Şimdi Ara

En kötü Dizel motor hangisi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
5.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: alperdgn06

Sesi iki sokak öteden duyuluyor.

En kötü Dizel motor hangisi?

Aynen.

Dayımda Caddy var.İyi,hoş araç ama o ses direk adamı soğutuyor

• 1.6 dci diyeyim aradan çekileyim
  • sanki hepsi motor uzmanı yada makine mühendisi de iyi motor kötü motor seçimi yapıyorlar... ne günlere kaldık... dh forum gün gün eriyor... bu iş benceler le olmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avensis42 -- 8 Ocak 2013; 0:49:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: avensis42

sanki hepsi motor uzmanı yada makine mühendisi de iyi motor kötü motor seçimi yapıyorlar... ne günlere kaldık... dh forum gün gün eriyor... bu iş benceler le olmaz..

Hayatımda gördüğüm en saçma yorumlardan biri.

Forum'un amacı nedir bilgi paylaşmak değilmi ? Ben örn. x dizel kullandım BENCE kötü bi motor, çünkü gitmiyor çok yakıyor vs. vs. gibi nedenlerimde var.Bunu belirtmek için profesörmü olmak lazım ?

• Multijet ve 1.2 tdi bm çok gürültülüler. Bu yüzden alta yazıyorum onları.
  • Kayinperde 1.9 tdi passat vardi feci gurultu vardi

Ama genel olarak tdi motoru basarili buluyorum

Ekonomi ise eger DCİ ayni zamanda saglamdirda 92.000 km kullandim en ufak bir sorun yasamadim

Yudum aycicek yagi koy dci motora yine calisir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tdci motorların çok yaktığı falan yok kulaktan doğma bilgilerle konuşmayın artık şu forumda.şehir içinde rakipleri ne yakıyorsa oda aynısını yakıyor şehir dışında ise pek çok rakibindende iyi yakıt tüketimi. 9 km. Ortalama hız ile 6.2 litre yakıyorum kışlıklarla ş.içi daha ne olsun?fabrika verileride ortada.bu arada en iyi dizel ısuzu ve bmc motorlarıdır

• quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

tdci motorların çok yaktığı falan yok kulaktan doğma bilgilerle konuşmayın artık şu forumda.şehir içinde rakipleri ne yakıyorsa oda aynısını yakıyor şehir dışında ise pek çok rakibindende iyi yakıt tüketimi. 9 km. Ortalama hız ile 6.2 litre yakıyorum kışlıklarla ş.içi daha ne olsun?fabrika verileride ortada.bu arada en iyi dizel ısuzu ve bmc motorlarıdır

Dci motor reno trafik ile tdci motor ford transit'i bir karsilastir hocam anlarsin

• Bence dci en kotu idi lakin yeni nesil 1.6 ile toparlandi baya bir suan kotu yok gibi pazarda..

• quote:

sanki hepsi motor uzmanı yada makine mühendisi de iyi motor kötü motor seçimi yapıyorlar... ne günlere kaldık... dh forum gün gün eriyor... bu iş benceler le olmaz..

Burada dci kullananda var tdi de tdci de hepsi var anlayacağın ve herkes kullandığı motor hakkında bir yorum yapabilir tecrübelerini paylaşabilir illa makine mühendisi olmasına gerek yok...Ayrıca forumun derdi sanamı düştü, forumun abisiymiş gibi hareket etmeyi bırakırsan iyi edersin çünkü çok antipatik oluyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Biturbo

quote:

Burada dci kullananda var tdi de tdci de hepsi var anlayacağın ve herkes kullandığı motor hakkında bir yorum yapabilir tecrübelerini paylaşabilir illa makine mühendisi olmasına gerek yok...Ayrıca forumun derdi sanamı düştü, forumun abisiymiş gibi hareket etmeyi bırakırsan iyi edersin çünkü çok antipatik oluyorsun.

ben detaylı iyi veya kötü kullanıcı yorumu göremedim...

yorumlar şu şekilde genelde

dci akar
    bence tdci
    dci candır
    favorim multijet

biri hdi ile tdci farklı sanıp uzman gibi yorum yapar...

bu mudur kullanıcı yorumları kendi kendinize geyik muhabbeti yapıyorsunuz... eminim çoğu yorumu yapanların bırak dizel arabası olmasını motorsikleti bile yoktur..

şimdi sana soru şu ana kadar yazılan yorumlara göre en kötüsü hangi motormuş sonuç çıktı mı ortaya...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avensis42 -- 8 Ocak 2013; 1:20:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Aziz Kancar

Bence dci en kotu idi lakin yeni nesil 1.6 ile toparlandi baya bir suan kotu yok gibi pazarda..

Neden kotu idi ?
    Enjektor mu diyeceksiniz ?

• En iyi ve en kötü diye bişey yok beyler.

Hepsi Common rail zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: High Quality

quote:

Bence dci en kotu idi lakin yeni nesil 1.6 ile toparlandi baya bir suan kotu yok gibi pazarda..

Neden kotu idi ?

Sanayideki ustadlarin ve farkli servislerin motor bolumundeki arkadaslarimin aktardigi bilgiler dayaniksiz olduguna dahil onlara dayanarak ce bikac tecrubemde oldu ondan boyle dedim bana gorede oyle..

• kötü demeyelimde
    en gürültülüler 3 silindirli crdi ve tdi motorlar
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Biturbo

quote:

ben detaylı iyi veya kötü kullanıcı yorumu göremedim...

yorumlar şu şekilde genelde

dci akar
    bence tdci
    dci candır
    favorim multijet

biri hdi ile tdci farklı sanıp uzman gibi yorum yapar...

bu mudur kullanıcı yorumları kendi kendinize geyik muhabbeti yapıyorsunuz... eminim çoğu yorumu yapanların bırak dizel arabası olmasını motorsikleti bile yoktur..

şimdi sana soru şu ana kadar yazılan yorumlara göre en kötüsü hangi motormuş sonuç çıktı mı ortaya...

10 yorumun içinden 2 tanesi bile aklıbaşında olsa yine kardır, gerisini boşver, rahat ol biraz herşeyi eleştirmeye kalkacak olursak keyfimiz kaçar...
    Sonuç hiçbir zaman çıkmaz, anket bir nebze fikir verir...

• reno 1,6 dci 130 bg ile kapak yapmıştır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

reno 1,6 dci 130 bg ile kapak yapmıştır.

Alintilamak istemiyorum mesajlarinizi ama gercekten susmakta istemiyorum neye gore kapak 1.6dci yo turk halki nekadar kullandi kac yuz bin kmler kullandida memnun oldu bukadar emin konusuyorsunuz ? Bize neyi kanitladi ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: High Quality

quote:

Neden kotu idi ?

Sanayideki ustadlarin ve farkli servislerin motor bolumundeki arkadaslarimin aktardigi bilgiler dayaniksiz olduguna dahil onlara dayanarak ce bikac tecrubemde oldu ondan boyle dedim bana gorede oyle..

Bu ulkede kangooda, clioda nasil kullaniliyor o motorlar bir bilseniz.
    En yakin arkadasimin dedesi sifir alip kirsal motorin kullaniyordu. Arkadasim kangoosunu traktor gibi kullaniyor.
    Bunlari gectim, bu forumda onlarca tuketim verisi paylasildi. Latitude gibi heybetli bir aracta bile inanilmaz veriler cikaran bir motor.
    Laguna 3'te turbo hortumuni yirtiyordu motor, onu da hortumu degistirerek cozduler. Servisler bu degisimleri ucretsiz yapti.
    Her seyi gectim kendi ellerinizle Fluence ile 400000 km konusu actiniz.

Bu ulkede dizel kullanma bilinci mi var ki. Komsum Golf Tdi aracini gaz ile pompalayarak calistiriyor. Abartmiyorum calistirirken 3000 devire cikiyordur. Sanki eski karburatorlu araclar. Gerci onlarda bile yapilmaz ama.

dCi gercekten tuketim olsun, guc olsun cok basarili. 65 ten tutun 110 beygire kadar guc araligi var. Sadece 1.5 olanda bu.

Butun motorlar asagi yukari aynidir. Kullanim onemlidir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

reno 1,6 dci 130 bg ile kapak yapmıştır.

Alintilamak istemiyorum mesajlarinizi ama gercekten susmakta istemiyorum neye gore kapak 1.6dci yo turk halki nekadar kullandi kac yuz bin kmler kullandida memnun oldu bukadar emin konusuyorsunuz ? Bize neyi kanitladi ?

Salinim, guc, tork, teknoloji.
    Hondanin dizel motorunu da kullanan yok ama kagit uzerinde basarili.

Bir motorun 1600 cc olup ta 70 hp 200 tork uretmesi basarisizliktir misal.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.