Basaridan beklenti performans olmamali 1600cc de performans olsa 1600cc 105ps 250bm golfle arasinda 0.9sajiye fark olmaz bu basari degildir. 1600cc bir aractan basari beklentisi yakit ve sorunsuzluktur bana gore..
Motor nedir ? Guctur. Dayaniklilik kosullarini gunumuzde her dizel asagi yukari karsilar. Neden her firma, her yeni motorda daha yuksek guc icin calisiyor o zaman ? Sizin mantiginiza gore guc ve tork ya yerinde sayacak ya da geri gidecekti.
Ki su ana kadar da bir sorun gormedim duymadim. Siz duydunuz mu ?
Bakin hersey ps cogaltmak degildir bunu golf 7 ile gorduk 11.2lik deger 10.7lere indi degilmi ? Motorla oynanmadan.. Ama bakin 130psde olsa ahim sahim bi hizlanma farki varmi yok olmazda olsa zaten yanlis bence nedeni ise amaci belli 1600cc ve alti dizel araclarin az yaksin dayanikli olsun vergisi az olsun bundan ibaret hersey motordan olaganustu guc bekleyenin ne isi olur 1600cc ile..
Agirlik azaltildi, ruzgar direnc katsayisi azaltildi Golf 7 ile. Bu tabiiki akselarasyonu ve tuketimi dusurecektir. Aractan degil, motordan bahsediliyor ayrica.
quote:
Orijinalden alıntı: Aziz Kancar
quote:
Orijinalden alıntı: High Quality
quote:
Basaridan beklenti performans olmamali 1600cc de performans olsa 1600cc 105ps 250bm golfle arasinda 0.9sajiye fark olmaz bu basari degildir. 1600cc bir aractan basari beklentisi yakit ve sorunsuzluktur bana gore..
Motor nedir ? Guctur. Dayaniklilik kosullarini gunumuzde her dizel asagi yukari karsilar. Neden her firma, her yeni motorda daha yuksek guc icin calisiyor o zaman ? Sizin mantiginiza gore guc ve tork ya yerinde sayacak ya da geri gidecekti.
Ki su ana kadar da bir sorun gormedim duymadim. Siz duydunuz mu ?
Bakin hersey ps cogaltmak degildir bunu golf 7 ile gorduk 11.2lik deger 10.7lere indi degilmi ? Motorla oynanmadan.. Ama bakin 130psde olsa ahim sahim bi hizlanma farki varmi yok olmazda olsa zaten yanlis bence nedeni ise amaci belli 1600cc ve alti dizel araclarin az yaksin dayanikli olsun vergisi az olsun bundan ibaret hersey motordan olaganustu guc bekleyenin ne isi olur 1600cc ile..
Alıntıları Göster
En kötüsünü bilmiyorumda 1600 hacim sınırında şuana kadar yapılan en iyi dizel 1.6 dci olabilir. Teknik verileri muazzam
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: umutsirvan
Kendi 1,6 tdi aracım ve jetta 1,6 tdi 105 bg 0-100 : 11,7 sn Megan 1,6 130 luk 0-100 9,8 sn. Bana göre buna meydan dayağı derler.
Ciddi komiksiniz tartismayacagim sizle biyanda yeni nesil motorlu arac diger yanda eski nesil eski motorlu arac bari eski nesil motorlu ama guncel kasali golf 7yi ele alsaydiniz. Neyse alintilamamaniz dilegiyle iyi geceler..
golf 7 nin motoru yazılım olarak 6. nesilden farklı
quote:
quote:
quote:
Kendi 1,6 tdi aracım ve jetta 1,6 tdi 105 bg 0-100 : 11,7 sn Megan 1,6 130 luk 0-100 9,8 sn. Bana göre buna meydan dayağı derler.
Tork ta ortada. Teknoloji de ortada. Fren geri kazanim teknolojisini kullanan bir motor ve firma sonucta.
Dediginiz gibi sadece TDI da degil, piyasadaki kendi segmenti her dizeli tokatlamistir.
Yazdiginiza da katiliyorum.
Torq ve tüketime özellikle girmedim iyice ayağa düşmesin diye. iki kere test sürüşü yaptım megane st gt line 130 hp ile birde QQ 130 luk ile araç 1. vitesi hiç mi aramaz. Bu arada forumun alışık olmadığı bir şey yapıp kendi aracımı eleştirdim
Olmasi gereken de sahip olunan ya da kullanilan araci elestirmektir zaten.
Tuketici bunun icin vardir.
Herkes koru korune, fanatik yorumlar yazarsa ortalik karisir durur.
Burdaki insanlarin sorunu kullandigi aracin sorgusuz sualsiz en iyi oldugunu iddia etmeye calismasidir.
Orda milyar dolarlik sirketlerden ya da milyon uretilen bir modelden 1 tane aliyor adam. Kendilerini o markanin sahibi zannediyorlar. Degil mi ?
quote:
Orijinalden alıntı: Berk Erden
En kötüsünü bilmiyorumda 1600 hacim sınırında şuana kadar yapılan en iyi dizel 1.6 dci olabilir. Teknik verileri muazzam
Honda'nın yeni 1.6 dizeli de iyi bir motora benziyor bence.
quote:
quote:
quote:
quote:
Tork ta ortada. Teknoloji de ortada. Fren geri kazanim teknolojisini kullanan bir motor ve firma sonucta.
Dediginiz gibi sadece TDI da degil, piyasadaki kendi segmenti her dizeli tokatlamistir.
Yazdiginiza da katiliyorum.
Torq ve tüketime özellikle girmedim iyice ayağa düşmesin diye. iki kere test sürüşü yaptım megane st gt line 130 hp ile birde QQ 130 luk ile araç 1. vitesi hiç mi aramaz. Bu arada forumun alışık olmadığı bir şey yapıp kendi aracımı eleştirdim
Olmasi gereken de sahip olunan ya da kullanilan araci elestirmektir zaten.
Tuketici bunun icin vardir.
Herkes koru korune, fanatik yorumlar yazarsa ortalik karisir durur.
Burdaki insanlarin sorunu kullandigi aracin sorgusuz sualsiz en iyi oldugunu iddia etmeye calismasidir.
Orda milyar dolarlik sirketlerden ya da milyon uretilen bir modelden 1 tane aliyor adam. Kendilerini o markanin sahibi zannediyorlar. Degil mi ?
Aynen. Geçen bende onu diyordum en kötü avukatı oluyor. Kötü her zaman kötüdür. O tip adamlar marka değiştirdiği zaman aynı şekilde kaka attıkları markayı savunuyorlar. iyi veya kötü ne varsa yazmak en doğrusu
quote:
Bence dci en kotu idi lakin yeni nesil 1.6 ile toparlandi baya bir suan kotu yok gibi pazarda..
Dci niye kotu abi kendin konu actin bilmem kac bin km yol yapmis biri
Cihancım hoş geldin. Nasıl buluyorsun tdi performansını ?
Dci motorda kullandim abi ben hemde az bir km degil
Kesinlikle dci motor daha ekonomik ve daha saglam diye dusunuyorum
Ornek 2000 tdi passatlar bir onceki kasa sik sik enjektor degistiriyordu ve 6000 tl civari bir rakamdi
Tdi ise genel olarak basarili bir motor performans iyi 1.5 dci 110 beygir bir megane ile ayni iste
Ama dci motor kesinlikle daha basarilidir diye dusunuyorum
Arti olarak 110 beygir tdi motor geliyor golf'de kullanilacak bakalim gorucez
115 lik focus ve 130 luk megane kullandın mı?
quote:
Orijinalden alıntı: topaz42
quote:
Orijinalden alıntı: Thomassee
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
TDCI= Biraz fazla yakan motor. Ama sağlamdır. Multijet= Orta halli yakar. Uzun ömürlü olmasıyla bilinir. DCI= Az yakar. Ekonomiktir. Yüksek tork üretir. CDTI= Multijet'in kardeşi sayılır. İsimleri farklıdır. CRDI= En sessiz dizel motordur. Orta halli yakar. Torku iyidir. HDI= Ben pek tercih etmiyorum. TDI= Sağlamdır. Güçlüdür. Ama gürültülüdür.
HDI ile TDCI aynıdır.
Tek fark TDCI daha fazla yakıyor
Aha. Vallahi ilk defa duydum. 1 dk önce ölseydim bu bilgiyi öğrenmeden ölecektim. Ciddi mi ya?
Madem biliyorsun birine sağlam diyip diğerine pek tercih etmiyorum demek ne alaka
Cihancım hoş geldin. Nasıl buluyorsun tdi performansını ?
Dci motorda kullandim abi ben hemde az bir km degil
Kesinlikle dci motor daha ekonomik ve daha saglam diye dusunuyorum
Ornek 2000 tdi passatlar bir onceki kasa sik sik enjektor degistiriyordu ve 6000 tl civari bir rakamdi
Tdi ise genel olarak basarili bir motor performans iyi 1.5 dci 110 beygir bir megane ile ayni iste
Ama dci motor kesinlikle daha basarilidir diye dusunuyorum
Arti olarak 110 beygir tdi motor geliyor golf'de kullanilacak bakalim gorucez
115 lik focus ve 130 luk megane kullandın mı?
Focus kullanmadim volvo s60 ile ayni degilmi zaten
130 beygir megane kullandim Ama acikcasi 0-100 daha iyi olabilirdi diye dusunuyorum
quote:
Orijinalden alıntı: D_G_N
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
TDCI= Biraz fazla yakan motor. Ama sağlamdır. Multijet= Orta halli yakar. Uzun ömürlü olmasıyla bilinir. DCI= Az yakar. Ekonomiktir. Yüksek tork üretir. CDTI= Multijet'in kardeşi sayılır. İsimleri farklıdır. CRDI= En sessiz dizel motordur. Orta halli yakar. Torku iyidir. HDI= Ben pek tercih etmiyorum. TDI= Sağlamdır. Güçlüdür. Ama gürültülüdür.
HDI ile TDCI aynıdır.
Tek fark TDCI daha fazla yakıyor
Aha. Vallahi ilk defa duydum. 1 dk önce ölseydim bu bilgiyi öğrenmeden ölecektim. Ciddi mi ya?
Madem biliyorsun birine sağlam diyip diğerine pek tercih etmiyorum demek ne alaka
Gece gece beni madara mı edeceksiniz. Vallahi ilk defa öğrendim. CDTI ile Multijet özünde aynıdır. Ben sadece bunu biliyordum.
TDCI ile HDI'yi az önce öğrendim.
Mazda, Volvo, Ford, Citroen, Peugeot markaların ortak kullandığı PSA motorudur Hdi.
DCi Nissan-Renault
Multijet Opel-Fiat-Alfa-Lancia
TDi Seat-Audi-Vw-Skoda
CRDi Kia-Hyundai
Piyasada dünya kadar marka varken, üst sınıf araçları saymazsak sadece 5 dizel motor var...
+ dCi Mercedes
quote:
quote:
quote:
quote:
Ciddi komiksiniz tartismayacagim sizle biyanda yeni nesil motorlu arac diger yanda eski nesil eski motorlu arac bari eski nesil motorlu ama guncel kasali golf 7yi ele alsaydiniz. Neyse alintilamamaniz dilegiyle iyi geceler..
Aziz Bey. Piyasadaki dizel motorlari konusuyoruz. Ikisi de piyasa motoru.
Nasil VW tsi motoru Renault atmosferiklerine karsilik konusuluyorsa ki calisma prensibi bile ayri.
Bu elbette konusulur, ki konusulmasi da gereklidir.
Ve bu mesajin icinde dCi motorun daha basarili oldugu tespiti var. Ama bir kac mesaj yukarida karsi cikiyordunuz. Celiskili mesajlar okuyorum sizden.
+ edit : yeni cikan golf ile megane i karsilastiriyorsunuz ama yeni dCi ile tdi karsilasmiyor. Ciddi guluyorum
Celiski yok hocam 1.6dci motorun 0.9sn farki basari degil basarisizliktir golf 7 ye karsi dile kolay dediginiz gibi tork ve ps farki var okadar.
Performans konusuyoruz diye degerlendiriyorum bence cokta onemli degil 1600cc icin performans neticede arada ucurumlar yok olmuyacakta..
Alıntıları Göster
En kötü dizeli kimse bilemez de söyleyemez de. Bu araca, şanzımana vs... birçok etkene bağlı. Tartışmaya gerek bile yok.
quote:
quote:
quote:
quote:
Aziz Bey. Piyasadaki dizel motorlari konusuyoruz. Ikisi de piyasa motoru.
Nasil VW tsi motoru Renault atmosferiklerine karsilik konusuluyorsa ki calisma prensibi bile ayri.
Bu elbette konusulur, ki konusulmasi da gereklidir.
Ve bu mesajin icinde dCi motorun daha basarili oldugu tespiti var. Ama bir kac mesaj yukarida karsi cikiyordunuz. Celiskili mesajlar okuyorum sizden.
+ edit : yeni cikan golf ile megane i karsilastiriyorsunuz ama yeni dCi ile tdi karsilasmiyor. Ciddi guluyorum
Celiski yok hocam 1.6dci motorun 0.9sn farki basari degil basarisizliktir golf 7 ye karsi dile kolay dediginiz gibi tork ve ps farki var okadar.
Performans konusuyoruz diye degerlendiriyorum bence cokta onemli degil 1600cc icin performans neticede arada ucurumlar yok olmuyacakta..
Alıntıları Göster
Starex 100 lük alın bi görün.
quote:
Orijinalden alıntı: egemenism
En kötü dizeli kimse bilemez de söyleyemez de. Bu araca, şanzımana vs... birçok etkene bağlı. Tartışmaya gerek bile yok.
Alıntıları Göster
En kötü dizel 1.6 TDI 105hp - VW grubununki olabilir.... (ciddiyim)
quote:
Orijinalden alıntı: Janjan
En kötü dizel 1.6 TDI 105hp - VW grubununki olabilir.... (ciddiyim)
Alıntıları Göster
cihanair insanına sakız oldun.
Ama cihanair varsa sorun yok.
quote:
Ona meydan dayağı derlerse, 130luk meganeın abisi olan benim kamile yaptığına ne derler?
Megane 1.5 dci 80 hp 0-100 14.3sn
quote:
Orijinalden alıntı: seizure
quote:
Ona meydan dayağı derlerse, 130luk meganeın abisi olan benim kamile yaptığına ne derler?