|
En Kolay Grup Kaldırma Yöntemi Hangisi
-
-
Aynen cmd'den devam hocam :) -
Windows 10 da debianı Dual BOOT kullanmayı düşünüyorum.Siz sorun olduğunda aşağıdaki komutlarımı giriyorsunuz.???Efi ve UEFİ kurulum yapmadım.quote:
Orijinalden alıntı: InspectorGadget03
Aynen cmd'den devam hocam :)
c:
cd \
mbrfix /drive 0 fixmbr
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azata -- 22 Eylül 2020; 20:52:49 > -
Ben grub veya systemdboot/gummiboot kullanıyorum
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Bana tavsiyeniz nedir.CMD.exe işimi görürmü ?quote:
Ben grub veya systemdboot/gummiboot kullanıyorum -
Grub veya systemdboot kullanmanız (eğer sisteminizde herhangi bir dağıtım var ise)quote:
Orijinalden alıntı: azata
Bana tavsiyeniz nedir.CMD.exe işimi görürmü ?
Alıntıları Göster -
Ben windows 10 cmd.exe yi kullanarak grubu kaldırabilirmiyim.Bunu soruyorum .Windows 7 de kaldırıyordum.quote:
Grub veya systemdboot kullanmanız (eğer sisteminizde herhangi bir dağıtım var ise)
Alıntıları Gösterwiki.ubuntu-tr.netGrub'u silip Windows önyükleyicisini kurmak - Ubuntu Türkiye Wikihttps://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Grub%27u_silip_Windows_%C3%B6ny%C3%BCkleyicisini_kurmak
-
"Öneriniz nedir?" demişsiniz sadece. O yüzden bende diyorumki grub veya systemdboot ile devam edin. Neden linux kurup Windows MBR'sine geçmeye çalışıyorsunuz anlamıyorum.quote:
Orijinalden alıntı: azata
Ben windows 10 cmd.exe yi kullanarak grubu kaldırabilirmiyim.Bunu soruyorum .Windows 7 de kaldırıyordum.
https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Grub%27u_silip_Windows_%C3%B6ny%C3%BCkleyicisini_kurmak
Alıntıları Göster
Onun dışında windows7'de yaptığın işlemlerin windows10'da da çalışması gerek. Sonuçta pek fark yok cmd yapısında.
İyi günler
-
Sanırım bir Linux dağıtımını silmek istediğinizde ve bunun sonucu olarak Grub'u kullanmak için bir neden kalmadığında, Windows önyükleyicisine nasıl dönebileceğinizi soruyorsunuz.
Eğer senayo buysa ve disk bölümleme tablosu MBR ise, eskiden uyguladığınız yöntem işe yarayacaktır. Ama disk bölümleme tablosu GPT ise eski yöntem (fixmbr) işe yaramaz, hatta sisteminizde açlışı sorunu yaşayabilirsiniz.
Eğer GPT disk bölümlemesine sahip bir sistemde, EFI destekli kurulum yaptıysanız; Linux tarafında efibootmgr aracı ile EFI girdisini kaldırabilirsiniz. Yine aynı araçla herhangi bir EFI girdisi için öncelik belirleyebilirsiniz. Kullanımı ile ilgili internette bir çok kaynak mevcut. Aynı işlemi Windows tarafında EasyUEFI yazılımı ile yapabilirsiniz. Varsayılan EFI girdisini Windows olarak belirledikten sonra, sistemi bir test edin. Gerçekten Windows önyükleyici ile varsayılan olarak açılış sağlanıyorsa, Linux dağıtımı kurduğunuz disk bölümünü biçimlendirin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: kelebekx3Sanırım bir Linux dağıtımını silmek istediğinizde ve bunun sonucu olarak Grub'u kullanmak için bir neden kalmadığında, Windows önyükleyicisine nasıl dönebileceğinizi soruyorsunuz.
Eğer senayo buysa ve disk bölümleme tablosu MBR ise, eskiden uyguladığınız yöntem işe yarayacaktır. Ama disk bölümleme tablosu GPT ise eski yöntem (fixmbr) işe yaramaz, hatta sisteminizde açlışı sorunu yaşayabilirsiniz.
Eğer GPT disk bölümlemesine sahip bir sistemde, EFI destekli kurulum yaptıysanız; Linux tarafında efibootmgr aracı ile EFI girdisini kaldırabilirsiniz. Yine aynı araçla herhangi bir EFI girdisi için öncelik belirleyebilirsiniz. Kullanımı ile ilgili internette bir çok kaynak mevcut. Aynı işlemi Windows tarafında EasyUEFI yazılımı ile yapabilirsiniz. Varsayılan EFI girdisini Windows olarak belirledikten sonra, sistemi bir test edin. Gerçekten Windows önyükleyici ile varsayılan olarak açılış sağlanıyorsa, Linux dağıtımı kurduğunuz disk bölümünü biçimlendirin.
EFİ kurulum yapmadım.2015 yılında almış olduğum diz üstünü kullanıyorum.Debianı Dual BOOT olarak kullanmak istiyorum.Mbrfix /drive 0 fixmbr komutuyla Grubu kaldırabilirmiyim .??Siz nasıl kaldırıyorsunuz
-
quote:
Orijinalden alıntı: azataEFİ kurulum yapmadım.2015 yılında almış olduğum diz üstünü kullanıyorum.Debianı Dual BOOT olarak kullanmak istiyorum.Mbrfix /drive 0 fixmbr komutuyla Grubu kaldırabilirmiyim .??Siz nasıl kaldırıyorsunuz
Alıntıları GösterAlıntı
metni:Eğer senaryo buysa ve disk bölümleme tablosu MBR ise, eskiden uyguladığınız yöntem işe yarayacaktır. EFI kipinde kurulum yapmadıysanız, daha önce yaptığınız şekilde MBR'den Grub'u silebileceğinizi belirtmiştim. Daha sonra Windows 10 için önyükleyici onarımı yaparsınız.
-
quote:
Orijinalden alıntı: kelebekx3Alıntı
metni:Eğer senaryo buysa ve disk bölümleme tablosu MBR ise, eskiden uyguladığınız yöntem işe yarayacaktır. EFI kipinde kurulum yapmadıysanız, daha önce yaptığınız şekilde MBR'den Grub'u silebileceğinizi belirtmiştim. Daha sonra Windows 10 için önyükleyici onarımı yaparsınız.
Alıntıları GösterWindows 10 için önyükleyici onarımı nedir.???
https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Grub%27u_silip_Windows_%C3%B6ny%C3%BCkleyicisini_kurmak
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X