Şimdi Ara

En sevdiğiniz kamyon markası (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
660
Cevap
0
Favori
290.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Olaya sadece görüntü açısından bakıyorum ve Scania diyorum. Çok teknolojik duruyorlar diğerlerine göre. Gerçi son zamanlarda diğer markalar da görüntüye bayağı önem veriyorlar. Yine Scania'nın duruşu daha çok hoşuma gidiyor.
  • Kardeş araç muhteşem, kazasız belasız yolculuklar dilerim, iç mekan görüntülerini de beklerim, özellikle vites sistemini (mandalı varsa) yakından çekersen iyi olur. Kaç vites 9+1 mi?

quote:

Orjinalden alıntı: scania_124_g

arkadaşlar buyrun kamyonun resimleri...
    http://img516.imageshack.us/my.php?image=ahmetln7.jpg

http://img512.imageshack.us/my.php?image=scania5uw9tb5.jpg

• Yani c+4 ileri vites olup buçuklu şanzıman öylemi. Fotoları bekliyorum kardeş. Diğer araçların da vites sistemlerine ilişkin fotolar bulur yayınlarsanız sevinirim. Bu arada Ford Cargo 2520 nin vites kolunun üstünde bir mandal gördüm. Bu araçlar kaç vites. O mandal takviyemi?

quote:

Orjinalden alıntı: scania_124_g

c nin buçuğunu saymassak 9 ileri 2 geri. resim çekebilirsem atarım.
  • Bence MAN büyük hata yaptı. Neden böyle stratejik yanlış yaptılar bilmem. Belki firmanın ekonomik durumuyla ilgilidir. Askamlar (Hİ-EX ler) man motoru kullanıyormuş, doğrumu?

quote:

Orjinalden alıntı: isikalp

awolcd arkadaşım fabrika ankarada ama kamyon üretimini bıraktılar sadece otobüs üretiyorlar 2007 yılından itibaren hi,ç kamyon üretmediler MAN ve NEOPLAN otobüsleri üretiliyor ankarada kamyonlar yurt dışından almanyadan italyaya kara yoluyla ordanda gemiyle izmir çeşme limanına geliyor burdanda ankaraya gidiyor ayda bir kez sevkiyat yapılıyor
  • Arkadaşlar eskiden özellikle Karayolları teşkilatının kullandığı Internationaller vardı. Bunlar Amerikan üretimi mi? Bazen Ankara da rastlıyorum. Manyak bir sesi var, ama yeni modellerini hiç görmüyorum.
  • Askam daha kapanmadı ama tek tuk üretim yapıyor.Her an kapanabilir de yada bir sürpriz yapıp ortakta alabilir..
    Askam Man motoruyla beraber As 8 ve Hi-Ex serilerinde Man-steyr kabini kullanıyor.
    Üzerinde farklı görüntüler eklemişler yapmışlar..Hi-Ex sınıfının en geniş kabinlerinden biri..
    Aynı kabin Man L 2000, Steyr, Erf (ingiltere,Ep 6 modeli BMC nin ürettiği Profesyoneldir), Star (Polonya) ,bir Abd li (küçük) firma ve bir kaç Çin li firma tarafından kullanılmaktadır..İlk 4 firma Man a aittir.

Man motoru bazı Temsa ,Güleryüz,Türkkar otobüslerinde de kullanılmaktadır..
    İnternational Harvester TOE tarafından üretilmiş olup firma 85-90lı yıılarda kapandı Uzan lar tarafından alınmış fakat tekrar (fabrikadan birşey kalmamıştır ,arazisi) TSMF tarafından satışa çıkarılmıştır..İH bazı modelleri Abd den ithal edilmiştir.TOE; Zafer otomobil projesine( gerçekleşmemiştir),traktör (McCormick,Case)
    ,midibüs kamyon ,kamyonet üretimine imza atmıştır...

www.otometre.com

• Askam diger kamyonlari ( AS 950 haric )
    Man teknigi ve sürücü kabini kullaniyor

resimde askam, ve " orijinali MAN L 2000

hi ex serisnide cok gücsüs motorlar kullaniliyor,tamam motor MAN, ama,
    uzun yol serisi icin bile 7litrlik motor ve 290 bg gücünde motor
    kullaniliyor,ve bu gücle 40 tonu yerinden kaldiriyor,haliyle bu tip kücük
    motorlar fazla yipraniyor .Normal standart cekicilerde ( axor,premium,FH..) 12litre ve minimum 380 bg görev yapar

Pro827 kaptan, Askamin üretimi durdurdugandan eminmisin..ilk defa duyuyom..

herkese selam
  • resimler

askamin kullandigi kabin

En sevdiğiniz kamyon markası

• ve MAN l2000 modeli hindistandada üretiliyor ( force motors ), ve söylendigine göre
    türkiyeyede ihraacat ediliyor ( mus )

http://www.tempoindia.com/uploads/25L28-Tipper.jpg
  • Force nin Man la bir ortaklığı var zannediyorum.Türkiye de satışına bakılırsa yeni bişey yoksa kamu ihalesi almıştır..

İhaleyi de Man kazanmış ve araçları oradan Man markasıyla getirmiş olabilirler diycem ama araçlar Force markası taşıyor..
    As 8 de kullanılan Hino motorlarının da iyi olduğunu bazı şoför arkadaşlar anlatıyor..

Geçenlerde de karayollarının ihalesi italyan İvecoya verilmiş.İthal olarak.Türkiye de üretilen çok iyi araçlar var;M.-Benz,BMC,Askam hatta Pi makina bile..
    6x4 te olsa ihraç edilen ürünlere ihale verilebilirdi.Yerli olma özelliği en son düşünülüyor herhalde..İhaleyi kazananlar bahsettiğim araçlardan ucuz olduğunu zannetmiyorum..

www.otometre.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asan70 -- 28 Haziran 2007; 19:00:31 >

• ilyushin arkadaşım askam üretimini 2 ay durdurdu şuan ise ayda 20 - 30 kadar kamyon üretiyor zor bir dönem geçiriyor heran bir ortak bulup yollarına devam edebilirde kapanabilirde koç holdingde otoyol firmasında üretimni 2 aydan beri durdurmuş durumda haberin olsun
  • bilgiler icin sagol istikalp
    Insallah Askam pacayi kurtarir, sonucta yerli bir Marka
    yoksa As 950 tarihe kariscak ....
  • quote:

Askam diger kamyonlari ( AS 950 haric )
    Man teknigi ve sürücü kabini kullaniyor

Hino serisi MAN tekniği kullanır diyemeyiz.
    Bu araçların motorları Japon HİNO 'dur.
    Arka dingilleri ise MERİTOR

Yine Hİ-Ex arka dingilleri meritor'dur. Man kamyonlar kendi arka dingillerini kullanırlar.

Esasen askam burunsuz araçlarının ilki AS 26.200 tipindeki kamyondur.
    Bu kamyonlar Perkins motorludur.

Bunlar kısa bilgiler. Arzu edilmesi halinde ayrıntılı bilgi verebilirim.
    Selamlar.
  • quote:

hi ex serisnide cok gücsüs motorlar kullaniliyor,tamam motor MAN, ama,

ASKAM Hi-Ex'lerde kullanılan MAN motorları,
    MAN 32.270 Kırkayak kamyonlarda kullanılan motorlarla aynıdır.
    Güçsüz olduğundan bilmem söz edilebilirmi?
    BMC'nin ilk kırkayakları ve ASKAM hino kırkayakların motorlarının gücü nedir?

Selamlar.
  • quote:

Insallah Askam pacayi kurtarir, sonucta yerli bir Marka
    yoksa As 950 tarihe kariscak ....

Gönülden destek veriyor ve katılıyorum.
    Bilhassa AS 950 burunlu aracımız bir semboldür.
    AS 950 Süper'ler 1964 den beri üretilen AS serisi burunlu kamyonların son temsilcisidir.
    Bu seri araçlarda baştan beri PERKİNS motorlar kullanılmıştır.
    Ancak Perkins'in 200 Hp den büyük motor üretimi olmadığından (Perkinsin esasen daha geniş bir yelpazede ve motor gücünde üretimleri vardı. Fakat Perkins büyük güçte motor üretiminden çekilmiştir.) Günümüz koşullarının beklentisini karşılayacak motor Deutz'dan temin edilmiştir.
    Böylece ASKAM yıllar süren bir geleneği bozmuş oluyor.
    Selamlar.
  • bilgiler icin sagol bef.kokpitteki Göstergeler de MAN araclarin göstergeleri

demek istedigim kirk ayaklar degil,cekiciler., 40 tonluk cekici arac icin 290 bg az, ama Türkiye sartlari icin yeterli görünüyor
    sonucta kamyonlar yaris araci degil, fakat uzun yol araclarda biraz güc olmasi lazim
    Bmc simdiki modellerinde 350-410 bg motorlari kullaniyor

saygilar
  • Otosan -Ford Cargo,Bmc Profesyonel ve Fatih ile Askam As 8,Hi-Ex ve As950 serilerinden en güçlüsü; BMC PRO 1142 dir..
    Avrupa'dan ve Tata' dan başka ülkemize ithal edilen veya üretilmesi düşününlen marka var mı;
    (Renault ve Hyundai) Karsan, Daihatsu Delta? Toyota/Hino zaman zaman (basında)gundeme gelmişti.

www.otometre.com
  • Eskiden Fiat ın çekicileri vardı, herhalde şimdi iveco oldu ama o zaman için düşük beygir gücü ile yollarda epey sık görüyorduk. Kaç beygirdiler bileniniz varmı?
  • quote:

Eskiden Fiat ın çekicileri vardı, herhalde şimdi iveco oldu ama o zaman için düşük beygir gücü ile yollarda epey sık görüyorduk. Kaç beygirdiler bileniniz varmı?

Fiat dediğiniz Fiat - Otoyol ise,
    Yani Türkiye'de üretilen araçlarsa ;
    Beygir güçlerini verebilirim.

Selamlar.
  • quote:

özellikle Karayolları teşkilatının kullandığı Internationaller vardı. Bunlar Amerikan üretimi mi? Bazen Ankara da rastlıyorum. Manyak bir sesi var, ama yeni modellerini hiç görmüyorum.

İnternational harvester Kamyonlar hakkında;
    http://ulasim.tuuka.com/viewtopic.php?t=9&postdays=0&postorder=asc&start=130

Evet TCK da kullanılan İH kamyonlar ABD üretimi.

Selamlar.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.