Şimdi Ara

En kaliteli Ütü tavsiyesi (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
17
Favori
186.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bu mesajın aynısını yazmak için girdiğimde sizin mesajınızı gördüm. Yaklaşık 20 yıldır tefal, Philips vb. pek çok kaliteli ütü kullandım, hiç biri uzun kullanımlık olmadı, hatta en son olarak daha önce de başka modellerini kullandığım ve bu kez ömürlük tavsiyesiyle aldığım tefal arızalandı, servisi tamir için ütünün parçalarının yüzde doksanının değişmesi gerekir, onun maliyeti de yeni bir Ütü kadar olur dedi. Ben de artık yeter dedim ve migrostan 120 liraya arzum aldım. Diğer ütüler kadar ağır değil ama işimi görüyor. Bozulsa da üzülmem. Tavsiyem ütüye boşuna fazla para vermeyin. Ne kadar kaliteli de olsa yüksek ihtimalle 2-3 yıl içinde bozulacaktır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: judger90

TEFAL FV4951 ULTRAGLISS Buharlı Ütü Buharlı Ütü (mediamarkt.com.tr)

TEFAL TURBO PRO FV5605 Buharlı Ütü Buharlı Ütü (mediamarkt.com.tr)

Tefal ütülerde şuan mediamarkt iyi fiyat veriyor. Genelde philips önerilmiş ama bu ürünlerinde fiyatları gayet iyi her ikisi de 300 TL turbo pro olan biraz daha üst model gibi ama o da şuan stokta yok diyor ben dün sipariş verdim. Dün de bir stokta bir yok diyordu bir ara stokta denk getirip aldım. 17 mayıs sonrası kargolanacak bakalım yollayacaklar mı

İhtiyacı olanlar ikisine de bakabilir sanırım piyasaya çıkışları biraz eski o yüzden uygun veriyor olabilir medimarkt stok sonu ürünleri ayrıca bu ütülerle ilgili yorumu olan varsa memnun olurum çok derinlemesine araştıramadım dh de ütü konuları pek aktif değil

Tefal 4951 şu an 400 lira alma niyetim var ama bir ay içinde fiyatı 300den 400e çıkmış.

Ayırabileceğim en fazla bütçe 400 lira, hatta 200 küsür liralık ürünlere bile bakınıyorum.

Şu an kullandığımız ancak canını vermek üzere olan ütü 20+ yıllık 1200W rowenta...

200-400 lira arası ütü arıyorum.. Hemen hepsi 20 yıllık ütümüzden zaten iyi olacak gibi, su damlatmasın, musluk suyu kullanılsın yeterli gibi.. Zaten (sanırım) hemen hepsinin tabanı yapışmaz..

• Taban konusunda çok farklı teknolojiler kullanıldığını söylüyor her marka ama yalan dolan gibi geldi bana bu süreçte 3 tane ütü aldım ilki tefal turbo proydu linkini verdiğim güzel ütü ve uygun fiyatlıydı amka teşhir ürünü yollmaışlar bayağı yıpranmıştı ütü tabanda çiziklerde vardı mecbur iade ettim.

daha sonra arzum ar6000 ütü 195 tl ye düşmüştü onu aldım vatanbilgisayardan, geldi ütü çok iyi buharı falan bol ama şok buhara basınca illaki damla damla su bırakıyor kumaşta şok kısmını pek kullanmayacağım derseniz (ki bazıları o şekilde ütü hafif hafif buhar verirken ütü yapıyor) bu ürün iyi olabilir çok para vermeye gerek yok.

Philips GC4552/00 Cüzdan Hediyeli Buharlı Ütü: Amazon.com.tr

son olarakta bu üründen aldım hediye cüzdanı var ben denediğim modellerde pek fark göremedim ama philips ütüde en çok önerilen marka 395 tl ye düşmüş prime a özel alınabilir bir ürün tefal 4951 e göre de buhar gücü gibi teknik özellikleri üstündür

Daha pahalı ürünler bence gereksiz bundan önce buhar kazanlı ütüm vardı hem çok yer kaplıyordu hem de öyle ahım şahım fark yaratmıyordu o yüzden artık ucuz ütülere yöneldim en azından 3-5 sene sonra bozulursa değiştirmek zor gelmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi judger90 -- 21 Haziran 2021; 9:28:8 >

• Merhaba arkadaslar evime utu almam lazim max 500 tl butcem var cabuk bozulan bir sey istemiyorum. son defe bosch marka utum 7 yil kullandim elektrikin volt dusuk olmasindan bozuldu.f/p urunler tavsiye ederseniz sevinirim.

• Tefal GV9566 ütü kullanıyordum. Evlenince tefal fv5696 model ütüye geçtim.

Şuan fv5696 ütüden hiç memnun değilim

1) 4 parçada bir su ekliyorum

2) kıyafetleri açmıyor

3) 1:30 saat kullanım sonrasında, bir anda içindeki suyu boşalmaya başlıyor

4) Ağır bir makine

5) Sürekli max ayarda kullanıyorum

6) ütü yapma sürem 2kat arttı, çok zaman harcattırıyor

Bu problemler normal mi, değil mi bilmiyorum. İlk defa kazansız ütü kullanıyorum.

Kazanlı ütü fiyatlarına bakıncada fiyatlar uçmuş ve bu yüzden almak istemiyorum.

Sormak istediğim kazansız ütülerin genelinde böyle bir problem mi var. Eğer böyle bir durum varsa hemen kazanlı ütü alacağım. Pahalıda olsa mecbur geçeceğim

bizim ütüde problem varsa teknik servise göndereceğim.

• Bu ütü nasıldır sizce ?
    amazon
    Russell Hobbs Steam Power Mor Buharlı Ütü (2600W, 3 Buhar Ayarı, 4,5 Bar Buhar Basıncı, 100 G / Dk'Ya Kadar Değişken Buhar, 1,3L Su Haznesi, Kireç Koruması) Ütü, Buharlı Ütü Steam Power 24440-56
    https://www.amazon.com.tr/Russell-Hobbs-24440-56-Buharl%C4%B1-Seramik/dp/B079TYKFWT

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Philips den şaşmayın ütü, süpürge tarzı küçük ev aletlerinde yazılan özelliklerin yarısı ya olmuyor yada 3-5 ayda bozuluyor philips ütü ve tefal ütü aldık aynı anda; philips 7 senedir zımba gibi tefalin helvasını 3. senesinde yedik çevremdekilerede philips önerdim alanlar memnun tabi yine şans işi elektronikte. Ütü alırken taban malzemesine dikkat edin ve Sürekli Buhar gr/dk Şok Buhar gr/dk bunlara dikkat edin. Suyu elinizden geldiği kadar alma su veya arıtma su kullanın, saf suda olur. Ben arıtma kullanıyorum ve kireç olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oZRaGo -- 24 Eylül 2021; 18:4:38 >
  • Merhaba arkadaşlar,

Evliliğimin 9. yılında çok şükür 4. ütüyüde hakkın rahmetine kavuşturduk. :)

bazı insanlar burada yazıyor veya dışarıda duyuyorum 10 yıldır aynı ütü 15 yıldır aynı ütü bir bilseniz onlara nasıl imreniyorum.

hayır biz niye bu kadar uzun süre kullanamıyoruz anlamadım, bizcde mi sorun

3 - 3,5 yıldır kullandığımız tefal fv9726 model ütü aniden ısıtmamaya başladı servise gönderdim, içinde su tutmaktan tabanı gitmiş dediler,

inanın içinde 1 gr bile su tutmadık bu zamana kadar birde 3,5 yıldır falan kullanbdığım ütüye 7 yıldır kullanılmış demişler hayır anlamıyorum bu servisdekiler ne kullanıyor

taban için 390 TL istediler, 390 ona vereceğime yeni ütü alırım dedim,

dedim ama beğendiğim ütüler 800 - 1.000 arası, bu kadar para verince biraz daha verip kazanlı alayım bari dedim, hanımı ikna ettim bakalım,

o model bu model derken alınabilecek ütülere bakınca 2.000 - 3.000 arası bir fiyata çıktım,

biz haftada 1,5 saat hatta bazen daha fazla ütü yapan insanlarız, işim gereği devamlı gömlek giyerim, hanımda çalışıyor hal böyle iken evde eşofmanla oturan insanlardan değiliz :)

sizlerden tavsiyer bekliyorum 1.000 TL civarına normal bir ütü mü alsam 2.000 ve üstüne kazanlı mı alsam alacağım ütrünün uzun çmürlü olması benim için çok önemli

tabi birde marka olayı var hangisini alsam bilemedim,

kazansız ütülerde philips GC5032 (900 TL) - GC5037 (1.100 TL) modelleri var

kazanlı olarak da yine philips GC8962 (2.100 TL) - GC9682 (3.200 TL)

bu modeller öyle afaki şekilde baktığım modeller daha önceki ütümünde tefal olmasından dolayı açıkcası tefale karşı içimde hep bir soğukluk oluştu o yüzden tefalin modellerini çokda incelemedim.

yukarıdaki fiyatlar malum internet sitesinden aldığım fiyatlar 3 aşağı 5 yukarı bu civarda sizlerinde önerebileceği başka marko model vs. var ise mutlu olurum.

• Dostlar merhaba,

1.000 TL bütçe var, Ütü tavsiyeniz var mı acaba ?

• güncel f/p ütü tavsiyesi verebilecek var mı ? Philips daha kaliteli gibi bir algı var bende ütü grubunda yoksa kendimi mi kandırıyorum :)

• Selam. Evde yılların Esem ütüsü var. Annem yapıyor ütümü ama yaşlandı artık bugün üç tane gömleğimin kol kısımlarını parlattı ben de sinirlenip yırttım gömlekleri kadına da çemkirdim biraz. Hem kendim ütü yapmayı öğrenmek adına hem de güncel teknoloji bir ürüne sahip olmak adına ütü alacağım da gömlek ütülerken en konforlu ve güvenli kullanılabilecek, parlama falan yaptırmayacak ütü markası hangisi?

Şu linkteki ürüne niyetlendim. Ya da muadili daha iyi bir şey varsa o da olabilir. Bir de ütülere tabanlık takılıyormuş galiba parlama ve yapışma olmasın diye. Ha bir de porselen tabanlı ütüler için ne diyorsunuz? Metal tabandan daha mantıklı geldi ama bilemedim.

• Bende aynısı var amazondan almıştım memnunum

• Buhar kazanlı ütü tavsiyelerine açığım. Anneme alacağım isteği bu yönde . 6 bin liraya kadar bütçem var. Hiçbir bilgim yok teknik olarak. Kaba taslak bazı markaların ütülerinde otomatik sensör, dakikada çıkardığı buhar miktarı, ısınma süresi vs. özelliklerinin farklılık gösterdiğini gördüm. Neye dikkat etmeliyim, özellikle iyi olması gereken özelliği nedir.

• hellkatze H kullanıcısına yanıt
    Hommendin çıkardığı yeni kazanlı ütüleri tavsiye ederim. Baya baya olumlu yorumlar duydum kullananlardan. Ben de almayı düşünüyorum

• batarist B kullanıcısına yanıt

kullanmadan nasıl tavsiye ediyorsunuz? :) ben de kazanlı ütü arıyorum. Terzilerin kullandığı silter marka kazanlı ütüler var. tavsiye eder misiniz?

• Selam hafif bir ütü lazım üzmeyecek, kumasi parlatmayacak,oto kapanma vs ozelligi olan.Max 3000 bütçe.

• ssouness S kullanıcısına yanıt
    Hocam ben daha yeni philips azur 7500 siyah aldım. Eskiside philips GC 4900 idi. Eskisi vietnam üretimi, yeni gelen romanya üretimi.

Özellikle manuel kontrolü olsun diye bu seriyi seçtim. Ütü 3200w.

Lakin ütü beklediğim performansı vermedi. Eski ütünün altındaki delikler gayet dengeli dağınık iken, bu seride tabandaki delikler sadece tepeden kenarlara ters V şeklinde dağılmış vaziyette. Altında sürüyle sahte delik var. 3200w olmasına rağmen buhar üretimi ve sıcaklık kontrolü dengeli değil. Eskisi çok daha dengeliydi.

Su beslemesi max seviyede bile bana az geldi, haliyle buhar seviyesi yeterli değil, dolayısıyla taban çok yüksek sıcaklığa çıkabildiği için parlama yapabiliyor. Belki söküp su vanasına müdahele edilebilir.

Philips azur 8000 serisibde taban tasarımı ve buhar çıkışı sanırım daha dengeli, ancak ondada manuel sıcaklık kontrolü yok.

Özetle ütü performansı tecrübesiz kullanıcı için sıkıntı yaratır. Çok yüksek sıcaklığa çıkabildiği için max ısıda parlama veya yapışma yapması olası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 25 Ekim 2024; 22:16:0 >

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.