Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (54. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.586
Cevap
37
Favori
353.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BluePassenger

Çiğ besleme de iç parazitini 30 40 güne düşürmeniz gerebilir.
    Ama size tavsiyem kaliteli bi mama ile beraber haftada 2 3 kere çiğ yada su kaynayıncaya kadar bekletip kaynayınca ocağı kapatarak bakterileri daha iyi öldürebilirsiniz.
    Mama tavsiye etmemde ki sebep iyi bi mamada sadece et yiyerek alamayacağı vitaminler vardır.
    Olabilir, bir veteriner hekim kontrolünde süreci yürütmek lazım. Gerekli yönlendirmeleri yapacaktır.
    Zaten mamasını evde yapınca taurin vb gibi bir kedinin ihtiyaç duyabileceği besin eklemeleri yapmak gerekiyor. Etleri çeşitlendirmek, sebze eklemek de önemli noktalar. Bu sebeple iyi araştırmak lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alişderler

tabiki ama insan gibi düşün bazı insanlar yemek seçmez kedinin böylesi neden olmasın ??
    Düşük kaliteli mamalar çok lezzetli olup bağımlılık yapabiliyor. Oğlumu ilk sahiplendiğimde bilgisizlikten ve çevrenin tavsiyesi ile birkaç ay royal canin vermiştim. Sonra araştırıp kötü olduğunu öğrenince nd mama aldım. Beğenmedi resmen. Her canlının damak tadı olabilir ama insanlara fast food bağımlılık yaptığı gibi kedilere de kötü mamalar bağımlılık yapabiliyor. Benimki çok sevmedi ama yedi mecburen. Alıştı sonra

• Felix + kemeraltindan ucuz mama + tavuk ciğeri. Valla hepsi turp gibi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaciRomantik -- 5 Ocak 2020; 4:19:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tabiki maksat karnı doysun değil ama bizim ülkemizde ki proplan en iyilerde geçerken yurtdışında en ucuz mamalardan biri. onun için diyorum
  • işte alıştırma dediğim nokta bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alişderler

tabiki maksat karnı doysun değil ama bizim ülkemizde ki proplan en iyilerde geçerken yurtdışında en ucuz mamalardan biri. onun için diyorum
    Yani neye alıştırmak lazım? Ben hala sizi anlayamadım 😄

• yani çeşidi onun değil sizin belirlemeniz :)) kendimi anlatamadım :D
  • Yeni bir marka çıkmış hermospet üretimi Mystic
    Sıvılaştırılmış Taze Et Enjeksiyon Sistemi ile üretim yapılıyormuş kısırlaştırılmış somonlu olan 15 kg ürünü 185 TL nette içeriğindeki et oranı yüksek deneyen varmı bu mamadan yada nasıldır

İçeriği Kurutulmuş ve taze somon veya deniz balığı (%30), Kahverengi
    Pirinç, Bezelye, Nohut, Patates, Rafine Tavuk Yağı, Hamsi Unu, Bira Mayası, Hidrolize Tavuk Ciğeri, Hamsi Yağı, Nükleotit Maya Proteini, Mineraller, Prebiotik Mannan Oligo Sakkaritler, Deniz Yosunu, Zerdeçal Kökü Tozu, Avizeağacı Özütü, Kabak,
    Havuç, Yucca, Pisilyum.

• uAyılmAz59 kullanıcısına yanıt
    Pawpaw mı

• Pawpaw'ın üreticisi yeni bir ürün çıkarmış
    Mystic adı altında içerik olarak fena gözükmüyor artı olarak uygun fiyatta

• Bende bayilik için yazdım siteye. Yarın atarlarsa görüşürüz artık

• Ben de şu 2 mamadan birini alacağım ama hangisini alacağıma karar veremedim.

Felicia - Somonlu:
    Petzz Shop | Türkiyenin En Büyük Online Pet Shop Mağazası
    Felicia Somonlu Yetişkin Kedi Maması 2 kg
    https://www.petzzshop.com/felicia-somonlu-yetiskin-kedi-mamasi-2-kg

Pro Plan Kuzu Etli:
    Petzz Shop | Türkiyenin En Büyük Online Pet Shop Mağazası
    Pro Plan Delicate Kuzu Etli Kedi Maması 1,5 Kg
    https://www.petzzshop.com/pro-plan-delicate-kuzu-etli-hassas-ve-secici-kedi-mamasi-15-kg

• https://www.petzzshop.com/ bu siteye girin arayın sizlere yardımcı olsunlar
  • kurti3519 K kullanıcısına yanıt
    İkisi arasında Pro Plan daha iyi olur.
  • Herkese selam arkadaslar uzun zamandir konuma girip pek bakmiyordum veterinerim mamanı değiştir diyince bütün konuyu bastan tekrar okudum.

Bir dönem maddi sıkıntılar ve mama fiyatlarının artmasıyla 1 yıl kadar bonacibo sterilised mamasını kullandik 3 kedim de kısır ikisi cins biri tekir chinchilla kedim gecen sene camdan düşünce bir ameliyat gecirmek zorunda kaldik ve o günden sonra hayvan toparlayamadi kendini ek vitaminler de versem yok hayvan hep solunum yolu hastası mamayi kesinlikle karalamak istemiyorum ama degerleri yeterli gelmiyor bence şimdi yukarda da arkadas söylemiş pawpawin ureticisindendi sanirim mystic mamayi bugün sipariş verdim nd alacaktim fakat bu mamanin içerigi kötü gelmedi bana denedikten sonra tecrubelerimi aktaririm

Ama şu bir gerçek ucuz mama pahalı mama yok kaliteli ve kalitesiz mama var ve her hayvana da hersey iyi gelecek diye birşey yok öve öve bitirilemeyen bir çok markayi denemis biri olarak marka takintisi bana garip geliyor. Bir kedim kuru mama hariç hiç birsey yemiyor digerlerine yine et ile takviye yapıyorum bu yaş mamalar bana hiç masum gelmiyor bir konserve alacagima iki tavuk göğsü haşlar veiririm daha sagliklo geliyor bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: -OD-

Herkese selam arkadaslar uzun zamandir konuma girip pek bakmiyordum veterinerim mamanı değiştir diyince bütün konuyu bastan tekrar okudum.

Bir dönem maddi sıkıntılar ve mama fiyatlarının artmasıyla 1 yıl kadar bonacibo sterilised mamasını kullandik 3 kedim de kısır ikisi cins biri tekir chinchilla kedim gecen sene camdan düşünce bir ameliyat gecirmek zorunda kaldik ve o günden sonra hayvan toparlayamadi kendini ek vitaminler de versem yok hayvan hep solunum yolu hastası mamayi kesinlikle karalamak istemiyorum ama degerleri yeterli gelmiyor bence şimdi yukarda da arkadas söylemiş pawpawin ureticisindendi sanirim mystic mamayi bugün sipariş verdim nd alacaktim fakat bu mamanin içerigi kötü gelmedi bana denedikten sonra tecrubelerimi aktaririm

Ama şu bir gerçek ucuz mama pahalı mama yok kaliteli ve kalitesiz mama var ve her hayvana da hersey iyi gelecek diye birşey yok öve öve bitirilemeyen bir çok markayi denemis biri olarak marka takintisi bana garip geliyor. Bir kedim kuru mama hariç hiç birsey yemiyor digerlerine yine et ile takviye yapıyorum bu yaş mamalar bana hiç masum gelmiyor bir konserve alacagima iki tavuk göğsü haşlar veiririm daha sagliklo geliyor bana.
    Ben de benzer sebeplerden dolayı Bonacibo alıyordum. 12 Ocaktan itibaren kedim her gün kusmaya başladı. Aslında ben önce ishal sandım. Bir gün iş dönüşü tesadüf ettim. Ve kustuğunu gördüm. Bu durum beni endişlendirdi. Mama kabına bakınca yaklaşık 1 hafta içinde mamasının çok az eksildiğini fark ettim. İki gündür mama kabını boşalttım, haşlamış ciğer veriyorum. Şüphemde haklı çıktım. Artık kusmuyor. Yeni mama arayışındayım. ND alacağım sanırım. Çevremde Royal öneriliyor; ama forumda okuduğum kadarıyla çok kaliteli sayılmaz.

Eklemeyi unuttum, kedimin tüy dökülmesi de çok fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srdrrr -- 20 Ocak 2020; 12:22:10 >

• srdrrr kullanıcısına yanıt
    Evet benim tekir de de kusma oluyordu bobrek kristalleri yüzünden farkli mama verince kusması kesilmişti chinchilla kedim de asiri tuy dokulmesi başlamıştı 2 aydirli ve
    bağışıklığı gercekten cok düşük bir kedi surekli grip olmaya elverisli bir bunyesi var bu mama yeterli besleyemiyor ve bu seferki gribi 1 ayda iyilesmedi ve mystic mamamiz bugün geldi üçü de suan yemeye basladilar bu mamada iyi gelmez ise nd ye devam :))

proplan mama da diskilari ve nefesleri kötü kokuyor royali bizimkiler begemiyor hills hakkinda bir fikrim yok aslinda cevremdekilee matisseyide öneriyor ama bilemiyorum ama gercekten bonacibo bir daha almam

• -OD- kullanıcısına yanıt
    Nd, acana ya da orijen almanızı öneririm madem bağışıklığı düşük. Yüksek protein oranlı mama yemeleri onlar için faydalı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: SineMelawen

Nd, acana ya da orijen almanızı öneririm madem bağışıklığı düşük. Yüksek protein oranlı mama yemeleri onlar için faydalı olur.
    disardan yaş olarak protein ihtiyaclarini karsiliyorum zaten eğer suan kullandigim mama tüy dökümü kokulu dışkı durumları yasamazsam mystic e devam edebilirim yoksa nd ye geçeceğim tekrardan ek olarak gimcat multivitamin ve anti stress maltlarini kullanıyorum yarın da tekrardan imuneks e baslicaz ve bagisiklik durumu yaşadığı kazadan sonra olusmaya basladi nd mama yerken de grip oluyordu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -OD- -- 20 Ocak 2020; 21:46:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -OD-

disardan yaş olarak protein ihtiyaclarini karsiliyorum zaten eğer suan kullandigim mama tüy dökümü kokulu dışkı durumları yasamazsam mystic e devam edebilirim yoksa nd ye geçeceğim tekrardan ek olarak gimcat multivitamin ve anti stress maltlarini kullanıyorum yarın da tekrardan imuneks e baslicaz ve bagisiklik durumu yaşadığı kazadan sonra olusmaya basladi nd mama yerken de grip oluyordu :)

Alıntıları Göster
    Anti stres maltlarının faydası oluyor mu ? Benim kedim depresyonda sanırım. Rutin alışkanıklarını yerine getirmiyor, benden sürekli uzaklaşıyor. Evin sessiz alanlarına gidiyor mama ve su tüketimi de son 1 haftadır iyice azaldı.

• 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.