Şimdi Ara

En iyi Ünilerde Dolmayan Mühendislikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dolmayan bazı mühendislikler (%50 = %50 burslu kontenjanı):

TOBB:
    Büyomedikal

ÖZYEĞİN:
    Elektrik elektronik, Makine

YEDİTEPE:
    Bilgisayar, Elektrik elektronik, Makine, Malzeme bilimi ve nanoteknoloji %50, İnşaat, Genetik ve büyomüh. %50, Gıda, Büyomedikal,

BAHÇEŞEHİR:
    Bilgisayar, Elektrik elektronik, Mekatronik, Yapay zeka, Yazılım, İşletme, İnşaat, Enerji sistemleri, Biyomedikal %50,

ODTÜ:
    Gıda (kktc uyruklu), *Bilgisayar %50, *Elektrik elektronik %50, *Endüstri, *Makine %50, *Havacılık ve uzay %50, *Yazılım %50, *İnşaat %50 (*bunlar kıbrıs yerleşkesi için fakat yine de yök'te odtü adı altında yani mezun olunca ODTÜ'lü oluyorlar)

İTÜ:
    Bilgisayar (UOLP-saraybosna), Büyomüh. (UOLP-montana state), İnşaat (UOLP-Suny Buffalo). *Bilgisayar, *Elektrik elektronik, *Endüstri, *Gemi makineleri işletme, *Deniz ulaştırma ve işletme, *Gemi inşaatı ve gemi makineleri (*İtü adı altında itü kıbrıs kampüsü için)

İSTANBUL BİLGİ:
    Bilgisayar, Elektrik elektronik %50, Makine %50, Mekatronik %50, İnşaat %50, Genetik ve büyomüh. %50, Enerji sistemleri %50.

BAŞKENT:
    Bilgisayar, Elektrik elektronik %25, Makine, Biyomedikal %50, inşaat.

Ana kontenjanından Bilgisayar mühendisliğini dolduramamış üniversiteler: Yeditepe, Bahçeşehir, Bilgi, Başkent, Ted, Mef, Kadir has, Acıbadem, Maltepe, Ostim teknik, Yaşar, Atılım, Türk Hava kurumu, Işık, İstinye, Piri reis, sabahattin zaim, Okan, Gelişim, Doğuş, Biruni, Ankara bilim... (kontenjanı dolmayan yaklaşık 100 cs bölümü var)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Fiyatları milyona dayıyıp 3 tane burslu kontenjan açıp sıralamasını yüksek gösterdikten sonra 100 tane ücretli almaya çalışan üniversitelerin zortladıklarını net bir şekilde gösteriyor.

Özellikle Özyeğine baktığınızda yeni girişliyseniz yök'te yüksek sıralamalarını görecek hatta belki de onu top ünilerden biri olarak zannedeceksiniz, halbu ki olurda üniyi kazanırsanız etrafınıza baktığınızda o 1k lar 1.5k larla hiç karşılaşmayacak 200-300k dan cs,ee,me yazmış adamlarla aynı bölümü okuyacaksınız. Yeditepe ve Bahçeşehir için de durum aynı.

Devlet üniversiteleri ise çok farklı değil aslında. Bir foruma girerseniz odtülü itülü insanların vakıflarda okuyanlara "bizi kazanmak için çalışmanız, oraları kazanmak için ise babanızın çalışması gerekiyor" gibi sözlerle karşılaşabilirsiniz. Halbuki o üniversitelerde de bazı ücretli (UOLP-suny) programların olduğu hatta odtü ve itü nün Kıbrıs'taki yerleşkelerinde 300k sıralamayla ücretli okuyup onların diplomalarının alınabileceği es geçilir. (itünün sitesine girerseniz orada itü kktc için şu yazıyı görürsünüz "Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan öğrencilerimiz, tüm hak ve yetkileri ile İstanbul Teknik Üniversitesi diploması almaya hak kazanacaklardır." Bu da demek oluyor ki evet, itü diplomasını "kredi kartıyla" da alabiliyorsunuz. Aynı şekilde odtü de "ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü, mezunlarına uluslararası geçerliliği olan ODTÜ lisans diploması vermektedir." Yazar.

Ha, umarım bu durumu düzeltirler ve oradaki üniversiteleri bağımsız birer kurum olarak kabul ederler ve bu üniversitelerimizin diplomasının değerini korurlar

Sabancı 200k'den kapatmış yazısını görünce inanamayıp bir bakayım dedim ve ne göreyim EA 600 Binden kapatmış şaka gibi. Burslusu ise 403. yü almış artık bu şaka olmalı. Ya 600 binden giren kimse okulu bitiremeyecek ya da burslular ilkokul seviyesinde okuyacak. Bu vakıflardaki sıralama farkı olayının eski düşüncemin aksine çok da önemli olmadığını düşünüyorum ama bu da artık başka bir seviye. EA 600k den giren adam en basit metinde bile okuduğunu anlayamıyor demek zaten bu adamların çoğunlukta olduğu bir sınıf gerçekten enteresan. Forum Koç'a gereksiz yüklenmiş düşük sırlamadan aldı diye. Herhalde kimse Sabancı'ya bakmadı.

• Fiyatları milyona dayıyıp 3 tane burslu kontenjan açıp sıralamasını yüksek gösterdikten sonra 100 tane ücretli almaya çalışan üniversitelerin zortladıklarını net bir şekilde gösteriyor.

Özellikle Özyeğine baktığınızda yeni girişliyseniz yök'te yüksek sıralamalarını görecek hatta belki de onu top ünilerden biri olarak zannedeceksiniz, halbu ki olurda üniyi kazanırsanız etrafınıza baktığınızda o 1k lar 1.5k larla hiç karşılaşmayacak 200-300k dan cs,ee,me yazmış adamlarla aynı bölümü okuyacaksınız. Yeditepe ve Bahçeşehir için de durum aynı.

Devlet üniversiteleri ise çok farklı değil aslında. Bir foruma girerseniz odtülü itülü insanların vakıflarda okuyanlara "bizi kazanmak için çalışmanız, oraları kazanmak için ise babanızın çalışması gerekiyor" gibi sözlerle karşılaşabilirsiniz. Halbuki o üniversitelerde de bazı ücretli (UOLP-suny) programların olduğu hatta odtü ve itü nün Kıbrıs'taki yerleşkelerinde 300k sıralamayla ücretli okuyup onların diplomalarının alınabileceği es geçilir. (itünün sitesine girerseniz orada itü kktc için şu yazıyı görürsünüz "Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan öğrencilerimiz, tüm hak ve yetkileri ile İstanbul Teknik Üniversitesi diploması almaya hak kazanacaklardır." Bu da demek oluyor ki evet, itü diplomasını "kredi kartıyla" da alabiliyorsunuz. Aynı şekilde odtü de "ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü, mezunlarına uluslararası geçerliliği olan ODTÜ lisans diploması vermektedir." Yazar.

Ha, umarım bu durumu düzeltirler ve oradaki üniversiteleri bağımsız birer kurum olarak kabul ederler ve bu üniversitelerimizin diplomasının değerini korurlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D0MEST0S -- 22 Ağustos 2024; 13:22:9 >

• ctis de patladı hocam 

• Yeditepe ve özyeğin nasıl dolmadı ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • randyrhoads7 kullanıcısına yanıt

o kadar para dökmeye gerek görmüyorlar artık

• Daha öncesinde bu konu hakkında yazdıklarım:

"Bunu eskiden de demiştim top ceng den sonra yazılabilecek en iyi yer diye. 2023 te yeditepe, gsü, hacettepe nin gerisindeydi şimdi onların da önüne geçmiş. Koç cs in 80k dan sabancı nın 200k dan kapattığı bir yerde ücretli sıralaması normal hatta daha da yüksekten kapatmalıydı"

"Burslu Sıralaması bakımından yükselmesi iyi oldu bence, genel olarak bilgisayar sıralamaları yükselmeli (bu yeni düzeyden daha da yükselmeli hatta ki bunu bir çok kez söylemiştim) hacettepenin/yıldızın 10k, boun/odtü nün 2k civarı aldığı bir senaryo yerinde olur. Böylelikle ctis 6k civarı hakettiği yeri alır.

Ve arkadaşlar Allah aşkına artık cs savunmayın ee nin altında hatta bir çok ünide hocalar sebebiyle ie/me nin altında olması gereken bir bölüm. (Gerçi bana kalırsa ie yazmak en mantıklısı da insanların genel yönelimleri bakımından diyorum) Boşuna insanların hayatlarını karartıyorlar her yere bilgisayar bölümü açıp."

• İtü Kıbrıs'ın dolmaması normal zaten. Eğitimi istanbulda değilse tercih etmek mantıklı değil

• Bilgisayar sıralamaları anormal yüksek. 22k ile resmen bölümü okumaktan vazgeçmiştim iyi üniler gelmiyor diye :D oysa ee'de marmara falan tutuyordu. Biraz daha gerilemeli zira bu kadar top tier bir alan değil. Ee ile yakın sıralamaları hak ettiğini düşünüyorum.

• Sabancı 200k'den kapatmış yazısını görünce inanamayıp bir bakayım dedim ve ne göreyim EA 600 Binden kapatmış şaka gibi. Burslusu ise 403. yü almış artık bu şaka olmalı. Ya 600 binden giren kimse okulu bitiremeyecek ya da burslular ilkokul seviyesinde okuyacak. Bu vakıflardaki sıralama farkı olayının eski düşüncemin aksine çok da önemli olmadığını düşünüyorum ama bu da artık başka bir seviye. EA 600k den giren adam en basit metinde bile okuduğunu anlayamıyor demek zaten bu adamların çoğunlukta olduğu bir sınıf gerçekten enteresan. Forum Koç'a gereksiz yüklenmiş düşük sırlamadan aldı diye. Herhalde kimse Sabancı'ya bakmadı.

• Kompany K kullanıcısına yanıt
    Bunları hep söyledik...

Sabancı koç rezilliğini. Ama hala "abi bunlar büyük holdingler yani iyi üniversiteler" diyenler çok. Madem büyük bu fiyatlar niye? Tek sebebi var o da açtıkları üniversitelere yatırım yapmamaları

• Kompany K kullanıcısına yanıt

Burslu olan ilkokul seviyesinden okur. Paralıyı mezun etmeme gibi bir şey yapamazlar, sonra para verecek öğrenci bulamazlar böyle bir durum duyulursa.

Önceden yine bu kadar fark yoktu, bu sene hem maddi durum hem de sıralama farkı; burslu-burssuz arasında inanılmaz derecede açılmış durumda.

Bilkent, Koç, Sabancı için bir şey demek istemiyorum, bursluya iyi imkanlar veriyorlar, ama gerçekten bu kadar büyük farklar varken genel olarak özellere burslu girilmesini tavsiye etmem.

• o sıramalayı yapıp vakıf yazmak bence hala delilik. Maddi durumunuz yoksa anlaşılabilir ama zaten maddi durumunuz varsa saçma gibi

• Odtü Kıbrıs kapatılsın yerine kumarhane açılsın

• Özyeğin her şeye rağmen büyük 6dan hemen sonra gelen üni ya, top sanacaksiniz ağır olmuş biraz

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

Merhaba. Oradan tam burslu (İngilizce) İnşaat Mühendisliği, (İngilizce) İşletme veya (İngilizce) Ekonomi gibi bölümlerden yeni mezun olanların CV'si Big 3 firmalarının tamamının Yapay Zeka Süzgecinden geçiyor mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalciadam335 -- 22 Ağustos 2024; 17:3:12 >
  • Metalciadam335 M kullanıcısına yanıt

?

Insaat kuvvetle muhtemel no, iibfsinde de kimsenin girdiğini gormedim hayatimda

Bursa filan bakmiyorlar bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 22 Ağustos 2024; 16:57:12 >

Anladım, görüşünüz için teşekkürler.

Big3 bursa bakmiyor muydu yav ( tr subeleri en azından)

Akademi icin konusursak tobb daha önde sanırım. Eth ya fln tonla adam gönderdiler cs ee. Aynı sekilde savunma sanayide de mezunları etkin roller alıyor. Benim özüden okuyan arkadaslar üflemekten yada club club gezmekten pek ders bakmıyorlar da Ug research özüde pek görmedim ben ( bayagı iyi hoca olmasına rağmen) Tobb bu yönde de daha iyi gibi. İibf icin birsey diyemeyeceğim bilgim yok. Birde hacettepe son yıllarda özellikle cs de iyi cocuklar cıkarıyor sanki. Ytü bayagı geride kaldı gibime geliyor özellikle yurtdısı için.

baslıga gelecek olursak liseli arkadaslar iyi atıp tutmus. Bir okulun eğitim kalitesi 2 sene icinde değişmez, bu okullar yeni kurulduğunda 2000lerin başında kontejan dolduramadığı seneler oldu. O senelerde mezun olan tonla öğrenci çok iyi yerlerdeler.

yks cok önemli degil fln derim normalde yani bu gozler top özellerde 30-40k sıralama ile 3.9 ort yapan cok adam gördü de. Sabancı Say 200 koc ee me say 200 belli bir fark olur ortalama öğrenci ile. Ama bu sıralamadan burayı yazıp 1m verecek cocuklar iyi ing + yks ye gram calısmama kombinasyonuna sahiptirler diye dusunuyorum. Yani essek gibi tıp icin calısıp 200k yapan fosforlu kasalardan değillerdir.

ea icin kocta ücretli bölümler 300k sabancıda ise 600k görmüs(sabancı 100-600 medyanı 250-300dür)

bu kisiler de muhendıslık okumaz, okuyamaz zaten.

üstte dediğim iyi ingilizce ile işletme okur gecerler yata yata. Yani isletme okumak da öyle matah becerilere sahip olmayı gerektirir mi sanmam. Yanlız ıf ve ns derslerini bu kisiler bi 3-4 kez alır unicourse piyasası canlanır. Takehomeları da 3-5 cocuga yaptırırlar öğrenci ekonomisine katkı olur .

Bu okulların öğrenci kitlesine göre kolaylasacagını dusunem adam ya liselidir ya da ne o okullara ayak basmıştır ne de tanıdığı vardır. Söylemim orta üst cogu özel icin gecerli.

ek olarak seneye ya ücretli kontejanlar azalır ya da fiyatlar bu seviyede artmaz. Birde gelmeyecek diye yazmayan bir sürü salak vardır bizim yazlıkta zengin bene 300k yapmıs bau özu yazmıs kocun arkasına sabancı gelmez diye yazmamıs üzülmüs sonra 

gene bos bos yazı yazmısım bi oturusta 

• Sir Miles Bilkentrod kullanıcısına yanıt

Yok yaw, cok fazla burssuz giren tanidigim var

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.