kardeş benimde aynı sorun yüzünden başım dertte nerden mazot alacam bilemiorum, bundan 20 gün önce "0"yeni astra 1.3 dizel aldım.İlk mazotu ivedik opet ten ikinciyi konya yolu üzeri opetten 3.yü de beşevler totalden euro dizel olarak aldım.İlk 5 gün bişi yoktu hele o en son totalden aldıktan sora araba sabahları artık 3.marşta çalışmaya başladı.
Serwise gittim %90 yakıttan olur dedi.Depoyu boşaltacaklardı, boşalttırmadım yarım depodan fazla idi.şimdilik dizel yakıt katkısı koydular temizlesin motoru die. İbre yedee düşünce sağlam biyerden alıp tekrar deneyecem. Bende arıyorum bu yüzden Ankarada sağlam güvenilir mazot alabileceğim bi yer.
araba 307 olsa neyse. O arabada kesinlikle euro-4 (eurodizel)yakıt olacak die bişi yok.Benim astra da heryerine yazmışlar sadece EN-290 euro-4 yakıt kullanınız die.Bi farklı bişi koydularmı çukü tuttuk yani.
Bu arada peugeot nun totalle anlaşması war eğer ileride bi problem çıkarsa aldıın yakıtların faturasını götür eğer hepsi total se ona peugeot garanti verio. Bizim arkadaş öle yaptı bi bakıttı mazot filitresine 1 litre su çıktı 2005 pejo 307 oda hep totalden eurodizel die alıo serwistekiler öle demiş.
Totalin sitesinde totailn kendi firmasına ait olan(şahısa ait degil) Doco istasyonlarının adresleri var. Ben istanbul yolu uzerindeki total docodan alıyorum.(ostim,istanbulyolu,mamak 3 tane varmıs ankarada) Ama total-Doco bulunmayan yerlerde totalden almak yerine opetden almayı tercih ederim. Cünkü diger totallere guvenmiyorum.
bende megane dizel var sana söyleyeceğim dizel al ama ne alırsan al (ama yeni nesil dizel olsun)
bizde 2006 caddy tdi var alalı 1 aydan biraz fazla oldu bp ultimate ten başka motorin koymadık allaha şükür hiç bi şey çıkmadı ne sabah çalışıtırırken ne de performans olarak. Basınca uçuyo
Motorinin iyisi kasımın ortasından itibaren yani havalar iyice soğuyunca belli olur (ist. için) erzurumu bilmem
ben hep opet aldım çok memnunum cem yılmaz la hiçbir alakası yok
en iyi dizel içinde hile olmayan dizeldir gerisi boş hepsi aynı yerden çıkıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: infinite
Total Excellium diesel....iki fransız iyi anlaşırlar Evet temiz olduğunu güvendiğin yerden almaya çalış en önemlisi bu...ve sürekli euro dizel almaya çalış neresi olduğunu bilmediğin ucu bucağı belli olmayan yerlerden almamaya çalış...
+1907
valla bilmediğim yerlerden geçiyorsam yerleşim birimlerinden almaya özen gösterip bakıyorum muhitin taksicileri ve dolmuşcuları nereden alıyor bende oradan alıyorum
arkadaşlar bu topiği açan benim arabayı alalı 3 ay oldu gayet memnunum ama KORKTUĞUM BAŞIMA GELDİ!!! Arabaya genelde beşevler totalden dizel alıyordum(deco istasyonlar oldukça uzak kalıyor) bir kerelik kore şehitliği karşısındaki totalden aldım. 3 gün sonra dizel filtresinde su var uyarısı yanıp sönmeye başladı. servise götürdüm bir kez filtreyi temizlediler. ve dizelde su olduğunu söylediler. beşevlerdeki totalden bir kaç depo almama rağmen aynı sorun halen artarak devam ediyor servise tekrar götürdüğümde depo bitene kadar kullanmamı güvenilir yerden dizel almamı söylediler. depo tamamen bitene kadar sabrettim beşevlerdeki total güvenilir geldiğinde yine ordan aldım fakat artık uyarı sinyali iyice arttı. Peugeot servisi ile totalin bir anlaşması yok sakın yanılmayın sadece öneride bulunuyorlar. servis filtrenin değişiminin garanti kapsamına girmediğini söyledi. kesinlikle hiçbiri hatayı üzerine almıyorlar. totale internet aracılığı ile aldığım dizel tarihlerinide yazarak şikayette bulundum ama kesinlikle ilgilenmediler arama zahmetinde bile bulunmadılar. BİR DAHA TOTALDEN ASLA ALMIYACAĞIM. bunlar Türk tüketicisini enayi zannediyorlar. fakat donanim haber gibi siteler sayesinde çok güçlüyüz ve herkes birbiri ile tecrübesini paylaşıyor. arkadaşlar birde hergün birkaç defa filtrede su var uyarısı gözüküp kayboluyor. arabanın performansında bir sorun yok. ne yapacağımı şaşırdım. acaba bu uyarı nezaman kaybolur veya motora bir zarar verirmi beni aydınlatırsanız sevinirim.
arkadaşlar bu topiği açan benim arabayı alalı 3 ay oldu gayet memnunum ama KORKTUĞUM BAŞIMA GELDİ!!! Arabaya genelde beşevler totalden dizel alıyordum(deco istasyonlar oldukça uzak kalıyor) bir kerelik kore şehitliği karşısındaki totalden aldım. 3 gün sonra dizel filtresinde su var uyarısı yanıp sönmeye başladı. servise götürdüm bir kez filtreyi temizlediler. ve dizelde su olduğunu söylediler. beşevlerdeki totalden bir kaç depo almama rağmen aynı sorun halen artarak devam ediyor servise tekrar götürdüğümde depo bitene kadar kullanmamı güvenilir yerden dizel almamı söylediler. depo tamamen bitene kadar sabrettim beşevlerdeki total güvenilir geldiğinde yine ordan aldım fakat artık uyarı sinyali iyice arttı. Peugeot servisi ile totalin bir anlaşması yok sakın yanılmayın sadece öneride bulunuyorlar. servis filtrenin değişiminin garanti kapsamına girmediğini söyledi. kesinlikle hiçbiri hatayı üzerine almıyorlar. totale internet aracılığı ile aldığım dizel tarihlerinide yazarak şikayette bulundum ama kesinlikle ilgilenmediler arama zahmetinde bile bulunmadılar. BİR DAHA TOTALDEN ASLA ALMIYACAĞIM. bunlar Türk tüketicisini enayi zannediyorlar. fakat donanim haber gibi siteler sayesinde çok güçlüyüz ve herkes birbiri ile tecrübesini paylaşıyor. arkadaşlar birde hergün birkaç defa filtrede su var uyarısı gözüküp kayboluyor. arabanın performansında bir sorun yok. ne yapacağımı şaşırdım. acaba bu uyarı nezaman kaybolur veya motora bir zarar verirmi beni aydınlatırsanız sevinirim.
bende başlarmışım bu topiği açan benim diye , :)))))) ben opetten alıyorum gerçekten çok memnunum hem getzde hem peugeotta hiçbir sorun yok. bence opetten benzin alın ve mümkün olduğunca aynı yerden .... sorununa gelince konu hakkında teknik bilgim yok üzgünüm... umarım düzelir... işte burdada ford focusun opetle anlaşmasının olmasına dikkat etmek lazım. demekki opet kendine garanti verecek kadar güveniyor. sanırım koç bu riski almaz. o başka yollardan para kazanıyor zaten, ticaretten kazanmaya kasmazz..
bende totalden şikayetler duymuştum. ben 4.5 aydır opetten kullanıyorum çok şükür sorunum olmadı....
quote:
Orjinalden alıntı: kard
ben 407 me totalden alıyorum,problem yok
quote:
Orjinalden alıntı: smartcard
kard dostum peki bir depo mazotla kaç kilometre yol yaptın?Şehir içi 5.9 çok iyi bir rakam 1.6 bir motor için.Şehir dışı denemeleri yapabildin mi peki?Maksimum sürat denemeleri falan nasıl?
Bizi 1.6 HDI konusunda biraz daha bilgilendirebilirsen seviniriz.
3 günlük arabayla hiç max. sürat denemesi yapılırmı
quote:
Orjinalden alıntı: MoKoKo®
3 günlük arabayla hiç max. sürat denemesi yapılırmı
ben aldıgımın 2.günü yaptım
shellden sürekli mazot alırım. dizel extra kullanırım. araçlarım iki adet dizel mercedes. biri 85 bg diğeri 193 bg. v power koyduğum zaman aracıma bişey farketmiyo hızlanmada.
sonuç olarak birisinin 1 deposu 52 litre mazot alıyor . 85 bg lik olan 190 d 2.0 (2000 Motor) kocaeliden giresuna 1 depo mazot ile gidiyorum. tam 925 kilometre. giresuna vardığımda içinde 15-20 km lik daha mazot kalıyor. sonra ışık yanıyor. ışık yanınca depoda 5 lt kalıyor.
193 bg lik olanı e 250 turbodiesel bir brabus. uçak gibi gidiyor. deposu 63 litre mazot alıyor. kocaeliden giresuna gidiyorum. giresuna varınca çeyrek deponun yarısı tankta duruyor oluyor.
mercedes dizel konusunda dünyada tek diyorum.
@gudikcik
izmitte kaptanda mı oturuyorsun sen??e250 görüorm bi tane..kaptandayım ben....
total türkiye ye ilk avrupa dizel i getiren oolduğu için kullananların başı ağrımadığı için total - doco denilen kendine ait istasyonlarıı olduğu için