Şimdi Ara

EN İYİ SU ARITMA CİHAZI HANGİSİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
18
Favori
265.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.r.r. -- 13 Ağustos 2015; 20:32:14 >

• Forumun bu bölümünün amacı; "kullanıcıların ve konuyla ilgili tecrübe, bilgi ve fikir sahibi olanların tartışıp, görüş bildirip bir sonuca varması" zannediyordum. Lakin gerek her bölümde olduğu gibi burayı da reklamlarıyla bolca kirletenleri, gerekse bunlara hiç ses etmeyen yönetimi görünce açıkçası canım sıkıldı. Ha sanıyorum bunları yazdım diye bir ceza alırım ama birileri "kral çıplak" demek zorunda. Sadece burası değil, forum genelinde bu tip konularda reklamını gördüğüm hiçbir malı ve benzerlerini almamayı, hepsinin sadece göz boyama amacı güden, hedef kitleyi yanıltıcı pek çok söylemin amatör örnekleri olmaktan öte gidemediğini ayrıca söylemek zorundayım. Profesyonel hayatımda pazarlama eğitimleri verecek düzeyde aldığım sertifikalar ve onca belgenin sosyal hayatıma ve tüketici rolüme kattığı en büyük fayda da bu oldu doğrusu. Çok şükür asla bir pazarlama elemanı yetiştirme girişiminde bulunmama ihtiyaç doğuracak imkan kıtlığına düşmedim. Allah'ta düşürmesin. Umarım forum yetkilileri artık bu tür durumlara daha fazla dikkat ederler.

Bir de, bu forumda bu tip mesajları görünce bir daha aynı kullanıcının mesajlarını görmeyi engelleyecek gibi bir işe yarayan bloke sistemi veya ona benzer birşey var mı? Biri anlatırsa çok hayra geçecek.
    Kardeşim senin suçlamalarına karşılık firma açıklama yapmış. Şimdi senden de açıklama bekliyoruz. Firma elimizde ses kayıtları var diyor, sen ne diyorsun şimdi söyle. Eğer söyleyecek şeyin yoksa insanların ekmeğiyle oynama.

Ben buraya su arıtma alacağım için giriyorum ama her yerde senin bu yorumunla karşılaşıyorum. Firma sana cevap vermiş ama senden ses yok. Eğer gerçekten sıkıntı varsa yaz biz de bilelim ama yoksa insanları karalama.
    Ben 19 yıldır Su Arıtma sektöründe çalışan ve 10 yıldır kendi firmamda yönetici olarak çalışıyorum
    Bu güne kadar hiç bir forum sitelerinde cevap yada soru yöneltmedim
    Uzun süre forum sitelerinde arıtma konularını okuyorum ve tecrübeme ve affınıza sığınarak fikrimi söylemek istedim
    Çoğu firma satış yapmak için bu kanalları kullanarak kendi çalıştıkları firma link yada ismini yazarak ziyaretçi ve müşteri bulmak için burada doğru ve dürüst bilgi bulmak için ziyaretçileri yönlendirme yapılıyor
    Bence bu tür yaklaşım yapan kişileri ve firmalarını iyi araştırıp ona göre doğru bilgi edinsin
    Saygılarımla
  • Ben waterlife kullanıyorum yaklaşık 10 ay oldu,memnunum hiçbir sorun yaşamıyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aura'nın su arıtma cihazı da iyidir. Fiyatı olarak biraz pahalı ancak 2-3 senede hazır suya vereceğiniz parayı amorti eder. Belli periyotlarla filtrelerini de değiştirmeye geliyor servis.
  • quote:

Orijinalden alıntı: J.r.r.

birçok sitede araştırdım genelde 2-3 marka öne cıkıyor waterbox hem cihaz olarak pahalı hemde filtre degisimlerinde nerdeyse servet istedigi icin vazgectim waterlife sikayetvar da rekor kırmış gozum korktu son zamanlarda yoğunluklu olarak türksu firmasının delüx 2014 modelini çok övüyorlar bu sitede de kullanıp tavsiye edenler var gerçi sitemizde de bu modeli kullanan bir komşumuz var fırsat bulursam evlerine gidip suyun tadına bakacam ama öncelikle bu cihaza alternatif bir cihaz varmı? 1.5 yasında cocugum var hata yapmak istemiyoum sonuçta 1 kere alacaz bu yuzden cok hassas davranmak durumundayım. şimdiden vereceginiz tavsiyeler icin tesekkur ederim.

Kaliteli arıtma istiyorsanız 8 filitreli olamak kaydıyla BMB , vaya conaks markalarını incemenizi tavsiye ederim.

• arkadaşlar bu bmb marka cihazı alsak daha sonra filtreleri başka markayla değiştirebilirmiyiz
  • PEki hangi cihaz daha randimanli sizce? Ihlas var ama cok fazla atik su cikiyor gibime geldi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok yararlı bir konu, teşekkürler herkese

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En İyi Su Arıtma Cihazı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konuyu birkaç ay sonra hortlatmış oldum ancak çok ama çok önemli bir onu olduğunu düşünüyorum.. SU=HAYAT o yüzden fiyat ve performans açısından en iyi cihazı almak istiyorum.

evde zaten 3 kişilik aile olmamıza ramen en az 130 tl civarı damacana parası veriyoruz..

en güzeli arıtma.. ama hangi cihazı alacağım konusunda kafam çok karışık
  • quote:

Orijinalden alıntı: trailblazer

Konuyu birkaç ay sonra hortlatmış oldum ancak çok ama çok önemli bir onu olduğunu düşünüyorum.. SU=HAYAT o yüzden fiyat ve performans açısından en iyi cihazı almak istiyorum.

evde zaten 3 kişilik aile olmamıza ramen en az 130 tl civarı damacana parası veriyoruz..

en güzeli arıtma.. ama hangi cihazı alacağım konusunda kafam çok karışık

bütcenize en uygun hangisiyse onu alın cünkü ana filtre yani membran filtre hepsinde aynıdır (filmtec yada vontron) ve bu haliyle hepsi ph 6.5 su verir.
    gerisi satıs stratejisidir.
  • Oncelikle cevap icin tesekkurler.. bu filtrelerde bi ara kanserojen maddeler oldugu soyleniyordu..bu dogru muydu yoksa sehir efsanesi mi? bu konuyla ilgili bilginiz var mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: trailblazer

Oncelikle cevap icin tesekkurler.. bu filtrelerde bi ara kanserojen maddeler oldugu soyleniyordu..bu dogru muydu yoksa sehir efsanesi mi? bu konuyla ilgili bilginiz var mi?

bazı mineral filtrelerde kdf maddesi kullanılıyor (özellikle arıtıcı özelligi olan duş baslıklarının hemen hemen hepsinde) iste bu kdf hakkında bazı olumsuz yorumlar var.
  • meco M kullanıcısına yanıt
    peki siz olsanız hangi cihazı tercih ederdiniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • membranı filmtec veya vontron olan en ucuz 8 filtreli arıtıcıyı alırım
  • bu konu reklama dönmüş. her arıtma cihazı firması kendi ürününü övüyor. ben Mitsubishi nin cleansui musluğa direk takılan tek filtrede 900 lt arıtan bi cihaza rastladım. musluğa takıldığında mandalı ile suyu arıtmaya geçirebiliyor veya tekrar şebeke suyuna mandalla geçebiliyorsunuz.
    burda bir site digital ekranlısını 495 tl ye filtresinide 156 tl ye satıyor.
    ekransız modeli ise 230 tl ve filtresi 114 tl.
    bunlar gerçekten uçuk fiyatlar. burdaki dispiritör uçmuş. bende fiyat araştırmasına girdim. amazon.com da bu ekranlı model 55 dolar ve ektra iki filtre 44 dolar. kargo dahil ekranlı cihaz ve makine üzerinde gelen filtreyle beraber 3 filtre 115 dolara maloluyor.yani 320 tl ye 1 cihaz 3 filtre alınıyor. 3 filtre 2700 litre su arıtıyor.

1 damacana 19 litre ve 5 tl
    2700 litre su 142 damacana
    320 tl 142 damacana maliyeti 2.25 tl

amazonda yorumlar olumlu. açıkcası bu ürünü ben aldım. 15 gün içinde elime ulaşacak. istanbul şebeke suyunda deneyeceğim. deneyimlerimi burdan paylasacagim.

ayrıca ekransız modeli 25 dolar ve ikili filtresi 42 dolar. o da kargoyla 80 dolara geliyor 1 cihaz ve 3 filtre. oda 3 filtreyle 2700 lt su arıtıyor. yani 225 tl civarı.

onda damacana maliyeti 1.58 tl ye geliyor.

burda resmi satan siteden bu dedigim cihaz ve filtreleri alsaniz olusacak maliyet

ekranli model 495tl+156tl+156tl= 807 tl
    ekransiz model 230tl+114tl+114tl= 458 tl

aradaki fark inanilmaz. burda filtreler tek satilıyor. amazonda 2 li filtre kutular da var.

ekranlı amazonda 320 tl burda 807 tl
    ekransız amazonda 230 tl burda 458 tl

iki kat fiyat farkı var. ikili filtreyi 50 dolara yani 140 tl ye alabiliyorum. burda tek filtre 156 tl. 2 filtrede 1800 lt su arıtıyor.
    neyse hele bi gelsinde deneyip görecez. değer mi değmez mi Paylaşırım sizlerle.

ben istanbulda musluktaki sudan sadece yemeklere koyuyorum. çay, içme suyu olarak kullanamıyorum şebeke suyunu. haftada 4 kişiye 2 damacana gidiyor.yemegide aritma suyla yapsam rahat 3 damacana gider. yılda 162 damacana eder.ama 150 damacana anca kullanirim. ortalama 150×5=750 tl ediyor. şimdilik 320 tl ile 1 yılı geçirir ve memnun kalırsam 450 tl ye yakın tasarruf etmis olacam. insallah umdugumu bulurum. saygilar.

• lazurat L kullanıcısına yanıt
    Ben de musluk tipi Mitsubishi Cleansui almayı düşünüyorum, gerekirse Amerikadan getirtebilirim.
    Siz aldınız mı kullandınız mı? Nedir izlenimleriniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xorify

Ben de musluk tipi Mitsubishi Cleansui almayı düşünüyorum, gerekirse Amerikadan getirtebilirim.
    Siz aldınız mı kullandınız mı? Nedir izlenimleriniz?

Daha elime ulaşmadı. Ulaşımca bu konuda gerekli paylaşımda bulunacağım.

• Evet sonuç nedir arkadaşlar damacanaya zam yapmışlar gına geldi bende alıcam bir artırma cihaz ı. Bakımı universal olan Filtresi vs bir cihaz var mıdır?

• Dostlar mitsubishinin cleansui arıtma cihazı dün akşam elime ulaştı.

Cihazla birlikte gelen bağlantı aparatı 3 tane ve benim musluğumun başlığı içten vidalı ve uymadı. 1mm küçük geliyor içten vidalı aparat. Diğer iki aparat musluk başlığı dıştan vidalı olanlara uyumlu.

Cihazı kullanmak için yeni musluk aldım. Ev sahibinin musluğu zaten sorunluydu.

Su arıtmaya sıra gelince istanbul şebeke suyundaki kokuyu alıyor. Arıtılan suda koku kalmadı. Tadı ise damacana suları gibi tatlı değil. Kekremsi bi tad var. Mevcut şebeke suyunu ben içemiyordum. Bunu içebiliyorum. Kokmuyor en azından. Ama suyuda damacana gibi tatlı değil. Sonuçta küçük bir filtre.

Benim için yeterli. Normal ters ozmoz vs yapıp suyu saflaştırıp sonrada mineral vs tad katan filtrelerin yaptığı işi bu cihazdan beklemek yersiz olur. Şebeke suyundaki kloru vs ve kokuyu alıyor. Bakteri filanda fitre ettigi soyleniyor ama onu gözlemleme imkanım yok. Laboratuar yapabilir onu. Tds ve ph ölçüm yapmak isterdim ama cihaz yok. Olunca burdan paylaşırım.

Eski musluk uyumsuz olan

Yeni aldığım musluk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazurat -- 14 Ağustos 2015; 17:06:49 >

• Mitsubishi Cleansui ürününü nereden ve kaça aldınız acaba.
  • bizde amway espring var, memnunuz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.