Şimdi Ara

en hizli ve en guclu programlama dili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
9.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • benim bu baslik altinda iki sorum olacak

1.enguclu ve en hizli programlama dili hangisidir.

2.c++ a c nin gelismisi diyorlar ama c++ varken hala c kullananlar var bununla birlikte c ogrenmeye calisanlarda var c++ c nin gelismis hali ise neden hala c kullanilliyor

cevalariniz icin simdiden tesekkur ederim.....

• 1. sorunun cevabı..
    farklı problemler ve koşullar için farklı diller güçlü sayılabilir..

2. C++ C'nin gelişmiş değil genişletilmiş halidir...
    yani yeni bir dil değil, sadece C'ye yeni özellikler eklenerek C++ denmiştir, bi nevi c+1 gibi :)

niye hala C'yi kullanıyolara gelince...
    bi iş için C yeterli ise C++ kullanmana gerek yoktur diyim kısaca...
  • En güçlü programlama dili C++ dır.
  • En güçlüden kasıt kolay programlama yeteneği ise en hızlı ile en güçlü bir arada olmaz diyebilirm.
    Esneklik ve kolaylık beraberinde yavaşlığıda getirir.Kolaylık ve hız arasındaki oran ve yapılan işe göre dil seçilir.
    Sadece C kullanılan alanlar ya C++ alışmak istemeyen insanların olduğu alanalar yada C++ ın avantajlarının (beraberinde getireceği yavaşlığın) gereksiz olduğu alanlardır.
  • en güclü dil her istediğinizi yapabilen dil ise ozman assembly olmuyormu en güclü dil
  • Java
  • en güçlü dil asm fakat en hızlı geliştirmeyi yapabileceğiniz dil basic zaten adı üstünde basic yani temel
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benim hocamın biri c++ standartlarını düzenleyen komitede yer alıyordu kendisine bu c c++ tercihini ben de merak edip sordum ve çoğunlukla ana sebebin alışkanlıklar olduğunu söyledi genelde c ile başlayan c++ ı sevemez yada tam tersi ama özel durumlar olabilir mesela her yazılım 0 dan yazılmaz diyelim ki bazı kısımları hazır alır projeye eklersin bu durumda c++ da mevcut olup c versiyonu olmayabilir fln gibi tonla neden olabilir.

sana tavsiyem python öğrenmendir
  • yemin ediyorum bir organizasyon kuracam ve en güçlü dil şudur en hızlı dil şudur ve programlamaya nerden başlamalıyım sorularına bir anayasa çıkartıp son maddesi olarakta hiç bir madde tartışmaya açık değil değiştirilemez yazdırcam.

Velhasıl yukarıdaki cevapların hepsi doğru soru eksik .Çünkü ortama göre gereksinimlerine göre hız ve güç değişir .Bu kadar alanı geniş soruların yuzlerce cevabı olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: geforcem

yemin ediyorum bir organizasyon kuracam ve en güçlü dil şudur en hızlı dil şudur ve programlamaya nerden başlamalıyım sorularına bir anayasa çıkartıp son maddesi olarakta hiç bir madde tartışmaya açık değil değiştirilemez yazdırcam.

Velhasıl yukarıdaki cevapların hepsi doğru soru eksik .Çünkü ortama göre gereksinimlerine göre hız ve güç değişir .Bu kadar alanı geniş soruların yuzlerce cevabı olabilir

++ Süper cevap :)
  • 1-yok öyle birşey
    2- C yapısal bir dildir, c++ nesneye yönelik bir dildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasarcay

benim bu baslik altinda iki sorum olacak

1.enguclu ve en hizli programlama dili hangisidir.

2.c++ a c nin gelismisi diyorlar ama c++ varken hala c kullananlar var bununla birlikte c ogrenmeye calisanlarda var c++ c nin gelismis hali ise neden hala c kullanilliyor

cevalariniz icin simdiden tesekkur ederim.....

1) İşini hangisi en kolay görüyorsa en güçlüsü odur :))
    2) C++ varken neden hala C kullananlar var diyorsan ben alışkanlık diyebilirim. Yani adam alışmıştır C ye bi daha uğraşmak istemiyordur yeni bir ortam öğrenmeye, C'de işini görüyordur. O yüzden C kullanmaya devam edebilir.
  • ben 17 yasindayim bu konularda hevesli sizce ilk olarak ne ogrenmeliyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbul05

ben 17 yasindayim bu konularda hevesli sizce ilk olarak ne ogrenmeliyim

Java hem basit hem de ilerde diğer programlama dillerine geçersen yabancılık çekmeni engelleyecektir. Java ile başlayabilirsin
  • 1'e Java ve C++..
  • Programlamaya java ile başlanmasını tavsiye etmiyorum. Ben ilk java sonra c++ öğrendim. Keşke c++ ile başlasaydım, olayların mantığını bilgisayarın işleyişini çok daha iyi öğrenip javayı çok çok daha etkin kullanabilirdim.

Javayı etkin kullanmaya başlamadan c++ a geçtim. Bu sene sonuna kadar c++ da geliştirmelerime devam edicem, yazacağım android application tarzı uygulamalar için de java kullanacağım.

Programlamaya c ya da c++ öğrenilerek başlanılmasından yanayım. Hatta vaktiniz bolsa C daha iyi olur, olayın ne kadar derinine inilip mantığı kavranılarak ilerlerseniz yaptığınız işin o kadar farkında olur, kendinizi düzenli olarak geliştirirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sexuality

Programlamaya java ile başlanmasını tavsiye etmiyorum. Ben ilk java sonra c++ öğrendim. Keşke c++ ile başlasaydım, olayların mantığını bilgisayarın işleyişini çok daha iyi öğrenip javayı çok çok daha etkin kullanabilirdim.

Javayı etkin kullanmaya başlamadan c++ a geçtim. Bu sene sonuna kadar c++ da geliştirmelerime devam edicem, yazacağım android application tarzı uygulamalar için de java kullanacağım.

Programlamaya c ya da c++ öğrenilerek başlanılmasından yanayım. Hatta vaktiniz bolsa C daha iyi olur, olayın ne kadar derinine inilip mantığı kavranılarak ilerlerseniz yaptığınız işin o kadar farkında olur, kendinizi düzenli olarak geliştirirsiniz.

tskler hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sexuality

Programlamaya java ile başlanmasını tavsiye etmiyorum. Ben ilk java sonra c++ öğrendim. Keşke c++ ile başlasaydım, olayların mantığını bilgisayarın işleyişini çok daha iyi öğrenip javayı çok çok daha etkin kullanabilirdim.

Katılıyorum. Ben python ile başladım. programlama ile ilgili en temel ve basit kavramları öğrendikten sonra C ye geçtim. Daha sonra C++ öğrendim. Şu an java öğrenmeye çalışıyorum ve C++ dan sonra herşey çok kolay geliyor. C++'da daha karmaşık ve senin halletmen gereken birçok problem javada mevcut değil. Bu işi çok kolaylaştırıyor ancak o tür sorunların neden kaynaklandığını ve nasıl çözüleceğini hiçbir zaman öğrenemiyor java ile insan.

• C++, C'nin gelişmişidir diyenlere;

*Gömülü programlama
    *Yapısal / Nesneye yönelik programlama
  • Gerçekten
    hangidiliseçmeli.com
    gibi bir site açmak lazım.

Bir oyun programcısı olarak şunu söyleyebilirim ki hangi dil sorusu senin amaçların doğrultusunda gelişir. Yani sen dersen ki ben oyun yapacağım, daha doğrusu yüksek performans gerektiren bir dil lazım bana,(modelleme programları,oyunlar gibi bir çok 3d grafik yazılımı yüksek kaynak kontrolüne ihtiyaç duyar) o zaman C++ derim. Eğer dersen ki ben bir veritabanı programı yapacağım, çoklu platform olsun dersen java, windows olsun, windows a hakim olsun dersen c#. Daha geniş alanlar lazım kullanımı da kolay olsun , hem web de de kullanabileyim dersen python. Yok bana çok alt seviyeler lazım. Elektronik parçalara direk hükmetmek istiyorum, driver yazacağım, parça kontrolü yapacağım vs diyorsan assembly. Bana basit bir şekilde windows programı yapacak dil lazım dersen delphi.
    Ancak tüm bunlardan önce C dilinin öğrenilmesi kanaatindeyim. Neden C neden C++ değil diye soracak olursanız -ki sormuşsunuz- C dilinin fonksiyonel yapısı nedeniyle C dilini öğrenmek daha kolaydır. Ancak dikkat edin bu C dili daha kolay demek değil. Temellerini kolay kavrarsınız. Yoksa malloc falan C dilinde ilerlemek daha zor. C den sonra C++ ile object orianted programming (oop) öğrenilerek istenilen dile geçilebilir.

Bir de elektronik devre programlarken, işletim sistemi yazarken ve daha bir çok yerde, C++ değil, saf C (pure C) kullanılır. Yani stl,windows,iostream gibi bir çok şeyin olmadığı C. Bir de C ile yazılan dll leri explicit linking yoluyla çağırırken sorun çıkmazken C++ ile yazılan dll lerde sınıfları çağırmak problem yaratır.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.