Şimdi Ara

En iyi yakıt hangi firmada (2019 başlığı) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
1
Favori
185.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 9 yıldır shellden alırken son zamlar sebebiyle ucuzcu bir istasyon olan kadoilden aldım. Valla yalan yok 3 depo oldu daha bi fark göremedim. Menzil olarak shellden uzun gidiyor çünku 80 kr. Daha ucuz. Aracım euro 6 motorlu egea 1.6 dizel. 1 yılda 30bin km yaptım. Hep shellden alırken hiç sorun yaşamamışken birkez 100 liralik bi aytemizden almıstım, direk dpf temizliği yapti araç.ama bu kadoilde genuz bi yamuk çikmadi yarin 700km yol yapacaz bakalim. Depoda kadoil var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski 2012 dizel Opel corsa aracımda bi kaç ay kesintisiz hep Opet'ten doldurdum. Araç çok gürültülü çalışıyordu resmen traktör gibi. 3bin deviri geçince gürültüden araç içinde yanımdakiye normal ses tonuyla konuşmak mümkün değildi bağırarak konuşuyorduk. Sonra Total'e geçtim 2 depo sonra bariz bir şekilde motorun sesi kesildi neredeyse benzinli motora yakın sessiz çalışıyordu. Yine aynı şekilde Shell'i de tavsiye ederim. Çekiş kalitesi bariz farkediliyor.

• Şöyle bir açıklama yapayım da siz pay biçin istasyon mu yoksa marka mı daha önemli diye. Ben PO dolum terminali çalışanıyım, şirketler arası anlaşmalar olduğundan dolayı bizden Shell'de, BP'de, Class vs. gibi şirketler zaman zaman yakıt alımında bulunuyorlar. Aynı şekilde Shell ve diğer şirketlerden de kendi aralarında yakıt transferleri oluyor. Yani uzun lafın kısası siz istasyondan emin olmaya çalışın.
  • 1.5 dci clio var. Nereden olursa olsun BP’den alırım.

• En temiz petrol bildiğin petrol.

Mümkünse dağıtım firmasının kendine ait olan bayilerden yakıt almayı tercih ediyorum. Bp aş olan misal. Öyle olunca hangi firma olduğu fark etmez, şahsa ait bayi olmasın da mümkünse.

• Multijet 1.6 dizel araç için düzenli shell den alıyorum. Merak ettiğim şu Petrol ofisi aktive 3 çok reklam yapılıyor temizliyor güzel oluyor diye kullanan ve fikri olan var mı?

• Ben de her zaman shell tercih ediyorum. Motor 1.5 dci. Eve yakın olduğu için feneryolu bagdat caddesinden veya batı ataşehir (memorial yakınında) istasyonlarını kullanıyorum. Hiçbir sıkıntı çekmedim. Shell kart iyi puan veriyor zubizu kampanyası ile. Ve shell e nedense bir güvenim var. Bostancı minibüs yolundaki istasyonunda gayet iyidir. Bu menzil farkları çok göreceli arkadaşlar. Gerçek kullanımda birebir aynı arabayı kullanmanız lazım menzilde kesinlikle fark ediyor derken. Mesela petrol ofisinin yeni yakıtlarının her depoda %4 e varan ekonomi demesi bile labaratuar ortamına göre alınmıs bir yorumdur

• Varsa opetten alırım yoksa shell ama ( mümkünse tüm yakıt aldığım bayilerin, büyük istasyon olmasına ve ana yolda olmasına dikkat ederim ) sık sık Denetlenmeleri bakımından
  • Yıllardır aynı Opet'den(istisnalar hariç) alırım, memnun olmayacak bir durum olmadı.
  • 11 yaşındaki arabana 11 yıldır 0 kmden beri shellden yakıt alıyorum. 11 yıldır en fazla 10 depo opetten yakıt almışımdır. 1 kere de po dan aldım acil durum dolayısıyla. herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadım. 11 yıldır sadece rutin bakımlarını yaptırıyorum aracın. opet menzil olarak daha iyi ama shell daha performanslı. şimdi 11 yaşındaki fiestamın yanında 0.9 tce clio sahibiyim. opet ve shell arasında kararsızım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halogen666

Şöyle bir açıklama yapayım da siz pay biçin istasyon mu yoksa marka mı daha önemli diye. Ben PO dolum terminali çalışanıyım, şirketler arası anlaşmalar olduğundan dolayı bizden Shell'de, BP'de, Class vs. gibi şirketler zaman zaman yakıt alımında bulunuyorlar. Aynı şekilde Shell ve diğer şirketlerden de kendi aralarında yakıt transferleri oluyor. Yani uzun lafın kısası siz istasyondan emin olmaya çalışın.
    Arkadaşın dediği gibi ib.elik istasyonda başlar istasyonda biter katlı mazot dediklerinin katkısı bir tankere 18 lt yada 30 lt katkı demek yakıt her istasyonda aynı rafineri yakıtı
    Ben nerede ucuz oradan alıyorum class bazen total bazen PO bazen Aytemiz

• Benzin olarak en iyisi kesinlikle v power, lpg olarak markalar arasındaki farkı hissedemiyorum.

• 2014 yılından beri Clio 4 dCi aracımda mazotu istisnasız ilçedeki aynı Shell istasyonundan alıyorum. Bir kere bile dpf ya da yakıt kaynaklı bir uyarı almadım. Performans çekiş ise gayet iyi. Ucuz mazot satan yerlere güvenemiyorum. İleride dpf, enjektör ya da mazot pompası ile ilgili ciddi sıkıntı yaşama riskini alamıyorum.

• Eski aracım dpf arızası verip duruyordu, her yerden alıyordum, sadece shell den almaya başladım bşdaha hiç vermedi, o yüzden yeni aracımda da shell den başka yakıt kullanmıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Petrol ofisi aldım. 150 km fark etti. Hem çekişte hem de menzil de daha fazla yol kat ettim. Umarım bozmazlar.

• Petrol ofisinin en son active benzin kullandım menzil ve cekis shellden iyi geldi

• neredeyse 50 senedir shell kullanıyorum uzun yolda güzergahım üzerinde shell yoksa opet veya bp tercih sebebimdir, formula yarışlarında galiba tek yakıt sağlayıcı shell oluyor, oradaki tecrübelerini zamanla piyasaya aksettiriyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.