka kepek ekmeklerinden alıyorum kare olanlardan.Akşam 19.00'daki yemekten sonra bir daha birşey yemiyorum.

10 günde 4 kilo verdim.

ben senin bu dediklerini yapsaydım gunde ortalama 1 kilo verirdim heralde. 6 gunde 2 kilo verdim ben. sadece 3 gun akşam 1 er saat yuruyuz ve 30-35 dk sauna ile koşu. akşam ekmeksiz sadece 1 2 dilim kepekli yemek. diğer ogunlerde sadece azaltılmış menü. yagsız ama az ekmekli.

şimdi kasmaya başlayacaım ama. hiç ekmeksiz gunde 2 3 dilim kepekli bi menu. hergune koşu ve yuruyuş ekleyecegim.

Açıkcası: enerji besinlerini azaltıp sporlada bedende ki fazla enerjiyi attınmı kilo gidiyo. benzin benzetmesi çok gusel :D

• aslında ben de düzenli spor ve az yiyerek 3 ayda 15 kg verdim ve ideal kiloma ulaşmıştım
    fakat sporu bırakınca az da yeseniz yine kilo alıyorsunuz yani spora alışkın bir vucut yapmayınca kilo alıyor
    fakat bu aralar tekrar başladım spora yemeği fazla kısmadım ama zaten çok da yemiyorum
    fakat gerçekten bünye çok önemli sanırım benim yaptığım sporu başka birisi yapsaydı sanırım 10 kg verirdi 1 ayda... çok zor kilo verip çok kolay alıyorum
  • Açıkçası diyete rejime hiç girme. Bir kibrit kutusu peynir, 2 zeytin, yağsız tavukla olacak iş değil zayıflamak.
    Kilo vermek te diyetin yeri daha az kilo almaktır.
    Ama amaç kilo vermek ise spor şart, başka çaresi yok.

Tavsiyem sıkı ve düzenli spora başla diete gerek yok. Tabi düzensiz, abur cubur ye gibi birşey de demiyorum. Beslenmen yine düzenli olsun.

Yürüyüş yapmayı düşünüyorsan 15-30dk yürüyeceksen hiç yürüme. Çünkü vücut o sürede anca ısınır, kalori yakmaya tam başlamaz.
    Ayrıca sporu yediğin öğünden en az 1 saat sonra yapmalısın, mide dolu iken vücut, enerjisinin büyük bir kısmını sindirime ayırır. Ne kadar spor yapsan verim alamazsın.

Tavsiyem kendine uygun olan günlere göre bir yürüyüş programı çıkart ve yukarıda dediğim gibi yürüyüş süresi 1-1,5 saat arasında olsun.
    Hergün akşam yemeğinden 1,5 - 2 saat sonra (bu kadar ara olmasının nedeni akşam yemeğinin diğer öğünlere nazaran daha ağır olması) düzenli ve setli bir şekilde şınav, mekik, ve barfiks çalış.
    Özellikle mekik, çoğu kimse mekiğin kilo vermede bir etkisi olmadığını düşünür, ama bilinçli ve düzenli bir programla mekiğin faydasını çok görürsün. Kolay gelsin.

• Diyet yerine sağlıklı beslenmeyi benimse bence çünkü bir yerden sonra diyet falan kalmıyor ortada daha fazla kilo alıyorsun. Bu konuda uzmanların söylediğine göre az az ama sık sık ye örneğin günde 6 öğün mesela öğlen yedin 2 saat sonra bir elma yada bir bardak süt fln ne bileyim :) yersin. Tabi bunun yanında her gün 1 saat tempolu yürüyüş ile kilo verebilirsin. Bu şekilde 2 ayda 18 kilo vermiştim
  • Sadece diyet yapmakla kilo vermek çok uzun sürer ve bu nedenle hemen cevap alamadıgını gormek insan psikolojisini olumsuz yonde etkileyerek kilo veremeyeceğim psikolojisine sürekler.Aşağıdaki tablo ortalama olarak bir insanın alması gereken günlük kalori değerleridir.Bu değerlerin %30 aşağısını almak ve en iyi kalori yakma aracı olan koşuyu haftanın en az 3 günü düzenli bir şekilde yapmak.Kilo vermenin %100 ve en doğru şeklidir.

9-12 yaş l 12-15 yaş l 15-18 yaş l 19-40 yaş

kız erkek l kız erkek l kız erkek l kız erkek
    2.200 2400 l 2500 3000 l 2300 3400 l 2000 2900

Bazı spor dallarında bir saatte harcanan kalori miktarları

Yüzme…………200 - 700 Kalori
    Kürek çekme………120 - 600 Kalori
    Kayak…………….500 - 960 Kalori
    Patinaj……..300 - 700 Kalorikoşu
    Koşu………500 - 930 Kalori
    Güreş……….980 Kalori
    Eskrim………530 Kalori

# Her ne kadar 500 930 gibi değerlere bakmayın hafif tempolu bir koşu ile bu değerlerin 2 katını yakalayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcold1907 -- 11 Ekim 2009; 14:31:42 >

• Her Daim Spor !
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.