melih abi setra neden bazı parcaları mercedesten alıyor.bu parcaları yapabilecek donanımlarımı yok?diğer sorum ise bu parcaları neden mitsubishi den veya temsadan almıo??abicim sorularım saçma gelebilir ama gercekten merak ediorum
0403 tabıkıde
slm arkadaslar hemen soruna cvb vereyim abim setra eskiden karesorcudu motoru mercedesin karesoru üreten setradır ve kendi otobüslerinede mercedes motor takıyordu ve hatta mercedes neoplana bile motor satmıstır man ve mercedes atağa kalktı mercedes setrayı aldı ve travego ile setra 417 birbirlerine çok benzerler çünkü ikiside aynı firmanın aracı sadece modeller değişik manda baktı olmucak neoplanı aldı rekabet basladı yani setra mercedesin olduğu için mercedes parcası kullanıyor
mitsubushi uzak doğu malı avrupada su yaygındır batıcılık doğudan gelen hiçbirşey memnun etmez avrupayı ve mütsubushinin parcaları mercedes man setra ve neoplan gibi otobüse çoçuk oyuncağı gibi kalıyordu ondan dolayı
melih abi bendende bir soru . setradan yeni otobüs haberi yokmu.kaç yıl oldu.yeni bir model çıkmadı???
merhaba arkadaslar setra 2013 yılına kadar 417 serisini üretmeye devam edicek çünkü istek çok ve hala bazı firmalar hala sipariş bekliyor...
quote:
Orjinalden alıntı: meli-417
merhaba arkadaslar setra 2013 yılına kadar 417 serisini üretmeye devam edicek çünkü istek çok ve hala bazı firmalar hala sipariş bekliyor...
2013 yılına kadar hiçbir tasarım değişikliği olmucakmı
belkide içinde ve farlarda filan ufak tefek makyajlama yaparak yeni model çıkıncaya kadar idare ederler.
evet ben de bu kış 417'yi makyajlayacaklarını duymuştum..
ankete koymamışsın ama varan
quote:
Orjinalden alıntı: I_love_DH
ankete koymamışsın ama varan
yok yok aybastı itimat
itimatlar iyii
rap_üstad konunun başına nasıl anket açtın öğrenebilirmiyim açtığım konuya ben açmayı başaramadım.
417 makyajlasacak yani farlar değişicek araca desenler eklenecek koltuklar biraz değişicek estetik bakımdan değişime uğruyacak
sıfır gibi olur diyosun yani
403 nasıl 96 modelleri suan gördüğümüzde döküntüye bak diyoruz 2005 gördüğümüzdede vasss güzelll arabamıs ha deriz işte setrada büyük değişikliğe giricek 417 ile beraber ama yeni model olarak beklenmemesi gerekiyor ve büyük süprizleri ise türkiyeye setra 431 modelini varandan baska firmalarada satıcaklar ama firmalar korkuyor çünkü setra 431 binek arac gibi bir tümsekten gectiğinde kalbi sızlar sahibinin ama biraz üzerinde dururlarsa 431 modelini türkiyede alıcı buldurur ve amaclarıda bu yani ne kadar cok satarsa okadar pazarda yer alır...
Melih abi her zamanki gibi doğru söylüyor.bencede satılır ülkemizde. istanbul-ankara-izmir hatlarındaki önde gelen firmalar belli saatlerde bu otobüsleri baya doldurabilir.iyi para kaznırlar. varan'ın istanbul-izmir-çeşme arası çalışan 431 bistroları mesela çok iyi iş yapıyor..
431 kullanım amacıda değişebilir bilmiyorum varanda sanırım bu sistem var alt kat restaurant olarak işletilmesindede güzel para çıkar ortaya adam otobüsün içine dısarıda kutu kola 1ytl ise otobüsün içinde 2ytl yolcunun işine gelirse yani bu kolalanda kalmaz ha bu arada örneğin van gölü firması alıp 431i çıkartırsa izmir-van çalıştırmaya o arabadan asla hayır gelmez gecmiştede belirttim avrupadaki köklü otobüs üreten firmalar batıcıdırlar ve aracları batı yollarına göre dizayn ederler bizim doğu yolları ise bazen asfalt ne kelime toprak yoldan araclar gidiyor 431 bu yollara göre bir arac değildir 431 sauron 86 kardesim çok güzel açıklamıs ankara-istanbul izmir-istanbul hatta bu arac antalya yoluna bile çıkamaz yoksa aracı ucurumda yatırır şöför
mercedes o 403un ustune tanımamo efsanee
evet 0403 bi efsane oldu 302den sonra
302 ıle 403 aynı seye benzıo bence 205 ve 106 gti dimi