Şimdi Ara

En fazla 2.700 e kadar Monitör Dahil Sistem Toplamak İstiyorum Ama:

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Önsöz: Aşağıdaki sorularımdan herhangi birine aldığım her yanıt beni bu büyük sorunlardan kurtaracaktır.Bana Sistem Tavsiye ediniz,Aşağılarda belirttiğim şekilde:

1 aydır yoğun olarak sistem parçaları bakıyorum. Ankara'da Vatan bilgisayardan veya Ankara'da böle garanti verebilecek,parça temini kolay müşteri hizmetleri ulaşılabilir bir yer tavsiyeniz varsa onuda alabilirim.

Benim şimdi sattıcağım 2 sene önce 2011'de topladığım Kasa+Monitörün özelliklerini sıralıyım.
    -------------------------------------------------------------
    samsung SnycMaster 943--(3 sene önce 250 ye almıştım)

Intel Core i5 2500------/(450 lira)

4,00 GB İkili-Kanal DDR3 1333mhz--/(82 lira)

ASUSTeK Computer INC. P8H67-M LE (LGA1155)--/(250lira)

1024 MBGeForce 9800 GT --/(170 lira)

1TB 7200rpm Seagate ATA Device (SATA)--/(230 lira )

DVD Writer--(20 lira)

500W power+Kasa (ikisi bir bütün)--400 liraydı yanlış hatırlamıyorsam.

1-)2.Elde parça fiyatlarını netten baktım daha düşük tutmama rağmen (zamanında 2000 lira bişeydi) 1.060 lira yapıyor ama galiba piyasası yok masaüstünün ve Bir Arkadaşıma 700 lira ya söz verdim yazın satıyorum çünkü hem kasayı hemde anakartı sevmiyorum.Anakart en fazla 1333Mhz Ram destekliyor.Kasanında girişleri ulaşılabilir değil çoğu arkada.Sizce 700 e satmak bu devirde iyi mi? çünkü İllaki değiştiricem.Ve ben bi daha böle kargoyla falanda uğraşmamki elden alıcak.

Şimdi Topluyacağım PC den beklentilerimi Söleyeyim:
    Pc de Çok fazla yabancı dizi ve Film vs İzlerim ve bunun çok kaliteli olmasını isteyen biriyim,Güncel oyunları oynamayı severim ve görselliğide tatmin edici olmalı full detay olmasada online oyunlar vs.,ve kendim hobi olarak Adobe ni photshop,dreamwiver gibi şeyleri baya ögrenme amaclı kulanabileceğim(iyi bi şekilde pronun bi altseviyesi çünkü ilerde bunlara hakim olmak istiyorum) bir pc istiyorum.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Sistem toplamadan önce Kafama takılan Soruları Sormak istiyorum belkide derleyici bi konu olur?

1-)Anakartın SSD destekleyip desteklemediği nasıl anlarız yada böle bişey var SSD desteklemeyen bi Anakart?
    2-)Bilindiği gibi masaüstü olmasının tercihi kolay yükseltilebilmesi parça değiştirerek masrafları azaltmak Peki Şu zamanda beni yarı yolda bırakmayan bi anakart nasıl bulucam siteyi oldukça gezdim ve Yeni Nesil Ekran Kartları çıkıyor ileride sıkıntı yaşarmıyım ve işlemci dışında yeni bi anakartta giriş falan olur mu 4-5 sene içerisinde.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Ana konuya geçersek sistemimde (Kasa+monitör) olmazsa olmaz ve olmasını istediğim şeyleri belirtiyim sonra kargaşa çıkmasın.

1-)Bir kere Kasa gayet serin ve sesiz olması önceliğim ve usb 3.0 girişleri olsun usb 2.00 girişleri kasanın ön üst bölgesinde bolca bulunması süper olur,işyerimde acer bile 4 çıkış en üstünde duruyor hepsi usb 2.00 ama olsun:)Görsel anlamda pek tercihim yok işlevselciyimdir.

2-)İntel işlemcileri ve intel uyumlu anakart tarafındayım işlemci olarak Core i7 3770k 1155 düşünüyorum ve stok fan dışında orta halli bi soğutucu şart.

3-)wifi adaptör veya bir şekilde kasamın wifi özelliğinin olmasını istiyorum çünkü artık telefonlarında neti var ve net kesintilerine karşı önemli diye düşünüyorum.

4-)monitör en düşük 24 inç olsun 3D ye Gerek Yok ve kullanıcılar nasıl tavsiye ediyorsanız belirtiniz yani film de izlicez oyunda.

5-)SSD şart ve enaz 1 TB harddsik ve bunlara işletim sistemi kurmak kolaymıdır yani işletim sistemini SSD ye nasıl kurucaz bunları nerden öğrenebilirimin kaynakları verseniz ben okurum.

6-)böle bi sistemi sadece film izlerken falan kumandayla kontrol etmek isterdim bunu nasıl veya ayrıyeten anlatırsınız.

7-)Son Olarak 1000-1200 lirasını peşin versem gerisi taksit olacak şekilde güzel bi indirim alabilirmiyim?

Bi masa önerisi şık ve güzel harika olur.Buraya kadar okuyup sabrettiğiniz için teşekkür ediyorum yani sorsanız bu eskiside işimi görüyor ama bu bi hastalık milletin en son çıkan telefonu alması gibi bende de bu var youtube videolarında montajları izleyerek belkide parçaları kendim monte edebilirim ama yinede bi mağaza olursa en azından garantili olur diye düşünüyorum.Bu sorularımdan herhangi birine aldığım her yanıt beni bu büyük sorunlardan kurtaracaktır.Saolun ve hiç anakart monte etmedim belirtiyim.Link verirseniz ben tek tek incelerim Saygılar.(bu vesileylede takip ettiğim siteye üye olmuş oldum)

• Hiç boşa masraf yapma, Atacağın her adım sana yaptığın israf olacak geri dönecek, lütfen bunu unutma.
    E. kartını yenile,rami 8 gb a yükselt ve uç.

9800GT yi de çöpe at.veya ihtiyacı olan bi kardeşimize sat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 8 Mayıs 2013; 21:02:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

Hiç boşa masraf yapma, Atacağın her adım sana yaptığın israf olacak geri dönecek, lütfen bunu unutma.
    E. kartını yenile,rami 8 gb a yükselt ve uç.

9800GT yi de çöpe at.veya ihtiyacı olan bi kardeşimize sat.

Aslında dediğiniz çok mantıklı ama bir SSD istiyor bu gönül bi monitör de kesin alıcam çünkü şimdiki full hd değil.Bunu derken bile birden fikir değiştiriyorum diyorum nasıl olsa değiştiricem diye:) ilerdede satamamda son bi toplayış olur daha sonra leptopa gecerim bi 4-5 sene sonra:)

• Up msi'nin tek tuşla O.C olabilen 350 liraya kadar bi anakart tavsiye edin asusun var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5000 TL ye kadar sistem tavsiyesi
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.