Şimdi Ara

En fazla pil tüketen 20 uygulama belli oldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
11.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Here kullanıyorum. Offline çalıştığı için dah az pil harcıyor. Google maps sürekli sunucudan yeni haritaları çektiği için fazla pil tüketmesi normal.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google Meet resmen içiyor pili

• quote:

Orijinalden alıntı: yc#1

Şayet bir ürün bedava ise esas ürün sizsinizdir.

Bu lafta sakız oldu iyice.

• instagram 🥺

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kendi cihazımda neyin ne kadar kullandığını bildiğim için listeye pek güvenmiyorum. Ne zaman pil kullanımına baksam Instagram Whatsapp'ın 3 katı kadar pil kullanıyor aynı sürede. O yüzden birinin %79 olup diğerinin %77 olması pek inandırıcı gelmedi. Hele Whatsapp'ın Youtube ile aynı şarjı tükettiğini yazmak, meh alakası bile yok. Şarjı sömürüp listede olmayan uygulamalarda var.

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

İnternetten video dowloand eder gibi çalışıyor bence. Ram e dolayıp veriyi silip tekrar yazıyor. 1080p 60 FPS benim telefon takılma yapınca Max 1080p 30 FPS izliyorum. 720p yada 480p izlemek de yeterli oluyor. İşlemci fazla kullanılmıyor. Fakat Ekran parlıklığını açınca,4.5g ile birlikte YouTube da batarya sizlere ömür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sakız olması haklılık payından birşey eksiltmez.

• Alıntı

metni:
    Amerikan havayolu şirketi United Airlines'ın uygulaması başı çekiyor ve 437.8 MB gerektiriyor.

Yuh! Arkadaş uygulamayı yapan yazılımcı ekip hiç mi optimizasyon için uğraşmıyor. Bu ne la?

• gerçekten şarj bitme hızı kadar hızlı bir şey görmedim.

• Çevrimdışı haritaları kullanabilirsin. Sürekli internet ihtiyacı duymaz. Google Maps'in menüsünde var.

• vakıfbank'ı yazın oraya, pil katili rezil uygulama.

• facebook lite sürümünü kullanın, aynı şey messenger için de geçerli. lite sürümlerini kullanın.

youtube için brave tarayıcıyı öneririm. kafasına göre 5 saniyelik reklamlar çıkmamış olur.

chrome da şarj yiyor valla. brave önerilir.

tinder kullanıyorsanız onu da brave üzerinden kullanabilirsiniz.

kullanmadığınız/az kullandığınız uygulamaların otomatik başlamasını engelleyin. (huawei de engelleme var, eğer yazılımsal olarak yoksa greenify isimli uygulama ile durdurabilirsinizmarkette var ücretsiz.)

kullanılmayan/silinemeyen uygulamarı devredışı bırakın (google müzik, kitaplar, drive, google+ gibi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikailc78 -- 26 Mayıs 2021; 17:46:55 >
  • Listedeki hiçbir uygulamayı kullanmıyorum, Amazon dışında. İşi gücü olan, vakti değerli olan üreten adamın oradaki çoğu chat-flort-paylasim odaklı boş uygulamalara vakti yok zaten. Kullananlar üzerine alınmasın, istisna kaideyi bozmaz. Hitap ettikleri hedef kitle belli, onlarında telefonlarını zaten ellerinden düşürmedigini göz önüne alırsak pil tüketimini çok da umursayacaklarini sanmıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Facebook o kadar çok pil tüketmiyor.

• facebook kullanan varmış hala...

• Giden şarj olsun be.

• Bu uygulama pil tüketim verileri bana ilginç geliyor. Örneğin Whatsapp uygulaması her telefon için aynı oranda mı tüketim yapıyor?

Android ve ios arasında fark yok mu? Telefondan telefona fark yok mu?

Xiaomi Red mi note 8'de 1 günde %10 tüketiyorsa Iphone 12 mini'de de aynı tüketimi mi yapar?

Wi-fi'ye bağlıyken ne kadar tüketim yapıyor? Hattımız Turkcell veya Vodafone iken ne kadar tüketim yapıyor. Hat iyi çekmiyorken ne kadar tüketim yapıyor?

Yoksa bu saydıklarım uygulamadan tamamen bağımsız mı?

Bence değişkenler değiştikçe kesinlikle farklı sonuçlar çıkmalı. Testlerin nasıl yapıldığını merak ediyorum.

• Whatsapp dışında hiçbiri yok çok şükür. Youtube yerine de aynı API kullanan Vanced var. Facebook, Instagram ve Messenger üçlüsünü telefonumdan silip, hayatımdan çıkaralı çok uzun zaman oldu.

• hayatımda gördüğüm en fazla pil yiyen uygulama "rise of kingdoms" denilen çöp² oyundur.

• vakıfbank 1, garanti 2. Allah'ı yok bu iki uygulamanın... pil optimasyon ayarlarından kısıtladım ikisinide.. yoksa 1 saat içinde %90 şarjı %10 yapıyorlar.. 

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.